Düşer gibi yaptığına bakmayın gene kafa kopartacaklar.
Printable View
Düşer gibi yaptığına bakmayın gene kafa kopartacaklar.
[QUOTE=Barney;170190]evet geçen sene şubatta kaldırılırken 2010a ertelendi denmişti, 2010da da uygulanmayacak yani, süper o zaman :):) thanks... moralim bozuluyodu o stopaj uygulamasına...[/QUOTE]
erteleme diye birşey hatırlamıyorum..
[B]ama vob endekste stopajın kalkmasının sebebi.spotta kalkmasıydı...[/B]
spota gelmeyecekse voba da gelmez..
on the door i think ..
Ugh. Kazandıkta vergisinimi vermedik.:D
[QUOTE=Barney;170184]evet olacak.. döviz kontratlarındaki gibi olacak endeks kontratlarında da. gecen senenin başında da olucaktı ama 01.01.2010'a ertelemişlerdi enson... ama son durumunu bilmiyorum bende...[/QUOTE]
[QUOTE=abka;170187]hayır gecen sene uygulandı...tam bir ay(ocak-şubat 2009 da)......ama sonra spotta kaldırıldığı için vob endeks kontratındada kaldırıldı...
2008 de uygulanacaktı..ama 2009 a ertelendi..1-2 ay uyugulandı..ama bu arada spotda stopaj kalkınca vob endekstede kalktı...
[B]spottda stopaj olmadan vob endekste olmaz..zaten spotda olmadığı için kaldırıldı....[/B]başka bir uygulama yok...[/QUOTE]
Abi tartışacağınıza vob.org.tr yr girip baksanıza :) Bakanlar kurulu stopajı %0 olarak belirlemiştir deniyor, ertlenmiştir demiyor. Sn abka doğru hatırlıyor...
[B]STOPAJ UYGULAMASI [/B]
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67’nci maddesi uyarınca vadeli işlem ve
opsiyon sözleşmelerinin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazançları stopaja
tabidir. Ancak Bakanlar Kurulu kazanç türü bazında stopaj oranını % 0 oranına kadar
indirmeye yetkilidir.
[B]Yukarıda belirtilen yetkiye istinaden, 3 Şubat 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile
Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67’nci maddesi tam mükellef gerçek kişi ve kurumlar
(yurt içinde yerleşik gerçek ve tüzel kişiler) tarafından hisse senedi ve hisse senedi
endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinden elde edilen
kazançlar için stopaj oranı % 0 olarak belirlenmiştir. [/B]
Ancak, 3 Şubat 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı VOB bünyesinde işlem gören diğer
vadeli işlem sözleşmelerini kapsamamaktadır. Dolayısıyla 1 Ocak 2009 öncesinde tam
mükelleflerce VOB’da işlem gören döviz, faiz ve emtia vadeli işlem sözleşmeleri için
uygulanan %0 oranındaki stopaj uygulamasına son verilmiş ve bu sözleşmelerden elde
edilen kazançlar 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren %10 nispetinde stopaja tabi tutulmuş
durumdadır.
Stopaj yükümlülüğü sözleşmelerin ters pozisyonla kapatılması veya nakdi uzlaşma ile
sonuçlanması, başka bir deyişle sözleşmeden doğan karın realize edilmesi ile doğar.
Diğer taraftan, Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67/1’in d bendi uyarınca dar
mükellef gerçek kişi ve kurumların (yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişiler) vadeli
işlem ve opsiyon sözleşmelerinden elde ettiği kazançlar üzerinden % 0 tevkifat yapılır.
[quote=jerfin;170192]kazandıklarının yarsını bana transfer geçersen gelirim msn ye..:..::..:
ee hayde biraz da dolares sularında yüz.. yoksa koparcam o yüzgeçlerini bak kıskançlıktan..:..::..:[/quote]
apla dolares konusunda da uyardım seni amma etme böyle bak milletin önünde olmuyo:..:
kazandıklarımın hepsini geçeyim apla tükan senin .kom
on the table ..
yuaw bayram donusunde adapdep olamadım gayrı pek ::: datil işleri benı bozuyor .. hovardayım gayri
[QUOTE=selçuklu;170200]on the table ..[/QUOTE]
Selçuklu, ingilizce baya ilerledi de sanki palaya gizli mesajlar gönderiyosun gibi geliyor bana.:(
[QUOTE=parderi;170202]Selçuklu, ingilizce baya ilerledi de sanki palaya gizli mesajlar gönderiyosun gibi geliyor bana.:([/QUOTE]
:D:D:D mesaj veriyorumda .. anlamıyor abi tersini yapıor .. :o:o:o
[QUOTE=selçuklu;170200]on the table ..[/QUOTE]
Haa bide baca üstüne tünersek bu iş tamamdır.:D
istop .. flat ..
Sazan SW portföydeki Longların son partisini de 59.925'den verir.
Sistemler ve portföyleri hala long.
açık açık niyeti bozmuşlar.. yastık altındaki sünnetten kalan altınları bozduruyo galiba bu deyyus aga pifff
şaka maka +3000 puan topladık:D
[QUOTE=selçuklu;170203]:D:D:D mesaj veriyorumda .. anlamıyor abi tersini yapıor .. :o:o:o[/QUOTE]
Anlamaz tabi, adı üstünde Pala bu nerden bilecek ingilizceyi. Kürtçeyi bile zor konuşuyormuş.
59900 den ek kısa...
dediğim gibi..günlükler 60080 den al verir..
ama kuv. direnç olduğu çok olmuştur.
mesela 12 kasımda dirence çarptı ve aşşağı yaptı(62600)
eger gün sonu günlük al derse flat olurum...
[URL=http://img14.imageshack.us/i/sonumlar.jpg/][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/6738/sonumlar.jpg[/IMG][/URL]
[B]Borsa yüksekten uçuyor[/B]
[COLOR=#0000ff][IMG]http://www.hurriyet.com.tr/p/spacer.gif[/IMG][/COLOR]
[B]Yurtdışı borsalardaki sakin seyre karşın İMKB'de hızlı bir yükseliş yaşanıyor.[/B]
Piyasadan yansıyan bilgilere göre borsaya yeni giren [COLOR=#ee6603][U][B]yabancı[/B][/U][/COLOR] bir fon başta bankalar olmak üzere ciddi bir alım yapıyor.
[URL="http://piyasanet.hurriyet.com.tr/"][COLOR=#0000ff]Borsa[/COLOR][/URL] saat 15.20 itibariyle yüzde 2.47 artışla 47 bin 220 puana tırmandı. Avrupa borsalarında ise en yüksek yüzde 0.3'lük artış yaşanıyor.
Dubai kriziyle birlikte 1.55'e kadar yükselen [COLOR=#ee6603][U][B]dolar[/B][/U][/COLOR] da bugün 1.50'nin altında hareket ediyor.
[B]İŞLEM HACMİNDE ARTIŞ VAR[/B]
Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren bir yatırım uzmanı, Türkiye'ye bugün itibariyle büyük bir yabancı fonun girdiğini söyledi. Bu fonun Dubai'de yaşananların ardından Türkiye'ye geldiğini belirten uzman, "zaten bu piyasada yeni bir giriş olduğu zaman hemen hissediliyor. [COLOR=#ee6603][U][B]İşlem[/B][/U][/COLOR] hacminde geçen haftaya göre önemli bir artış var. Yabancı fon özellikle bankaları alıyor" dedi.
Sabahtan bu yana borsaya giren para miktarı 55 milyon TLye ulaşırken, en çok [COLOR=#ee6603][U][B]alım[/B][/U][/COLOR] yapan kurumlar HSBC, Credit Suisse ve Deutsche Bank olarak sıralandı.
Vakıfbank yüzde 6.1'lik primle en çok yükselen bankalar arasında başı çekerken onu yüzde 4.72 ile [COLOR=#ee6603][U][B]Garanti[/B][/U][/COLOR] Bankası, yüzde 4.11 ile TSKB ve yüzde 3.81 ile İş Bankası C izliyor.
[B]Ayrıntılar geliyor...[/B]
[QUOTE=selçuklu;170203]:D:D:D mesaj veriyorumda .. anlamıyor abi tersini yapıor .. :o:o:o[/QUOTE]
yaf bu şemalsiz para babaları bu kadar short topladıktan sonra bu endexi 75000 bile yaparlar bu short aşkı yakacak benı.. niyeyse hep yükselirken ben de bi short histemi başlıyo ne zaman ki bi küskü gelecekse daha ilk 100 puanda çıkıyorum sonra long denemelerindede elime alıyorum .. bi süre sanal takılacağım eger hareketlerimi modelleyebilirsem ne ala... bakayım nerde hata yapıyorum..
hey maşşallah...
[QUOTE=mlk1;170209]şaka maka +3000 puan topladık:D[/QUOTE]
ülem namıssızlar ocak ayındaki olası imf anlasmasını satın almaya baslamıslarmıs :::
cnbc e izlememiştim nezamandır gayri izleyem dedim beynimi durdurdular namıssızlar
arkhadaşlar graf bakamıyorum gayri datil modu bana yaramayor üüü
FDOW la relatif performansa baktığımızda yine kritik yerdeyiz...
olurda burayı geçerse yukarı hareket hızlanır...
short katliamı başlar...
[IMG]http://www.fotografekle.com/image-53EF_4B1670A1.jpg[/IMG]
Önce sağlık gerisi boş... Öksürmekten artık kaburgalarım ağrımaya başladı... Almadığım ilaç kalmadı valla...
oldu olacak 10 kere daha sürsünler imf söylentisini bi bu eksikti zaten..
akabinde yeniden not artırımı peheeyyy.. dikkatli olun shortlar ben gene short oldum kesin uçarız bugun :)
Günün son zirveleri görüldü sanki.
AKB 750 lot aldı la 3 saniye içinde :D abavvv
Sn Sovalye siz nasil goruyursunuz
fiyat 60100 olunca günlük al veriyor..altında mevcut sat a devam...
[QUOTE=enorton;170217]Önce sağlık gerisi boş... Öksürmekten artık kaburgalarım ağrımaya başladı... Almadığım ilaç kalmadı valla...[/QUOTE]
Geçmiş olsun.
İyi arıbalı alın, sabah akşam birer kaşık yeyin, umarım faydalanırsınız.
Öksürük uzun süredir devam ediyorsa midenizi bir baktırın...
bu ne yaf elimi attıgım yer kuruyo.. ehhh yeter bıktırmak ne kelime afedersin cılkını çıkardılar..
vay anasını . zero işlemlik günmüş ..
[QUOTE=parderi;170219]Günün son zirveleri görüldü sanki.[/QUOTE]
Dilimi eşek arısı ısırsın.:)
İpin ucu kaçtı. Ohannesburger. Çüşünüz.
aha eski + makaslı günlere döndük..
609xx- 611xx yeresine short emırlerımı döşedim
Bu histeri bir haberi gerektirir diye düşünenler barnak kaldırsın bakayım.
61000 ortalamaynan cort edıcem gıderse oraya...
emme b planımda var 61800 yeresıne gıderse ordan bı kısım daha cort etcem....
61000 yeresınden donerse ettığım cort kadar tutucam belırledıgım kar mıktarıynanda realıze edecem :::
[quote=sazan;170231]Bu histeri bir haberi gerektirir diye düşünenler barnak kaldırsın bakayım.[/quote]
barnak1
[QUOTE=sazan;170231]Bu histeri bir haberi gerektirir diye düşünenler barnak kaldırsın bakayım.[/QUOTE]
USD / TL ye bakarsak haber falan yok, kısacı sıkıştırıyorlar...
Yanlız kimse kısa sinyali olarak algılamasın, nereye kadar gider kimse bilemez...
Sazanda, Barnaklar short için kaşınmaya başlamaktadır.
Sakin , Sakiiinnn ol.
Bekleee.