-
[quote=VOBiX;172592]Kod adın ne anahtarcı? eycesem?
anahtarcı biraz silik kalmış sen eycesem ol seyyah anahtarcı olsun[/quote]
ben anahtarcı olayım..eycesem enorton olsun...yada jerfin olsun..kız ismi gibi sanki...seyyah türbülans olsun..ehuheueuheu:D:D:D
-
250 uzunları 63deen sattım...kısada hala bekliyorumm..üww de üww..sisteme uysaymışık..
-
Sistem. Son 3 Sinyal. Son long sinyali ögle arası geldi.
Bu sinyalin zarar ettireceğini düşünüyorum. Ama mecburen uydum.
[URL="http://img10.imageshack.us/i/vobsystemnb.png/"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/3451/vobsystemnb.png[/IMG][/URL]
-
[quote=SEYYAH;172586]asti la 1 dk lık mı trade etsek acaba MTX te :D[/quote]
la gülme..dün bahsettiğim sistem, 1dklık barda ayda ortalama 20 işlem yaptırıyo..ve iki ayda %22 yapmış..ama MTX de eski 1 dakikalık datalar olmadığı için geçmişte ne halt etmiş bilemiyorum....1 dakikalık bir sistem var ve ayda sadece 20 işlem yapıyo dese biri, SLA derdim.. (service level agreement)...ama oluyomış işte;)
-
Report,
10 dk, sis alış, indik alış, mom fena deel, durum mom hızına ihtiyaç var,
60 dk, sis satış, indik biri satış, biri alış, mom geberik,600 ve üstüne adam olur,
-
graflarda OBO mu oluşuyor, yoksa bizim öyle düşünmemizi mi istiyorlar..:)
-
xau/usd gol olur tahminim ... karlı sl .. ve tp yazılı .. iyiymiş patronaj .. .ehuehe:D
-
yunanistan olayı....
bundan iki ay önce basladı...yunan bankaları...avrupa birliginden aldıkları kredilerle....bizde ve...baska ülkelerde baska bankalara girdiler....
bu kredilerin geri dönüşü iki ay önce tıkandı....yazmıştım bunu....
AB bu şımarıklıgı bırak dedi....secim oldu...sosyalistler geldi...AB iyice bastırdı....
notu düşürdüler....
-
[quote=Astatin;172603]la gülme..dün bahsettiğim sistem, 1dklık barda ayda ortalama 20 işlem yaptırıyo..ve iki ayda %22 yapmış..ama MTX de eski 1 dakikalık datalar olmadığı için geçmişte ne halt etmiş bilemiyorum....1 dakikalık bir sistem var ve ayda sadece 20 işlem yapıyo dese biri, SLA derdim.. (service level agreement)...ama oluyomış işte;)[/quote]
asti 2 ayda %22 ne demek oluyor yani? güncel pıvanlan 13/14 bin pıvan mı oluyor asti? asti senlen her konuda anlaşıyoruk fakat syst.test sonuçlarında aramızda feci bir itilaf var.bunu çözmemiz lazım asti.
MTX farklı hesaplıyordu kaybedince sermayeyi düşürüp oradan devam ediyordu filan fıstık bişeyler demiştin.yani MTX test sonuçları daha namuslu oluyor bu senin dediğine göre yanlış anlamadıysam.
oha lem! ve 1 takkalık hemide vay be...
lem moralim sıfır dün yıkıldım lem gece senle konuştuktan sonna.ben hala inanamıyorum lem yalan söölin deel mi sistemimi çalmak üçun?
-
[quote=selçuklu;172607]xau/usd gol olur tahminim ... karlı sl .. ve tp yazılı .. iyiymiş patronaj .. .ehuehe:D[/quote]
götür patronaj...yalnız tikkat..gece tahtada sl/tp brakma...boşluk oluyo küskülüyorlar...sl çalışıyo haşırt diye
-
[quote=QUEEN;172601]250 uzunları 63deen sattım...kısada hala bekliyorumm..üww de üww..sisteme uysaymışık..[/quote]
Bacım niye öle yaptın, yukardan satıp aşağıdan alsa idin, ben 875 den bile aldım puvan yapınca veriyorum, dün yazmıştım, sörf yapan falan diye,
-
[QUOTE=security;172611]Bacım niye öle yaptın, yukardan satıp aşağıdan alsa idin, ben 875 den bile aldım puvan yapınca veriyorum, dün yazmıştım, sörf yapan falan diye,[/QUOTE]
sinirliyim bugün..pank işlem oldu..düşmüyoo..ne yapalım..üwww
-
[quote=jerfin;172605]graflarda OBO mu oluşuyor, yoksa bizim öyle düşünmemizi mi istiyorlar..:)[/quote]
bir onceki oboya inansaydik halimiz dumandi. tutabilir de tutmayabilir de:::
-
[quote=SEYYAH;172609]asti 2 ayda %22 ne demek oluyor yani? güncel pıvanlan 13/14 bin pıvan mı oluyor asti? asti senlen her konuda anlaşıyoruk fakat syst.test sonuçlarında aramızda feci bir itilaf var.bunu çözmemiz lazıma sti.
MTX farklı hesaplıyordu kaybedince sermayeyi düşürüp oradan devam ediyordu filan fıstık bişeyler demiştin.yani MTX test sonuçları daha namuslu oluyor bu senin dediğine göre yanlış anlamadıysam.
oha lem! ve 1 takkalık hemide vay be...
lem moralim sıfır dün yıkıldım lem gece senle konuştuktan sonna.ben hala inanamıyorum lem yalan söölin deel mi sistemimi çalmak üçun?[/quote]
eüzü billahi..ya bi dah anlatayım...:)
10 kontratın var...Önce 3000 puan kaybet sonra 6000 puan kazan...MS ci arkadaşların yazdığından anladığım kadarıyla, MS bu durumda 3000 puan kar gösteriyor...
Oysa 3000 puan kaybedince paranda 3000 e düştü...6000 puan kazanıncada paran 6000 e çıktı..yani ana paradasın aslında...
MTX simülasyonu ana paradasın diyor..ama MS 3000 puan kardasın diyor..oysa ana paradasın.. (MS i kendim deneemdim, forumdakilerin dediklerindne annadığım kdarıyla diyorum)
-
[quote=jani;172608]yunanistan olayı....
bundan iki ay önce basladı...yunan bankaları...avrupa birliginden aldıkları kredilerle....bizde ve...baska ülkelerde baska bankalara girdiler....
bu kredilerin geri dönüşü iki ay önce tıkandı....yazmıştım bunu....
AB bu şımarıklıgı bırak dedi....secim oldu...sosyalistler geldi...AB iyice bastırdı....
notu düşürdüler....[/quote]
peki bununla bizim ilişkimiz nedir....
bizde malda iseler....satarlar....ilk 65 500 den asagı gelişimizin sebeblerinden biri olarak bunu ileri sürmüştüm....
sattılar mı tümünü o düşüşte....BİLEMEYİZ....
-
[QUOTE=nunu;172613]bir onceki oboya inansaydik halimiz dumandi. tutabilir de tutmayabilir de:::[/QUOTE]
doğru söylüyon nunum.. başarısız OBOlar insana ters takla attırıyor..üüüüüü
-
Yani pambık, olayın başka bir boyutu, MTX in simülasyon sonucu ile MS simülasyon sonucu arasında bir kıros referıns yok..yani MTX de 1 kaldıraçla %10 kazanmak demek, MS de 6000 puan kazandın demek değil..arada hangi işlemleri yaptığın önemli...Mesela MS e göre 50000 puan kazanmış olabilirsin..ama gerçekte batmış olabilirsin.. :) (misal sistemin önce -6000 puan yaptı, sonra artı 50000 puan yaptı...MS de 44000 puan kardasın, ama aslında battın.. MS sana kardasın diyo ama MTX battın diyo..MTX acı söylüyo yani..çok pis ağızı var...(Tekrar ediyorum: MS yorumcularının yalancısıyım..ben MS kullanmadım hiç)
-
[QUOTE=SEYYAH;172609]lem moralim sıfır dün yıkıldım lem gece senle konuştuktan sonna.ben hala inanamıyorum lem yalan söölin deel mi sistemimi çalmak üçun?[/QUOTE]
Seni de mi ağına düşürdü asti .dng
Asti uzak dur pambıktan zaten küresel ısınma yeteri kadar üstüne gidiyor.
-
[quote=Astatin;172614]eüzü billahi..ya bi dah anlatayım...:)
10 kontratın var...Önce 3000 puan kaybet sonra 6000 puan kazan...MS ci arkadaşların yazdığından anladığım kadarıyla, MS bu durumda 3000 puan kar gösteriyor...
Oysa 3000 puan kaybedince paranda 3000 e düştü...6000 puan kazanıncada paran 6000 e çıktı..yani ana paradasın aslında...
MTX simülasyonu ana paradasın diyor..ama MS 3000 puan kardasın diyor..oysa ana paradasın.. (MS i kendim deneemdim, forumdakilerin dediklerindne annadığım kdarıyla diyorum)[/quote]
Aynen öyle... Benim de MS'de en gıcık olduğum nokta bu. Hesaba göre yazdığım sistem köşeyi döndürmüş ama sermaye eğrisine bir bakıyorum 2 yılda 4 kez arka arkaya toplam 6.000 puandan fazla Pala ile akraba olmuşuz, gerçekte sermaye sıfırlanmış. MS testlerinde sermaye eğrisine bakmak son puana bakmaktan her zaman daha mantıklı.
Ben MTX kullanmıyorum ama anladığım kadarıyla MTX de testlerde sürekli full sermaye ile oynatıyor, hatta piramit falan yapıyor... O da sakat... Yok mudur şu piyasada adam gibi test yapan bir program yaw ???
-
[quote=jerfin;172616]doğru söylüyon nunum.. başarısız OBOlar insana ters takla attırıyor..üüüüüü[/quote]
teyit almak gerekir belki de. obo ya da tobo, 4000 puan birakacaksa 2000 puani ile yetinmek gerekir diye dusunurum.
-
[QUOTE=Astatin;172614]eüzü billahi..ya bi dah anlatayım...:)
MTX simülasyonu ana paradasın diyor..ama MS 3000 puan kardasın diyor..oysa ana paradasın.. (MS i kendim deneemdim, forumdakilerin dediklerindne annadığım kdarıyla diyorum)[/QUOTE]
1000TL ile işlem yap. 3000 puan kaybettin 700TL kaldı 6000 puan kazandın 1300TLn oldu. MAtrikste de MSte de aynıdır. Full kaldıraca kanma zaten.
-
PEKİ...
yunanistanın...footsie ve daksa etkisi olurmu....hemide nasıl...
orada kredi donukluguna giren bankaları ölümüne satarlar....nitekim dün yunanistanla kredili bankalara....hem alamanlar hemdide bas deccal cıvıt ingilizler döşediler....
-
[quote=sazan;172602]Sistem. Son 3 Sinyal. Son long sinyali ögle arası geldi.
Bu sinyalin zarar ettireceğini düşünüyorum. Ama mecburen uydum.
[URL="http://img10.imageshack.us/i/vobsystemnb.png/"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/3451/vobsystemnb.png[/IMG][/URL][/quote]
Hımmmm.. Az kaldı sihirbaz :D:D:D (report: al sinyalim 1000 puan daha erken, amma bende toplam 1000 puan civarı iki hatalı sinyal olmuş iki gün önce...yoldayım geliyorum..mani olamayacaksın sihirbaz:..::..::..: teprik ederim ayrıca
-
[QUOTE=Astatin;172617]Yani pambık, olayın başka bir boyutu, MTX in simülasyon sonucu ile MS simülasyon sonucu arasında bir kıros referıns yok..yani MTX de 1 kaldıraçla %10 kazanmak demek, MS de 6000 puan kazandın demek değil..arada hangi işlemleri yaptığın önemli...Mesela MS e göre 50000 puan kazanmış olabilirsin..ama gerçekte batmış olabilirsin.. :) (misal sistemin önce -6000 puan yaptı, sonra artı 50000 puan yaptı...MS de 44000 puan kardasın, ama aslında battın.. MS sana kardasın diyo ama MTX battın diyo..MTX acı söylüyo yani..çok pis ağızı var...(Tekrar ediyorum: MS yorumcularının yalancısıyım..ben MS kullanmadım hiç)[/QUOTE]
Sistem sonuçlarına göre kaldıracını ayarlarsın önce -600 yapan sistemi kulalancaksan kontrat başı en az 700+600=1300TL ayırırsın olur biter. Bir de sonuçları ayıklarsın en çok toplamda ne kadar terse gelmişse o kadar temiant marjı koyarsın. Sorun olmaz.
-
bunlar haber bekliyo anlaşılan , durduk yere nie yükseldi bilen var mı ?
-
[quote=VOBiX;172621]1000TL ile işlem yap. 3000 puan kaybettin 700TL kaldı 6000 puan kazandın 1300TLn oldu. MAtrikste de MSte de aynıdır. Full kaldıraca kanma zaten.[/quote]
bu örnek hormonlu tokoba:..::..: sen teminatı boşver düz matematiksel bak.. 1000 TL de 3000 puan kaybettin, para 500 e düştü...sonra 6000 kazandın 1000 e çıktı...MTX 1000 TL n var diyor...MS puan hesabı yapıp 3000 puan kardamısın diyor? yoksa onu diyor ama overallın da 1000 mi diyor...öyleyse komik olur yaww...
-
[quote=security;172579]BU dönüşte 63200 görürsek poz dan çıkarım, aksi 64 kovalıyacam durm budur,
nedeni 60 lık direnç yemedi daha,[/quote]
[quote=security;172565]10 DK DA 62800 ve 62825 OLARAK İKİ DİBİMİZ VAR, ŞU AN İÇİN AYAKTA BURASI, TUTUYOR, MOM DESTEĞİ ACİL ŞART, DESTEK GELİYOR AMA MIZ MIZ, HAREKETLENDİĞİ AN, + 400 PUVAN EN AZ ÇIKARIZ, YUKARIDA 64 CİVARLARINDA MİNİ BİR OBO OLUŞACAK ŞİMDİ ONUN SAĞ OMUZUNDAYIZ, OBO NUN OLMASI ÇALIŞIP ÇALIŞMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL, + 400 ,500 YAPSIN ÖNEMLİ OLAN BU, DAX SIN AŞAĞIDA YERİ KALMADI, YUKARI DENEMELERİ LONG LARA PARA YAPAR, BAŞARILI OLAMAZSA - SİDE YATAYA GİRER 5661 DESTEĞİNİ TEST EDEREK UÇURUMDAN DÖNDÜ ZİLLİ,[/quote]
Ahanda obo yorumu, bu oboların hepsi bozuldu, bozulmayacak tek obo devasal coni obo su oda 2012 de 11500-12000 civarından, onu da bozmak için coni şimdiden çalışıyor, gaz kesmesi bu yüzden, 10700-9700 veya10700 - 9300 arası yataya girecek, 1932 den gelen, 1982 de ivmelenen, 2008 de zirve yapan, dev obo, bunu yok edebilmesi için kapitalizmin devamı için, yataya girmek zorunda, yada çok hızlı 12000 leri geçmek zorunda, o hızlanır hızlanmasına ama, dünya dayanamaz döt atar, bu yuzden senaryo yatay, bizim ağanın korkusuz hoyratlığı bu yzden, coni aslında 105xx lere giderek, dötünü sağlama aldı, geçmiş graflarında kirli işlerine 12000 - 15000 seviyelerine 10000-10500 arası atak yapabiliyo,..
yatay dayız beyler yatayda, şimdi oturup yatay yereleri çalışalım, stc ler iyi iş yapar bu dönemlerde, 1 sene sürer,
-
[QUOTE=Astatin;172614]eüzü billahi..ya bi dah anlatayım...:)
MTX simülasyonu ana paradasın diyor..ama MS 3000 puan kardasın diyor..oysa ana paradasın.. (MS i kendim deneemdim, forumdakilerin dediklerindne annadığım kdarıyla diyorum)[/QUOTE]
Doğrudur ama bu yüzden MTX MS ye göre kısa vade de daha reel bence ama MTX in uzun vade de bir handikapını söyleyeyim;
Diyelim sen iki farklı sistemi kıyaslıyorsun... İkisi de saatlik diyelim 2006 başından beri test yaptın... Sistem A MTX de %3500 karlı gözüküyor , Sistem B ise %3000 karlı... Ama MS de baktın atıyorum sistem A 150.000 puan yapmış ama Sistem B 200.000 puan yapmış... Şimdi MTX e göre A yı MS ye göre B yi seçmen lazım... Bakıp inceliyorsun bu neden böyle diye, cevap MTX de piramit var :)
Şöyleki; [B]2006[/B] yılında Sistem A Sistem B den [B]2 kat fazla[/B] kazandırmış diyelim... MTX 2007 yılı başında hesaplamasında sistem a için sermayeyi 40 kontrat yapıyor ama sistem b için 20 kontrat... Bu tarihten sonra sistem B nin Sistem A nın getirisini yakalaması için diğer yıllarda onun iki katı kazanması gerekiyor... Biraz karışık oldu sanırım :)
Sistem A 2006 yılında 50.000 kazandırdı diyelim, sistem B ise 25.000... Bir sonraki sene Sistem A yine 50.000 kazandırdı ama sistem B75.000... İkisi de 100.000 puan ama MTX A daha karlı diyecektir... Çünkü 2007 kazanılan puanlar A için 40 la çarpılacak, B için 20 ile çarpılarak hesaplanacak... Bu tabiki tüm yıl aynı kontrattan gitmiyor her pozisyonda yeniden hesaplanıyor ama ben ortamala olarak söyledim...
Sözün özü, eğer uzun vadeli karşılaştırma yapırsak MS de ya MTX sonuçlarını excele atarak puan hesaplaması yapmalıyız... Çünkü MTX de ilk dönemlerde karlı olan sistemler daha iyiymiş gibi gözüküyor...
-
şimdi 10 dk da mom da nu ya gidiyoruz, genelde nu da olsa çift te yapsa fiyat bir öncekini geçer, önceki yüksek 625,
-
[QUOTE=Astatin;172629]bu örnek hormonlu tokoba:..::..: sen teminatı boşver düz matematiksel bak.. 1000 TL de 3000 puan kaybettin, para 500 e düştü...sonra 6000 kazandın 1000 e çıktı...MTX 1000 TL n var diyor...MS puan hesabı yapıp 300 puan kardamısın diyor? yoksa onu diyor ama overallın da 1000 mi diyor...öyleyse komik olur yaww...[/QUOTE]
MS ye göre 3000 puan kardasın :) (komisyon hariç)
-
[quote=Astatin;172623]Hımmmm.. Az kaldı sihirbaz :D:D:D (report: al sinyalim 1000 puan daha erken, amma bende toplam 1000 puan civarı iki hatalı sinyal olmuş iki gün önce...yoldayım geliyorum..mani olamayacaksın sihirbaz:..::..::..: teprik ederim ayrıca[/quote
Van mor taym. Keç mi if yu ken. .kom
-
[quote=enorton;172631]Doğrudur ama bu yüzden MTX MS ye göre kısa vade de daha reel bence ama MTX in uzun vade de bir handikapını söyleyeyim;
Diyelim sen iki farklı sistemi kıyaslıyorsun... İkisi de saatlik diyelim 2006 başından beri test yaptın... Sistem A MTX de %3500 karlı gözüküyor , Sistem B ise %3000 karlı... Ama MS de baktın atıyorum sistem A 150.000 puan yapmış ama Sistem B 200.000 puan yapmış... Şimdi MTX e göre A yı MS ye göre B yi seçmen lazım... Bakıp inceliyorsun bu neden böyle diye, cevap MTX de piramit var :)
Şöyleki; [B]2006[/B] yılında Sistem A Sistem B den [B]2 kat fazla[/B] kazandırmış diyelim... MTX 2007 yılı başında hesaplamasında sistem a için sermayeyi 40 kontrat yapıyor ama sistem b için 20 kontrat... Bu tarihten sonra sistem B nin Sistem A nın getirisini yakalaması için diğer yıllarda onun iki katı kazanması gerekiyor... Biraz karışık oldu sanırım :)
Sistem A 2006 yılında 50.000 kazandırdı diyelim, sistem B ise 25.000... Bir sonraki sene Sistem A yine 50.000 kazandırdı ama sistem B75.000... İkisi de 100.000 puan ama MTX A daha karlı diyecektir... Çünkü 2007 kazanılan puanlar A için X40, Biçin X20 olarak hesaplanacak... Bu tabiki tüm yıl aynı kontrattan gitmiyor her pozisyonda yeniden hesaplanıyor ama ben ortamala olarak söyledim...
Sözün özü, eğer uzun vadeli karşılaştırma yapırsak MS de ya MTX sonuçlarını excele atarak puan hesaplaması yapmalıyız... Çünkü MTX de ilk dönemlerde karlı olan sistemler daha iyiymiş gibi gözüküyor...[/quote]
yes...bunlar böyle..ama bence MTX in yaptığı burdada doğru...Sabit konrat değil, sabit riske göre işlem yapıyor çünkü..Yani mesela ben hep paramın 1/4 ü ile işlem yaparıma göre MTX yanıt veriyor..Oysa MS, ben anlamam 1/4 diyor.. :)
Yani misal 10 kontrat dönüyosun 24000 teminatla..Paran 100000 oldu...hala 10 kontrat dönüyorsam kaldıracım düştü te düştü..önemli olan riskini sabit tutmak kontratını değil..en önemli olansa para kazanmak..ehuheuehee
-
[quote=enorton;172631]Doğrudur ama bu yüzden MTX MS ye göre kısa vade de daha reel bence ama MTX in uzun vade de bir handikapını söyleyeyim;
Sistem A 2006 yılında 50.000 kazandırdı diyelim, sistem B ise 25.000... Bir sonraki sene Sistem A yine 50.000 kazandırdı ama sistem B75.000... İkisi de 100.000 puan ama MTX A daha karlı diyecektir... Çünkü 2007 kazanılan puanlar A için 40 la çarpılacak, B için 20 ile çarpılarak hesaplanacak... Bu tabiki tüm yıl aynı kontrattan gitmiyor her pozisyonda yeniden hesaplanıyor ama ben ortamala olarak söyledim...
Sözün özü, eğer uzun vadeli karşılaştırma yapırsak MS de ya MTX sonuçlarını excele atarak puan hesaplaması yapmalıyız... Çünkü MTX de ilk dönemlerde karlı olan sistemler daha iyiymiş gibi gözüküyor...[/quote]
sıyıracağım az kadı .dng
la bunun hangisinin sonuçları dovru bi ALLAHIN kulu desin arhadaş.
MTX mi dovru diyor MS mi?
-
şimdi 2440 puvan, yeter, ve flat momu beğenmedim, aşağıdan mallanacam, yada yukarıdan basacam, ara
-
[quote=sazan;172634][quote=Astatin;172623]Hımmmm.. Az kaldı sihirbaz :D:D:D (report: al sinyalim 1000 puan daha erken, amma bende toplam 1000 puan civarı iki hatalı sinyal olmuş iki gün önce...yoldayım geliyorum..mani olamayacaksın sihirbaz:..::..::..: teprik ederim ayrıca[/quote
Van mor taym. Keç mi if yu ken. .kom[/quote]
keçicem patron az kaldı inşallah:..::..::..::..: (keçmek : geçmek veya catchmek: yakalamak,,, sonuçta farketmez..yakalanmadan geçilmiyo...önce yakalamak lazım...ya bir kıpraşma Bay SAZAN, bi peşınt)..
Neden van mor taym patron...daha doğrusu neden mor... daha önce yakaladımmıki..yakaladımda haberimmi yok:..::..::..: ayrıca mor değil...morer...:D:D
-
[quote=SEYYAH;172637]sıyıracağım az kadı .dng
la bunun hangisinin sonuçları dovru bi ALLAHIN kulu desin arhadaş.
MTX mi dovru diyor MS mi?[/quote]
ikiside yanlış aslında.. doğru olan Neuroshell...hatta oda değil MATLAB..hatta oda değil.dng.dng.dnghaaaaaa bu arada, TOKOBA senin ML linkleri tırı çıktı haberin olsun..yazdım kenara eki puanını..test edip onaylamadığın linkleri nedne gönderiyon abi sağa sola..MATLAB linkinden Britney aplanın filmi çıktı..diyeyim ben sana...ciddiyim
-
-
-
[QUOTE=Kennym;172626]bunlar haber bekliyo anlaşılan , durduk yere nie yükseldi bilen var mı ?[/QUOTE]
Hemi de +1000 puan makas.
-
[QUOTE=Astatin;172636]yes...bunlar böyle..ama bence MTX in yaptığı burdada doğru...Sabir konrat değil, sabit riske göre işlem yapıyor çünkü..Yani mesela ben hep paramın 1/4 ü ile işlem yaparıma göre MTX yanıt veriyor..Oysa MS, ben anlamam 1/4 diyor.. :)
Yani misal 10 kontrat dönüyosun 24000 teminatla..Paran 100000 oldu...hala 10 kontrat dönüyorsam kaldıracım düştü te düştü..önemli olan riskini sabit tutmak kontratını değil..en önemli olansa para kazanmak..ehuheuehee[/QUOTE]
Evet haklısın MTX sermaye risk oranını daha güzel yansıtıyor... Ama benim söylediğim farklı bir olay... Ben iki sistem karşılaştırıyorum... Birincisi ilk yıllarında süper getirmiş ama şimdi durağan, ikincisi ise ilk yıllarında durağan ama şimdi süper...
MTX ilk sistemi seç diyecek... Çünkü ilk yıllarında sermayeyi 3e 4 e katladı... Şimdi ilk sistem 1000 kazandırsa ikincisinin aynı başarı için 3000 -4000 kazandırması lazım... Ama MS toplama bakacak ve hangisi çok puan vermişse onu seçecek? Peki puanları da aynı çıktı diyelim, sen hangisini seçerdin? MTX e göre birincisini... Ama ben ikincisini seçerdim... Çünkü son yıllarda kar oranı artmış sistemin, dalga yapısı ile benzerlik göstermeye başlamış diye düşünürdüm...