-
[B][SIZE=3]Borsamızın faaliyetine başladığı 2005 ve 2006 yıllarında Borsamızda işlem gören sözleşmeler için tevkifat oranı sıfır olarak uygulanmış, daha sonra bu uygulama 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67’inci maddesinde değişiklik yapan 5615 sayılı Kanun ile 31 Aralık 2008 tarihine kadar devam etmiştir.
Gelinen aşamada “sıfır oranında tevkifat” uygulamasının uzatılması beklentisi olmakla birlikte, bu konuda yapılacak yeni bir düzenlemeye kadar tam mükelleflerce Borsamızda gerçekleşen işlemlerden elde edilecek kazançlar üzerinden %10 tevkifat yapılması esastır ve bu uygulamanın yürütülmesi üyelerimizin sorumluluğundadır. Dar mükellef gerçek ve tüzel kişilerce Borsamızda gerçekleşen işlemlerden elde edilecek kazançlar üzerinden %0 oranında tevkifat yapılması uygulamasına ise 2009'da da devam edilecektir.
Borsamızda işlem gören sözleşmelerin vergilendirilmesine ilişkin gelişmeler üyelerimize duyurulacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI [/SIZE][/B]
-
[QUOTE=sazan;69873]Sevgili Catedral,
Şimdi görebiliyormusunuz.?[/QUOTE]
Evet görülüyor teşekkürler.. Bana da pek gidebilecek gibi gelmiyor.. Sayın Kutero nun grafiğide aynı şeyi söylüyor..
-
ben flat devam halen (3/1 malyet system yonde)
systems
5 dakk long 15 dakk long gun long signalde
37200..37400 yeresinden short etceyim
-
RSI gerçekten patlamak üzere gibi görünüyor bu da beni pek rahat ettirmiyor LONG taşırken :o
ama tutmaya devam bakalım ne olacak.diğer yandan herhangi bir derecedeki 3 içindeysek aşırı alım-satım bölgeleri para etmez.yani aşırı alıma girdi diye şortlayanı öperler tam terside geçerli aşırı satıma girdi longlayayım diyenide öperler.
-
[quote=SEYYAH;69878]RSI gerçekten [COLOR=red]patlamak üzere[/COLOR] gibi görünüyor bu da beni pek [COLOR=red]rahat ettirmiyor[/COLOR] LONG taşırken :o
ama [COLOR=red]tutmaya devam[/COLOR] bakalım ne olacak.diğer yandan herhangi bir derecedeki 3 içindeysek aşırı alım-satım bölgeleri para etmez.yani aşırı alıma girdi diye şortlayanı [COLOR=red]öperler[/COLOR] tam terside geçerli aşırı satıma girdi longlayayım diyenide [COLOR=red]öperler[/COLOR].[/quote]
SEYYAH kardeşim..rahat ol biraz...dedim ben sana 10 üzerinden 8 alan çocuksun diye...cuma da rahat değildin bugünde rahat değilsin..oysa en rahat olmayı hakeden sensin...relax relax
-
[QUOTE=rcp;69874]37000den once short acmaya korkar oldum, tanrım ben nıye bu kadar ürkek hale geldım??[/QUOTE]
imkb100 27950 üstesi olmasa vob 36700 üstesi olmasa short etme doru olur
amma systems tum peryot long signalde oldu icun asaya gitme kısıtta sıkıntıda olur
ondan korkyorsun
-
[QUOTE=catedral;69856]erken çektim sevgili enorton:(
36.375- 400 de kısaldım...[/QUOTE]
Biraz erken olmuş sanki, sn hexen in de dikkat çektiği 37300- 37400 aralığı ideal short yeri olarak gözüküyor. Ancak herkes burayı bekliyorsa, buralar görülmeden de dönebilir.
Belki de milleti 37400 lerde shortlatıp 39000 leri gösterirler...
Açıkçası bekleip göreceğiz, ben uzunlarla devam...
-
Arkadaşlar daha önce de sormuştum dow-future işlem yapabileceğim yerli bir aracı kurum var mı, bir kurum var fakat lot başına 15 dolar alırken 15 dolar da satarken kesiyor çok fazla değilmi? Yahu 2 aydır soruyorum bilen duyan yok mu aranızda?
-
[QUOTE=enorton;69881]Biraz erken olmuş sanki, sn hexen in de dikkat çektiği 37300- 37400 aralığı ideal short yeri olarak gözüküyor. Ancak herkes burayı bekliyorsa, buralar görülmeden de dönebilir.
Belki de milleti 37400 lerde shortlatıp 39000 leri gösterirler...
Açıkçası bekleip göreceğiz, ben uzunlarla devam...[/QUOTE]
27.900 geçilirse kapatırım shortları.. Buralarda
yazık olabilir. Erken davrandım.. Yapacak bişi yok:(
-
[QUOTE=hexa;69882]Arkadaşlar daha önce de sormuştum dow-future işlem yapabileceğim yerli bir aracı kurum var mı, bir kurum var fakat lot başına 15 dolar alırken 15 dolar da satarken kesiyor çok fazla değilmi? Yahu 2 aydır soruyorum bilen duyan yok mu aranızda?[/QUOTE]
sen hem biber yemek istiosun hemde acı olmasın diyosun. Böyle olmaz. Yerli aracıda ucuz işlem olmaz. Ucuz işlem diosan yabancıya gidiceksin. Sana öncede dedim. [url]www.gofutures.com[/url] / [url]www.dinogroup.com[/url] buralara yönel ucuz işlem istiosan. bende sana her yazışında cevap veriyorum 2 aydır:)
-
daxı 5000 uzerınde sen mı tutuyorsun astatın, bırak kardesım gevsesin rahatlasın, catedral süzmeye baslarsa fena olur sonra
-
[quote=hexa;69882]Arkadaşlar daha önce de sormuştum dow-future işlem yapabileceğim yerli bir aracı kurum var mı, bir kurum var fakat lot başına 15 dolar alırken 15 dolar da satarken kesiyor çok fazla değilmi? Yahu 2 aydır soruyorum bilen duyan yok mu aranızda?[/quote]
duyan çok seni de..herkes hexa şu kurumla işleme başlasa 1 ay test edip bize de söylese sonucunu diye bekliyo..:..::..::..: