-
ya hesap çok basit..herkes pozisyonunu yzsın..doğu söyleyen en az 20 örnek varsa ve çoğunluk belirgin bir çoğunlukla hangi poz.daysa ters poz. alan kazanır.. buyrun işte; geleneksel mekanik sistemler, bay sazanın biomekanik sisteminden sonra 3 üncü bir sistem çıktı ortaya...physco-statistical sistem... ve geçmişe dönüp bakılırsa sıfır zararlı işelm görünür :) Çünkü biizm piyasada büyük poz.lar konuşur..
NOT: BENCE YÜKSELECEK (Bu yorumumu istatistike katmayınız, çümkü flat im)
-
[QUOTE=teo;70971]haftalıklar al vermıs sen daha hala obo dıyorsun, calısmaz bunlar, bel baglama bu formasyonlara.
Gercı haftalıgın al vermesı de calısmaz ama, neyse ben artık teknıge de ınamıyorum gercı...ama uyguluyorum yenı bır sey bulana kadar....
en basıtı teknık calısıyor olsaydı ben para kazanmıs olurdum,teknık de hıkaye artık benım ıcın...:)[/QUOTE]
Nesine nesine.kom
-
bizde haftalık MACD al konumunda.velakin ben hiç güvenmem MACD'a.bi zamanlar güvenirdim fakat çarptığı zaman kamyon çarpmış gibi oluyorsun.
şimdi grafiğe bakınca son tepe tam 20 haftalık h.o ya denk geliyor ve direnç olarak çalışmış.üstüne atabilir mi?benim ümidim yok.
aşağıda sadece 200 saatlik h.o kalmış 60 dk. bakınca. o da 34.400 lerde bekliyor.bilirsiniz 200 lük zor yerdir.kırılırsa genelde büyük TREND ler oluşur.şu an 20/50/100 saatlikler kırılmış.tek tutunacak 34.400 kalmış gibi görünüyor.
ek olarak 20 saatlik 50 yi aşağı kesmiş.sırada 100/200 var.h.o lar sıraya girerse boğaları sucuk yaparlar.
bu tabii h.o. tarafından bakınca.trend kanalları ne alemdedir.destek direnç yeresi neresidir onu hexen baba bilir.
[url=http://xs.to][img]http://xs435.xs.to/xs435/09025/vobson649.png[/img][/url]
-
Sn.abka benim 7 ay ortalaması 3600 puan.komisyonlar çıktıktan sonra.Ama sorun ,maalsef şu ana kadar tam uyamadım.Terse düşünce sistem sinyal verene kadar inatla bekliyorum,tabii zararla pozisyon kapanıyor.Ama sistem yönünde poz.isem trenden çok erken atlıyorum.Hala sisteme uyma konusunda tam disipline olmuş değilim.
-
[quote=Ardasu;70980]Sn.abka benim 7 ay ortalaması 3600 puan.komisyonlar çıktıktan sonra.Ama sorun ,maalsef şu ana kadar tam uyamadım.Terse düşünce sistem sinyal verene kadar inatla bekliyorum,tabii zararla pozisyon kapanıyor.Ama sistem yönünde poz.isem trenden çok erken atlıyorum.Hala sisteme uyma konusunda tam disipline olmuş değilim.[/quote]
her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....
-
[quote=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/quote]
Bay Teo;
Çalışmaktan kastınız ne ola ki? Örneğin 12 ayın her birini karla kapatan ve örneğin her ay 3-4-5 v.s. bin kar bırakan sistem çalışan sistem değil midir?
-
[quote=Astatin;70982]Bay Teo;
Çalışmaktan kastınız ne ola ki? Örneğin 12 ayın her birini karla kapatan ve örneğin her ay 3-4-5 v.s. bin kar bırakan sistem çalışan sistem değil midir?[/quote]
elbette çalışan sistemdir eğer [B]sabit [/B]kontratla oynuyorsanız.
-
:)[QUOTE=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/QUOTE]elimdeki sistemin teki tam 16 aylık..tek aylarda ortalaması 8.100 puan..yani 8 tane tek ayın ortalamsı...ama çift ay ortalamsı 3.000 puan..hiçbir tek ayda zarar yok...ama çift ayların 2 tanesinde zarar var...böyle giderse tek aylarda agresif oynayacagım..ama çift aylarda vob abulaşmayacagım...:)ama umarım vadeler daima 2 ayda bir olur..yoksa başka şey ara..
-
çift aylar vade sonu olduğundan poz. ayarlama dan dolayı vs..genelde çarpıyor..
-
35075 uzun pozisyon aldım ...
-
[QUOTE=abka;70965]sistemler şimdilik sat da..ama 30 dak. ciddi dönüş işareti ve pozitif uyumsuzluk var...ona güvendim..[/QUOTE] 5 daklıklarda al verdi..neyse ben çıkar..
-
[QUOTE=selçuklu;70986]35075 uzun pozisyon aldım ...[/QUOTE]
benim 20 dklıkta 35000 den al vermis 13:40 bar kapanısında yeni geldiigmden 175 ten aldım hayırlısı olsun