bo ve dd the end şimdilik
Printable View
bo ve dd the end şimdilik
[quote=sazan;70997]Sn Teo,
Diğer topic (fikirler....) yada bu topicde verdiğiniz bir felsefeyi (nerede olduğunu söylemeyeceğim, yada ne olduğunu, sadece tamamen birebir zihin jimlastiği yaptığınız şekilde kullandığımı söyleyebilirim.), Türkiye'de VOB açıldığından beri kullanıyorum (DJI , emtia , foreks yada mini futures'da çalışmıyor, ama bizde çalışıyor.) ve bunca zamandır hiç bir 4 ayda, %50'den az para bırakmadı. (Kaldıraçsız oynayarak). %117'ye kadar çıktığı da oldu.
O yüzden tekniğin çalışmadığı konusunda eminmisiniz diye sormalıyım.[/quote]
İlave etmek istediğim bir şey daha var. Bir sistemin bir piyasada çalıştığından emin oldıktan sonra (örneğin VOB'da), diğer piyasalarda neden çalışmadığı bulunabilir. (ve sanılandan çok daha kolaydır ancak tecrübe gerektirir, bulunduktan sonra tüm piyasalarda çalışır hale de konabilir.)
Fakat bir konuda dikkatli olunmalıdır.
Spot - Future ,
Alt Zaman - Üst Zaman,
Emtia (Mal) - Foreks - Hisse
Bir sistem yukardaki her satırdan birer kalem seçilerek geliştirilebilir. Ancak farklı kalemlere sahip olan bir piyasada da çalışması beklenemez. Yani DJI, 60 Dk, future da geliştirilen bir sistemi, S&P, 60 dk, Future'da da inceleyebilirsiniz ama Gold 60 dk Future'da inceleyemezsiniz. Yada DJI 15 Dk, Spot piyasadaki sistem DJI, 15 dk Future piyasada da çalışması beklenmemelidir.
Topigi dağıttım üzgünüm.
[QUOTE=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/QUOTE]
Sn.Teo kullandığım sistemleri sayenizde oluşturdum.Gerçekten size yardımlarınız için çok teşekkürler.Ben başta bu vobu hisse gibi düşünmüştüm.Alıp bir dönem bekleteceksiniz.Ama sonuçta büyük zarar gördüm.Sonra hisse mantığı burada çalışmıyor.Stop mutlaka kullanmak gerekiyor.Ama 100 200 puanlık stopları da çok güzel avlıyorlar.En az 500 puan pozisyonun üzerinde veya altında olacak.Mutlaka sistem yönünde olacaksınız vs vs.Ama problem sanırım bizde .Çok iyi kazanan sistem dahi olsa ona birşekilde çomak sokuyoruz.Fikir yürütüyoruz.Sonuçta flat oluyoruz.O zaman da hareket hızlanıyor.
sn hagun canlı sistem yayını yapıyordu topik sonlarında performansları falan vardı sanırım
[QUOTE=mersiyk;71004]sn hagun canlı sistem yayını yapıyordu topik sonlarında performansları falan vardı sanırım[/QUOTE]
aralık performansı 20 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=3222&postcount=344[/url]
şubat performansı 31 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=6064&postcount=293[/url]
nisan performansı 19 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=10421&postcount=286[/url]
Sn Astatin,
10. ay getirisi %54
11. ay getirisi %80.8
12. ay getirisi %16.5
Ocak ayı %12.9 (bugüne kadar)
Bileşik olarak, 4 ay %396, 46 karlı, 24 zararlı trade. Ben 1'e 2 kaldıraç ile oynarım. Karları kaldıraç etkisini kaldırark verdim. Yani kaldıraçsız oranlar (Hesabınızdaki para kadarını riske atarsanız kaç lira kazanırsınız yaklaşımı).
Bu yazı ile sistemlerle ilgili konuyu , en azından benimkilerle ilgili kendi açımdan kapatıyorum. Sn Seyyahın sorusuna cevap olarak sistemin AL sinyalini göstermiştim (EW'ye bakamadığımdan), soru soruyu açtı ve bu noktalara geldik, son bir kez daha SAT sinyalini de verip (AL'ı verdiğim için), sonrasında kendi sistemlerim ve sistem tradingle ilgili konuşmamaya karar verdim. (Bana sistemlerimin reklamı gibi gelmeye başladığı için)
Ama Gurt taburları ve EW ile ilgili istediğinizi konuşabiliriz.
Bol Kazançlar.
şu anda sistemleriniz ne gösteriyor . bilen var mı ?
[QUOTE=BORSACIOZGUR;71007]şu anda sistemleriniz ne gösteriyor . bilen var mı ?[/QUOTE]
vardır tabi .. herkes sisteminin sinyalini bilir :) .. benimki alda ..
ufak bi ralli yapıp gene vermeye başladılar. dünkü düşüş çok feciydi.
ocak sonu haftalık endeks tahminlerinizi alabilir miyiz. tşkler..
flat.
systems
5 dakk long 15 dakk short gun short sinaylde
ABD'de Aralık ayına ilişkin istihdam verileri TSİ 15:30'da
açıklanacak.
Piyasalarda tarım dışı istihdamın 525 bin azalması, işsizlik
oranının yüzde 7.0 olması bekleniyor. Önceki dönemde tarım dışı
istihdam 533 bin düşüş göstermiş, işsizlik oranı yüzde 6.7 olmuştu.