-
[QUOTE=Barney;170937]Sn akbaya bende katılıyorum.Bir sistem, system testerda her nekadar altın yumurtlayan sistem gibi gözüksede 7-8bin lik zararlar yazıyorsa, ve özellikle bu zararları diğer sistemlerin (trend takip edici özellikte olanların) karda olduğu yada az zararda oldugu zamanlarda yapıyorsa onu psikolojik olrak uygulamak bencede cok zor olur... düşünün herkez burda zafer çığlıkları atıcak oh oh ne guzel bu ay 4-5bin yaptım gibi yazılar okuyacaksınız, sizin sistem -5000 yapıcak... ben o sistemii alıııır bir güzell çop kutusuna atarrr üstüne bide format atarım:D[/QUOTE]
Millet battım bittim derken çuvalalrı doldruyor da oalbilir.
Duble sistem kullanmayı deneyen var mı?
-
[quote=VOBiX;170948]Millet battım bittim derken çuvalalrı doldruyor da oalbilir.
Duble sistem kullanmayı deneyen var mı?[/quote]
bu forumda pek öyle yalan söyleyen atıp tutan havası edinmedim ben. diğer forumlarda var çok rastladım ama burası başka :..: arada 1-2 kişi çıkıyor tabi o başka... hindistan mindistan özel uçaklar havada ucusuyor :D
-
[quote=sazan;170942]Sistem araştırmacılarına motivasyon :
Sazan sistem getiri grafiği. (yaklaşık son 20 gün)
(2 yıldır aynı sistem)
[URL="http://img267.imageshack.us/i/vobsystemp.png/"][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/9036/vobsystemp.png[/IMG][/URL][/quote]
yuppiii..benim en sevdiğim ve kaale aldığım ve ayladır ziro opt yani aynı değerlerle kullandığım sistemde aynı dönemde buna yakın getiriyi şeetmiş..birazcık altında :):):) bir gün seninkileri geçecek bir sistem yazacağım ve sen bunu engelleyemeyeceksin sihirbaz:..::..::..: (dünyayı kurtaran adam'dan)...
-
Aslında duble sistemlerde bir yol. Mesela 2 tane iyi sisteminiz var birbirinden farklı özellikte, karar veremiyorsunuz hangisini kullanayım diye, bu durumda 2 hesap açıp ayrı ayrı ikisinide uygulamayı düşünebilirsiniz. Yada o işin daha pratiği iki sistemi tek sistem olarak formuluze edersiniz. Mesela sistem1 al verdi 1x alırsınız, sistem2 al verdi 1x daha alırsınız 2 x uzunda olursunuz. sistem1 aldayken sistem2 sat verdi flata geçersiniz. satışlarda da tersi. bu yol cok kolay metastoğa veya matrikse uyarlanabilir. Ay sonundaki getiriniz ise 2 sitemin toplamıyla eşit olacaktır %100 uyduğunuz zaman....
-
arkadaşlar vob işlemlerimi akbankdan yapıyordum da sağlam bi komisyon kazığı yedim diyebilirim..
Aracı kurum kullanmak istiyorum tavsiyelrinizi alabilirmiyim..
-
Full histem metoduna geçmeden önce sistem yazmakla ben de uğraşırdım. Şunu tespit etmiştim: Hareketli ortalama tabanlı veya hareketli ortalamaya dayanan indikatörlere dayanan sistemler trend olursa acayip kazandırıyor ama yatayda sinirleri de portföyü de mahvediyor. Aşırı alım aşırı satım tabanlı sistemler de yatay piyasada kazandırıyor ama trendde sinirleri ve portföyü mahvediyor. Sonuç her türlü harabiyet göründüğü için sistem işini bırakmıştım. Bir de nasıl olsa Türkiye'de otomatik al sat olayının mümkün olmaması beni demotive etmişti.
Son zamanlarda kendini piyasaya adapte edebilen sistemlerle ilgili okuduklarım tekrar bu işe bakmaya başlamama neden oldu. John Ehlers'in ne kadar kitabı varsa buldum. Bir ara fırsat bulup okuyacağım. Bu sistem işinin çözümünün burada olduğuna inanıyorum. Sistem kendini piyasadaki cycle'lara göre adapte etmeli ve bunu çok hızlı yapmalı. Öyle ADX gibi trendin karakteri değiştiğinde üç gün sonra uyanmamalı. Yoksa öyle iki tane hareketli ortalama koyayım üç tane de indikatör döşeşeyim diyerek para kazanmak çok zor diye düşünüyorum...
-
[QUOTE=Barney;170957]Aslında duble sistemlerde bir yol. Mesela 2 tane iyi sisteminiz var birbirinden farklı özellikte, karar veremiyorsunuz hangisini kullanayım diye, bu durumda 2 hesap açıp ayrı ayrı ikisinide uygulamayı düşünebilirsiniz. Yada o işin daha pratiği iki sistemi tek sistem olarak formuluze edersiniz. Mesela sistem1 al verdi 1x alırsınız, sistem2 al verdi 1x daha alırsınız 2 x uzunda olursunuz. sistem1 aldayken sistem2 sat verdi flata geçersiniz. satışlarda da tersi. bu yol cok kolay metastoğa veya matrikse uyarlanabilir. Ay sonundaki getiriniz ise 2 sitemin toplamıyla eşit olacaktır %100 uyduğunuz zaman....[/QUOTE]
Bahettiğim olay ikisi de al iken long ikisi de sat iken short olup. Biri klong biri short iken flat kalmak şeklinde. İki ssitmein airtmetik ortlaması kadar getiri sağlıyor. Kontrat sayısı sabit olmak şartıyla. Şöyle ki bir sistem trend sistemelri çarpılırken iyi iş çıakrtıyor ama trend sistemelri coaşren az getiri sağlıyorsa iki sistemi dengelemek adına kullanıalbilir.
Senin akra tahtalı avatar noldu yawf? Avatar hırkızları mı çaldı?
-
[quote=mlk1;170958]arkadaşlar vob işlemlerimi akbankdan yapıyordum da sağlam bi komisyon kazığı yedim diyebilirim..
Aracı kurum kullanmak istiyorum tavsiyelrinizi alabilirmiyim..[/quote]
sorma kardeş ben de ataonlineden yedim bak adamların yaklaşık 12-13 yıllık müşterisiyim kom. zaten kazık bide abd piyasalalarını kapatmışlar matrix te suçu da matrix in üzerine atıyolar karaktersizler şimdi bunda matrix in ne suçu var dimi ama?
-
-
[quote=selçuklu;170962]sıkıldım ...[/quote]
sıkıldım...
-
i am sorry, i am so sorry
-
-
[quote=Astatin;170964]sıkıldım...[/quote]
ben de çok sıkıldım asti bi arayayım şu hıyarları da biraz döktüreyim hazır piyasa yatayken ve de işim yokken (ataonline yi diyom yanlış anlamayın):..:
-
[quote=VOBiX;170960]Bahettiğim olay ikisi de al iken long ikisi de sat iken short olup. Biri klong biri short iken flat kalmak şeklinde. İki ssitmein airtmetik ortlaması kadar getiri sağlıyor. Kontrat sayısı sabit olmak şartıyla. Şöyle ki bir sistem trend sistemelri çarpılırken iyi iş çıakrtıyor ama trend sistemelri coaşren az getiri sağlıyorsa iki sistemi dengelemek adına kullanıalbilir.
Senin akra tahtalı avatar noldu yawf? Avatar hırkızları mı çaldı?[/quote]
evet aynı şeyden bahsediyoruz, ama eğer 2 sisteminde flat kalma özellikleri varsa benim yöntem ile uygulanmalı ikiside sadece long short yönünde poz alıyorsa dediğin gibide olur. sonuçta aynı kar yada zarar cıkıyor. ama 2 sistemi uygulamak zordur ciddi sistem disiplini gösterenlere uygundur (mesela enorton gibi) yoksa eğer sisteme cok mudahele eden biriyse kullanan çok kafası karışır cunku sistemin biri alda biri satta oldugu zamanlar cok olur oyle durumda görmek istediğini görür ve piyasa her zaman psikolojiyi yener..
bu arada akra tahtalı nedemek? ben bu dili bilmiyor,
bana bildiğim dille gelin.. Crosslar fml("") ler Movlar olsun :::
-
[quote=juliano;170961]sorma kardeş ben de ataonlineden yedim bak adamların yaklaşık 12-13 yıllık müşterisiyim kom. zaten kazık bide abd piyasalalarını kapatmışlar matrix te suçu da matrix in üzerine atıyolar karaktersizler şimdi bunda matrix in ne suçu var dimi ama?[/quote]
10000'de 2'den fazla komisyon ödeyenler çok yazık ediyorlar gerçekten... Bazı kurumların 10000'de 6, hatta 10000'de 10 komisyon aldığını görüyorum...
-
-
[quote=selçuklu;170971]on the way or highway[/quote]
neither way nor highway... bu sekreter yine tuhaf tuhaf bakıyo..atacam küllüğü suratına
-
Dikkat ettiniz mi dış piyasalarla korelasyonumuzun kopması FDOW'un ve DAX'ın canlı izlenmesinin paralı olmasından sonra oldu. Pala aylık ücreti ödeyemediği için FDOW'u takibi bıraktı ve kendi kafasına göre takılmaya başladı... :..:
-
Hepimiz Spock'uz, hepimiz Volkanlıyız...
-
emortım petrım,
şu sabahki sistemin 10 ve 20 dklık test sonuçlarını da şeetsene... varmı sende 10 ve 20 lik datalar...bu arada yapıştırdığın MS sonuçlarına baktım; ayda 8 trade yapmış 15 dakikada ve %400 olmuş doğru annadıysam.. 4ayda %30 yapan 2 yılda %400 yaptıysa istikrarlı olmuş..yalan olmamış? doğrumu okuyorum ms sonuçlarını? nedir yani..
ha bu arada ben astatin, selçuklu değil
-
63200 yeresi önemli .. altında şotingenler rahat olur gayri bence .....
-
[quote=mur@t;170975]Hepimiz Spock'uz, hepimiz Volkanlıyız...[/quote]
ne zaman öldüm yaww:eek::eek: yada öldürüldüm
-
[quote=Strategist;170959]Full histem metoduna geçmeden önce sistem yazmakla ben de uğraşırdım. Şunu tespit etmiştim: Hareketli ortalama tabanlı veya hareketli ortalamaya dayanan indikatörlere dayanan sistemler trend olursa acayip kazandırıyor ama yatayda sinirleri de portföyü de mahvediyor. Aşırı alım aşırı satım tabanlı sistemler de yatay piyasada kazandırıyor ama trendde sinirleri ve portföyü mahvediyor. Sonuç her türlü harabiyet göründüğü için sistem işini bırakmıştım. Bir de nasıl olsa Türkiye'de otomatik al sat olayının mümkün olmaması beni demotive etmişti.
Son zamanlarda kendini piyasaya adapte edebilen sistemlerle ilgili okuduklarım tekrar bu işe bakmaya başlamama neden oldu. John Ehlers'in ne kadar kitabı varsa buldum. Bir ara fırsat bulup okuyacağım. Bu sistem işinin çözümünün burada olduğuna inanıyorum. Sistem kendini piyasadaki cycle'lara göre adapte etmeli ve bunu çok hızlı yapmalı. Öyle ADX gibi trendin karakteri değiştiğinde üç gün sonra uyanmamalı. Yoksa öyle iki tane hareketli ortalama koyayım üç tane de indikatör döşeşeyim diyerek para kazanmak çok zor diye düşünüyorum...[/quote]
Ehler bu işin agababasıdır, Her sistemi sadece tek piyasa için yazar ve Phasing yöntemi bence çok başarılı. +.
-
[QUOTE=Astatin;170979]ne zaman öldüm yaww:eek::eek: yada öldürüldüm[/QUOTE]
Avatarda Spocklar çoğalmıştı ya, ondan..
-
[QUOTE=Astatin;170977]emortım petrım,
şu sabahki sistemin 10 ve 20 dklık test sonuçlarını da şeetsene... varmı sende 10 ve 20 lik datalar...bu arada yapıştırdığın MS sonuçlarına baktım; ayda 8 trade yapmış 15 dakikada ve %400 olmuş doğru annadıysam.. 4ayda %30 yapan 2 yılda %400 yaptıysa istikrarlı olmuş..yalan olmamış? doğrumu okuyorum ms sonuçlarını? nedir yani..
ha bu arada ben astatin, selçuklu değil[/QUOTE]
edemem yok sistem falan teorik teorik konuşma ... :D
-
ataonlinenin müş.hiz. aradım yaklaşık 12 dk oldu hala açan yok tel. parası girecek ama sonuç yok bakalım
-
[QUOTE=Barney;170969]evet aynı şeyden bahsediyoruz, ama eğer 2 sisteminde flat kalma özellikleri varsa benim yöntem ile uygulanmalı ikiside sadece long short yönünde poz alıyorsa dediğin gibide olur. sonuçta aynı kar yada zarar cıkıyor. ama 2 sistemi uygulamak zordur ciddi sistem disiplini gösterenlere uygundur (mesela enorton gibi) yoksa eğer sisteme cok mudahele eden biriyse kullanan çok kafası karışır cunku sistemin biri alda biri satta oldugu zamanlar cok olur oyle durumda görmek istediğini görür ve piyasa her zaman psikolojiyi yener..
bu arada akra tahtalı nedemek? ben bu dili bilmiyor,
bana bildiğim dille gelin.. Crosslar fml("") ler Movlar olsun :::[/QUOTE]
Avatar vardı kara tahta önünde duruyordun ya o.
Cross(Barney,kara tahta) and fml("standing")
-
[quote=Strategist;170959]Full histem metoduna geçmeden önce sistem yazmakla ben de uğraşırdım. Şunu tespit etmiştim: Hareketli ortalama tabanlı veya hareketli ortalamaya dayanan indikatörlere dayanan sistemler trend olursa acayip kazandırıyor ama yatayda sinirleri de portföyü de mahvediyor. Aşırı alım aşırı satım tabanlı sistemler de yatay piyasada kazandırıyor ama trendde sinirleri ve portföyü mahvediyor. Sonuç her türlü harabiyet göründüğü için sistem işini bırakmıştım. Bir de nasıl olsa Türkiye'de otomatik al sat olayının mümkün olmaması beni demotive etmişti.
Son zamanlarda kendini piyasaya adapte edebilen sistemlerle ilgili okuduklarım tekrar bu işe bakmaya başlamama neden oldu. John Ehlers'in ne kadar kitabı varsa buldum. Bir ara fırsat bulup okuyacağım. Bu sistem işinin çözümünün burada olduğuna inanıyorum. Sistem kendini piyasadaki cycle'lara göre adapte etmeli ve bunu çok hızlı yapmalı. Öyle ADX gibi trendin karakteri değiştiğinde üç gün sonra uyanmamalı. [COLOR=red]Yoksa öyle iki tane hareketli ortalama koyayım üç tane de indikatör döşeşeyim diyerek para kazanmak çok zor diye düşünüyorum[/COLOR]...[/quote]
teprik ederim....brv
-
[quote=selçuklu;170982]edemem yok sistem falan [COLOR=red]teorik teorik[/COLOR] konuşma ... :D[/quote]
sen ankara yolunda değilmiydin yaww ne zaman döndün...:cool::cool: .lelele
-
[QUOTE=Astatin;170989]sen ankara yolunda değilmiydin yaww ne zaman döndün...:cool::cool: .lelele[/QUOTE]
döndüm gelirken yolda millet hep ters yolu kullnıyodu hepsini uyardım .. akıllanmadılar daha .. .:::
-
[quote=VOBiX;170986]Avatar vardı kara tahta önünde duruyordun ya o.
Cross(Barney,kara tahta) and fml("standing")[/quote]
hahah çok iyiydi bu, şimdi anladım :..::..: değiştirdim piyasalar gibi bende kendimi yeniliyorum :)
-
[quote=selçuklu;170992]döndüm gelirken yolda millet hep ters yolu kullnıyodu hepsini uyardım .. akıllanmadılar daha .. .:::[/quote]
:D:D:D:D:D:D apla ile de karşılaştınmı..tahminim bolunun bir köyünde karşılaşmışsınızdır daha doğrusu arabalarınız karşılaşmıştır:D:D:D
-
bugünn piyasada iş yok 2 günlük margin cell çağrıları yatmamış herhalde... pozisyon alan fazla yok gibi.
-
[QUOTE=Strategist;170959]Full histem metoduna geçmeden önce sistem yazmakla ben de uğraşırdım. Şunu tespit etmiştim: Hareketli ortalama tabanlı veya hareketli ortalamaya dayanan indikatörlere dayanan sistemler trend olursa acayip kazandırıyor ama yatayda sinirleri de portföyü de mahvediyor. Aşırı alım aşırı satım tabanlı sistemler de yatay piyasada kazandırıyor ama trendde sinirleri ve portföyü mahvediyor. Sonuç her türlü harabiyet göründüğü için sistem işini bırakmıştım. Bir de nasıl olsa Türkiye'de otomatik al sat olayının mümkün olmaması beni demotive etmişti.
Son zamanlarda kendini piyasaya adapte edebilen sistemlerle ilgili okuduklarım tekrar bu işe bakmaya başlamama neden oldu. John Ehlers'in ne kadar kitabı varsa buldum. Bir ara fırsat bulup okuyacağım. Bu sistem işinin çözümünün burada olduğuna inanıyorum. Sistem kendini piyasadaki cycle'lara göre adapte etmeli ve bunu çok hızlı yapmalı. Öyle ADX gibi trendin karakteri değiştiğinde üç gün sonra uyanmamalı. Yoksa öyle iki tane hareketli ortalama koyayım üç tane de indikatör döşeşeyim diyerek para kazanmak çok zor diye düşünüyorum...[/QUOTE]
yalnız sistem herşey demek diildirki.dedikleriniz doğru HO lar trendin suyunu çıkartıyo ama yatayda çarpılıyo veya aşırı alım satım indikatörleri yatayda iyi trendde kötü ama filtrelediğiniz zaman özelliklede aşırı alım satımlı sistemleri yatayda az sinyal vererek zararı azaltıyo.her türlü sistemi denedim.herşeye sistem dedim.sistem süper olmazsa olmaz dedim ama zaman içinde gördümki seans izlemek sistemi geçmiş.sistemi geçmiş derken ondan fazla yapmamış ama hatalı sinyallerini ayıklamış.ve bunun adı histemde diil.artık hergün seans izleyince bir yön duygusu kazanıyorsunuz.geri çekilmelerde çıkarken aşağıdan alıyor , düşerken yukardan satıyorsunuz gibi.hareketli ortalamalarıda hafife almayın derim ben:)
-
[quote=Astatin;170956]yuppiii..benim en sevdiğim ve kaale aldığım ve ayladır ziro opt yani aynı değerlerle kullandığım sistemde aynı dönemde buna yakın getiriyi şeetmiş..birazcık altında :):):) bir gün seninkileri geçecek bir sistem yazacağım ve sen bunu engelleyemeyeceksin sihirbaz:..::..::..: (dünyayı kurtaran adam'dan)...[/quote]
Bizimde elimiz armut daplamıyor herhald. :..: (Sazan'dan)
-
[quote=mlk1;170995]bugünn piyasada iş yok 2 günlük margin cell çağrıları yatmamış herhalde... pozisyon alan fazla yok gibi.[/quote]
az daha sık dişini cuma namazına gidip gelicem ondan sonra satışa başlıyom :..:
sonra hareketi hissedersin:D
-
[quote=sazan;170998]Bizimde elimiz armut daplamıyor herhald. :..:[/quote]
bi gıpraşma bi dur... hele bir geçek sonra yine eskiye dönerizüüüüüüüüü:D:D:D
çok pis keşiflerim var çookkkk:..::..::..: mafetcem seni sihirbaz:mad::mad::..::..:
-
[quote=Astatin;170977]emortım petrım,
ha bu arada ben astatin, selçuklu değil[/quote]
Enorton?? yine fifa2010 mu oynamaya gettim..ama saat şu an 12:00 sinyale bakmak için gelmiş olman lazım..yeme beni...yanıt ver:::
-
nik iyiymiş...
Konular: 479, Mesajlar: 145.899, Üyeler: 1.333
Son kayıt olan üyemiz hoş geldiniz, [B][URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=1375"]vobran[/URL][/B]
-
[QUOTE=Astatin;171001]Enorton?? yine fifa2010 mu oynamaya gettim..ama saat şu an 12:00 sinyale bakmak için gelmiş olman lazım..yeme beni...yanıt ver:::[/QUOTE]
fifa değil PES .dng