-
[QUOTE=AMON RA;170736]Yav adamlar seçime girerken ülkeyi IMF ye mahkum etmedik diyecekler! Sırf bunu demek için bile imf işi olmaz babacan üfürdü ahanda bahanesi oldu![/QUOTE]
Ya da seçimden ümidi keserlerse sonrakji hükümete yüklü borç bırakmak için sın dakika golü atıp imzalyabilirler de.
-
Aziz kardeşlerim,
Görüyorum ki çoğu kişi takım tutar gibi Short veya Long'dan vazgeçemiyor.
Benim sistemim günlüktür, gün sonuna bikaç saat kala geçerim ekranın karşısına kapanmaya yakın sinyal gelrise geçerim o pozisyona. Stres yok, gün içi çarpılma yok. Ne pala denen hayali oyuncuya inanırım, ne piyasayla inatlaşırım. Aşağı indiği zaman niye aşağı indi demem, yukarı çıktığında niye arttı bu demem, parantez tuşuyla hayat verdiğim sistemim ne derse onu yaparım.
Yarınki öngöörüme gelince;
Nijeryadaki Türk iş adamlarının yarın açacağı okulun Afrika borsalarını coşturacağını düşünüyorum. Açılışa bizzat bende katılacağım, ordaki insanlara VOB semineri vereceğim. Seminerin bitişinde Sertap Erenerin VOB şarkısınını seslendireciğim. Programın ardından çekilişle Ultra Süper sistemimi afrikalı bir genç ile paylaşacağım.
Tüm bu sebeplerden ötürü yarınki tahminim +2000.
Nijeryadan sevgilerle....
Kaynak: [url]http://www.trpress.com/nijerya-turk-nil-universitesi/[/url]
-
[QUOTE=jerfin;170762]bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)[/QUOTE]
Buna da bir imza çakarım. Bahane oalrak da Moodys ve SPni,n nott arttırımalrını kulalanbilirler. Bunalr genelde birbirinden sonra yapaıyor bu işi.
-
[quote=Para Babası;170811]Aziz kardeşlerim,
Benim sistemim günlüktür, gün sonuna bikaç saat kala geçerim ekranın karşısına kapanmaya yakın sinyal gelrise geçerim o pozisyona. Stres yok, gün içi çarpılma yok. Ne pala denen hayali oyuncuya inanırım, ne piyasayla inatlaşırım. Aşağı indiği zaman niye aşağı indi demem, yukarı çıktığında niye arttı bu demem, parantez tuşuyla hayat verdiğim sistemim ne derse onu yaparım.
Nijeryadaki Türk iş adamlarının yarın açacağı okulun Afrika borsalarını coşturacağını düşünüyorum. Açılışa bizzat bende katılacağım, ordaki insanlara VOB semineri vereceğim. Seminerin bitişinde Sertap Erenerin VOB şarkısınını seslendireciğim. Programın ardından çekilişle Ultra Süper sistemimi afrikalı bir genç ile paylaşacağım.
Kaynak: [URL]http://www.trpress.com/nijerya-turk-nil-universitesi/[/URL][/quote]
Afrikalımısın buba sen.:oKonuşma tarzına birazda eski bir hocamızı çağrıştırdı Aziz buba.
-
[QUOTE=Rooks;170777]Bardağın dolu tarafını gösterim hemen:) kendi hatanı görmen kadar güzel birşey olabilirmi sence bu hayatta? Ali Perşembe nin kitabının sanırım 4. cildinde kaybedenler listesi yapmış.yazını okuyunca bana bunu çağrıştırdı.listenin sonlarında tam olarak ne yazıyo söyliyemicem ama aklımda kalan şu: Hata yaptığını bilip bunu düzeltmek için uraşmıyanlar.. diye yazmıştı.hatalarını biliyosan yolunu değiştirmen gerektiğinide bilmelisin ki bence bunu başarabilirsin.ekran başında diilsen belki 60daklık günlük haftalık oynıyabilirsin.sana çok işlem yaptırmayan sistem yazabilirsin yada bulabilirsin.
ama demin yazdığımı bikaç kez okursan sana çok yardımcı olucaktır.hata yaptığını bilip onu değiştirmeyenler kaybeder.sen hatanı biliyosun, artık yapman gerekenide biliyosun.
yanlış anlaşılmasın bu yazdıkların benide üzdü duyarsız kalmak istemedim.vobu bırakma demicem devam ette demicem ama hatanı düzeltmeye çalışırsan bence mükemmel olur.saygılar..[/QUOTE]
Madde 11- Ankete katılanalrın %45i kendielrni bu işte başarılı görmüyor ve bunu değiştirmek için davranış biçimlerinde düzeltme yapmayı düşünmüyor.
Yani inatla bildiğini okumaya devam ediyor.
-
HAdiiyn iyi geceler cümleten...
Sağlığınıza dikkat edin benim gibi ayu gribi olmayın.
Doktor grip teşhisi koydu ama cinsini söylemedi allahtan kusma ve ishal görülmeden atlattım. Dimekki domuz değilmiş. At gribi de Kanadadan gelemediğine göre ayu gribidir herhalde sanırsam galiba...
-
[quote=VOBiX;170818]HAdiiyn iyi geceler cümleten...
Sağlığınıza dikkat edin benim gibi ayu gribi olmayın.
Doktor grip teşhisi koydu ama cinsini söylemedi allahtan kusma ve ishal görülmeden atlattım. Dimekki domuz değilmiş. At gribi de Kanadadan gelemediğine göre ayu gribidir herhalde sanırsam galiba...[/quote]
kESİMN NİJERYA GRİBİDİR PARA BUBASI GETİRMİŞTİR.:..:
-
geberdi dow..flatım ama..ayulara eyü gelecek..hehe..
-
[quote=VOBiX;170807]Paranın geldiği gün Babacanın IMF açıklamalarının olamsı ve ertesi gün de Fitchin iki kademe birden not arttırması çok doğal şeyler. Sakın ola manipülasyon var demeyin. Çünkü gelen paranın bunalrdan haberi yoktu tesadğüf bu ya Dubai krizinden korkup gelmişti bu para. [B]Tabi yerseniz[/B] .dng[/quote]
Yemeyeni afmı ediyorlar....dng
-
[QUOTE=Para Babası;170811]Aziz kardeşlerim,
Kaynak: [url]http://www.trpress.com/nijerya-turk-nil-universitesi/[/url][/QUOTE]
Vob semineri vericek kadar bilgilisin ama 238 tane hintli tutup onlara sistem yazdırıyosun.5-10 dolarlık klavyeyi özel uçağınla hindistana götürüyosun parantezi kapatıp geri geliyosun:D.Nijeryada seminerler veriyosun açılışlara katılıyosun.Borsada işlem yapıyosun ama hiç stres olmuyosun.Sertab Erenerin VOB şarkısını seslendiriyosun ve 6000 puanlar yapan sistemin var.Hmmmm.değişik bir kişilik.sevdim ama eğlenceli geldi kulağa+.
-
[quote=Rooks;170777]Bardağın dolu tarafını gösterim hemen:) kendi hatanı görmen kadar güzel birşey olabilirmi sence bu hayatta? Ali Perşembe nin kitabının sanırım 4. cildinde kaybedenler listesi yapmış.yazını okuyunca bana bunu çağrıştırdı.listenin sonlarında tam olarak ne yazıyo söyliyemicem ama aklımda kalan şu: Hata yaptığını bilip bunu düzeltmek için uraşmıyanlar.. diye yazmıştı.hatalarını biliyosan yolunu değiştirmen gerektiğinide bilmelisin ki bence bunu başarabilirsin.ekran başında diilsen belki 60daklık günlük haftalık oynıyabilirsin.sana çok işlem yaptırmayan sistem yazabilirsin yada bulabilirsin.
ama demin yazdığımı bikaç kez okursan sana çok yardımcı olucaktır.hata yaptığını bilip onu değiştirmeyenler kaybeder.sen hatanı biliyosun, artık yapman gerekenide biliyosun.
yanlış anlaşılmasın bu yazdıkların benide üzdü duyarsız kalmak istemedim.vobu bırakma demicem devam ette demicem ama hatanı düzeltmeye çalışırsan bence mükemmel olur.saygılar..[/quote]
bugünkü gibi günlerde bazı nedenlerden dolayı yanlış yönde yakalananlar mutlaka olacaktır ve hep olmuşturda... önemli olan dediğin gibi eğer kişinin stratejisi doğrultusunda bir hata yapılmış ise bu hatadan ders çıkarılmalıdır... Böyle günler piyasanın hiç şakası olmadığının resmidir.. bu arada hoşgeldin bol kazançlar :)
-
[quote=enorton;170614]Bu nedir yaw, işten ayrılalı bugün tam bir yıl oldu ve bir yıldır sürekli forumdayım... Bu süre zarfında senin mesajına benzer onlarca kişinin mesajını okudum ve bu insanlar zarar ederek piyasadan ayrıldı malesef :( Nasıl üzülüyorum bilemezsiniz... Ve forum olarak bir çok kişi birbirine destek oluyor bilgi,tecrübe vs.. ile ama buna rağmen bu durumdayız...[/quote]
1 yıl oldumu yaw.. zaman ne cabuk geçiyor daha dün gibi hatırlıyorum ::: malesef forumdaşlar olarak birbirimize desteğimizde yeterli olamıyor bazen ama ara verip dönenler cok daha donanımlı ve bilgili olarak dönebiliyor... kimsenin masada parası kalmasın... zaten yabancılar götürüyo malı gıcık oluyorum :)
-
[quote=Para Babası;170811]Aziz kardeşlerim,
Kaynak: [URL]http://www.trpress.com/nijerya-turk-nil-universitesi/[/URL][/quote]
sevgili para babası önce avatarla işe başlayalım, birde yorumumuz olsun, makro cinsten, asparagas sağdan soldan, iktidara yakınlardan kabul deyil, kendine has, sana özgü, konu ot olmaksa, yani ağanın sulaması ile yeşereceksek bunu herkes yapar, çünkü sistem iyisiyle kötüsüyle herkeste zaten var, biz senin kafanı tanımak, düşüncelerini ne olursa olsun bilmek isteriz, bize lazım gelen bu, yorganı kaldır içine gir milletin üstünden çekme, bu forum +2000 puanı bilmez, nedenini öğrenmek ister, sorgular...........
-
[quote=Barney;170830]1 yıl oldumu yaw.. zaman ne cabuk geçiyor daha dün gibi hatırlıyorum ::: malesef forumdaşlar olarak birbirimize desteğimizde yeterli olamıyor bazen ama ara verip dönenler cok daha donanımlı ve bilgili olarak dönebiliyor... kimsenin masada parası kalmasın... [B]zaten yabancılar götürüyo malı gıcık oluyorum[/B] :)[/quote]
Barney dostum,
Not artırım kararını ben verseydim,masadaki paraları yabancılara vermezdim kesinlike ...:D
Çok şeyleri şeyetmek istiyorumda şeyedemiyorum,şeyden dolayı...üüü
Birgün nasılsa şeyolacak....lelele.lelele.lelele
-
[quote=ERGEN;170833]Barney dostum,
Not artırım kararını ben verseydim,masadaki paraları yabancılara vermezdim kesinlike ...:D[/quote]
Çok haklısın hiç bu açıdan düşünmemiştim şimdi dahada gıcık oldum bu yabancı fonlara :D
-
[QUOTE=VOBiX;170796]Ben hep tam tersini gördüm. Hep bildim ben kazandım. Dipten longladım tepeden shortladım parayı kat kat katladım ütüledim kat izi bile bırakmadım kıvamında olup batıp gidenelr var. Bunalrın hakkından Gökjhan geliyordu. O da hemen şutlanıyor zaten. Bence burası o konuda dürüst. Batan itiraf edebiliyor.[/QUOTE]
Valla Tolga yine aklımdan geçenleri yazmışsın :) Ben de tam bunu yazmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim sonradan... Dediklerinde çok haklısın... Normal hayatla sanal ortam çok farklı... Gerçek hayatta insanlarımız kazandıklarını pek anlatmaz (nazar değer, karşımdaki borç ister vs) ama forumlarda tam tersi söz konusu... 3 ay terste kalır, bozuk saat gibi bir kez haklı çıkar yeri göğü inletir ben bildim diye :D Sen forumlarda benden de çok eskisin, kimler geldi kimler geçti buralardan... Değişmeyen hep aynı isimler ama...
-
[QUOTE=enorton;170836]Valla Tolga yine aklımdan geçenleri yazmışsın :) Ben de tam bunu yazmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim sonradan... Dediklerinde çok haklısın... Normal hayatla sanal ortam çok farklı... Gerçek hayatta insanlarımız kazandıklarını pek anlatmaz (nazar değer, karşımdaki borç ister vs) ama forumlarda tam tersi söz konusu... 3 ay terste kalır, bozuk saat gibi bir kez haklı çıkar yeri göğü inletir ben bildim diye :D Sen forumlarda benden de çok eskisin, kimler geldi kimler geçti buralardan... Değişmeyen hep aynı isimler ama...[/QUOTE]
kimler geldi geçti bilmiyorum ama kim olursa olsun kazancıyla kaybıyla, onlar olmasaydı napardık acaba.tek başımıza işlem yapmak ne kadar zevk verirdi.dertlerimizi isyanlarımızı sevinçlerimizi kimlerle paylaşırdık.bizi anlıyan sadece bizler gibisi.Kaldıki forum bize farkında olmadan çok şey katıyo bence.tecrübemize diğerlerinin tecrübelerini katıyo ki bu müthiş bişey bence.iyiki var forumlar yoksa ne yapardık diye düşünmüyorum diil.çokmu duygusal konuştum:confused:
-
[QUOTE=QUEEN;170783]gız..zarar ettim bugün..pelaya verdim 1000 point....aslında geri alırdım ama internette problem çıkttı..3den sonra bağlanamadım bi türlü..matrix dondu..hırsdan geberdim..üüüüww..bunların gözü göz değil..ayuluk para etmiyo...[/QUOTE]
çok kısa ve öz bir cevap yazıcak olursam sanırım sadece bu linki vermem yeterli olucaktır.[url]http://www.matriksmobile.com/iphone/[/url]
belki bu tarz sıkıntılarda yardımcı olabilir.ben şahsen sırf bu yüzden iphone almayı düşünüyorum en kısa zamanda.özellikle aralık ayı geçtiğimiz ağustos ayı gibi olursa:)
-
TTNEt de VINN olayına girmiş..hemide çok ucuz...amma 500 mb aylık kotası var ..üwww
[URL]http://www.ttnet.com.tr/web/170-1109-1-1/tr/evde_ttnet/kampanyalar/ttnetten_sadece_599_tlye_3g[/URL]
-
[QUOTE=Astatin;170851]TTNEt de VINN olayına girmiş..hemide çok ucuz...amma 500 mb aylık kotası var ..üwww
[URL]http://www.ttnet.com.tr/web/170-1109-1-1/tr/evde_ttnet/kampanyalar/ttnetten_sadece_599_tlye_3g[/URL][/QUOTE]
evet fiyatları baya iyi ama 500mb yetermi acaba araştırmak lazım.bende yatim artık içim dışım metastock oldu.geçen rüyama falan girdi sistem test ediyodum feci puanlar vermişti sevinerek uyanmıştım ne güzel meğersem rüyaymışüüüüüü
yatay günleri sevmiyorum sevenide sevmiyorum:)
-
[QUOTE=Rooks;170861]evet fiyatları baya iyi ama 500mb yetermi acaba araştırmak lazım.bende yatim artık içim dışım metastock oldu.geçen rüyama falan girdi sistem test ediyodum feci puanlar vermişti sevinerek uyanmıştım ne güzel meğersem rüyaymışüüüüüü
yatay günleri sevmiyorum sevenide sevmiyorum:)[/QUOTE]
abi yatayıda severim, trendide, kısa dalgalı piyasayıda emme herkeşlerden once birinci ağızdan alınan haberle saçma sapadanak .... hululululu hareketlerı sevmem.... nefret ederım gayrı....
ben b ugunu 250-300 puan zararla kapadım emme tecrubem olmasa ayvayı yemıstım allahtan stop yapmasını bılıyoruk :::
o yüzden beni sev gayri ... ben seni sevdim çünküm :::
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]04 Aralık Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]USD Tarım Dışı İstihdam Değişimi (Kas) 15:30 -114K -190K Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İşsizlik Oranı (Kas) 15:30 %10,2 %10,2 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İmalat İstihdam Değişimi (Kas) 15:30 -50K -61K Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Ortalama Saatlik Gelirler (a/a) (Kas) 15:30 %0,2 %0,3 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Ortalama Haftalık Çalışma Saati (Kas) 15:30 33,1 33 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fabrika Siparişleri (Eki) 17:00 %0,1 %0,9 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Plosser'in Finansal Kriz Hakkındaki Konuşması 17:00 Düşük [/B][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Bullard'ın Kriz Hakkındaki Konuşması 20:15 Düşük[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]TCMB Kasım Ayı Enflasyon değerlendirmesi (10:00) [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ekim dönemi Dış Ticaret dengesi verisi(17:00) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
-
[quote=fXci;170862]abi yatayıda severim, trendide, kısa dalgalı piyasayıda emme herkeşlerden once birinci ağızdan alınan haberle saçma sapadanak .... hululululu hareketlerı sevmem.... nefret ederım gayrı....
ben b ugunu 250-300 puan zararla kapadım emme tecrubem olmasa ayvayı yemıstım allahtan stop yapmasını bılıyoruk :::
o yüzden beni sev gayri ... ben seni sevdim çünküm :::[/quote]
Ben de sevdim gayri.. Gardeş gibin oldukk...:::
-
cümleten günaydın . bol kazançlar ..
-
cümleten günaydın , ve bol kazanclı günler ..
uzaktan izleyici olarak günü takip edicem.. poz almayacağım bir süre.. bu haftada poz alırsam kesin imf acıklanır o yüzden gerek yok piyasayı bir süre kendi haline bırakayım :)
-
günaydın,kolay gelsin arkadaşlar..
-
dünkü dow kapanışına göre oldukça iyimser başladık denebilir..
-
dostlar günaydınb hayırlı cumalar spot piyasayı nerden takip ediyoz bi link atıverseniz lütfen
-
Günaydın arkadaşlar, herkese hayırlı işler.
Bakıyorum esnaf erkenden açmış dükkanı.
-
TArihi bir analiz yapıyorum;
Bu VOB kabaca 101000 olur..neden?
1) SP ve Moodys not arttırabilir 6000 puan ordan gelir. Not da düşürebilirler o zaman tamam işte en kötüyü gördük diye 12000 puan gelebilir.
2) Gloal ekonomik kriz bitmiştir 12000 ordan gelir.. Eğer bitmediyse 15000 puan gelir
3) AYM, DTP yi kapatır ordanda 5000 puan gelir.
4) Ukrayna ve yunanistan sizlere ömür olur 5000 de ordan gelir.
5) Her bu tip haberde KY şortlamaya devam ettiği için 10000 puanda pala nın gönlünden kopar.
En kötü ihtimallerin toplamı 38000 puan yapıyor..38000+63000=101000
ne uğraşıyonuz makro analiz, sistem teknik falan
-
[QUOTE=YAVUZHAN;170872]dünkü dow kapanışına göre oldukça iyimser başladık denebilir..[/QUOTE]
Adamlar 200 mily. para komuşlar ortaya, yoksa longcuları 2,80 uzatmışlardı yere.
-
[quote=Rooks;170843]çok kısa ve öz bir cevap yazıcak olursam sanırım sadece bu linki vermem yeterli olucaktır.[URL]http://www.matriksmobile.com/iphone/[/URL]
belki bu tarz sıkıntılarda yardımcı olabilir.ben şahsen sırf bu yüzden iphone almayı düşünüyorum en kısa zamanda.özellikle aralık ayı geçtiğimiz ağustos ayı gibi olursa:)[/quote]
iPhone eğer bilgisayar başında değilseniz çok işe yarıyor. Jaadu VNC diye bir program var. Evdeki bilgisayarınız açık ise iPhone üzerinden uzaktan bağlantı ile evdeki bilgisayarın ekranını görebiliyor ve bilgisayarı uzaktan kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarın başında oturmak kadar rahat değil ama idare ediyor. Hızlı günlerde ekran başından kalkıp biryere gitmeniz gerektiğinde hayat kurtarıyor.
Nasıl birşey olduğunu anlamak için Youtube'da "Jaadu VNC iphone" yazın görürsünüz. Masamda olmadığım zamanlarda bu program sayesinde yaptığım işlemler çoktan iPhone'u amorti etti bile bende...
-
long devam .. 5 dk sat verirse kısalacam artık ... .
-
[QUOTE=Astatin;170877]TArihi bir analiz yapıyorum;
1) SP ve Moodys not arttırabilir 6000 puan ordan gelir. Not da düşürebilirler o zaman tamam işte en kötüyü gördük diye 12000 puan gelebilir.
2) Gloal ekonomik kriz bitmiştir 12000 ordan gelir.. Eğer bitmediyse 15000 puan gelir
5) Her bu tip haberde KY şortlamaya devam ettiği için 10000 puanda pala nın gönlünden kopar.
ne uğraşıyonuz makro analiz, sistem teknik falan[/QUOTE]
ben ve benim gibi kyler bu mantıkla devam ederse 101000 de kesmez palayı taş atıp kolu yorulmuyo ki .. biz shortluyoz adam yakıt topluyo , şirkete haber salıyo yada bi gzeteci yollayıp birine soru soruyo acıklama sonrası hobaaa yukarı.. yukardan basıyo aşşğıya alttan yavaş yavaş topluyo tekrar bi haber bi konusma hocaaa yukarı bu sıra shortlar kol kesiyo mc yiyo aynı süreç tekrar.. demekki cok işe yarayan bi metod olmalı ki adamlar aynı şeyi yaptı hep yedirdi :)
-
[quote=Astatin;170877]TArihi bir analiz yapıyorum;
ne uğraşıyonuz makro analiz, sistem teknik falan[/quote]
Ha bu analiz tutarsa ne yapmak lazım...On-line casinolara takılmak lazım.. Tabi o zamana kadar paraları kalırsa..Onlar veri hizmeti için para da almıyorlar..Üstelik arada %10-20 bonus veriyorlar..Komisyonda yok :D:D:D ha birde topluca tur yapıp lasvegasa falan gidersek, yemek içki falan da beleş biliyorsunuz casinolarda..sıvı alış verişi yapma imkanları sınırsız..üstelik paranız bitse bile, ulan en azından manyak gibi eğlendik deyip avunma şansınız var:D:D:D
Son olarak; bu analiz tutarsa pala nın **
-
[QUOTE=selçuklu;170881]long devam .. 5 dk sat verirse kısalacam artık ... .[/QUOTE]
Ben flate geçtim bile bundan sonra kısa için nokta hesabı yapıyorum.
Ha yukarı için nereye giderse gitsin umurum değil. Bundan sonra long fazla kazandırmaz ama aşağı gidersede ocak söndürür.
-
[quote=parderi;170884]Ben flate geçtim bile bundan sonra kısa için nokta hesabı yapıyorum.
Ha yukarı için nereye giderse gitsin umurum değil. Bundan sonra long fazla kazandırmaz ama aşağı gidersede ocak söndürür.[/quote]
pardon parderi patron,
sen bu işten hiç anlamıyon ha..hadi anlamıyon yukarı analiz yazdık o kadar..okumuyandamı.kom.kom.kom 100000 olacak vobda şorttan bahsedilirmi..tübe töbe.lelele
-
[quote=selçuklu;170881]long devam .. 5 dk sat verirse kısalacam artık ... .[/quote]
5 dk lık sat vermeyi unuttu resmen patron :)
-
Bu da son sponsorluğum **,
sistem varda uygulamayınca ne ... yarıyor..
[COLOR=#ff7045]ÇALIŞMA S4[/COLOR]
[SIZE=2][COLOR=#ff7045]Üssel Hareketli Ortalamalarla Basit Bir Sistem Tasarımı[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Hareketli ortalamaların kesişimi ile al-sat üreten sistemler en bilinen ve belki de en çok kullanılan sistemlerdir. Bu tip sistemlerde, daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz temel sinyal üreteci, karar bloğu ve filtre yapılandırması yoktur. Sistemlerde genel olarak kapanış değerlerine (C) bakılır. Oysa barların yüksek (H) ve düşük (L) değerleri de, kapanışlar kadar olmasa da önemlidir. VOB 30 endeks kontratları için geçerli olmak üzere;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]1) Biz sistemimizde kapanışa (C) değil, ağırlıklı olarak kapanışa ancak yüksek ve düşük değerlere de bakacağız. Yani çağıracağımız değer C değil (L+H+2*C)/4 olacak. Yani 3 ayrı büyüklüğün (C,L,H) ama 4 parçalı toplamın aritmetik ortalamasını almış olduk.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]2) Hareketli ortalama olarak basit (S) değil üssel (E) hareketli ortalamayı kullanacağız.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]3) Küçük periyot büyük periyodun 4'de 1'i olacak. (Bu rastgele bir seçim değildir, 1inci maddede belirtilen hususla da dolaylı olarak ilgili olmak üzere geometri ile ilgili bir açıklaması vardır ama bu şu an konumuz değil. Ancak bu konuyu araştırmak isteyenler için, periyotlardaki 20dk/5dk, 60dk/15dk oranının 4 olduğunu ve bu periyotlarda tasarlanan sistemlerin enteresan bir şekilde senkronize başarı gösterdiğini ipucu olarak verelim)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]4) Bunu 15 dakikalık grafikte optimize edelim. Matriks System Tester'a Yazacağımız Formül;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]AL/AÇIK POZ. KAPA : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,opt1,E),MOV((H+L+2*C)/4,4*opt1,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]SAT/AÇIĞA SAT : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,4*opt1,E),MOV((H+L+2*C)/4,opt1,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Opt1 değeri olarak tüm kriterlerle bakıldığında 28-29-30 değerlerinin iyi olduğunu görürüz. En iyi getiri 28'de olmamasına rağmen biz onu tercih ediyoruz. Neden? 28 değeri ile sistemi 5-10-15-20 dakikada da çalıştırdığınızda birbirine çok yakın getiriler göreceksiniz. Diğer yandan spot30 endekse uyguladığınızdada benzer görüntüler elde edeceksiniz. Bu sistemin "geçmişin resmini çizmediğini ve mütevazi ama istikrarlı getiri" sağladığını söyleyecektir. Aynı manzarayı, 15 dakikada en çok getiriyi sağlamış görünen 29 değerinde göremeyeceksiniz. Bu sistemin çokca bilinen ve kullanılan ve Matriks'dede hazır sunulan hareketli ortalama sistemlerinden farkı, çok daha az sayıda sinyal üretmesi, stabil olması ve bu yönleriyle yatırımcı psikolojisini zorlamamasıdır. Aslında 28 sayısını Optimizasyon yapmadan önce de bekliyorduk. Meraklı gözler 28 ve 7 (28/4=7) üzerinde de çalışsınlar. Enteresan bulgulara ulaşacaklar.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Formülün son hali;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]AL/AÇIK POZ. KAPA : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,28,E),MOV((H+L+2*C)/4,112,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]SAT/AÇIĞA SAT : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,112,E),MOV((H+L+2*C)/4,28,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Risk yönetimi kurallarında da açıkladığımız üzere, yüksek kaldıraç kullanmak riskinizi arttıran bir unsurdur. Hareketli ortalamalarla sinyal üreten sistemlerin tek işlemde max. kayıp değerleri görece yüksek olduğu için, bu tip sistemlerde düşük kaldıraç kullanımı daha da önem kazanmaktadır. Bu sistemde bu değer %-3.37 dir.[/COLOR][/SIZE]
[IMG]http://www.vobmatriks.com/ema.jpg[/IMG]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Çağrılacak verinin (H+L+2*C)/4 olması durumunda küçük periyodun büyük periyoda oranının 1/4 seçilmesinin avantajlarını, 28 ve 112 günlük üssel hareketli ortalamaları günlük grafik üzerinde çizdirerek görebilirsiniz. Kritik günlerde ve endeks değerlerinde bu yaklaşımın hep doğru tarafda olacağını göreceksiniz.[/COLOR][/SIZE]
[EMAIL="eycesem@vobmatriks.com"][COLOR=#0000ff]eycesem@vobmatriks.com[/COLOR][/EMAIL]
3 Aralık 2009-İstanbul
-
bi kaç gün daha 62 bin üstünde işlem görmeye devam edersek günlük periyotta alış trendine geri dönmüş olacağız benim kriterlere göre..
çarşamba 60100 ün geçilmesi ile fitil ateşlendi..
60500 aşağı geçilmediği sürece yukarı iştahın ağırlıklı olacağı günlere geri dönüyoruz gibi..