kısa devam 1 dk sat verdi hamdolsun ..al verirse cover reverse yaparım gayri .. ehhueueuueuheu:D:D:D:D
Printable View
kısa devam 1 dk sat verdi hamdolsun ..al verirse cover reverse yaparım gayri .. ehhueueuueuheu:D:D:D:D
[QUOTE=hilm;170080]Neden böyle tek yön takıntınız var ?
Piyasa bu düşer ve yükselir.
Siz siz olun piyasa ile inatlaşmayın...
Akşam kısacıları uyarmak için özellikle 500 + gap yazdım, çünkü benim baktığım tüm işaretler yükselişi söylüyordu... Düşebilirdi de piyasada kesinlik olmaz...
Umarım alınmazsınız....[/QUOTE]
estg alınmak ne demek , benım takıntım tek yön değil ters yön :)
sorun şu ki asla piyasanın yönünde işlem yapamıyorum :)
[QUOTE=parderi;170085]Ne işimiz vardı bu endekste yahu. 2 ay önce altına yatsaymışık karun olacaktık.
Ahhh ah. Erken sünnet olmuşuk.[/QUOTE]
Halil geçen hafta %7 düşüş bekliyordu .dng
[quote=Kennym;170089]estg alınmak ne demek , benım takıntım tek yön değil ters yön :)
sorun şu ki asla piyasanın yönünde işlem yapamıyorum :)[/quote]
ben sizi uzun süredir long denemesi yaparken görmedim.
hatta sabahki mesajınıza cevaben diyecektim ki, şort olup dayak yemekten korkuyorsanız, neden long olup dayak atanlar tarafına geçmeyi düşünmüyorsunuz.
yazdım, ve sildim. kimsenin poziyonuna, trade tarzına karışmak benim haddim değil. :)
benim merak ettiğim şey, pozisyon alırken veya stop yaparken, yani her iki durumda da neye göre işlem yaptığınız. özelden de yazabilirsiniz. gerçekten merak ettim.
[QUOTE=enorton;170090]Halil geçen hafta %7 düşüş bekliyordu .dng[/QUOTE]
halil de benden beter ky , umarım oynamıyordur piyasalarda :D benden beter olur ueheuheu
[QUOTE=enorton;170090]Halil geçen hafta %7 düşüş bekliyordu .dng[/QUOTE]
Ben gözden kaçırmışım, Halbuki tam alma sinyaliymiş.:)))
[QUOTE=parderi;170093]Ben gözden kaçırmışım, Halbuki tam alma sinyaliymiş.:)))[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=169185&postcount=11018[/url]
makas var yaf puhauha görende boğa piyasasındayız sanır..
ehueh shortların yarısını kapayınca pıyasa 6 kademe düştü.. sorun bendeymiş.. elde kalanlarıda kapatsam gunu -5000 filan tamamlarlar demekki..
bende 60 lar denenecek gibi duruyor, mom da yükselen pu lar var,dünden bugüne 2 tanesi yapıldı, şu sıra 3. başladı,.....
Sazan longların yarısını kapar ve 425 puan karı nakde dönüştürür. Stop loss breakeven yani 58.875.
[quote=Kennym;170097]ehueh shortların yarısını kapayınca pıyasa 6 kademe düştü.. sorun bendeymiş.. elde kalanlarıda kapatsam gunu -5000 filan tamamlarlar demekki..[/quote]
Eğer sabırlı isen, bekle ve pramitleyerek 60900 den 62000 arasına kadar shrt yönünde poz al, 62 ye yakın ağırlık ver, ağa fena yakaladı milleti bırakmaz,
günlükte 59800 ilk direnç, bunu 60900 ve 62000 takip etmekte,59800 aynı zamanda düşüş kanalı direnci,
kolay gelsin arkadaşlar,rast gele..
dünden 5 ve 20 dk lar alışta kapanmıştı.sabah açılış itibariyle 60 dk periyoduda alışa geçti..piyasa kısa vadede aşırı alım bölgesinde işlem görsede halen kuvvetli..
59500 - 59700 seviyeleri hedeflenebilir kısa vadde.
60100 seviyesi ciddi direnç olmalı..
short şartım an itibariyle 58400 ve altı seviyeleri görmemiz..
şuan için uzak ihtimal gibi dursada burası borsa,heran herşey olabilir :)
graflar için larossian abinin topiği kullanalım bence .. derli toplu iyi olur tahminim .. gol olur .. eheuhehhue:D:D
[url]http://www.voborsa.com/forum/vob-piyasa-tahminleri-ve-ihtimaller-t620.html?p=170108#post170108[/url]
Kitapsızlar, 650 yi sabahtan kafalarına koymuşlardı bir kere. Daha yukarsı olurmu ?
Adamlar paniğe göre işlem yapıyor, işlem yaptırıyor.
Sazan kalan longusların yarısını 625'de kapar, 800+ puan karları da nakde çevirir.
Kalanlar üçün Stop loss 59.25
Spota bayağı para soktular. Öğle arasında bi numara çekecekler tikkat.
[quote=parderi;170110]Kitapsızlar, 650 yi sabahtan kafalarına koymuşlardı bir kere. Daha yukarsı olurmu ?
Adamlar paniğe göre işlem yapıyor, işlem yaptırıyor.[/quote]
Bu olyın son bölümünde başbakanın obama ziyaretide kullanılacak, her şey planlı sistemli, dubai bile bayramın ortasına geldi, öyle seyrettik, 1.55 usd yi kaçırttılar, zaten dolara yatan büyük kurumların bir kısmı bayram öncesi boşaltım yaptı, bunlar dubaiyi bilmiyor olamaz, dubai kullanıldı, bir kere herşeyden önce adamların kendi sahte cenneti, all muslim bayramda deve keserken yakalandı ve olay etkisizleştirildi, şimdide potans olarak kullanılıyor,........
arkadaşlar akbank int subesinden 2 tane long lot aldım sonra farklı fiyattan 2 tane daha lot aldım sonra 2 tane lotu yüksek fiyattan sattım ... hangi fiyattan aldığım lotu sattım onunla ilgili bi açıklama yok 2 side karda olduğu iiçn doğal olarak kara zarara da yansımıyor.. bankayı aradaım remen bilmiyoruz dediler.. Bilgisis olan varsa yardımcı olsun.
[QUOTE=mlk1;170129]arkadaşlar akbank int subesinden 2 tane long lot aldım sonra farklı fiyattan 2 tane daha lot aldım sonra 2 tane lotu yüksek fiyattan sattım ... hangi fiyattan aldığım lotu sattım onunla ilgili bi açıklama yok 2 side karda olduğu iiçn doğal olarak kara zarara da yansımıyor.. bankayı aradaım remen bilmiyoruz dediler.. Bilgisis olan varsa yardımcı olsun.[/QUOTE]
İlk giren ilk çıkar, kural budur bildiğim kadarıyla, yani ilk aldığın 2 lot satıldı kabul edilir, muhasebeleşme ona göre yapılır.
[quote=mlk1;170129]arkadaşlar akbank int subesinden 2 tane long lot aldım sonra farklı fiyattan 2 tane daha lot aldım sonra 2 tane lotu yüksek fiyattan sattım ... hangi fiyattan aldığım lotu sattım onunla ilgili bi açıklama yok 2 side karda olduğu iiçn doğal olarak kara zarara da yansımıyor.. bankayı aradaım remen bilmiyoruz dediler.. Bilgisis olan varsa yardımcı olsun.[/quote]
ben ne farkedeceğini anlayamadım.
[QUOTE=unlimitted;170133]ben ne farkedeceğini anlayamadım.[/QUOTE]
Vergiye tâbi durumlarda mesela hisse senetlerinde fark eder, muhasebeleşme açısından...
[QUOTE=mlk1;170129]arkadaşlar akbank int subesinden 2 tane long lot aldım sonra farklı fiyattan 2 tane daha lot aldım sonra 2 tane lotu yüksek fiyattan sattım ... hangi fiyattan aldığım lotu sattım onunla ilgili bi açıklama yok 2 side karda olduğu iiçn doğal olarak kara zarara da yansımıyor.. bankayı aradaım remen bilmiyoruz dediler.. Bilgisis olan varsa yardımcı olsun.[/QUOTE]
ilk giren, ilk çıkar.. yani ilk aldıkların satılmış gibi yeni ort. hesabı yapar sistem..
[quote=jerfin;170135]ilk giren, ilk çıkar.. yani ilk aldıkların satılmış gibi yeni ort. hesabı yapar sistem..[/quote]
Ort. nasıl oluyor ikisinin pozisyon seviyesinin ort alıp maliyet mi çıkarıcam bi örenkle açıklayabilirmisin.
aywant my poyints örnıd by multipas viçis aproksimetli 2500 poyints....üww de üwwww
rus ayıları direksiyona geçti ama düzeltme olabilir dikkat etmek lazım
[QUOTE=security;170106]Eğer sabırlı isen, bekle ve pramitleyerek 60900 den 62000 arasına kadar shrt yönünde poz al, 62 ye yakın ağırlık ver, ağa fena yakaladı milleti bırakmaz,
günlükte 59800 ilk direnç, bunu 60900 ve 62000 takip etmekte,59800 aynı zamanda düşüş kanalı direnci,[/QUOTE]
saglık olsun shortları kapattım bir sure ara verip kendime geleyim hatalı işlemler yapmaya basladım biraz sakinleşmem lazım..
eger ben bunu soyluyosam buraların yamulması yakındır.. muhtemelen kacırcam gene hareketı ama yapacak bısey yok .. 1000 puan daha yedık tek kalemde oturup soguk bı su ıcıp kendıme geleyım :)
[url]www.dunyaendeksleri.com[/url]
BOĞA PİYASALARA GEÇİŞ YENİ BAŞLIIYOR [02-12-2009 - 01:07 ]
[FONT="Times][SIZE=4]BOĞA PİYASI ALIM SINYALI S&P500 & DAX - UZUN VADELİ – AYLAR / YILLAR[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Dün Kasım Ayını geride Bıraktık ve Aylık Mum Grafiği tamamlandı.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]S&P500 : 1096 Puan[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]DAX: 5625 Puan 30.11. 2009 Kapanışları[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Sizinle bir Duyuru Yapmak istiyorum.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Bu konu ile ilgili yazımı en son 04.02.2008 yılında yazmıştım O zaman bu site Yoktu.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]En son Duyuru tam anlamında bir başarı oldu, Chrashduyurusu.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Olay bu:[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]BOĞA PİYASASINA GEÇİŞ – geçerliği Aylar Yıllar[/SIZE][/FONT]
[B][FONT="Times][SIZE=4]S&P500 Dünya endekslerinin en değerlisidir, Betası en Ağır olanıdır. Burada şimdilik üretilen SiNYAL benim değerlendirmeme göre Önümüzdeki AYLAR ve YILLAR için Boğa Piyasasının devam edeceği.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT="Times][SIZE=4]Gerçekleşme Olasılığı: ÇOK YÜKSEK – 20 YILDIR hiçbir Yanlış Sinyal üretmedi !![/SIZE][/FONT][/B]
[FONT="Times][SIZE=4]İlk Hedefler: 1.230 , 1.550 / 1575 ve daha sonra 2.139 !![/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]NEDEN BOĞA PİYASASINA GEÇİŞ: [/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Borsaların Orta vadeli seyrini Yükseliş veya Düşüş olarak devam ettirmesinden nasıl emin olabilirsiniz ? Bunun için birinci kural S&P500 ve Eurostoxx50 endeksine odaklanmalısınız DOW ve DAX endeksine değil. Bu iki Endeks Dünyanın Lokomotifidir. Bunlar yükseldikce & düştükce diğer endeksler bunlara ayak uydurur.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Rallimi, Düşüşmü yoksa sadece Yatay Trendi değerlendirmenin tek yolu, Tek hudut seviyesi Bollinger bandın AYLIK bazda karakter yapısı.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4][B]a) [/B]S&P500 endeksi AYLIK kapanış ile Orta Bollinger bandın üzerinde kapanış yaparsa, bu Orta vadeli bir Boğa piyasasına geçiş işaretidir. AYLIK KAPANIŞ !![/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4][B]b) [/B]S&P500 endeksi AYLIK kapanış ile Orta Bollinger bandın altında kapanış yaparsa, bu Orta vadeli bir Ayı piyasasına geçiş işaretidir. AYLIK KAPANIŞ !![/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]KASIM 2009 kapanış ile ilk defa OCAK 2008 tarihinden sonra aşağıdan yukarıya Boğa piyasasına geçiş oluşumu tamamlandı. Orta vadeli Sinyal durumu 01.12.2009 tarihi itibari ile BOĞA PİYASASIDIR![/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Bazı Hisse Senetleri tepe seviyelerinden bir Düzeltme hareketi yaşadı ve bazıları henüz düzeltmedeler ve yeni bir ralliye hazırlanmak üzere Taban oluşumlarını bitiriyorlar.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]BU tez S&P500 1.025 / 1.040 ve DAX 5.300 / 5.335 Puanı AYLIK bazda aşağı yönlü kırmadı sürece geçerlidir.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]DİKKAT: Bu gibi SİNYAL duyuruları Bu endekslerin Hemen bugünden yarına kuvvetli yükseleceği anlamına gelmiyor. Bu endekslerde düzeltmelerin EMA 20 Bandına kadar geri gelebilineceği her zaman aklınızda bulunsun.[/SIZE][/FONT]
[FONT="Times][SIZE=4]Şuanki duruma göre Borsaların düşüşlerinde S&P500 1.025 / 1.040 ve DAX 5300 / 5335 Puana yaklaştığında Betası ağır olan senetlerden Portföyünüzü oluşturabilirsiniz. Bu seviyeler kırılmadıkca AYLAR veya YILLAR sürecek bir Boğa piyasasında Para kazanmanız şansı çok büyük olacaktır.[/SIZE][/FONT]
[IMG]http://www.dunyaendeksleri.com/picture/haberler/83_1_B.jpg[/IMG][IMG]http://www.dunyaendeksleri.com/picture/haberler/83_1_B.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.dunyaendeksleri.com/picture/haberler/83_2_B.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.dunyaendeksleri.com/picture/haberler/83_3_B.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.dunyaendeksleri.com/picture/haberler/83_4_B.jpg[/IMG]
Bankalardan vob işlemi yapmayın diye onlarca defa yazdım daha önce... Bence daha büyük bir sorunla karşılaşmadan önce bir aracı kurumdan hesap açın...
Astatin son gonderin cok kiymetli bir paylasim tesekkurler
bankadan vob olmaz gercekten,internet sitesi üzerınden de çok zordur...anlık takip ve işlem gerektıren durumlarda,sayfa açılması ekran kıtlenmesı int düşmesi gibi durumlar olursa durduk yere zarar edilebilir.o yüzden vadeli işlemler kesinlikle aracı kurumdan yapılmalı,anlaşılabiliyorsa,yerine gidilip oradan ekran istenip yapılmalı (ki bu az olmayan işlem hacimlerinde geçerli,minimum 25-30 milyon/ay),ya da sürekli online olunabilecek bir dealer ayarlanabilir hatta ,evden yapılmak isteniyorsa.
tabi bunlar slow traderlar için geçerli diil...yoksa poz al, bekle...çok farketmez...
[QUOTE=enorton;170142]Bankalardan vob işlemi yapmayın diye onlarca defa yazdım daha önce... Bence daha büyük bir sorunla karşılaşmadan önce bir aracı kurumdan hesap açın...[/QUOTE]
[QUOTE=ATHLON;170144]bankadan vob olmaz gercekten,internet sitesi üzerınden de çok zordur...anlık takip ve işlem gerektıren durumlarda,sayfa açılması ekran kıtlenmesı int düşmesi gibi durumlar olursa durduk yere zarar edilebilir.o yüzden vadeli işlemler kesinlikle aracı kurumdan yapılmalı,anlaşılabiliyorsa,yerine gidilip oradan ekran istenip yapılmalı (ki bu az olmayan işlem hacimlerinde geçerli,minimum 25-30 milyon/ay),ya da sürekli online olunabilecek bir dealer ayarlanabilir hatta ,evden yapılmak isteniyorsa.
tabi bunlar slow traderlar için geçerli diil...yoksa poz al, bekle...çok farketmez...[/QUOTE]
kesinlikle haklısınız , dün ve bugun olduğu gibi int sitesi 10 la 11.30 arası arızalandı ve hesaba erişemedim ikisindede terste yakalandım , telefonla aradıgınızdada iş işten geçmiş oluyor maalesef.. bide savunmaları var ki akıllara zarar evt sorun var bir iki saate halledilir diye. zaten seans yogunken de işlemleri cok gec gonderıyolar ve genelde ıslem yapılamıyor piyasa emri gonderseniz nasıl oluyorsa hep tepeleri ve dipleri yakalıyor tersten..
aracı kurumlar özel program yerine int sitesinden işlem yaptırsalar hiç bu salak bankalarla ugrasmıcaz da işte onlarda bu imkanı vermiyor maalesef.. en temizi evden ekran vasıtasıyla takip etmek gerisi yalan.. soğuk su içe içe hastalanıcam yakında.. :rolleyes::rolleyes::rolleyes: daha da bankadan işlem yapmam.. adamların işlerine saygısı yok ki..
[quote=Kennym;170145]kesinlikle haklısınız , dün ve bugun olduğu gibi int sitesi 10 la 11.30 arası arızalandı ve hesaba erişemedim ikisindede terste yakalandım , telefonla aradıgınızdada iş işten geçmiş oluyor maalesef.. bide savunmaları var ki akıllara zarar evt sorun var bir iki saate halledilir diye. zaten seans yogunken de işlemleri cok gec gonderıyolar ve genelde ıslem yapılamıyor piyasa emri gonderseniz nasıl oluyorsa hep tepeleri ve dipleri yakalıyor tersten..
aracı kurumlar özel program yerine int sitesinden işlem yaptırsalar hiç bu salak bankalarla ugrasmıcaz da işte onlarda bu imkanı vermiyor maalesef.. en temizi evden ekran vasıtasıyla takip etmek gerisi yalan.. soğuk su içe içe hastalanıcam yakında.. :rolleyes::rolleyes::rolleyes: daha da bankadan işlem yapmam.. adamların işlerine saygısı yok ki..[/quote]
aracı kurum üzerinden de e-broker kullanarak anlık işlem yapabilirsin kennym arkadaşım...tabi internet bağlantısı olduğu için orada da kesinti olabilir...yahu zaten vob un tamamı bile arada teknik arıza yaşayıp kesilmiyo mu..neyse..
[quote=ATHLON;170146]aracı kurum üzerinden de e-broker kullanarak anlık işlem yapabilirsin kennym arkadaşım...tabi internet bağlantısı olduğu için orada da kesinti olabilir...yahu zaten vob un tamamı bile arada teknik arıza yaşayıp kesilmiyo mu..neyse..[/quote]
matriksin e-broker programnını kullabilirmyiz veya nasıl kullanırız hesap açma anlamında
Matriks ve VST daha hiç problem yaşamadım... e-broker da bir sürü sorun yaşamıştım..Ben hızlı trader değilim bu arada... Günde en fazla 5-6 işlem yaparım...
öncelikle e-broker ınızın aracı kurum tarafınca tanımlanmış olması lazım...sonnasında e -broker indirildikten sonra kendi aracı kurumunuzu install aşamasında tanımlayıp işlem yapabilirsiniz...(sanırsam böyleydi)..lakin şahsen ben her zaman telefonunuzun ucunda anında ulaşabileceğiniz bir dealer ınız olmasında fayda vardır derim...
Eger isyerindeki bilgisayarda vob islemi yapıyorsanız calıstıgınız sirket proxy ile internete cıkıyorsa, e-broker programı ve matriks dataları ne yazık ki calısmıyor..özellikle kurumsal firmalarda calısanlar bu dertten muzdarip..bazı aracı kurumlarda web tabanlı(http) calısanlarda alım satım yapabiliyorsunuz,fakat anlık fiyatı icin manuel giris yapmanız gerekiyor..vob ıcın en iyisi ya slow traderlık ya da evde oturup calısmamak,yoksa calısırken kısa vadeli islem yapılmıyor ustadlar kendimden biliyorum:))
vst varsa o ayrı tabi ama onun için de lisans olması kurum çalışanı olunması lazım...ofis dışında vst kullanıldığını görmedim daha...
[QUOTE=elstock;170150]Eger isyerindeki bilgisayarda vob islemi yapıyorsanız calıstıgınız sirket proxy ile internete cıkıyorsa, e-broker programı ve matriks dataları ne yazık ki calısmıyor..özellikle kurumsal firmalarda calısanlar bu dertten muzdarip..bazı aracı kurumlarda web tabanlı(http) calısanlarda alım satım yapabiliyorsunuz,fakat anlık fiyatı icin manuel giris yapmanız gerekiyor..vob ıcın en iyisi ya slow traderlık ya da evde oturup calısmamak,yoksa calısırken kısa vadeli islem yapılmıyor ustadlar kendimden biliyorum:))[/QUOTE]
Evet işyerindeki güvenlik programlarını (websense vs) atlatmak için neler yapmazdım... Şimdi evdeyim rahatım :) Sankonun web sitesinden işlem yapardım o da Allaha emanet çalışırdı... Bakardım fiyat donmuş, arardım daha haberleri yok. Ben telefon açtıktan sonra ilgilenirler ve 1 saate kalmaz düzelirdi... :)
[QUOTE=ATHLON;170151]vst varsa o ayrı tabi ama onun için de lisans olması kurum çalışanı olunması lazım...ofis dışında vst kullanıldığını görmedim daha...[/QUOTE]
Nasıl :confused: Ben evden kullanıyorum...