CIRCIR, iyi geceler :)
Printable View
CIRCIR, iyi geceler :)
Çok teşekkürler ve iyi sabahlar sevgili Nohamura:)
[quote=Astatin;69743]CIRCIR, iyi geceler :)[/quote]
Teşekkür ederim.
iyi geceler
[B]VOB-Şubat vade[/B]
Benim el uzun oynar..:)
[IMG]http://img78.imageshack.us/img78/8274/vob300102gfn0.png[/IMG]
[IMG]http://img223.imageshack.us/img223/9964/vob300102yoo4.png[/IMG]
[QUOTE=enorton;69436]Benim eski evimde ve yeni evimde hep bacasız kombi oldu ve bacalı kombileri bilmiyordum. Ancak tv de gördüğüm kadarıyla kombiden bacaya giden boru normal aspiratör borusu. Bu borular en küçük darbede yırtılır. Bu borularla montaj yapıp, bunlara güvenli onayı verenlerin hiç suçu yok mu??[/QUOTE]
[URL="http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=7_universite_ogrencisi_soba_kurbani_216212_1&Newsid=216212"]http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=7_universite_ogrencisi_soba_kurbani_216212_1&Newsid=216212[/URL]
şubat takas eksik olabilir
[IMG]http://img224.imageshack.us/img224/3210/dadadw9.png[/IMG]
Bay CIRCIR,
Ekip bu gece toplanıyor mu :) yeni adreste :)
Vob da %10 luk stopaj kesintisi dünyanın en saçma uygulaması bence,
Neden?
Nedenleri bana göre çok, sizler ne dersiniz, konu hakkında muhasebe bilgisi yada teknik bilgisi olan varmı?
Bakın vob da herangi bir malı alıp sattığımız falan yok, sözleşme yapılıyor, yani menkul kıymet yada benzeri bir mal alınıp satılmıyor, adı üstünde, türev.
Buna görede, yapılan kazanç, bir anlamda sözleşmenin öteki tarafında kayıp, fakat kazançlı olanın %10 stopaj vermesi gibi garip bir durum var.
Hadi bunları geçtik, kazancı yapanın hesabından trink diye stopaj kesiliyor, fakat o parayı aracı kurum hemen kesmesine karşılık, dönem ödemesi olarak epey elinde tutuyor, örneğin bu ayın ilk günlerinde kazançlı olan işlemin stopjı o gün akşam kesiliyor ama ayın sonunda ödenecek, böylece ay boyunca kesilen stopajların birikmesi, en sonundada maliyenin hesabına ödenmes gerçekleşirken, bu paralar boş bir hesapta ödenmeyi bekliyor olamaz, çalıştırılıyordur mutlaka, bunun hesabını kim veriyor orası muallakt.
Onuda geçtik, maliye ye yılsonu mahsuplaşmadan sonra vergi iadesi alacağınız çıkarsa burnunuzdan gelir, çünkü maliye sizi müşteri gibi görmez, daha doğrusu görmesi gerekirken işgüzar memurları göremez, sizide normal esnaf gibi sanıp, verdiğiniz ihtiyari beyannameyle mükellef statüsüne koyar, sicil açar, ondan sonrada derki bi ton gereksiz başvurular yapın, dilekçe falan yazın, paranızı banka hesabına yatıralım, yav hem peşin vergi al, ondan sonrada yılsonu mahsuplaşma yap, olacak iş değil, üstelik sanki mal alıp satan esnaf muamelesi gör.
Bunların hepsini, gidin gelişmiş bir ülkenin maliyesinden uzmanlar getirin, deyinki bakın mali bütçe disiplini sağlayabilmek için biz böyle bir vergi topluyoruz, olurmu? diye sorun.
Adamların yüzleri gülmez ciddi ciddi bakarlar suratınıza ama, inanın bitarfalarıyla gülmekten kırılırlar, dünyada ne vergi toplayan canavarlar var yavu diye
Şimdi bu işleri yaparken, maliyeci olacaksınızda, böyle vergilerle mali bütçe disiplini sağlamaya çalışacaksınız, üstelikde türev piyasada işlem yapana ticarethane işletiyormuş gibi davranıp, ondan sonra taaaki mahsuplaşmada vergi iadesi alacağı çıkarsa iade edeceksiniz, aha size 3. dünya ülkesi diyorum, başka ne diyim, boşuna geri kalmıyormuşuz, bitarfımızdan uydur kaydır yaşamaya çalışıyormuşuz değilmi? sistem falan hak getire derim, sayglar
[QUOTE=bull market;69794]Vob da %10 luk stopaj kesintisi dünyanın en saçma uygulaması bence,
Neden?
Nedenleri bana göre çok, sizler ne dersiniz, konu hakkında muhasebe bilgisi yada teknik bilgisi olan varmı?
Bakın vob da herangi bir malı alıp sattığımız falan yok, sözleşme yapılıyor, yani menkul kıymet yada benzeri bir mal alınıp satılmıyor, adı üstünde, türev.
Buna görede, yapılan kazanç, bir anlamda sözleşmenin öteki tarafında kayıp, fakat kazançlı olanın %10 stopaj vermesi gibi garip bir durum var.
Hadi bunları geçtik, kazancı yapanın hesabından trink diye stopaj kesiliyor, fakat o parayı aracı kurum hemen kesmesine karşılık, dönem ödemesi olarak epey elinde tutuyor, örneğin bu ayın ilk günlerinde kazançlı olan işlemin stopjı o gün akşam kesiliyor ama ayın sonunda ödenecek, böylece ay boyunca kesilen stopajların birikmesi, en sonundada maliyenin hesabına ödenmes gerçekleşirken, bu paralar boş bir hesapta ödenmeyi bekliyor olamaz, çalıştırılıyordur mutlaka, bunun hesabını kim veriyor orası muallakt.
Onuda geçtik, maliye ye yılsonu mahsuplaşmadan sonra vergi iadesi alacağınız çıkarsa burnunuzdan gelir, çünkü maliye sizi müşteri gibi görmez, daha doğrusu görmesi gerekirken işgüzar memurları göremez, sizide normal esnaf gibi sanıp, verdiğiniz ihtiyari beyannameyle mükellef statüsüne koyar, sicil açar, ondan sonrada derki bi ton gereksiz başvurular yapın, dilekçe falan yazın, paranızı banka hesabına yatıralım, yav hem peşin vergi al, ondan sonrada yılsonu mahsuplaşma yap, olacak iş değil, üstelik sanki mal alıp satan esnaf muamelesi gör.
Bunların hepsini, gidin gelişmiş bir ülkenin maliyesinden uzmanlar getirin, deyinki bakın mali bütçe disiplini sağlayabilmek için biz böyle bir vergi topluyoruz, olurmu? diye sorun.
Adamların yüzleri gülmez ciddi ciddi bakarlar suratınıza ama, inanın bitarfalarıyla gülmekten kırılırlar, dünyada ne vergi toplayan canavarlar var yavu diye
Şimdi bu işleri yaparken, maliyeci olacaksınızda, böyle vergilerle mali bütçe disiplini sağlamaya çalışacaksınız, üstelikde türev piyasada işlem yapana ticarethane işletiyormuş gibi davranıp, ondan sonra taaaki mahsuplaşmada vergi iadesi alacağı çıkarsa iade edeceksiniz, aha size 3. dünya ülkesi diyorum, başka ne diyim, boşuna geri kalmıyormuşuz, bitarfımızdan uydur kaydır yaşamaya çalışıyormuşuz değilmi? sistem falan hak getire derim, sayglar[/QUOTE]
Bu yazı ve benzerlerini maliye bakanlığına gondermek şart.
Sn bull market e katılıyorum birde benim en cok canımı sıkan olay bu maastan trink diye kesilen artan oranlı gelir vergisi sene basında ben 100 lira alıyorum benden 20 lira vergi kesiliyor ama sanki ben her ay zam almısımda maasım yukselmis gibi davranıp sene sonunda benden 40 lira vergi alıyor acayip koyuyor enayi yerine konulmsum gibi hissediyorum
(oranlar ocak bordromda ve aralık bordromda gordugum rakamlar daha bir bordrom var gelecek bakalım ondan ne kadar kesecekler) konuyla ilgili bir yazı linkte
[url]http://www.canaktan.org/canaktan_personal/canaktan-arastirmalari/kamu-maliyesi/aktan-duz-dusuk-oranli-vergiler.pdf[/url]
yarın için fikri olan var mı?
bir tarafta 9.000 i devirmiş DOW diğer tarafta FİLİSTİN'de yapılan katliam ya da soykırım diyelim.namussuzlar.ALLAH hepsinin belasını verecek inşallah.
[QUOTE=SEYYAH;69816][B]yarın için fikri olan var mı?[/B]
bir tarafta 9.000 i devirmiş DOW diğer tarafta FİLİSTİN'de yapılan katliam ya da soykırım diyelim.namussuzlar.ALLAH hepsinin belasını verecek inşallah.[/QUOTE]
[B]VAR:)[/B]
bu gece fdow un ciddi eksi yapmamaı durumunda artı açılış olacaktır..
Cuma günü Spot 30 da oluşan flama ya göre..(3 farklı hedefli flama) fdow un eksi açılış yada herhangi negatif bir haber karşısında 34.800 seviyelerinin vadelide destek oluşturacağını buranın kırrılması durumunda tekrar tekniklerin incelenmesi gerekecektir..
Yukarı harekette 35.950 de flamanın bir ayağına göre dirençle karşılaşırız.. Üstünde 36.450 seviyesi hızlı görülür.. Buralarda spot ve vadelide kar satışları geleceğini düşünüyorum.. Kar satışlarının endeksi cuma kapanış seviyesi altlarına taşıması ise (ki benim beklentim bu yönde) bu hafta aşağı yönlü bir seyir izleriz...
Filistin konusunda ise hiç birimizin yapacak bir şeyi yok.. İran ve Rusya nın izleyeceği politika önemli önümüzdeki günlerde..
Bizimki ise tek başına "bunun kabul edilemez bir olay olduğu" söylemini ortaya attı.. arkası pısssss...Tabi kii.. FED den para alamayınca yüzünü arap sermayesine çeviren bir hükümet var.. Fakat bölgedeki diğer islam ülkelerinin dostumuz olduğunuda söyleyemeyiz..
Bu harekat Amerika da hükümet boşluğu sayılabilecek bir zamanlamayla gerçekleşti.. Yani mükemmel zamanlama.. amerika taraf olmaktan sıyırdı.. (danışıklı dövüş) Bizimkiler ise umarım ileri geri yanlış dış politika uygulamaları ve söylemleriyle dikkatleri üzerlerine çekmezler..Gelişmeler hem siyasi hem ekonomik açıdan hoş gitmiyor...