bu dow 10408 kapatsa cok tatli olur
Printable View
bu dow 10408 kapatsa cok tatli olur
owwww mondiyooooooo
[B][I][SIZE=3]1.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :yü:[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 76.650[/B]
[B]GD: 74.850[/B]
[B]GK: 76.400[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]3.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]76.625 :yü:[/B]
[B]76.300 :dü:[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]4.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 81.375[/B]
[B]3.Direnç : 79.575[/B]
[B]2.Direnç : 77.775[/B]
[B]1.Direnç : 77.100[/B]
[B]Pivot : 75.975[/B]
[B]1.Destek : 75.300[/B]
[B]2.Destek : 74.175[/B]
[B]3.Destek : 72.375[/B]
[B]4.Destek : 70.575[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 78.750[/B]
[B]3.Direnç : 77.925[/B]
[B]2.Direnç : 77.350[/B]
[B]1.Direnç : 76.975[/B]
[B]1.Destek : 75.825[/B]
[B]2.Destek : 75.450[/B]
[B]3.Destek : 74.875[/B]
[B]4.Destek : 74.050[/B]
[quote=TÜRKOĞLU;268978]üşenmedim saydım tek tek...arada kaçrımadımsa eğer...
sadece bu ay başından baktım ama ve exit olarak 6-10 WMA kabul ettim.yanlış saymadımsa 73 trade var ve 7.325 puan karı var.
BOLL-STOCH subjektif oluyor abi yani STOCH aşırı alıma girince mi çıkıcaz yoksa aşırı alıma girip SAT verince mi falan aynı şekilde BOLL da ne zaman banda çarpacak dönecek ne zaman bandı sürükleyecek bunlar net değil ama WMA kesişimleri kesin belli.
bunu baz alınca sonuç 7.325 puan kar kayma ve kom hariç tabii...
aşağı yukarı 1.500 puan kom demek 73 trade yuvarlak hesap yani belki biraz az belki fazladır.bunuda çıkınca 5.800 puan kalıyor.800 de kaymaya gitsin 5.000 puan NET kalıyor.
güzel...henüz ay bitmedi 6 iş günü var...
abi bu STOCH ve BOLL ü nasıl kullanıyoruz? yani ne zaman BOLL den dönecek ne zaman STOCH a göre exit ben anlamadım valla.bunlar sapık indicler çünkü fiyat üst boll banda çarpar ama dönmez başlar bandı yukarı sürüklemeye e biz çarpınca verdik çıktık kaldık ortada olur.geri nerden nasıl gireceğiz.aynı şekilde STOCH aşırı alıma girince mi yoksa aşırı alımdan dönüp SAT verince mi çıkılıyor falan ben bu STOCH-BOLL işini anlamadım.
13.000 puan kar ne demek abi :eek::eek::eek::eek::eek::eek:[/quote]
Şimdi ben size 9.Senfoni'yi ; koral son bölümü olmadan dinletsem,ne dersiniz?
Eksik olur di mi?
Bir tek bu senfonide son bölümünde insan sesi vardır;tam olarak Schiller'in "Ode an die Freude" isimli şiiri..
STR 'de de 4 farklı realizasyon yöntemi var;çünkü STR güniçi trade de şu olguları dikkate almak istiyor:
1.)güniçi genel trend( ema55, boll orta bandı olan SMA(20) )
2.)genel trend içindeki trade edilebilir trend parçacıkları ( wma6,wma10)
3.)aşırı alım-aşırı satım ( Stoch(14,3,3) )
4.)volatiliteye bağlı band hareketleri ( Bollinger bandı )
5.) yatay hareket (ema55,wma6,wma10,SMA(20) )
Dikkat edilirse boll+sto ile yukardaki 4 maddede müdahale imkanı var,yani önemli bir fonksiyonu var...:)
Konuya böyle yaklaşınca;yukarda yaptığın hesap güzel ;fakat o sistem STR değil,çünkü yukardaki 5 fonksiyonun tamamını ihtiva etmiyor...ona rağmen 5000 puan/16 işgünü yine de fena değil....brvama bu dediğin sistem STR'nin omurgası ve bazı diğer şeylerin eklenmesi gerekiyor...
Ne zaman sto+boll kullanılır ne zaman kullanılmaz işine gelince:
Bir defa genel trend yönü ve kuvveti hakkında bir piyasa ilginiz olmalı,ben bunu ew ile sağlayabilirim;ya da bU trend kuvvetini gösteren VHF,ADX,RAVI gibi bazı tg ler var,bunlar da kullanılabilir...ema lar da bu konuda önemli...:)
Eğer trend varsa ve kuvvetliyse,sto daki aşırı alım ve satım sinyalleri ve boll bandı temasından çok trend takibi üzerinde yoğunlaşmalı...:)))
Eğer trend yoksa ya da zayıfsa; boll+sto daha önemli....
Benim yukarda 16 işgünü 13000 puan civarı kar var galiba ,dediğim sistem:
-benim periodlarım( not default STR)
-benim de yakalayamadığım teorik giriş ve çıkışlardır;bu mükemmel durumdur ve gerçek durumda bunun yaklaşık yarısını atın....
-misal bugün için:
10.20...75.300 giriş...........10.55.......75.900 çıkış.........600
11.40....75.750 giriş..........13.40........76.175 çıkış........425
14.20.....75.950 giriş.........14.45........76.125 çıkış.......-175
14.55.....75.975 giriş.........15.30.........75.600 çıkış.......375
15.55.....75.875 giriş..........17.10........76.450 çıkış........575
gün toplamı 1800 puan olmakta...çıkışları bar kapanışından aldım,eğer boll extrem bandından yaparsanız bu kar yükselir...
Ben STR performansı olarak günde ort 800 puan alırım, 16*800=12800 olur,o yüzden kabaca 13000 puan dedim....
Uzun lafın kısası;STR disiplinle uygulanırsa,periodlar biraz değiştirilerek,komisyon ve kayma da düşerek ,ayda net 6000-10000 puan arası kar mümkün diye düşünüyorum...:p
Bu da günlük 300-500 puan hedefimle uyumludur...:)
Bu arada STR'yi methetmek taraftarı da değilim ,hatta biraz kötülemek te isteyebilirim...:..:...kötü abi ,çok kötü bi sistem...:D bugün batıyodum ,az kaldı...:..:...feci bişi,kimseye tavsiye etmem,Allah düşmanıma kullandırmasın,...:..::..:....geçenlerde bi arkadaş vobda battı,tam köprüden aşağı atlarken sordum,nasıl oldu diye,STR yüzünden ,dedi....:..::..::..:...ve atladı...evde vasiyetini okuduk,vobda çocuklarım STR kullanmasın ,yazmış...:..::D:..::D...üzücü bişi...:D
Sakın benim ; herkesi STR ci yapmak istediğimi zannetmeyin,böyle bir niyetim yok,[B]kullanmak isteyen ,kendisi, bilginin peşine düşmelidir,bilgi ,talep edenin peşine düşmez,düşmemelidir....[/B]:rolleyes:;)
Son günlerde gözlerim biraz fazla yoruluyor,seans takibi ve forum olunca....:o
Göz kuruluğu için gözyaşı damlası falan da kullanıyorum ama....
Foruma biraz az bakarsam ,lütfen beni mazur görün,tüm gönderileri okumayabilirim....hepsine tşk edemeyebilirim....:)
anlayışınız için teşekkürler....+.
T..CT..CT..CT..CT..C
günaydııııııııın günaydıııııııııııın.Trenimize 1 bidon benzin alana 1 bedava hadi kalkıyoooooooooo!!
günaydııııııııın günaydıııııııııııın.
günaydın...
günaydınlar..
Cümletten günaydın, hayırlı ve bol kazançlar.
Günaydın. Biz 1000 atlı, Cuma günleri çocuklar gibi şendik.............Yupppiiiiiiii
gunaydınlar...e bugun havuz yapcam artık...warsın 80 bın olsun pıyasa...umrumda olmaz..
Günaydın..İyi bir gün dileğiyle.
Günaydın. Biz 1000 atlı, Cuma günleri çocuklar gibi şendik.............Yupppiiiiiiii
şu komlarla alakalı şunu söyleyeyım kı,1 2 puan için kurum değiştiren ve yenı kurumda sıstem ve alınan hızmet adına sorun yasayan ,işlem kaçıran ya da taahüt edilen işlem hacmini yakalamak adına gereksiz işlem yapan o kadar çok tanıdığım war kı...
bence onemlı olan piyasadaki standart işlem hacımlerınde duzgun ve sorunsuz işlem yapmaktır...
hıcbır kurum aptal değildir...piyasada belli masraflar wardır,ve bunlardan kısarak dusuk komısyonla ,işportacı mantığıyla calısan kurumlar illa ki hizmet olarak birşeyleri eksik sunma durumundadılar..
owwww mondiyooo...kreşşşş
[quote=ATHLON;269040]gunaydınlar...e bugun havuz yapcam artık...warsın 80 bın olsun pıyasa...umrumda olmaz..[/quote]
Alemsin valla hocam tatilde bile vobsuz yapamıyorsun havuz varken vob u takip ediyorsun öylemi..Ben tatil bile yapamıyorum bu sene :o gerçi havuza 6 dan sonra da girsen olur yani demi :..:
[quote=Astatin;269049]owwww mondiyooo...kreşşşş[/quote]
şimdi küçük bir ayımıyım diyorsun asti hoca avatarından öyle anlaşılıyor :..: gerçi ayı değil ama ayı sülalesinden sayılır
hadi be mondiyo.....ha gayret..üwww
[IMG]http://i25.tinypic.com/333js77.png[/IMG]
günaydınlar.
bugün yoğun. fırsat bulduğumda ise enercimin %90'ını forekse vercem.
herkese bol kazançlar...
hatta soole bı ornek verıım...bı tanıdıım,adını vermeyeceım bı kurumun subesınde 10bınde 1 le hesap acıor...ve fıch ın notumuzu arttırdığı gun kısa da kalıyor...tusa basıyor kapanmak ıcın ama ı-ıh...neden ....kurumun portları bır anda 3 -4 kontrat işlem yapanların işleme saldırmasıyla 1 saat kıtlenıyor...merkez de dahıl buna...yedıkten sonra 1500 puanı kım takar komısyonun düşüklüğünü...:)
[QUOTE=ATHLON;269048]şu komlarla alakalı şunu söyleyeyım kı,1 2 puan için kurum değiştiren ve yenı kurumda sıstem ve alınan hızmet adına sorun yasayan ,işlem kaçıran ya da taahüt edilen işlem hacmini yakalamak adına gereksiz işlem yapan o kadar çok tanıdığım war kı...
bence onemlı olan piyasadaki standart işlem hacımlerınde duzgun ve sorunsuz işlem yapmaktır...
hıcbır kurum aptal değildir...piyasada belli masraflar wardır,ve bunlardan kısarak dusuk komısyonla ,işportacı mantığıyla calısan kurumlar illa ki hizmet olarak birşeyleri eksik sunma durumundadılar..[/QUOTE]
voba ilk girdiğimde yfas denilen bir kurum da çalıştım...Komisyon binde birdi..yani yaklaşık 8 tl..rica ettim indirmediler..üstelik teminatlar resmi teminatın %25 kadar fazla istiyor..
efendim kendi iyiliğini düşünemeyen ky korumak içinmiş..
komisyonuda indirmediler..
herhalde ky fazla para kazanıp şımarmasın diye..:::..onlar bizi bizden daha iyi düşünür...
komisyon çok ciddi bir masrafdır..mümkün olduğunca azaltmak lazım..hizmet denilen nedirki..matrriks,foreks vs.. maliyeti neki...
%10 kalite için 2 kat komisyon isteyen sizi resmen soyuyordur...
[quote=a.kaya;269053]Alemsin valla hocam tatilde bile vobsuz yapamıyorsun havuz varken vob u takip ediyorsun öylemi..Ben tatil bile yapamıyorum bu sene :o gerçi havuza 6 dan sonra da girsen olur yani demi :..:[/quote]
patrom tatıl kım bız kım,hala peynır gıbıyım...ofisten kacacam ööleden sonra suadaya...uwwww
[quote=ATHLON;269048]şu komlarla alakalı şunu söyleyeyım kı,1 2 puan için kurum değiştiren ve yenı kurumda sıstem ve alınan hızmet adına sorun yasayan ,işlem kaçıran ya da taahüt edilen işlem hacmini yakalamak adına gereksiz işlem yapan o kadar çok tanıdığım war kı...
hıcbır kurum aptal değildir...piyasada belli masraflar wardır,ve bunlardan kısarak dusuk komısyonla ,işportacı mantığıyla calısan kurumlar illa ki hizmet olarak birşeyleri eksik sunma durumundadılar..[/quote]
ama hocam 1 tl yada 0,80 krs yerine gidipte 3.80 tl kom vermek ne kadar mantıklıdır orasıda sorgulanmalı yani değilmi :confused:
günaydın efendim,:::
hayırlı işler...:)
[QUOTE=a.kaya;269063]ama hocam 1 tl yada 0,80 krs yerine gidipte 3.80 tl kom vermek ne kadar mantıklıdır orasıda sorgulanmalı yani değilmi :confused:[/QUOTE]
ne farkeder..ayda 6.000 kontrat yapan adamın cebine sadece komisyon farkı yaklaşık 15-18.000(18 milyar) fark eder..yani temiz araba...
[quote=Astatin;269055]hadi ben mondiyo.....ha gayret..üwww
[IMG]http://i25.tinypic.com/333js77.png[/IMG][/quote]
bi önceki sat sinyaline ne kadar benziyor demi :..:
[quote=abka;269060]voba ilk girdiğimde yfas denilen bir kurum da çalıştım...Komisyon binde birdi..yani yaklaşık 8 tl..rica ettim indirmediler..üstelik teminatlar resmi teminatın %25 kadar fazla istiyor..
efendim kendi iyiliğini düşünemeyen ky korumak içinmiş..
komisyonuda indirmediler..
herhalde ky fazla para kazanıp şımarmasın diye..:::..onlar bizi bizden daha iyi düşünür...
komisyon çok ciddi bir masrafdır..mümkün olduğunca azaltmak lazım..hizmet denilen nedirki..matrriks,foreks vs.. maliyeti neki...
%10 kalite için 2 kat komisyon isteyen sizi resmen soyuyordur...[/quote]
işte o hizmet dediğin abka,matrıx flan dııl...matrıx bır sunum programıdır...ama emri oracle tabanlı vpn benzeri sıstemlerle ıletırsın...vst ,genex gibi...ve altyapısı yeterlı değilse ki bu ciddi bir it ister,sorunlar buyuyebılır...
hele sanko dan bahsetmıorum bıle bu konuda..:)
zaten esnaflıkta bu kalite işine sinir olurum..
her kalite her fiyatı haketmez..
bizim millet biraz daha iyi için 2 kat fiyatı reva görür..
sen misin kalite isteyen derler..
[COLOR="Black"]mesele kaliteliyi aynı fiyata yada çok az marja vermektir..[/COLOR]
ula cuma gününe peşpeşe 3 toplantı konur mu be..yapılır mı bu delikanlıya..ü[URL="http://www..ingaaa"]www..ingaaa[/URL]..istop belli..kader belirsiz
400 den longum 350 a ltı istop .... günün ilk pozu .. rallyesync ..
[QUOTE=ATHLON;269068]işte o hizmet dediğin abka,matrıx flan dııl...matrıx bır sunum programıdır...ama emri oracle tabanlı vpn benzeri sıstemlerle ıletırsın...vst ,genex gibi...ve altyapısı yeterlı değilse ki bu ciddi bir it ister,sorunlar buyuyebılır...
hele sanko dan bahsetmıorum bıle bu konuda..:)[/QUOTE]
2007 de 8 tl ile de çalıştım ,1 tl ilede ..hiçbir hizmet farkı yoktu...
sankonu hakkını kimse inkar edemez..bu aracı kurumların havasını indiren sankodur...en ufak bir problemde yok şimdi..
bir iki münferit durumu gösterip millete 8 tl den komisyon verdirdiler.
paritelerde pis silkeleme mode: on. :)
[quote=a.kaya;269063]ama hocam 1 tl yada 0,80 krs yerine gidipte 3.80 tl kom vermek ne kadar mantıklıdır orasıda sorgulanmalı yani değilmi :confused:[/quote]
5000-6000 kontrat ıcın 3.80 zaten yuksek bır orandır..ha arkadaslar 2 kademeye donuyorsanız ok...ama ben burda adaşımdan başka ve ıcm portfoylerınde 4 dakklık sıstemle (o da portfoyun sadece %5 ıle) 2 kademeye donen bılmedıım ıcın..standart komısyon oranları kı 10bınde 2 dır normalde cok buyuk fark getırmez...
[quote=abka;269072]2007 de 8 tl ile de çalıştım ,1 tl ilede ..hiçbir hizmet farkı yoktu...
sankonu hakkını kimse inkar edemez..[B][COLOR=red]bu aracı kurumların havasını indiren sankodur[/COLOR][/B]...en ufak bir problemde yok şimdi..
bir iki münferit durumu gösterip millete 8 tl den komisyon verdirdiler.[/quote]
katılıyorum.
4 aracı kurum değiştirdim. ilk aracı kurumum sonradan beni geri kazanmak için aradığında "sankonun o komisyon oranını nasıl başardığını biz de anlamıyoruz" demişti...:D
15 yaşında iken ankarada halin önünde işportacılık yapardık..o zamanlar üçgen çocuk bezi vardı..
magazadaki aynı malla tamamen aynı..(o zaman pek süpermarket yoktu)
biz 1 lira dediğimizde ..müşteri kuşkulanırdı..sorar durudu..ama 3 lira dediğin zaman...
haaaaaaaaaaaa kaliteli pahalı olur der alırdı..:)
[QUOTE=abka;269069]zaten esnaflıkta bu kalite işine sinir olurum..
her kalite her fiyatı haketmez..
bizim millet biraz daha iyi için 2 kat fiyatı reva görür..
sen misin kalite isteyen derler..
[COLOR="Black"]mesele kaliteliyi aynı fiyata yada çok az marja vermektir..[/COLOR][/QUOTE]
Mesele kaliteliyi aynı fiyata ya da çok az marja alabilmektir..
Bizim esnafta o dediğiniz kalite çok nadirdir..
Ve hatta iddia ederim;
Müşteriye dersen bak bu iki kat daha kaliteli ama ben sadece yüzde 20 daha farkla sana vereceğim,diğerini alır:)
pivot.............76.475
ema55............76.115