-
[color=#FF0000][b]VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 Sözlesmeleri Baslangıç Teminatlarının Artırılması Hakkında[/b][/color]
2009/103 sayılı Genelge ile Borsamızda islem gören VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 sözlesmelerinin baslangıç teminatları artırılmıstır.
[b]2005/10 VOB-İMKB 30 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 11.12.2009 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere [color=#0000FF]600 TL’den 700 TL’ye[/color], 2005/24 VOB-İMKB 100 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 500 TL’den 600 TL’ye yükseltilmistir.[/b]
Yeni islem teminatları 11.12.2009 tarihinden itibaren sistem tarafından yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 11.12.2009 tarihinde ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 07.08.2009 tarihli ve 2009/159 sayılı duyurunun islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/03Aral%C4%B1k2009-239.pdf]VOB[/url] 03.12.2009
-
[quote=abka;170696]anlaştık..30 milyar dolar gelecek...icra direktörlerine sunulacak denilince...
gerisi saçmalık..[/quote]
Sevgili abka açık yazarmısın, beni sonuçta yakın ilgilendiriyor,.....
-
-
[QUOTE=security;170706]Sevgili abka açık yazarmısın, beni sonuçta yakın ilgilendiriyor,.....[/QUOTE]
3 tane imf anlaşmasına şahit oldum...3 nde de endeks ertesi gün 2 tavan çekti..ama 2. tavan sonradan bozuldu...
piyasa kapandıktan sonra,haber düşerdi...imf ile anlaşıldı..[B]efendim 3 yıllık anlaşma yapıldı... 30 milyar dolar gelecek ( şimdiki piyasanın beklentisi).anlaşma tamamlandı..ama onay için(formalite) icra direktörlerine gelecek hafta sunulacak....[/B]işte bu haber spotun ertesi gün %20 yapmasıdır...
gerisi temcit plavıdır..2 yıldır gündemde..pek anlamı yok...
-
[quote=abka;170710]3 tane imf anlaşmasına şahit oldum...3 nde de endeks ertesi gün 2 tavan çekti..ama 2. tavan sonradan bozuldu...
piyasa kapandıktan sonra,haber düşerdi...imf ile anlaşıldı..[B]efendim 3 yıllık anlaşma yapıldı... 30 milyar dolar gelecek ( şimdiki piyasanın beklentisi).anlaşma tamamlandı..ama onay için(formalite) icra direktörlerine gelecek hafta sunulacak....[/B]işte bu haber spotun ertesi gün %20 yapmasıdır...
gerisi temcit plavıdır..2 yıldır gündemde..pek anlamı yok...[/quote]
yani durumda bir değişiklik yok, babacanın en son söyledikleri devam, ağustostada demişti, ama olursa yukarıdaki gibi olur, diyorsun,....ok...
-
Dün 58 mly.para girişi ile bugün vob % 1,5 + ile açtı.
Şu an 70 mly.para girişi varsa yarın nasıl açar.
Alın size basit bir oran hesabı
-
[QUOTE=Astatin;170708]gecey flat ve küs[/QUOTE]
Zabaanan 61500 den azcuk short açıp kendimi sahaya bıraktım akşama kadar imanım gevredi yav harbiden çok yoruldum.Geldim bide baktımki ** dedim evet ** noluyo lan dangozlar!demektende kendimi alamadım bu pozuda pozmadan py pozisyonu beğendiki dumanımızı attırdı PEEEHHHHHH! geceye KISA ulan! :..:
-
-
geceye son poz 275 longlarla giriyorum .. my last decision .. ..
-
03.12.2009 17:30:32 *borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)
*borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)
-
Bu geceye de long *.* sistem gereği :)
-
[QUOTE=zozo;170729]03.12.2009 17:30:32 *borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)
*borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)[/QUOTE]
Bu hacmi pek beğenmedim! **
-
[QUOTE=zozo;170729]03.12.2009 17:30:32 *borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)
*borsa'da toplam işlem hacmi 3.469.292.986 ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti(önceki 3.433 milyon tl/17.08.2007)[/QUOTE]
Buda zirvedeki son dansların işareti.
-
[SIZE=6][URL="http://www.voborsa.com/forum/3-aralik-gece-pozisyon-anketi-isimler-kapali-t5282.html?t=5282"]3 aralık gece pozisyon anketi isimler kapalı (TIKLA ANKETE KATIL)
[/URL][/SIZE]
-
[QUOTE=selçuklu;170728]geceye son poz 275 longlarla giriyorum .. my last decision .. ..[/QUOTE]
Patron atıyoruz inşallah yine golu, gerçi ağlar delik deşik oldu :) Takıma rehavet çöktü, shortçular bir kaçtane şeref golü atabilir... Ama yapacak bişey yok sistem long deyi...
-
Yav adamlar seçime girerken ülkeyi IMF ye mahkum etmedik diyecekler! Sırf bunu demek için bile imf işi olmaz babacan üfürdü ahanda bahanesi oldu!
-
Forumun güzel insanları cümleten HAYIRLI GECELER!
-
[QUOTE=enorton;170735]Patron atıyoruz inşallah yine golu, gerçi ağlar delik deşik oldu :) Takıma rehavet çöktü, shortçular bir kaçtane şeref golü atabilir... Ama yapacak bişey yok sistem long deyi...[/QUOTE]
patron yarın için pek ümitli değilim ama .. quenn bi manşet atarsa dow 11000 kapatabilir .. queene bağlı yani durum bence ... tahminim. quenn manşeti patlatır dowda gol olur .. bizde golu atarız ..:D:D:D
-
hacim rekor kırdı dow her gün zirve peşinde vob iki günde %10 yaptı sermayesini ikiye katlayanlarla sermayesini tüketenler hep uçlardayız Allah sonumuzu hayretsin :)
-
[quote=security;170723]Tekrar ayu oldum,[/quote]
Son kararım 63425 den shrt ve usd de poz azaltarak, 1/3 nakite dönmek şeklinde oldu,
yarın için asparagas haberler gelmesi dışında, şöyle sakin bakarsak yani normal bir py olursa,
60 lık grafa göre yukarıda hedef 64575, realzasyon olması durumunda asağıda ilk yere olarak 62075 gözükmekte, indiklerin dolu olması, dünkü ve bu günkü shrt çu kıyımı, conilerin şu anki durumunu muhafaza etmesi veya daha aşağılarda kapatması, DXY nin dipten dönmesi, altının gevşemesi nedenlerim, hayırlısı.....
-
bu avatar ters oldu biraz gece pozuna ama olsun artur oyuncak .. hehehhehe:D:D:D:D
-
kazanan arkadaşları tebrik ediyorum
kaybeden arkadaşlar üzülmesin önce sağlık...
abidin dinoya sormuşlar bana mutluluğun resmini çizrmisin diye o da şöyle çizmiş;
[IMG]http://i49.tinypic.com/zkfk0n.jpg[/IMG]
herkese iyi akşamlar
-
Mutluluğun fotoğrafı da bu olsa gerek :::
[IMG]http://img406.imageshack.us/img406/7044/mutlulugunresmijt7.jpg[/IMG]
-
[quote=enorton;170735]Patron atıyoruz inşallah yine golu, gerçi ağlar delik deşik oldu :) Takıma rehavet çöktü, shortçular bir kaçtane şeref golü atabilir... Ama yapacak bişey yok sistem long deyi...[/quote]
Benim sistem 60 lık ta 58100 den beri alışta ve trendi iyi okuyor, o da al kapattı, ancak sat vermekte bütün sistemlerin biraz (500 puan) gecikeceğini düşünüyorum, şöyle baktığımda en erken 62850 duruyor, aralara 10 luk 15 lik sistemler almak açılışta erken uyarı için iyi olur,
-
[QUOTE=VOBiX;170705][color=#FF0000][b]VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 Sözlesmeleri Baslangıç Teminatlarının Artırılması Hakkında[/b][/color]
2009/103 sayılı Genelge ile Borsamızda islem gören VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 sözlesmelerinin baslangıç teminatları artırılmıstır.
[b]2005/10 VOB-İMKB 30 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 11.12.2009 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere [color=#0000FF]600 TL’den 700 TL’ye[/color], 2005/24 VOB-İMKB 100 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 500 TL’den 600 TL’ye yükseltilmistir.[/b]
Yeni islem teminatları 11.12.2009 tarihinden itibaren sistem tarafından yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 11.12.2009 tarihinde ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 07.08.2009 tarihli ve 2009/159 sayılı duyurunun islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/03Aral%C4%B1k2009-239.pdf]VOB[/url] 03.12.2009[/QUOTE]
bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)
-
[quote=jerfin;170762]bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)[/quote]
kesinlikle..
daha öncede öyle oldu..
-
[QUOTE=Kennym;170704]patron maalesef piyasayı yöneten ve yönlendirenler sınırsız para ile istedikleri yöne sürüyolar ve dikkat edersen hareketler cok marjinal.. yanı yukselıs ve düşüşler tek kalemde tekabül ediyor.. bi günde % 4 bi günde - % 3 zaten planlarını buna göre yaptıkları belli.. ama bu hareketleri yaparken elli kere de assa yukarı yapıyolar ve açıkçası yön tutturmak benim gibi kyler için çok zor olsa gerek.. ekran başında biri değilim fiyat ekranını görebiliyorum zaten baştan falso bi hareket benimkisi .. kimsenin yapmaması gereken bir trade biçimi.. ilk başlarda iyiydi +8000 puana kadar çıkmıştım lakin bir ay içinde bu nu - 5000 e kadar indirdiler.. demkki biyerlerde hata veya eksikliğim var.. düzeltmem gereken öğrenmem gereken.. ama sağlık olsun :) deneyim denyimdir ben gerçi duramam kesin poz almaya devam ederim gibi görünüyo ama işte biz olmasak aga nerden kazanacak :)[/QUOTE]
Bardağın dolu tarafını gösterim hemen:) kendi hatanı görmen kadar güzel birşey olabilirmi sence bu hayatta? Ali Perşembe nin kitabının sanırım 4. cildinde kaybedenler listesi yapmış.yazını okuyunca bana bunu çağrıştırdı.listenin sonlarında tam olarak ne yazıyo söyliyemicem ama aklımda kalan şu: Hata yaptığını bilip bunu düzeltmek için uraşmıyanlar.. diye yazmıştı.hatalarını biliyosan yolunu değiştirmen gerektiğinide bilmelisin ki bence bunu başarabilirsin.ekran başında diilsen belki 60daklık günlük haftalık oynıyabilirsin.sana çok işlem yaptırmayan sistem yazabilirsin yada bulabilirsin.
ama demin yazdığımı bikaç kez okursan sana çok yardımcı olucaktır.hata yaptığını bilip onu değiştirmeyenler kaybeder.sen hatanı biliyosun, artık yapman gerekenide biliyosun.
yanlış anlaşılmasın bu yazdıkların benide üzdü duyarsız kalmak istemedim.vobu bırakma demicem devam ette demicem ama hatanı düzeltmeye çalışırsan bence mükemmel olur.saygılar..
-
bankaların geldığı fıyat sevıyesı onemlı
bankaları dah yukarı goturbılırler ama
şunu dıkkat çekmek ısterım
gelınen fıyat sevyelerı ıle yabancı bankların fıyatlarını kıyasaladığımızda
dıkkat edılemsı gerekn yerlerdeyız
-
gız..zarar ettim bugün..pelaya verdim 1000 point....aslında geri alırdım ama internette problem çıkttı..3den sonra bağlanamadım bi türlü..matrix dondu..hırsdan geberdim..üüüüww..bunların gözü göz değil..ayuluk para etmiyo...
-
[quote=jerfin;170762]bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)[/quote]
150 bin 150 bin :..::..:
59 bin uzunlar duruyo..maşallah
-
dubai bahane boğalık şahane :..::..:
almak için bahane bunlar hep...
-
[QUOTE=enorton;170614]Bu nedir yaw, işten ayrılalı bugün tam bir yıl oldu ve bir yıldır sürekli forumdayım... Bu süre zarfında senin mesajına benzer onlarca kişinin mesajını okudum ve bu insanlar zarar ederek piyasadan ayrıldı malesef :( Nasıl üzülüyorum bilemezsiniz... Ve forum olarak bir çok kişi birbirine destek oluyor bilgi,tecrübe vs.. ile ama buna rağmen bu durumdayız...[/QUOTE]
Duygulara hükmedemezsin...
Şimdi ismini açıklamak istemeyen bir forumdaş (enorton) .dng zamanında bir mesaj göndermiş. O mesajdaki sistem 01.12.2009-11:00de 58,100den al vermiş ve hala uzunda. Bu akşamki uzlaşma 63,425 olduğun uzlaşma bazında +5,325 puan kar yazmış. KAç günde? 3 günde.
[QUOTE=enorton;153564]Hiç sistemi olmayanlara en basitinden sistem. Açın saatlik grafiği üstüne EMA 4 EMA 12 yi koyun... 4 12 yi yukarı keserse AL aşağı keserse SAT... Sistemi olmayanlar süper sistem...
2006 başından beri % 1228 kar... Onbinde 2 kom düşülerek hesaplandı... 2009 başından beri %53 kar...
[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/9503/adszcet.jpg[/IMG][/QUOTE]
-
[QUOTE=Rooks;170639]bence bunun sebebi şu; insanlar çok kazandığı zaman ben çok kazandım demezler çünkü ya inandırıcı olmaz yada hava atıyomuş gibi gözükür.baskı var yani bence biraz.toplumumuzdada böyledir ortamda cümleye başlarken ben yaptım ben ettim ben kazandım demekten kaçınırız. o ay 5000 puan kazanmıştır öbür ay sadece 1000 puan zarar yapar ama ağlarız buda forumlara yansır.hatta o ay 2000 puan yaparız ama diğerleri 4000 puan yapar yine ağlarız:) ağlamak iyidir bence hırsın göstergesidir tabi herşeyin sınırı var orası ayrı:)[/QUOTE]
Ben hep tam tersini gördüm. Hep bildim ben kazandım. Dipten longladım tepeden shortladım parayı kat kat katladım ütüledim kat izi bile bırakmadım kıvamında olup batıp gidenelr var. Bunalrın hakkından Gökjhan geliyordu. O da hemen şutlanıyor zaten. Bence burası o konuda dürüst. Batan itiraf edebiliyor.
-
[QUOTE=enorton;170634]Vay anasını forumları şöyle bir gezdim heryerde ağlayan ağlayana... Bu vob bizim yatırımcıya iyi gelmedi... Vobu sadece shortlamak için kullanıyoruz...[/QUOTE][QUOTE=parderi;170640]Sahi niye bu kadar şorta aşığız ya, bende çözemiyorum.:confused:[/QUOTE]AÇığpa satış yapamamnın vermiş olduğu hrs ve geçen yıl çoğu kişinin parayı shorttan götürmüş olmasının sıra. Borsanın reel sektörle uyuşmayan şekilde yüksek olması sıralanabilir.
-
[QUOTE=enorton;170641]Dün akşam bu mesajda yazdığım olayın bugün birebir kopyasını gördük... 61500 SAT veren Macd 15 63000 AL verdi... Yükselen piyasada 1500 puan zarar... :::
[IMG]http://img143.imageshack.us/img143/5759/macd.png[/IMG][/QUOTE]
Sadece macd için değil default göstergelerin tamamı için geçerli bu olay. Yatayda bunlara bakıp trendde terk etmek laızm. Tabi trendi anlayana kadar trend bitrmemiş olmalı. Piyasada trendli dönemler daha fazla olduğu için trende dönük sistemelr daha başarılı oluyor.
-
[QUOTE=enorton;170646]Sevgili Burdur lu kardeşim geçen gün ilk mesajına cevap yazacaktım ama haddim değil diye yazmadım. Şimdi sen yazmışsın kaybettim diye, dayanamadım alıntı yaptım... Kızma ama bu mantıkla sürekli kaybedersin... Başkalarının peşinden giderek, onların tavsiyesi ile vobda para kazanmak imkansız... 2-3 gün kazanırsın sonra kaybetmeye mahkumsun... A[COLOR="Blue"]dam pozisyonunu kapatır ama buraya girip yazmaz ya da yazamaz[/COLOR] sen kapatamazsın batar gidersin... Bence bu sert yükseliş herkese ders olsun ve herkes kendi yatırım stratejisini oluştursun... Borsada fırsatlar bitmez...
Saygılar...[/QUOTE] Ya da dipten uzamıştım tpeden shortlamıştım der. .dng
Yukarıdaki mesaja bir imza atılır.
-
[QUOTE=yesilova;170657]Cengiz bey merhaba, stop emrini yanlış girmişim ,üç ay kadar uzak kalınca bazı şeyleri unutmuşum.Şartlı emir girmiştim.Lİmit 61.900 şart 61.900 şeklinde.Ama işlem gerçekleşmemiş ve hala kısada görünüyorum. Tabii okulda olduğum için gelişmelei de takip edemedim...Benim için bazen birşeyler yazarsan sevinirim ,iyi akşamlar...[/QUOTE]
Cengiz Bey kim bilmiyoum ama ben TokoBa
Kısa için şart fiyat 61,900 işlem fiyatı piyasa koyun emir gerçekleşti gerçekleşmedi diye derdiniz olomasın en fazla 100 puan yukarıdan uzarsınız ama 1500 puan terste kalmamış olursunuz.
-
ekran izlemek trende ayak uyduramamanın baş sebebi bence..
en azından benim için öyle..
kısa periyotlarla işlem yapmakta bence 2. sebeptir..
-
[QUOTE=Strategist;170664]Bir süredir yazamıyorum ama forumu takip etmeye çalışıyorum. Para kaybeden dostları okuyunca içim cız ediyor. Ben [U]asla trendin tersine pozisyon taşımama[/U] prensibim nedeniyle para kaybetmedim ama tırtıkçılık huyum nedeniyle de trendden baştan sona faydalanamadım yine. Çıktım girdim çıktım girdim hep. Yine de halimden yakınamam.
enorton kardeş, daha önce de yazışmıştık macd ile ilgili, belki hatırlarsın ben çok severim bu indikatörü, o yüzden bu yazını görünce dayanamadım macd'nin yardımına koşayım dedim.
Bence 15dk'lık grafikteki macd performansını cımbızla çekip bu indikatör kötüdür demen haksızlık olmuş. Ekte de ben günlük grafiği cımbızla çekip aldım. Son 2,5 ay içinde günlük üzerinden macd 3 pozisyonda gözümle kabaca baktım tam 19.000 puan kazandırmış ve şu an itibari ile halen son poz açık ve kazandırmaya devam ediyor.
Nice emeklerle hazırlanmış ve bu forumda ekran görüntüleri yapıştırılan nice sistem var ki her programdan çıkan bu standart indikatörün performansının yanında halt etmiş.
Sen de şimdi gider başka bir zaman diliminden bir macd örneği verirsin orda da batırmıştır tabi ona bişey diyemem ama macd'ye laf edilince duramıyorum na'apayım... Zevkler renkler ve indikatörler tartışılmaz. :)[/QUOTE]
FX200deki 26,12,9 değerlerine sahip macdin işlemleri aşağıdaki gibi:
63425 Long
63150 Short
63425 long
-
[QUOTE=security;170665]Bir ayu olarak ağzımın suları akıyor ama elleşmeyecem, çünkü bunlar [COLOR=red]haclı[/COLOR], bir bavul para getirdiler, ortamı kolladılar, fitc de düğmeye bastırdır, hedeflerini kestirmek zor, türkiyede sandal ülke salla salladığın kadar, o yüzden flatos devam,[/QUOTE]
Paranın geldiği gün Babacanın IMF açıklamalarının olamsı ve ertesi gün de Fitchin iki kademe birden not arttırması çok doğal şeyler. Sakın ola manipülasyon var demeyin. Çünkü gelen paranın bunalrdan haberi yoktu tesadğüf bu ya Dubai krizinden korkup gelmişti bu para. Tabi yerseniz .dng