[B]tam flat [/B]olarak bayrama giriyorum...artık işlem yapmam...
burada fırsatlar bitmez...ters pozisyondaysan bayram zehir oluyor...
harkesin arefe gününü ve kurban bayramını kutluyorum...
Printable View
[B]tam flat [/B]olarak bayrama giriyorum...artık işlem yapmam...
burada fırsatlar bitmez...ters pozisyondaysan bayram zehir oluyor...
harkesin arefe gününü ve kurban bayramını kutluyorum...
apsd -5000 e yaklastı.. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas.. fiyat degisimi 200 points.. noluyo nasıl bi plan oyunda anlamak mumkun degil..
sizlere bi sorum olucak gap nasıl belirleniyor ? bunun belirlenmesinde etki ne ?
reel olarak soruyorum , yanı ertesı gun acılıs fıyatı belirlenmesi nasıl olusmaktadır ?
gonderılen emırlere gore mı ? karar nasıl alınıyor ?
neden kapanıs fıyatı aynen ertesı gunun acılıs fıyatı olmaz ?
vob piyasasında piyasa yapıcılar zarar edebilir mi , yoksa piyasa yapıcılar zarar etmemeleri icin belirli imtiyazları var mıdır ?
bunları merak ettigim icin soruyorum yanlıs anlamayın.. acıklayan olursa sevinirim.
televizyonda meclisten bir milletvekili akp iktidarinin kendi derin devlet gizli orgutu basbakan tayip erdogan tarafindan kurulmustur.baslica gorevleri gundem degidtirmek ve komplolar duzenlemektir dedi.yasadisi tele kulak orgutude Tayibin kendi ozel orgutu olup yasa disi hukuk disi dedi.
akp iktidarinin son cirpinislari dedi.
[quote=Kennym;169588]apsd -5000 e yaklastı.. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas.. fiyat degisimi 200 points.. noluyo nasıl bi plan oyunda anlamak mumkun degil..
sizlere bi sorum olucak gap nasıl belirleniyor ? bunun belirlenmesinde etki ne ?
reel olarak soruyorum , yanı ertesı gun acılıs fıyatı belirlenmesi nasıl olusmaktadır ?
vob piyasasında piyasa yapıcılar zarar edebilir mi , yoksa piyasa yapıcılar zarar etmemeleri icin belirli imtiyazları var mıdır ?
bunları merak ettigim icin soruyorum yanlıs anlamayın.. acıklayan olursa sevinirim.[/quote]
Sevgili Kennym,
Kızma ama bildiğim tek şey APSD ile bir alakası olmadığı. :..:
Aynı yarınki yada sonraki barlarda fiyatı belirlemede APSD'nin etkisi olmadığı gibi.
[QUOTE=Kennym;169588]apsd -5000 e yaklastı.. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu arkadas.. fiyat degisimi 200 points.. noluyo nasıl bi plan oyunda anlamak mumkun degil..
bunları merak ettigim icin soruyorum yanlıs anlamayın.. acıklayan olursa sevinirim.[/QUOTE]
cidden bunların cevabını bilmiyorsan hemen uzaklaş vob dan kennym..üüüüüü
shorta devam.hedef 56.600 56200
Günayydın arkadaşlar,
[quote=security;169593]Günayydın arkadaşlar,[/quote]
gunaydin.
57.200 kirildi.hadi ugurlusu..
[quote=tutku;169595]57.200 kirildi.hadi ugurlusu..[/quote]
Ben esas usd deyim, dün basmalarına rağmen, çeşitli basamaklardan aldım, bu gün de güzel,
[quote=Kennym;169588]apsd -5000 e yaklastı.. [/quote]
Bu apds olayını kim çıkarttıysa *%$$# (sansür). Bir çok oyuncu oraya bakıp birşeyler çıkarmaya çalışıp akşama kadar yamuluyor. Halbuki hiçbir gösterge değeri yoktur.
VOB'dan çok iyi anlayan aşmış biri 1 lot alırsa apds +1 olur. Hiçbirşey anlamayan kafası hiç basmayan öylesine takılan bir grup 1000 lot satarsa -1000 olur. Net bakarsan apds -999'dur ama piyasa o 1 lot alanın düşündüğü yönde gider.
[QUOTE=jerfin;169591]cidden bunların cevabını bilmiyorsan hemen uzaklaş vob dan kennym..üüüüüü[/QUOTE]
bilmemek ayıp değil yaf öğrenmemek ayıp , öğrenicem sizin bilgilerinize başvurayım dedim.. okudum bazı şeyler ama bana mantıklı gelmedi , bişey ifade etmedi.. belki mantığını sizden makul sebeplerle birlikte alabilirim diye sormuştum..
kapanıs fıyatıyla bırlıkte acılıs yapılması neden gercekleşmiyor.. tamam arz talep fiyat olusumu falan ama ii de bu benim söylediğim şekilde de gerçekleşir yani acılıs fıyatı o seviyeden başlatılırsa zaten eger talep fazlaysa yukarı gidecektir yada azsa aşşağıya düşecektir.. gap ise çok farklı bi olgu.. ben oluşumunda ki aşamaları bilirsem belki daha farklı bakarım olaya diye düşünüyorum..
bayrama 1/5 şort ve ekran kapanır
[QUOTE=Astatin;169599]bayrama 1/5 şort ve ekran kapanır[/QUOTE]
Niye kapatıyosun ya.
Daha kurban keseceydik.:confused:
eger bayram olmasaydı..57000 den long olurdum..sanki 57.000 den satışlar emiliyor..zaten çok düştük hikayesi babından..
garan 5.20 ye verir..boyun çizgisidir grafında...ve ben aynı kontrat mıktarıyla uzun kapanır kısaya dönerim...
vob kapanış saati kaç acaba.
son yarım saatte dolar tl de paranormal hareketler var
1.49,16dan gelip 1.50,57 yi gördü
Grafih yine gökkuşağı formasyonu yapıyo.... Göçecez galiba...
[QUOTE=Strategist;169597]Bu apds olayını kim çıkarttıysa *%$$# (sansür). Bir çok oyuncu oraya bakıp birşeyler çıkarmaya çalışıp akşama kadar yamuluyor. Halbuki hiçbir gösterge değeri yoktur.
VOB'dan çok iyi anlayan aşmış biri 1 lot alırsa apds +1 olur. Hiçbirşey anlamayan kafası hiç basmayan öylesine takılan bir grup 1000 lot satarsa -1000 olur. Net bakarsan apds -999'dur ama piyasa o 1 lot alanın düşündüğü yönde gider.[/QUOTE]
bi kişi 1 lot alırsa apsd +1 olmaz hocam eğer aldıgı kişi poz kapatıyorsa değişim olmaz ama aldıgı kişi + short acıyorsa apsd 1 olur. dolayısıyla burdaki değişimler bize genel eğilim hakkında çok bilgi verdiğini düşünüyorum. en azından oluşacak senaryolar hakkında ciddi bilgi veriyor.. yada ben apsd olayını yanlıs algıladım bilemiyorum..
fiyat yükselirken apsd ciddi oranda düşüyorsa yükselişe longlayan kişiler inanmıyor demektir. ilk fırsatta poz kapatmaları apsd değişimi de bunu gösterir diye düşünüyorum..
misal +8000 apsd ola bi günde fiyat artısı gerceklesmi ve makas + da ise emin ol gün sonunda apsd 2000 3000 lere gerileyecektir (büyük ihtimalle) ve bu gerileme longcuların poz kapaması ile gercekleşecektir diip 5000 lik satısın makası kapatacagı öngörüsü yapılabilir.. aynı durum tersi içinde geçerli..
tabi veriyi anlamlandırmak kişisel bi durum ancak bana gore manalı bi veri.. takip etmek mutlak dogruyu verir demiyorum hiçbirzaman .. bu hiçbir veri için geçerli degildir nitekim.. sadece takip edilebilir ve yorum yapılabilir fırsatlar sunabilir.
parite iyi gidiyor.yaslanip izlemenin keyfini cikarmakta keyif veriyor.bir bardak cayla.:)
Salı sallanır derler, bu nedenle nöbetçi sembolik 2 tene ile pusu attım bunlara, bu iki dene salıya itici güc olacak bena, dolardaki hareketi güzel gördüm çünkü, rock 1 gibi, ağzı burnu kan çanağı ama nasıl fena döğüşüyor deilmi, düşüncelerimle çok paralel,...
[quote=security;169609]Salı sallanır derler, bu nedenle nöbetçi sembolik 2 tene ile pusu attım bunlara, bu iki dene salıya itici güc olacak bena, dolardaki hareketi güzel gördüm çünkü, rock 1 gibi, ağzı burnu kan çanağı ama nasıl fena döğüşüyor deilmi, düşüncelerimle çok paralel,...[/quote]
aynen.:D:D
Uzun ince bir kanal içindeyiz... Düşüyoruz gündüz gece... Bilmiyoruz ne haldeyiz, düşüyoruz gündüz gece gündüz gece gündüz gece...
[quote=Larossıan;169604]vob kapanış saati kaç acaba.[/quote]
12:30 sanırsam...
[quote=Strategist;169613]Uzun ince bir kanal içindeyiz... Düşüyoruz gündüz gece... Bilmiyoruz ne haldeyiz, düşüyoruz gündüz gece gündüz gece gündüz gece...[/quote]
aynen.:)
FDOW'u fena dağıttılar...
[quote=fXci;169237]Guzum grafı goncelleyem bari
bak nasıl olduk...
57975 altında kalmaya devam ederse [B][COLOR=Blue]mavi/[/COLOR][/B][B][COLOR=Red]gımrızı [/COLOR][/B]ok potansta oluruk
en az 571xx yeresine kadar düşüş gelir... devamı gelırse 563xx yeresı ıkıncı potans...
... 57975 düşen kanalın üstüne çıkarsa gri oklar
[IMG]http://i48.tinypic.com/2jaly85.png[/IMG][/quote]
[SIZE=4][B]Grafın pişmiş hali :::[/B][/SIZE]
[IMG]http://i45.tinypic.com/e9uqgo.png[/IMG]
[quote=fXci;169620][SIZE=4][B]Grafın pişmiş hali :::[/B][/SIZE]
[/quote]
Ellerin dert görmesin hocam. Senin graflara bakınca VOB'daki sis perdesi kalkıyor olay birden netleşiyor. .lelele
[quote=Astatin;169599]bayrama 1/5 şort ve ekran kapanır[/quote]
Nayır, nolamaz. bu benim tarzım. Telif hakkı istiyorum.
bu gun bayram hacligimii aliyoruz..brv
[quote=tutku;169625]bu gun bayram hacligimii aliyoruz..brv[/quote]
56.700 hem kanal desteği hem de yatay destek. Onu kırarsa asıl görürüz harçlığı... :)))
[quote=tutku;169612]aynen.:D:D[/quote]
Burada 100 kişiye sorsak 48-50 ye düşermi diye, her halde büyük, çoğunluk evet der, gürültü patırdı arasında 57 lere geldik, bir kaçımız haricınde doğru dürüst kazanc yok, neden böyle, temel neden korku, kişiler ağadan önce kendine yeniliyor, zaten kendini yenen kişi amuduyla götürüyor, kendini yenmek iki türlü olur,
1.Cahil cesaretiyle
2.Bilgiyle
Birincisi vezirde olur rezilde, ikincisi genelde vezir olur ama bildiği işlerde, demek oluyorki bilmediği işlerde 1 e dahil olacak, ama bilgi altyapısı nedeniyle gerekli cesareti gösteremeyecektir, yani 2. bilmek zorundadır... onun cesareti bilgidir, hayat gariptir, birinin cesareti bilgiden, diğerinin ki cahillikten, işte buradan iş bölümü çok güzel çıkar, öyleki öyleki cahilin cesareti ile bilgiden gelen cesaret bir aradaysa bunların kimse önünde duramaz,
Cümleten iyi bayramlar,.lelele
44.950 de asagi kirildi.hedef 42 binler.umarim gerceklesir.:D
[quote=security;169628]Burada 100 kişiye sorsak 48-50 ye düşermi diye, her halde büyük, çoğunluk evet der, gürültü patırdı arasında 57 lere geldik, bir kaçımız haricınde doğru dürüst kazanc yok, neden böyle, temel neden korku, kişiler ağadan önce kendine yeniliyor, zaten kendini yenen kişi amuduyla götürüyor, kendini yenmek iki türlü olur,
1.Cahil cesaretiyle
2.Bilgiyle
Birincisi vezirde olur rezilde, ikincisi genelde vezir olur ama bildiği işlerde, demek oluyorki bilmediği işlerde 1 e dahil olacak, ama bilgi altyapısı nedeniyle gerekli cesareti gösteremeyecektir, yani 2. bilmek zorundadır... onun cesareti bilgidir, hayat gariptir, birinin cesareti bilgiden, diğerinin ki cahillikten, işte buradan iş bölümü çok güzel çıkar, öyleki öyleki cahilin cesareti ile bilgiden gelen cesaret bir aradaysa bunların kimse önünde duramaz,
Cümleten iyi bayramlar,.lelele[/quote]
aynen,
iyi bayramlar.:)
[quote=Strategist;169627]56.700 hem kanal desteği hem de yatay destek. Onu kırarsa asıl görürüz harçlığı... :)))[/quote]
aynen.:)
DAX Kara Perşembe yapıyor resmen...
59700 de 2 li dip oluşumu var...yurdışı çok düştü...dax. toparlarsa salı sabahı kafadan 1.000 puan artı var..spot 44900 altında kapanmıyor..bu önemli..bayram sonrası 3.000 puan gapleride bilrim...
[quote=strategist;169632]dax kara perşembe yapıyor resmen...[/quote]
almanya genelkurmay baskanı schneıderhan gorevınden alındı
almanya genelkurmay baskanı orgeneral
wolfgang schneıderhan gorevınden alındı.
Savunma bakanı karl-theodor zu guttenberg, yaptıgı acıklamada,
schneıderhan'ın kendı ıstegıyle gorevınden alındıgını soyledı.
Schneıderhan'ın gorevıne, afganıstan'da 4 eylul'de nato tarafından
duzenlenen ve cok sayıda sıvılın de hayatını kaybettıgı hava saldırısıyla ılgılı
bılgılendırme konusunda meydana gelen aksaklıklardan dolayı son verıldıgı
bıldırıldı.
Savunma bakanlıgı mustesarı peter wıchert'ın de gorevden alınacagı
kaydedıldı.
-aa-
garan ve iş 5,15 dax eksiye doymuyor hey maşllah ne vermişler...