Trend kovalamak boş bir sevda mıdır?
[QUOTE=saraylı;372258]İstatistikler göre;
Zamansal olarak %30 trend var ve bu sürede trendin devam etme olasılığı %85 ,dönme olasılığı ise %15...
:)[/QUOTE]
Sayın Saraylı her konuda ufuk açıcı bilgiler sunuyorsunuz, teşekkür ederim. Açtığınız bahsin üzerinde fazla durulmadı ama aslında tüm yatırım aleminin üzerinde aylarca tartışacağı derinlikte bir konuya değindiniz. (nereden biliyorum derseniz bir yabancı forumda 5 aydır aralıksız tartışılıyor bu istatistik ve çıkarımları konusu.. ben kopalı çok oldu maalesef)
Tüm zamanın %70'inde yatay hareket oluyorsa, ben ne diye trend kovalıyorum ki? Düz mantıkla 100 günün 30'unda para kazanma şansım olacak sadece ::: verdiğiniz istatistiği duyan yatırımcının başını ağrıtacak bir soru bu.
Yine aklıma hemen şu soru geliyor. [U]İstatistik kaynaklara göre anlamlı fiyat değişimlerinin %kaçı trend olmayan bir bölgede oluşuyor acaba[/U]...sizin cevap hakkında bilginiz var mı? Misal bir üçgen sıkışma anında giderek daralan marjlar nedeniyle counter-trend strateji izleyen birisi para kazanamaz. Ama bir zig-zag düzeltmede, dikdörtgen tipi bir yatay bant harketinde de para basabilir. Üçgen tipi daralan sıkışmaları ayıklayıp da bakılsa. Acaba yatay hareket olan %70'in içinde para kazandırmayacak süre %kaçtır?
Karışık ifade ettiğimin farkındayım biraz açmaya çalışayım. Düz mantıkla trend oluşmayan [U]%70'in yarısını bile çöp kabul etsem[/U] --> daralan üçgen, çok dar bantta sıkışma vs. Toplam zamanın %35'i counter-trend stratejileri için uygun demektir.Trend kovalayan stratejiler için ise %30*%85= %25.5 gibi bir rakam çıkar. Türkçe ifadesi ile rastgele bir anda counter-trend strateji uygulamak acaba trend takibi stratejilerini uygulamaktan daha karlı olabilir mi?
Bu ilginç konu es geçilmesin diyerek kuyuya bir taş attım. değerli paylaşımlarınız olursa ne mutlu.
Vurun altına, bayramdan sonra o size vuracak ama
[URL="http://www.smartrends.com/yazi.aspx?id=f011b0a9-a82d-49ef-b249-568edd89a1b3"]ALTIN teknik analizi: Çılgınım, çılgınsın...çıldırdık!!![/URL]
Güzel analiz ve tam zamanında geldi. Seans içinde mail atıp detayı sordum "1.740 - 1.750 etrafında taban yapar ve bir zirve daha görürüz" dedi. Bayramdan sonra cümbüş var desenize.