-
[quote=sazan;173189]VOB 5 dk.
Bakalım alçalan trend kırılacak mı ?
[URL="http://img340.imageshack.us/i/vobsystemt.png/"][IMG]http://img340.imageshack.us/img340/5431/vobsystemt.png[/IMG][/URL][/quote]
Denks Bay SAZAN..Ayrıca desen hoş olmuş. Buna Börbirııss analizi diyelim:)
-
günaydın herkese inşallah bugünde heyvanlar saldırmaz sitemize...
bol kazançlar,hayırlı cumalar...
eyiki dün SHORT ları kapatıp kaçmışım yoksam şimdi elde patlamış olacaktı...
bakalım bugün neler olacak.bence bugün DTP davası nedeniyle hsonuna FLAT girmek lazım.pazartesi çok korkunç bir açılış olabilir.aşağı veya yukarı yönde...
-
Asti sistemin AL vermedimi ? Bu sabah acılışla
-
[quote=adalı54;173195]Asti sistemin AL vermedimi ? Bu sabah acılışla[/quote]
Benim kullandığım 15 dklık satta (son sinyal 15:45 barı 550 sat dün)
(5 bu sabah açılışla alda, 60 dk dünden alda)
-
[quote=Astatin;173193]Denks Bay SAZAN..Ayrıca desen hoş olmuş. Buna Börbirııss analizi diyelim:)[/quote]
WolfWaves'dir literatürde kendileri.
-
[quote=Astatin;173196]Benim kullandığım 15 dklık satta (son sinyal 15:45 barı 550 sat dün)
(5 bu sabah açılışla alda, 60 dk dünden alda)[/quote]
Benim sistem senişnkine cok benziyordu (15lik) seninle aynı pozda olunca rahat oluyordum fakat ayrışma var gözüküyor şimdilik .Bende flatim zaten bugün böylede kalmak istiyorum Teşekkürler
-
[quote=VOBiX;173181]Veriler sonradan güncellenip değişiyor. Siz güncellenmişini gördüğnüzden farkı göremiyorsunuz. ESki veirlerin üstüne sadece yemisini koyan MS Downloader ile bakarsanız belli olur. Misal dün 62900den sinyalin gelse daha sonra veriler güncellendiğinde kaybolmuş olabilir.
Tabi bu esnada yendiğinin farkında olamıyorsun...
Dün flexy sorunca fark ettim ben de... Sırf bende değil yani.[/quote]
Hocam sorunu tam anlayamadım.
Daha sonradan veriler güncelleniyor bizim senas içinde çektiğimiz veriler değişibiliyor demek istediniz galiba.
Bu sorunun çözümü nedir.
Msdownloader yerine farklı bir firma ile çalışsak veya çalışan arkadaş var mı?
Diğer veri indirme programlarındada aynı sorun var mı?
Siz bu nedenden olayı gün içinde sisteminizde oluşabilecek yanlış sinyalleri nasıl yorumluyorsunuz?
Teşekkürler hocam bu bilgi için.
-
günaydın benim sistem kılpayı SAT ta kaldı 9 barında...
-
Dün kapanırken algığım 62775 ve 925 longlarımı, 63525 den ağaya ara bölgede teslim ettim, şimdi dünkü taktik gereği, ara bölgeye girmeyecem,
alış tarafında ordinolarım şu an için, 63275, 325, 425, yukarıda satış olarak 64175, 225, 300, şeklinde,
10 dk alışta, sis alış, indik alış,
60 dak bu fiyatlarda alışta, ölçüm boşluğunu kapanma ihtimali olabilir,
-
Sadece 1 haftadır 63,100 civarında dolaşıyor... Yapacaklarımı 63,100 civarından yaparım yoksa beklerim.
-
FDJI yine kudurdu lem....+46 pıvan şu anda...10.448...
buna mukabil bizide kudurtmaya çalışıyor psiko PALA...
-
Longlarım gelmiş, şimdi dax la teslim ediyim ağaya,
-
Bugün ve sonrası kontratlar 700 tl Arkadaşlar Hatırlatmak istedim
-
Bugün pek kimse hafta sonuna pozisyonla girmek istemeyeceğinden öğleden sonra sert pozisyon kapatma dalgaları gelebilir... Kısa vadeli tırtıklarla devam etmeyi düşünüyorum...
-
Ağustosun son haftasının kopyasını yaşıyoruz sanki...
-
yafrim benim ayrışta geeelll
-
günaydın herkese
bol kazanclar ,
ve en önemlisi saglık mutluluk dileklerimle.. bir haftasonu daha yaklaştı :)
-
helal olsun bunlara sabahki boşluğu kapattılar ama . boşluk görünce dayanamıyolar hemen dolduruyor namıssızlar.
-
Hazır sn sazan da buradayken bir oru sorayım sistemci arkadaşlara? Vade geçişlerinde sisteminizi hangi grafikten takip ediyorsunuz? X30YVADE mi yoksa yeni geçtiğimiz vadenin grafiğini mi?
-
Ata worl trader için ne diyoruz işlem yapan varmı, spot ayağı yok şu an için, vadeli ayakta, spot için yasal mevzuatı bekliyor, enstruman kaldıraçları 38 civarında
-
[QUOTE=adalı54;173205]Bugün ve sonrası kontratlar 700 tl Arkadaşlar Hatırlatmak istedim[/QUOTE]
Şunu bi açıklığa kavuşturalım aracı kurum dolar kontratları için diyor endex kontratları içinde geçerlimi.Ben 15 gündür piyasadan uzağım.Kaçırdığım birşeylermi var.
-
FOREKS HABER:
11.12.2009 10:19:06 *TÜSİAD/MUSTAFA KOÇ, "BÖYLE BİR ORTAMDA IMF'DEN GELECEK 30-40 MİLYAR DOLARI REDDETMEMİZİ ANLAYAMIYORUZ"
--------
Yaw yine bi katakulli dönüyo... Kim reddetti, neyi reddetti, ne zaman reddetti, reddettiyse piyasa niye -%20 yapmadı, reddetmediyse niye +%20 yapmadı, yok daha belli değil ise bu adam ne diyo...
Piyasalar Meksika dizilerine döndü....
-
lö pormosyon döla titrasyon
[LEFT][FONT=Georgia]Yorumlar, belirtilen tarihin, VOB seans sonrasında (genelde geç saatlerde) veya akşamında yayınlanmaktadır.[/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=2][COLOR=#0000ff]10 Aralık 2009 Bir Nefes Ver: [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Century Gothic][SIZE=2][COLOR=#000000]Dünkü yorumda, DJI, dünkü VOB/IMKB kapanışına göre %0.5-0.6 civarı artıda olmasına rağmen, "Ancak,indikatörler, yukarı bir hareket olacaksa bile, bugünkü en düşük seviyenin altına inilmesinin olası olduğunu söylemektedir" yorumunu yapmıştık. Nitekim %1 kadar altına sarktıkdan sonra yine yukarı doğru ciddi bir hareket yaptı ve 62950-63000 pivot seviyesinin kırılması ile yükseliş hızlandı. Ancak sonrasında DJI ve DAX'a göre negatif bir ayrışma yaşayarak gevşedi. Piyasada 2-3 gündür, özel bir nedene, veriye v.b. bağlı olmaksızın çok geniş marjlarda hareket gözlenmektedir ki bu durum, küçükyatırımcının kafasındaki/piyasanın gündemindeki soruların ve bulanıklığın kullanılması olarak çaıklanabilir (Türbülans ortamında kontrol kaybedilir). Günlük grafiğe bakarsak endeksin zayıflamaya başladığını, kırmızı çizgi ile gösterilen önemli seviyenin altında kapanış yaptığını, yüksek fiyatların momentumunun zirveye yakın bölgede düşük fiyatların momentumunun altına düştüğünü yani yükseklerin yenilenme iştahının zayıfladığını, para akış indikatörlerinde zayıflamanın sürdüğünü ancak bunun referans değerler etrafında olduğunu görüyoruz. Ortva vadeli algılamamız negatif olmakla beraber, bizi rahatsız eden ve ölçümleme şansımız olmayan konu ise, DTP faktörünün fiyatların daha doğrusu pozisyonların içine ne şekilde girdiğidir. Teorik olarak, piyasaya "ani" olarak gelmeyen başka bir deyişle önceden bilinen risklerin fiyatlamasını piyasa son ana brakmaz. Hele ki riskin ne şekilde realize olacağı yüksek oranda belliyse, risk realize olunca ilk etapta, çoğunluğun beklediğinin aksi yönde bir hareket olduğu da aşikardır. Bu tip haberler sadece piyasanın geçici bir süre ile türbülansa sokulmasına hizmet eder. Ancak sonrasında piyasa zaten "niyetli" olduğu yöne gider. Sistemli işlem yapmayan yatırımcı için bu türbülanslar genelde kayıpla sonuçlanır. Türbülansda yürümesini bilinmiyorsa, koltuktan kalkılmamalı emniyet kemeri de açılmamalı. [/COLOR][/SIZE][/FONT][IMG]http://www.vobmatriks.com/gunebak_10ara_x30yvade.png[/IMG]
[url]www.vobmatriks.com[/url][/LEFT]
-
[quote=enorton;173212]Hazır sn sazan da buradayken bir oru sorayım sistemci arkadaşlara? Vade geçişlerinde sisteminizi hangi grafikten takip ediyorsunuz? X30YVADE mi yoksa yeni geçtiğimiz vadenin grafiğini mi?[/quote]
Daima X30yvade.
-
[quote=Astatin;173196]Benim kullandığım 15 dklık satta (son sinyal 15:45 barı 550 sat dün)
(5 bu sabah açılışla alda, 60 dk dünden alda)[/quote]
Asti senin sistem icin 2 kasa Kofana 1 koli irakı helal olsun
-
Dönüşünde 100, 275, 375 ve 425 den lönküm,
-
[quote=enorton;173212]Hazır sn sazan da buradayken bir oru sorayım sistemci arkadaşlara? Vade geçişlerinde sisteminizi hangi grafikten takip ediyorsunuz? X30YVADE mi yoksa yeni geçtiğimiz vadenin grafiğini mi?[/quote]
yeni vadeye hacim gelmeye başladığında, genelde son hafta, ben yeni (yakın değil uzak) vadeden izlemeye başlıyorum.. ve deneyimlerim de doğru yapıyorum diyor..çünkü yvade son hafta finalde cutt-off olduğu için alengirli hareketler oluyor...daha önce de bir kaç kez yazdım..son hafta uzak vade çok kritik günlerde hep erken ve doğru sinyal verdi yvadeye göre..günlükte bile.. ha tabi unutmadan; tabiki işlemelrimi de yeni (uzak) vadede yapmaya başlıyorum.. neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak :)
-
[QUOTE=sazan;173218]Daima X30yvade.[/QUOTE]
Peki abi mesela diyelimki bir sonraki vade bu vadenin 500 puan üzerinde işlem görüyor... Bizim sistem SAT ta ve yeni vadenin ilk günü otomatik olarak fiyat 500 puan yükselmiş olacak ve sistem de AL verdi diyelim... Bu hatalı olmaz mı? Yeni vadenin grafiğinde ise aslında fiyatta hiç yükseliş yok ve sistem AL vermemiş... :confused:
-
[quote=adalı54;173219]Asti senin sistem icin 2 kasa Kofana 1 koli irakı helal olsun[/quote]
Kofana mevsimi geçti patron...sen bana 120 kilo hamsi gönder...ama iki hafta sonra...tam o zamanlar dadının zirvesine ulaşır:::irakiler tekirdağ gold olsun pliz...
-
sali gunu ikinci seans sonuna kadar endekste sert keskin dususler bekliyorum.
-
[QUOTE=oguzhan;173215]Şunu bi açıklığa kavuşturalım aracı kurum dolar kontratları için diyor endex kontratları içinde geçerlimi.Ben 15 gündür piyasadan uzağım.Kaçırdığım birşeylermi var.[/QUOTE]
[url]www.vob.org.tr[/url] bugünler için var ;)
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/03Aralık2009-239.pdf[/url]
-
[quote=tutku;173225]sali gunu ikinci seans sonuna kadar endekste sert keskin dususler bekliyorum.[/quote]
sonu derken 17 sonrasımı yoksa az öncesimi?
-
Übe alerrttt..sattlik sat fışkırtmaya başladı....11:00 da gel
-
[quote=oguzhan;173215]Şunu bi açıklığa kavuşturalım aracı kurum dolar kontratları için diyor endex kontratları içinde geçerlimi.Ben 15 gündür piyasadan uzağım.Kaçırdığım birşeylermi var.[/quote]
11/12/2009 itibariyla kontratlar 100 tl arttırıldı bunu kacırmışsın aracı kurumuna bi soruver
-
[quote=Astatin;173221][B]yeni vadeye hacim gelmeye başladığında, genelde son hafta, ben yeni (yakın değil uzak) vadeden izlemeye başlıyorum.. ve deneyimlerim de doğru yapıyorum diyor..[/B]çünkü yvade son hafta finalde cutt-off olduğu için alengirli hareketler oluyor...daha önce de bir kaç kez yazdım..son hafta uzak vade çok kritik günlerde hep erken ve doğru sinyal verdi yvadeye göre..günlükte bile.. ha tabi unutmadan; tabiki işlemelrimi de yeni (uzak) vadede yapmaya başlıyorum.. neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak :)[/quote]
bende aynı şeyi yapıyorum ve benim deneyimlerimde haklı olduğumu söylüyor.çünkü vade geçişinde yakın vade grafı sapıtıyor...açın bakın yeni vade açıldığında yakın vade grafında hep büyük gaplar var.aslında piyasa gapsiz açılıyor ama iki vade arasında ayın son günü makas +1.000 puanlara çıkabiliyor ve bu makas vadenin ilk işlem gününde kol gibi GAP yapıyor.bu histemli trade edenler için hiçbirşey ifade etmez.ama sistemli trade edenler için sistem parametreleri sapıtır ve yanlış sinyal üretir.
-
[B]***duyuru** matrıks, 'greece-turkey 30 endeksı'nı yayınlanmaya basladı [/B]
ıstanbul menkul kıymetler borsası (ımkb) ve atına borsası'ndan (athex)
15’er sırketın dahıl oldugu kısa adı "gt-30" olan "greece-turkey 30" endeksı
verılerı matrıks uzerınden yayınlanmaktadır.
Gt-30 endeksıne ılıskın semboller ve acıklamaları asagıda bulunuyor:
Gt30 greece-turkey prıce ındex (eur)
gt30rt greece-turkey return ındex (eur)
gt30rttl greece-turkey return ındex (tl)
gt30tl greece-turkey prıce ındex (tl)
endeks kapsamındakı sırketler
yunanıstan turkıye
---------- -------
natıonal bank of greece s.a. Akbank
coca-cola s.a. Garantı bankası
opap s.a. Turkcell
hellenıc telecom. Organısatıon ıs bankası
alpha bank s.a. Halk bankası
efg eurobank ergasıas s.a. Sabancı holdıng
pıraeus bank s.a. Koc holdıng
ppc s.a. Anadolu efes
hellenıc petroleum s.a. Tupras
marfın ınvestment group sa ereglı demır celık
tıtan cement company s.a. Bım magazalar
motor oıl (hellas) refınerıes turk hava yolları
jumbo s.a. Arcelık
ellaktor s.a. Coca cola ıcecek
alapıs dogan holdıng
* endekslerle ılgılı daha genıs bılgıye [url]http://www.imkb.gov.tr/gt30/gt30.aspx[/url]
web adresınden ulasabılırsınız.
-matrıks-
-
şöyle lüzumsuz bir yorum yapayım:
pela, mlaum dj ve fdj in değişimine nazaran abartılı bir yükselişle açtı...şmdi fdj yükseliyor amma pala veriyor..
genelde, pelanın yükseliş niyeti varsa, dışarıya nazaran az artı hatta sonrasında eksi (dün sabahki gibi) açarak, daha sonra yukarı küsküler..yani düşeceğiz...
ne gereksiz bir yorum..pela bu napacağı belli olmaz
-
pasta...
[url=http://ultraxs.com/share-0E4C_4B2203C7.html][img]http://ultraxs.com/image-0E4C_4B2203C7.jpg[/img][/url]
-
[QUOTE=SEYYAH;173230]bende aynı şeyi yapıyorum ve benim deneyimlerimde haklı olduğumu söylüyor.çünkü vade geçişinde yakın vade grafı sapıtıyor...açın bakın yeni vade açıldığında yakın vade grafında hep büyük gaplar var.aslında piyasa gapsiz açılıyor ama iki vade arasında ayın son günü makas +1.000 puanlara çıkabiliyor ve bu makas vadenin ilk işlem gününde kol gibi GAP yapıyor.bu histemli trade edenler için hiçbirşey ifade etmez.ama sistemli trade edenler için sistem parametreleri sapıtır ve yanlış sinyal üretir.[/QUOTE]
Ama geçmiş sistem testi yaparken Yakın vadeden yapıyoruz ve senin de benim de bahsettiğim bu gaplar hesaplamanın içinde... Sanırım o yüzden sn sazan sürekli YVADE kulllanıyor...
-
Zamanında baya tartıştığımız jani nin hakkını vereyim yine... Sabah ne yöne giderse, gün boyu o yönün tersine gider demişti... Haklı çıktı teprik ediyorum :) Yine fake yükseliş yaşadık, dün sabahki fake düşüş gibi...