-
[QUOTE=Astatin;170885]pardon parderi patron,
sen bu işten hiç anlamıyon ha..hadi anlamıyon yukarı analiz yazdık o kadar..okumuyandamı.kom.kom.kom 100000 olacak vobda şorttan bahsedilirmi..tübe töbe.lelele[/QUOTE]
Kafa karıştırma be hocam şimdi.
Burda olmaz diye bi şey yok. Daha üç beş ay önce 40000 görecez diyenlerle
dalga geçiyoduk. Şimdi 100000 e ne kaldıki.
Haklısın galiba, Ağa kafaya koyduktan sonra yukarıda yapsa ocak söndürür.
aşağıda yapsa.
Ben gene bir iki gün paşa paşa flat oturim.
Sağol arada bir böyle ikaz et.:p
-
kısaya döndüm .. 5 in sat vermesini bekleyemem ehuhhueuhe
-
Niyetleri aşağısı ise, bir yukarı yapmaları lazım.
Yok aşağı gideceksek günün en az yarısında yukarda gezinmeleri lazım.
-
1 dk sat verdi .. ehuuhehue
-
[quote=Astatin;170887]Bu da son sponsorluğum **,
sistem varda uygulamayınca ne ... yarıyor..
[COLOR=#ff7045]ÇALIŞMA S4[/COLOR]
[SIZE=2][COLOR=#ff7045]Üssel Hareketli Ortalamalarla Basit Bir Sistem Tasarımı[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Hareketli ortalamaların kesişimi ile al-sat üreten sistemler en bilinen ve belki de en çok kullanılan sistemlerdir. Bu tip sistemlerde, daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz temel sinyal üreteci, karar bloğu ve filtre yapılandırması yoktur. Sistemlerde genel olarak kapanış değerlerine (C) bakılır. Oysa barların yüksek (H) ve düşük (L) değerleri de, kapanışlar kadar olmasa da önemlidir. VOB 30 endeks kontratları için geçerli olmak üzere;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]1) Biz sistemimizde kapanışa (C) değil, ağırlıklı olarak kapanışa ancak yüksek ve düşük değerlere de bakacağız. Yani çağıracağımız değer C değil (L+H+2*C)/4 olacak. Yani 3 ayrı büyüklüğün (C,L,H) ama 4 parçalı toplamın aritmetik ortalamasını almış olduk.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]2) Hareketli ortalama olarak basit (S) değil üssel (E) hareketli ortalamayı kullanacağız.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]3) Küçük periyot büyük periyodun 4'de 1'i olacak. (Bu rastgele bir seçim değildir, 1inci maddede belirtilen hususla da dolaylı olarak ilgili olmak üzere geometri ile ilgili bir açıklaması vardır ama bu şu an konumuz değil. Ancak bu konuyu araştırmak isteyenler için, periyotlardaki 20dk/5dk, 60dk/15dk oranının 4 olduğunu ve bu periyotlarda tasarlanan sistemlerin enteresan bir şekilde senkronize başarı gösterdiğini ipucu olarak verelim)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]4) Bunu 15 dakikalık grafikte optimize edelim. Matriks System Tester'a Yazacağımız Formül;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]AL/AÇIK POZ. KAPA : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,opt1,E),MOV((H+L+2*C)/4,4*opt1,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]SAT/AÇIĞA SAT : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,4*opt1,E),MOV((H+L+2*C)/4,opt1,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Opt1 değeri olarak tüm kriterlerle bakıldığında 28-29-30 değerlerinin iyi olduğunu görürüz. En iyi getiri 28'de olmamasına rağmen biz onu tercih ediyoruz. Neden? 28 değeri ile sistemi 5-10-15-20 dakikada da çalıştırdığınızda birbirine çok yakın getiriler göreceksiniz. Diğer yandan spot30 endekse uyguladığınızdada benzer görüntüler elde edeceksiniz. Bu sistemin "geçmişin resmini çizmediğini ve mütevazi ama istikrarlı getiri" sağladığını söyleyecektir. Aynı manzarayı, 15 dakikada en çok getiriyi sağlamış görünen 29 değerinde göremeyeceksiniz. Bu sistemin çokca bilinen ve kullanılan ve Matriks'dede hazır sunulan hareketli ortalama sistemlerinden farkı, çok daha az sayıda sinyal üretmesi, stabil olması ve bu yönleriyle yatırımcı psikolojisini zorlamamasıdır. Aslında 28 sayısını Optimizasyon yapmadan önce de bekliyorduk. Meraklı gözler 28 ve 7 (28/4=7) üzerinde de çalışsınlar. Enteresan bulgulara ulaşacaklar.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Formülün son hali;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]AL/AÇIK POZ. KAPA : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,28,E),MOV((H+L+2*C)/4,112,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]SAT/AÇIĞA SAT : Cross(MOV((H+L+2*C)/4,112,E),MOV((H+L+2*C)/4,28,E))[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Risk yönetimi kurallarında da açıkladığımız üzere, yüksek kaldıraç kullanmak riskinizi arttıran bir unsurdur. Hareketli ortalamalarla sinyal üreten sistemlerin tek işlemde max. kayıp değerleri görece yüksek olduğu için, bu tip sistemlerde düşük kaldıraç kullanımı daha da önem kazanmaktadır. Bu sistemde bu değer %-3.37 dir.[/COLOR][/SIZE]
[IMG]http://www.vobmatriks.com/ema.jpg[/IMG]
[SIZE=2][COLOR=#000000]Çağrılacak verinin (H+L+2*C)/4 olması durumunda küçük periyodun büyük periyoda oranının 1/4 seçilmesinin avantajlarını, 28 ve 112 günlük üssel hareketli ortalamaları günlük grafik üzerinde çizdirerek görebilirsiniz. Kritik günlerde ve endeks değerlerinde bu yaklaşımın hep doğru tarafda olacağını göreceksiniz.[/COLOR][/SIZE]
[EMAIL="eycesem@vobmatriks.com"][COLOR=#0000ff]eycesem@vobmatriks.com[/COLOR][/EMAIL]
3 Aralık 2009-İstanbul[/quote]
Ne sistemi, Tavuk sistemi mi ? :..:
Fear-Green 60 dk sisteminin getiri grafiği (paylaştığım sistem)
2 adet nalıncı keserine dikkat.
[URL=http://img260.imageshack.us/i/vobsystemb.png/][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/1955/vobsystemb.png[/IMG][/URL]
-
güzel hmmm .. tam zamanında geçmişim ısaya 5 hala alda a* ..
-
[QUOTE=Strategist;170880]iPhone eğer bilgisayar başında değilseniz çok işe yarıyor. Jaadu VNC diye bir program var. Evdeki bilgisayarınız açık ise iPhone üzerinden uzaktan bağlantı ile evdeki bilgisayarın ekranını görebiliyor ve bilgisayarı uzaktan kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarın başında oturmak kadar rahat değil ama idare ediyor. Hızlı günlerde ekran başından kalkıp biryere gitmeniz gerektiğinde hayat kurtarıyor.
Nasıl birşey olduğunu anlamak için Youtube'da "Jaadu VNC iphone" yazın görürsünüz. Masamda olmadığım zamanlarda bu program sayesinde yaptığım işlemler çoktan iPhone'u amorti etti bile bende...[/QUOTE]
Anyı şeyi Logmein ile java destekli tüm telefonlardan yapabilirsiniz... Ben N95 ile yapıyorum mesela ;)
-
eh be kardesim efg nasıl alım yapıyo öyle.. piuvvvv
-
asteton patro sistem sat verdimi ? aldamı .. ?
-
çok pis shortum geldi gene ama biliyorum ki bu benim için tuzak.. bugun bari mc yemicem izleyiciyim :)
sahte gevşeme gibi geldi.. efg ne anasının gözüdür deli gibi alıyo gene ..
şimdi fitch notumuzu artırdı ya , geriye 2 tane şirket mi kaldı.. ya onlar ıkı not bırden değilde 1 er 1er ıkı seferde artırırlarsa.. gerci aga bu mermisi bitmiyoki 2 de artırsa sonra bidaha artırır not bitecek hali yok ya..
-
sistem 57050 den beri ilk defa sat verdi..63100 den..[B]ama görüldüğü üzere mokoko yapıyorlar...[/B]
kanımca bu sefer sistem fena çarpılacak..
-
halen tüm periyotlar alışta,düşüş için çok şey eksik :)
-
[QUOTE=Astatin;170887]Bu da son sponsorluğum **,
sistem varda uygulamayınca ne ... yarıyor..
En iyi getiri 28'de olmamasına rağmen biz onu tercih ediyoruz. Neden? 28 değeri ile sistemi 5-10-15-20 dakikada da çalıştırdığınızda birbirine çok yakın getiriler göreceksiniz. Diğer yandan spot30 endekse uyguladığınızdada benzer görüntüler elde edeceksiniz. [B]Bu sistemin "geçmişin resmini çizmediğini ve mütevazi ama istikrarlı getiri" sağladığını söyleyecektir.[/B] Aynı manzarayı, 15 dakikada en çok getiriyi sağlamış görünen 29 değerinde göremeyeceksiniz. Bu sistemin çokca bilinen ve kullanılan ve Matriks'dede hazır sunulan hareketli ortalama sistemlerinden farkı, çok daha az sayıda sinyal üretmesi, stabil olması ve bu yönleriyle yatırımcı psikolojisini zorlamamasıdır. Aslında 28 sayısını Optimizasyon yapmadan önce de [/QUOTE]
Son iki yılda sadece 26.000 puan getirmiş ama :confused: Son dört aya bakarak sistem geliştirmenin yanlış olduğunu bence bir kez daha görmüş olduk... Geriye doğru 4 aydan daha eski verilere ulaşmamızı engelleyen Matrikse de teşekkürlerimi borç bilirim :mad:
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/6569/adszzqb.jpg[/IMG]
-
istop ve long .. yapacak bişey yok ..
-
[quote=enorton;170910]Son iki yılda sadece 26.000 puan getirmiş ama :confused: Son dört aya bakarak sistem geliştirmenin yanlış olduğunu bence bir kez daha görmüş olduk... Geriye doğru 4 aydan daha eski verilere ulaşmamızı engelleyen Matrikse de teşekkürlerimi borç bilirim :mad:
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/6569/adszzqb.jpg[/IMG][/quote]
evet bencede son 4 aya göre sistem seçmek cok büyük bir eksiklik
-
[quote=sazan;170894]Ne sistemi, Tavuk sistemi mi ? :..:
Fear-Green 60 dk sisteminin getiri grafiği (paylaştığım sistem)
2 adet nalıncı keserine dikkat.
[URL="http://img260.imageshack.us/i/vobsystemb.png/"][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/1955/vobsystemb.png[/IMG][/URL][/quote]
Yakaladım seni SAZAN patronaj..Şu getiri eğrisinin/trendinin üstünde olursa sinyal uygula olmazsa uygulama işinin Matriks kodu sende vardır...pilizzzz
-
dayanamadım 400 den short onuda kebap ettiler :) ehueeh yok yaf benden adam olmaz ahuahauh
-
[quote=selçuklu;170901]asteton patro sistem sat verdimi ? aldamı .. ?[/quote]
sistemin **:) (alda)
-
[QUOTE=selçuklu;170911]istop ve long .. yapacak bişey yok ..[/QUOTE]
Patron akşam golü atıyoruz diyorsun, sabah maç başladı mı direk karşı takıma geçiyosun :)
-
[quote=selçuklu;170901]asteton patro sistem sat verdimi ? aldamı .. ?[/quote]
sistemin ** :) (alda)
-
herşey biryana...
[B]ardışık işlemlerle [/B]7.000-8.000 puan zarar yapan işlemi çöpe atacaksın...
-
[quote=enorton;170910]Son iki yılda sadece 26.000 puan getirmiş ama :confused: Son dört aya bakarak sistem geliştirmenin yanlış olduğunu bence bir kez daha görmüş olduk... Geriye doğru 4 aydan daha eski verilere ulaşmamızı engelleyen Matrikse de teşekkürlerimi borç bilirim :mad:
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/6569/adszzqb.jpg[/IMG][/quote]
Onu apka ya sor...1-2 ayda bir opt yapılıp güncel piyasa profili yakalanmalı diyen opt ci o :) ehuhehe.. 26000 puan iyiymiş...çoğu KY nin elinde sıfır var..hatta eksi..
burda bahsedilen sistemi üstüne para verseler kullanmam zaten...amma dikkatimi çeken şey, hakkaten bu 28 yaga 25-30 MA, 90-100 ü falan aşapı kesmeden şelale hanımı beklememek gerekiyor... birde C yerine başka şeylerede bakmak lazım kısmı enteresan olabülür
neyse yaw..multipass ve multipass reloaded bana yeter..hatat mister sazan şu nalıncı keserinin mtx kodunu verirse multipass re-re-re-re loaded
u bile çıkarırım..ehueheheueueu
-
[quote=enorton;170910] Geriye doğru 4 aydan daha eski verilere ulaşmamızı engelleyen Matrikse de teşekkürlerimi borç bilirim :mad:
[/quote]
Matrikse bir cok kere bende bunu yazdim malesef inatla geliştirmiyorlar.
Vob demoyu sormustun malesef bende caliştiramadim aslinda yeni kayit oldum sifre gelmedi son aldiğin demo sifre vs verirsen bir daha denerim.
-
[QUOTE=abka;170921]herşey biryana...
[B]ardışık işlemlerle [/B]7.000-8.000 puan zarar yapan işlemi çöpe atacaksın...[/QUOTE]
hocam benim kafadan bahsediyosun sen , aha çöp kovasına doğru koşuyorum balıklama dalıcam içine :)
-
[QUOTE=Kanaatkar;170924]Matrikse bir cok kere bende bunu yazdim malesef inatla geliştirmiyorlar.
Vob demoyu sormustun malesef bende caliştiramadim aslinda yeni kayit oldum sifre gelmedi son aldiğin demo sifre vs verirsen bir daha denerim.[/QUOTE]
Gerek yok hocam maili sildim gitti...
-
[QUOTE=Kennym;170925]hocam benim kafadan bahsediyosun sen , aha çöp kovasına doğru koşuyorum balıklama dalıcam içine :)[/QUOTE]
estagfurullah.:).ben sistem kar egrisinden bahsediyom...
mesela bakıyorsun 25.000 puan kardan...değişik işlemlerle 16.000 puana inmiş..[B]arada kar olması önemli değil...demekkki [/B]25.000 puan kar olan yerden giren arkadaş ,arada kar yapsada 9.000 puan kaybedecek...yani silinecek...3 kaldıraç oynasa bile psikoloji kalmaz..
-
[QUOTE=Rooks;170861]evet fiyatları baya iyi ama 500mb yetermi acaba araştırmak lazım.bende yatim artık içim dışım metastock oldu.geçen rüyama falan girdi sistem test ediyodum feci puanlar vermişti sevinerek uyanmıştım ne güzel meğersem rüyaymışüüüüüü
yatay günleri sevmiyorum sevenide sevmiyorum:)[/QUOTE]
Geçen yıl ben de görüyordum o rüyaları. Hatat formlleri filan yazıyorum ama uyanınca unutuyordum hemen....
-
[QUOTE]2. Eslesme Anında Emir ptali
Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesinin “Eslesme Anında Emir ptali” ile ilgili 16 No’lu
maddesi asagıdaki sekilde degistirilmistir.
“16. Eslesme Anında Emir ptali
2005/6 sayılı “Teminatlandırma ve Diger Risk Yönetimi Esasları” Genelgesinde
belirtildigi gibi islem gerçeklesmesi anında emirlerin VOBS tarafından iptal edilmesi
durumunda Borsa tarafından ilgili üyelerden “Eslesme Anında Emir ptal Ücreti” alınır. Özel
emirler “Eslesme Anında Emir ptal Ücreti” uygulamasına tabi degildir.
...”[/QUOTE] Arada bir vobun sitesine bakmak laızm palaya eşleşme anında emir iptal cezası kaldırılmış geçen ay. .dng
-
[quote=VOBiX;170929]Arada bir vobun sitesine bakmak laızm palaya eşleşme anında emir iptal cezası kaldırılmış geçen ay. .dng[/quote]
nasıl yaw..eşleşme eyle iptal edilebilen bir şey mi:D:D:D
-
[quote=Astatin;170914]Yakaladım seni SAZAN patronaj..Şu getiri eğrisinin/trendinin üstünde olursa sinyal uygula olmazsa uygulama işinin Matriks kodu sende vardır...pilizzzz[/quote]
Kural her zaman sinyal uygula, getiri egrisi mesela MA üstünde ise orjinal miktarı, getiri egrisi MA altında ise yarı miktarı uygula.
Bence sen bunu yazabilirsin.
-
[url]http://www.ensonhaber.com/gundem/242983/eczacilar-bagiriyorlar-ama...html[/url]
-
şöyle bir şey olsun mesela;
S&P not arttırsın 5000 yukarı, G. Yatırım müşterilerine IMF anlaşması yatmış diye mail atsın 5000 puan aşağı, sonra G. Yatırım IMF anlaşması yatmış derken, yarın imzalanmak üzere cekmeceye yatmış diye mail atsın 10000 puan yukarı, DTP kapansın 5000 aşağı, Ukrayna batsın 5000 daha aşağı,...v.b.v v.b. bunların hepsi aynı gün olsun..sanırsam bu tip bir hareketten trade tarzı itibariyle Selçuklu patron trilyone olarak çıkar...Sistemciler batar, histemciler şanslarına kalmış...
-
Sn akbaya bende katılıyorum.Bir sistem, system testerda her nekadar altın yumurtlayan sistem gibi gözüksede 7-8bin lik zararlar yazıyorsa, ve özellikle bu zararları diğer sistemlerin (trend takip edici özellikte olanların) karda olduğu yada az zararda oldugu zamanlarda yapıyorsa onu psikolojik olrak uygulamak bencede cok zor olur... düşünün herkez burda zafer çığlıkları atıcak oh oh ne guzel bu ay 4-5bin yaptım gibi yazılar okuyacaksınız, sizin sistem -5000 yapıcak... ben o sistemii alıııır bir güzell çop kutusuna atarrr üstüne bide format atarım:D
-
[quote=sazan;170933]Kural her zaman sinyal uygula, getiri egrisi mesela MA üstünde ise orjinal miktarı, getiri egrisi MA altında ise yarı miktarı uygula.
Bence sen bunu yazabilirsin.[/quote]
bunu çok rahat yazarım... hatta yazdım..(ms öğreniyoruz topiğinde MS için baya alengirli bir kod yazmıştı bir arkadaş da gözüm korkmuştu...demek bu formülün zorluğundan değil MS in korkunçluğundanmış) .lelele.lelele.lelele
-
[QUOTE=Kennym;170902]çok pis shortum geldi gene ama biliyorum ki bu benim için tuzak.. bugun bari mc yemicem izleyiciyim :)
sahte gevşeme gibi geldi.. efg ne anasının gözüdür deli gibi alıyo gene ..
şimdi fitch notumuzu artırdı ya , geriye 2 tane şirket mi kaldı.. ya onlar ıkı not bırden değilde 1 er 1er ıkı seferde artırırlarsa.. gerci aga bu mermisi bitmiyoki 2 de artırsa sonra bidaha artırır not bitecek hali yok ya..[/QUOTE]
Birer ibrer artırır shortçu kitleyi yaratır ardından haksızlık etmişiz diyip birer not daha arttırarak o kitleyi de tarumar eder. Yeter ki açıklamdan bir gün önce yabancı bir fon yüklü laım yapsın.
-
Sistem araştırmacılarına motivasyon :
Sazan sistem getiri grafiği. (yaklaşık son 20 gün)
(2 yıldır aynı sistem)
[URL=http://img267.imageshack.us/i/vobsystemp.png/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/9036/vobsystemp.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=abka;170921]herşey biryana...
[B]ardışık işlemlerle [/B]7.000-8.000 puan zarar yapan işlemi çöpe atacaksın...[/QUOTE]
Sanırım çöplük baya doldu. :::
-
düşmeye niyeti yok .. pojeksyona uyacam .. 5 dk sat desin projeksyon falan dinlemem ama .. ralli ralli ..
-
[QUOTE=Astatin;170922]Onu apka ya sor...1-2 ayda bir opt yapılıp güncel piyasa profili yakalanmalı diyen opt ci o :) ehuhehe.. 26000 puan iyiymiş...çoğu KY nin elinde sıfır var..hatta eksi..
burda bahsedilen sistemi üstüne para verseler kullanmam zaten...amma dikkatimi çeken şey, hakkaten bu 28 yaga 25-30 MA, 90-100 ü falan aşapı kesmeden şelale hanımı beklememek gerekiyor... birde C yerine başka şeylerede bakmak lazım kısmı enteresan olabülür
neyse yaw..multipass ve multipass reloaded bana yeter..hatat mister sazan şu nalıncı keserinin mtx kodunu verirse multipass re-re-re-re loaded
u bile çıkarırım..ehueheheueueu[/QUOTE]
Boğazda bir balık lokantası ve fransada bir şarap mahseni karşılığı ben sana veririm .dng
(Lokanta ile mahsenin devir teslim işlerini tmamaladıktan sonra Vahşi batıda devridaim makinasına bak)
-
[QUOTE=enorton;170926]Gerek yok hocam maili sildim gitti...[/QUOTE]
Çöpü boşaltmadıysan kimse görmeden bak. Belki duruyordur. 30 gün kalıyor silinen mailler pişamnlık yasasından faydalanmak isteyen oalbilir deyyu