-
[QUOTE=hexen;69972]vob dediyim 37400 yeresine geldi ondan plan gore diyer yarı da 37325 yeresinden short etim
amma
37450 üstesinde short tutmaycayım[/QUOTE]
system takip eden bana dikat etmesin
tum systems long signalde
ben systems ters harket edyorum dikat olun
-
yarın için ne düşünüyorsunuz acaba. trendin devamı gelirmi. abd sert düşüşle kapayabilir mi.
-
pasta korkunç KY shortluyor gibi DİĞER SATIŞ -9800 lerde DİĞER ALIŞ +3000
geceye 35.400 LONG devam.
tek sorun indikatörler patlama noktasında o rahatsız ediyor.yani aşağı GAP olabilir yarın.olursa da katlanacağız artık.
-
[QUOTE=abka;69966]sn. hexen hedefe geldik..37250..[/QUOTE]
ne güzel değiyor dimi dirence.
şimdi çevresindede kapar, kararsızlık yeri. kafaları karıştırır.
hayırlısı bakalım.
-
longlarla yola devam.
vobun günün en yüksegiyle kapatması, abd nin düşüsünden etkilenmemesi ,yine daxın etkisiz kalması nedeniyle bügünkü kadar olmasada yükseliş yarın devam edecek gibi
-
Buralardan kısa don giyilir derim.
Dolarda da kısa don sözkonusu olur bence:), kısalara tamammı devammı diye sormak bile gereksiz, tabiki devam, saygılar.
-
uzunlarla devam yarın duserek açılırsak biraz daha alıcak gibiym sistemler uzunda
-
eeeey gidiii eyy..senasn kapandı rahat rahat yazayım...eskiler derki demokratlr geldiiğinde hisseciler uçar...cumhuriyetçiler geldiğinde silahcılar....djı hüsman ağayı selamlamaya devam eder...bugünkü kötü data geyiğine eksiledikten sonra bi %2 daha basaröış yukarı misal...bizde ABD den ne eksiğimiz var deyip %4 basarmışız yarın...malum onların IMF si yok bizim var..bu avantajımızıda kullanırız, DJI durur biz bi %10 daha basarız...sonra...aneyyy...la fabrikaları kapanan, krizin gıdıkladığı memleket burası deelmiydi diye gelir birilerinin aklına....fit & flat olarak izliyorum
-
[QUOTE=bull market;69979]Buralardan kısa don giyilir derim.
Dolarda da kısa don sözkonusu olur bence:), kısalara tamammı devammı diye sormak bile gereksiz, tabiki devam, saygılar.[/QUOTE]
günlüklere kadar sistemler alda... kısa don tehlike derim ... uzun girdim zaten .. :)
-
[QUOTE=hexa;69964]kemal isimli bir arkdaş vardı dolar düşecek diyordu fakat oda fikir değiştirmiş grafiğine bakın 1.644 olabilir diyor :) [IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/usd-ytl427cb.gif[/IMG][/QUOTE]
[QUOTE=hexa;69965]Tabi bu grafik uzun vadeli yani bu fiyatlara hemen gelmez, ben önce biraz düşüş bekliyorum şöyle 1.46 felan olabilir[/QUOTE]
Sn hexa, kemal sanırım fx piyasasındaki dolar/ytl grafiğini ele alıyor, bakın serbest piyasa dolar / ytl grafiğinde birinci tepe en yüksek iken, kemalin baktığı fx piyasasında ikinci tepe en yüksek, burada ben serbest piyasada dalga sayanlarla, fx piyasasında dalga sayımı yapanların birbirlerine tamamen ters analiz içinde olması isteniyormuş gibi bir düşünceye kapılıyorum, o yüzden, dolarda sayımlara dayalı analizler biraz muallakta bence, hangi grafikte hangi oluşan tepeler geçerli olacak soru işaretidir diyorum,fakat kabataslak serbest piyasa grafiğini saymak işin doğrusu diyemiyoruz, fx de sayanlar doğru olabilirde, olmayabiliride, saygılar.
-
Borsalar vergi desteğiyle coştu
İki yıl için 775 milyar dolar olacak teşvik paketinde 300 milyar dolarlık vergi indirimi yer alacağı haberi piyasalara krizi unutturdu.
ABD’nin yeni başkanı Obama daha koltuğa oturmadan piyasaları coşturmayı başardı.
ABD´de yeni başkan Barack Obama´nın bugün Kongre temsilcileriyle görüşmesi beklenirken açıklanacak teşvik planı da şekilleniyor. Wall Street Journal´ın haberine göre iki yıl için 775 milyar dolar olacak teşvik paketinde 300 milyar dolarlık vergi indirimi yer alacak. İndirimlerden hem bireyler hem şirketler yararlanacak.
Şirketler ise geçen yıl ve bu yıl yazacakları zararları geriye dönük olarak 5 yıl için kalan vergi borçlarından düşebilecekler. Gazeteye paket şirketlerin yatırım yapmalarını ve istihdam yaratmalarını destekleyecek. Bir yıl boyunca işçi çıkarmayan ya da yeni alım yapan şirketlere 40-50 milyar dolar destek sağlanacak.
Obama´nın bu önerileri sürpriz etkisi yarattı, tüm borsalar hızla yükselişe geçti.
Dolar, euro karşısında hızla yükselerek yüzde 1.68 artışla 1.36 seviyesine ulaştı. İç piyasada ise hafif gerileyen dolar 1.52 TL’den satılıyor. Paritedeki geri çekilmenin etkisiyle yüzde 1.67 oranında gerileyen euro ise 2.09 TL’den satılıyor.
-
Siz onu bunu boşverin, fx piyasasında eur/usd yi 1,41 lerden kısalayanlar ne para kırmakta biliyormusunuz, bahstmiştim, bu eur/usd 1,3750 üzeri fazla diye, aha işte haberlerlen ittiriyolar aşağıya, dolayısı ilede uzuncularada, dahada düşer eur/usd, sabırlı olmalı, 1/10 yeter 1/100 pozisyon almanın alemi yok, bikaç tikle para kazanıp kaybederek neyi ispatlayacaksınız, 1/10 kısa poz alın, yazın aşağıya take profit gelsin, az yukarı çıkınca yine düşüşe poz al, yine aşağıya take profit yaz, yukarıyada stoploss yazmayıver ne olacak, sanki yukarımı gidecek:), saygılar