[quote=abilag;69831]yazarı o gazeteye pek yakıştıramasam da ben de sıklıkla takip ediyprum
tvnet'te de program yapıyor ayrıca[/quote]
Benim favori köşe yazarımdır..
Bütün yazılarını arşivinden okumanızı tavsiye ederim..
Printable View
[quote=abilag;69831]yazarı o gazeteye pek yakıştıramasam da ben de sıklıkla takip ediyprum
tvnet'te de program yapıyor ayrıca[/quote]
Benim favori köşe yazarımdır..
Bütün yazılarını arşivinden okumanızı tavsiye ederim..
Sevgili Dostlar,
Bilmiyorum sizin çevrenizde de 70.000-100.000 endeks beklentisi olanlar var mı? Fakat benim çevremde bana göre büyük miktarlarla her düşüşte İMKB de pozisyon alıp bekleyen yatırımcı sayısı artmaya başladı.Birbirlerini tanımayan fakat tek bir ağızmış gibi konuşan ve beklentilerini bir analize dayandırmadan, sır gibi tuttukları kaynaklarını istanbul’dan gelen bilgi diye kesip atan yatırımcılar bunlar.Kullandıkları ağız da ‘biz’ 2-3 aydır hisse almaya başladık.Siz kimsiniz? sorusuna yanıt yok tabi ki.Hepsinin ortak noktası benim bildiğim kadarıyla , hali vakti yerin deliğin yanında TA bilgilerinin olmayışı. Bu gözlemin ve Grandsupercycle dalganın 2012 yılında sona ereceği tahmininde bulunan Ralph Nelson Elliott(1871-1948) hatırına ‘nerdeyiz’ i gündeme alayım dedim.Tabi ki bayram tatilinin üstüne izin de ekleyince uzun bir dinlenme sonrası, ısınma turlarıma yardımcı da olur düşüncesiyle geçtik pc nin karşısına ewp üstadlarının affına sığınarak…
İlk olarak ben 14.198 sonrası düşüşü ABC olarak sayarken benim A B dediğim yere Prechter’in 1 2 dediği yönünde beni uyaran Sayın mozkan’ın uyarılarının şu aşamada önemli olduğu düşüncesi ile…
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/6186/djisaycp0.jpg[/IMG][/URL]
Sayın Prechter 14-01-2000 ‘i V diye işaretlemiş.A dalgasını 14-01-2003 te bitirmiş ama ben edepsizlik yapıp 11-10-2002 deki gördüğü en düşük değerde bitirdim A dalgasını.
Bu perspektifte inceleyelim.
Süre olarak
A dalgası tam 144 hafta sürmüş.4.553 puan
B dalgası 260 hafta sürmüş.7.001 puan
B = A*1.80 katı süre A*1.53 katı fiyatta sonlanmış.
C dalgasının alt 4.cü dalgasındayız ve 64.cü haftasını bitirdik.
C = A*0,618 katı süre ve A*1,618 katı fiyatta sonlanacağını varsaysak
26-06-2009 tarihi ve 6.831 puan ön plana çıkıyor.
4.dalga bitişi sonrası bu kadar uzun süreyi nasıl geçiririz? Sanki bir sonlanan diyagonal yakışır gibi…
Sayın mozkan’a yanıt verirken içinde bulunduğumuz dalga itibarı ile ha C ha 3 fark etmez hedeflerim aynı… Kimin haklı olduğunu zaman gösterir derken parantez içinde de büyük ihtimal prechter haklı çıkar demişim.Biz haklı çıkmaya bakmadan para kaybetmemeye bakacağız tabi ki…
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/7074/abcnb4.jpg[/IMG][/URL]
Eğer 12-10-2007 V ise ve ilerleyen dalga ABC ise ki bitmiş olsa idi bu kadar hacimsiz ve oyalanmış bir piyasa görmez idik(Belki de Obama sonrası son lale devri için daha önce de belirttiğim 1 ve 2 sonu sonrası çılgın bir 3 ile Obama’ya hoş geldin partisi var) .Varolan bir alternatif ise Prechter’ in eksik olan 5.ci dalgası ile örtüşüyor.Yani 4 daha bitmedi ve 9.200 ya da 10.300 lerde sona erip 5 için düşeceğiz.
Peki göstergelerimiz neredeyiz diyor.
Günlük göstergelerim, daha yükselişim bitmedi fakat yükselirsem negatif uyumsuz olurum diyor.
Haftalık göstergelerim, dibi gördüm yeni dip olsa da sahte olur düşersem pozitif uyumsuz olurum diyor.
Aylık göstergelerim de dibi gördüm yeni dip olsa da sahte olur fakat artık benden pozitif uyumsuzluk bekleme saf çocuk diyor.
Ben ise hepimize bol şanslar diliyorum…
[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/5387/67579448fi6.jpg[/IMG]
Değerli forum müdavimleri, bugün öğrendiğim kadarıyla, sıfır stopajın devamı prensipte kabul edilmiş, bakanlar kurulunda imzalanıp, resmi gazetede yürürlüğe girer girmez kaldırılacak deniyor:)
Yine aynı kaynaktan öğrendiğim kadarıyla, şu an tedbiren, geçici olarak kesinti yapılıyor, geri iade edilecekmiş, geç haberim oldu ama, bir önceki mesajımda maliyenin en iyi taraflarını yazdım ama ama dimi:..::..:
Tabii iade edilene kadar bu kesintiler ne iş görüyor onuda es geçmemeli tekrar üzerinde durmalı gibi geliyor bana, çalıştırılıyomu bunlar şimdi? saygılar.
selam arkadaşlar, iş yoğunluğundan az yazabiliyorum.
23-29 tarihleri arasında yataylaşma gördükten sonra ki bu iki tarih bizim için aynı şeyi ifade etti yani kısa vadeli dibi. etki etmemek için %60-40 lık oranlar verirken, aslında düşünce B (B YÜKSELİŞİN B DÜŞÜŞÜ) düşüşün sona ereceği yönündeydi. aslında oran %100 de ekran seğretmek yanıltıyor.
C yükseliş başlamıştır. başlama tarihi 23 üdür.
Ayı piyasasının A düşüşü 74xx te bitmişti. ve alım yerimizi 7200-7500 olarak vermiştim. tarihte önceden belliydi 21 kasım. cuma günkü kar 1500 küsülerde. (ilk 88xx B yükselişin A yükselişiydi)
O tarihten itibaren ise verdiğim 23-29 arasına kadar önce yükseliş sonra düşüş görünce (83xx) verdiğim tarihlerde terse dönüş olacağından yukarı hareket başladı. yani B yükselişin C yükseliş dalgası.
karışık oldu biraz. özet vereyim.
14000 den gelen 74xx le sonuçlanan hareket 3 dalgalı ayı piyasasının (A DÜŞÜŞ, B YÜKSELİŞ, C DÜŞÜŞ) ilk ayağıdır ve 74xx te sonuçlanmıştır.
Şu an B YÜKSELİŞTEYİZ. buda 3 dalga.
88xx ilk yükselişte B yükselişin A yükselişi bitti. B yükselişin B düşüşü 81xx ve 83xx ile bitti.
Şu an B yükselişin C yükseliş dalgasındayız.
Bu bitince asıl C düşüşe geçeceğiz.
peki ne zaman bitecek?
21 kasım itibarıyla piyasada 3-4 ay yükselişler olacağını belitmiştim. Ayı rallisi öyle 8500-9000 olmakla bitmez.
ilk dalga düşüş finansal kriz (bitti şu an) , C düşüş dediğim nihai düşüş ise Amerikan halkının finansal sorunları, işsizlik, ve şirketlerin kar düşüşleri ve kar dağıtımı düşüşleri ve dış devletlerin amerikan treasurylerinden çıkışıyla gelecektir özellikler Çinin.
C düşüşün niçin geleceğinin sebebi iki maddedir. ilki dow teory sat konumdadır (dikkat yeni değil) , ikincisi sp de görülen 2002 dibinin altına olan kasımdaki sarkmadır. yani bir ayı piyasası içinde ayı rallisinde olacağız hatta içindeyiz ama düzeltme olarak kalıp trend değişimi olmayacaktır.
Nihai kurtuluş halkın refahının artırılmasıyla iligilidir yani önlemler halk için gelmelidir, şimdiye kadarki önlemler ise wall street için gelmişitr.
C düşüş sırasında yeni dip görülüp görülmeyeceğini sonra belirleyeceğim. Çünkü bu ayı piyasasının 2 ile 6 sene sürmesi arasında ki tüyoyu yakalamakla ilgilidir.
A düşüş 13 ay sürdü. B yükseliş 3-4 ay sürmeli. C düşüş 12 aydan fazla olmalı.
Etti 28-29 ay. yeterlimi bakacağız. yani bu sonraki iş.
yeni tarihimiz 18 Şubat 2009. hedeflerimiz 8900 ve 918 üzerindeki kapanışlardan dolayı;
dow için 10500 ve sp için 1050. Ha öncesinde dalgalanma olmayacakmıdır, olacaktır. baktığımız ise anılan tarihte şu an olduğumuz yerden yukarıda olacağımızdır.
sevgiler.
Günaydın,
Selçuklu demeden ben diyeyim... Ralli .kom
Gunaydın bol kazanclar
günaydın .. .bol kazançlar .. ben flat .. izleyeceğim ..
Ahanda, Gurt taburlarını bogaların üstüne salıyorum. Yoldan çekilin, arada kalmayın. Size zeval gelmesin.
.dng
sistem alda uzun uzun konusup uzun oturalım :)
Günaydın
Herkese bol kazançlar...Şimdilik uzun devam ama kafalarına çakmak için tetikteyim:)
[quote=sazan;69847]Ahanda, Gurt taburlarını bogaların üstüne salıyorum. Yoldan çekilin, arada kalmayın. Size zeval gelmesin.
.dng[/quote]
Saa bişi olmasın...Taburlarınız 40000 e kadar gider mi Bay Sazan... Farkındaysanız en kral uzuncu bile kısaya dönmek için fırsat beklediğini söylüyor..Sadece Jelibon, bonibonlarını atıştırırken daha yukarıların mümkün olduğunu söylüyor..Kan bile kırmızı değil kara kan durumları hasıl olabilir kanaati tecelli ediyor fikriyatımda :)