[quote=selçuklu;173281]100 long cover ... filat .. cumaya gidecem bugün ..[/quote]
Allah kabul etsin, bizim için de dua et hükümdar, ......
euheheheuhehheh üüü
Printable View
[quote=selçuklu;173281]100 long cover ... filat .. cumaya gidecem bugün ..[/quote]
Allah kabul etsin, bizim için de dua et hükümdar, ......
euheheheuhehheh üüü
[QUOTE=enorton;173236]Ama geçmiş sistem testi yaparken Yakın vadeden yapıyoruz ve senin de benim de bahsettiğim bu gaplar hesaplamanın içinde... Sanırım o yüzden sn sazan sürekli YVADE kulllanıyor...[/QUOTE]
Aynen ;)
[QUOTE=enorton;173238]Zamanında baya tartıştığımız jani nin hakkını vereyim yine... Sabah ne yöne giderse, gün boyu o yönün tersine gider demişti... Haklı çıktı teprik ediyorum :) Yine fake yükseliş yaşadık, dün sabahki fake düşüş gibi...[/QUOTE]
Boşluk doldurma operasyonu diyoruz buna...
Her zamn doldurmuyor yatya pyasda dlduruyor.
günlük veri takvimi yokmu kimsede ..üüüüüü:o:o:(:(
[QUOTE=Strategist;173247]Bir soru da benden o zaman... MetaStock'da piyasa 30.000'deyken alınan 300 puanın değeri ile 60.000'deyken alınan 300 puanın değeri aynı değil mi?
Yani eğer böyle ise bırakın vade atlamalardaki farkları puan bazlı tüm testler zaten kafadan hatalı, yamuluyor muyum, şey pardon, yanılıyor muyum? :)[/QUOTE]
MAtrisk gibi % getitri yerine points only test yaptırdıım için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. MTXçiler düşünsün....
[QUOTE=security;173285]Allah kabul etsin, bizim için de dua et hükümdar, ......
euheheheuhehheh üüü[/QUOTE]
sağolasın patron .. günlük veri takvimin varmı ? üüü
[quote=Strategist;173274]Diyelim ki bir sistemim var. Mart'da piyasa 30.000'deyken ayda -4.000 puan kaybettiriyordu. Bu sistem şu an piyasa 60.000'deyken 5.000 kazandırıyor.
Bu iki ayın sonucunu Metastock +1.000 diye topluyor. Halbuki gerçekçi olarak bakarsak -4.000 x 2 + 5.000 = -3.000 olması lazım. Yani benim cüzdanımdaki durumu daha gerçekçi olarak yansıtan hesap böyle olur.
Yani sadece toplam puana bakılır ve "bu sistem şu kadar puan getiriyor" denirse puan yüksekken gelen başarı gerçekte olduğundan çok daha yüksek görünecek ve puanın düşük olduğu aylarda gelen çöküntüyü gizleyecek.
Özetle: Sistem test programı piyasa 30.000'deyken ve teminat da 300 TL ilen kaybedilen 3.000 puanın adamı iflas ettirdiğini bilmiyorsa o sonuca güvenemem ben.[/quote]
paun yerine yüzde ile hesaplatırsanız sizin istediğiniz gibi olur.
bu arada evet MS puanı sabit kontrata göre hesaplıyor. Bence doğrusuda o, Diyorsunuzki cebimdeki paraya göre hesaplasın,tamam o zamanda MS size diyorki cebindeki bütün parayı masaya koyarsan ben hesaplamam, senin batışına gidicek yol gösteren program ben olmak istemiyorum diyor .dng Öyle durumda matriks hemen hesaplar, bazı hataları var artık bilinçlimi bilinçsizmi bilemem ben... Ama 15 dklıklarda 4 ay geriye gidememesinin altında büyük bi kazık yatıyor ya neysse....
63425 bu gün için önemli fiyat, bunun üstünde güçleniriz, altında zayıf kalırız,....
CADYeni Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Eki) 15:30 %0,5 Yüksek
USDPerakende Satışlar (Kas) 15:30 %0,6 %1,4 Yüksek
USDPerakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas) 15:30 %0,5 %0,2 Orta
USDİthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas) 15:30 %1,2 %0,7 Düşük
USDİthal Fiyat Endeksi (y/y) (Kas) 15:30 %3,1 -%5,7 Düşük
USDMichigan Güven Endeksi (Ara) 17:00 68,5 67,4 Yüksek
USDİş Dünyası Stokları (Eki) 17:00 -%0,2 -%0,4 Orta
[quote=VOBiX;173268]MAtriks ekranında veriler değişiyor ama MSdownloader ile çekilen veriler geçmişi güncellemyeipo sadece eksik verileri tmamlıyor bu yüzden MSde sinyal değişmiyor ama MTXde değişebiliyor. MS de değişmediğindne uygulamay devam ediyorum.
FX2000le görüştüm Metastock verisi oalrak manuel download ya da günün belli saatinde günde bir defalık otomatik download opsiyonu var. Daha ötesi yok.
Bende herşey ispatlı belgeli...
Her iki veri de 5 dklık olarak Matriksin MS Downloaderı ile çekildi.
Söylemeyi unutmuşum VOlLUME bilgisi de değişik.
[IMG]http://i50.tinypic.com/2py7yia.png[/IMG][/quote]
Hocam biz o zaman gün içinde verileri nasıl çekelim. Her veri çekmeye başladığımızda. Eski verileri silip yeniden en baştan mı çektirelim.
Bu veri farklılığı MS'te sinyali etkilemez mi?
Çok teşekkür ederim.
[quote=selçuklu;173290]sağolasın patron .. günlük veri takvimin varmı ? üüü[/quote]
Ex calibur vermiş patron iyi gelirse sat, kötü gelirse al,
[quote=Strategist;173253]...Doğru test yapmak için para üzerinden gitmek lazım. Bu durumda teminatların değiştiği tarihleri de sistemin bilmesi lazım. Mesela dün 6.000 puan parayı ikiye katlarken bugünden itibaren katlamıyor. [B]Sistem tester bunu da bilmeli.[/B][/quote]
abi istersen doğacak çocuğun cinsiyetinide ultrasondan bile önce bilsin :p
[QUOTE=megaforce77;173295]
CADYeni Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Eki)15:30 %0,5Yüksek
USDPerakende Satışlar (Kas)15:30%0,6%1,4Yüksek
USDPerakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas)15:30%0,5%0,2Orta
USDİthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas)15:30%1,2%0,7Düşük
USDİthal Fiyat Endeksi (y/y) (Kas)15:30%3,1-%5,7DüşükU
SDMichigan Güven Endeksi (Ara)17:0068,567,4Yüksek
USDİş Dünyası Stokları (Eki)17:00-%0,2-%0,4Orta[/QUOTE]
teşekkür ederim .. .brv.brv.brv
[QUOTE=Strategist;173274]Diyelim ki bir sistemim var. Mart'da piyasa 30.000'deyken ayda -4.000 puan kaybettiriyordu. Bu sistem şu an piyasa 60.000'deyken 5.000 kazandırıyor.
Bu iki ayın sonucunu Metastock +1.000 diye topluyor. Halbuki gerçekçi olarak bakarsak -4.000 x 2 + 5.000 = -3.000 olması lazım. Yani benim cüzdanımdaki durumu daha gerçekçi olarak yansıtan hesap böyle olur.
Yani sadece toplam puana bakılır ve "bu sistem şu kadar puan getiriyor" denirse puan yüksekken gelen başarı gerçekte olduğundan çok daha yüksek görünecek ve puanın düşük olduğu aylarda gelen çöküntüyü gizleyecek.
Özetle: Sistem test programı piyasa 30.000'deyken ve teminat da 300 TL ilen kaybedilen 3.000 puanın adamı iflas ettirdiğini bilmiyorsa o sonuca güvenemem ben.[/QUOTE]
Her paltformda olan bu sorunu alşmak için temiant marjı bırakılmasını anlatan uzun bir şey yazmıştım. Asti de nette film sat demişti.
[QUOTE=selçuklu;173288]günlük veri takvimi yokmu kimsede ..üüüüüü:o:o:(:([/QUOTE]
11 Aralık Cuma "Yurtdışı" Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi
GBP ÜFE Girdi Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,5 %2,6 Yüksek
GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,3 %0,2 Düşük
GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (Çekirdek) (a/a) (Kas) 11:30 %0,2 %0,3 Yüksek
EUR AMB Başkanı Trichet’in konuşması 14:15 Yüksek
USD Perakende Satışlar (Kas) 15:30 %0,6 %1,4 Yüksek
USD Perakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas) 15:30 %0,5 %0,2 Orta
USD İthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas) 15:30 %1,2 %0,7 Düşük
USD Michigan Güven Endeksi (Ara) 17:00 68,5 67,4 Yüksek
USD İş Dünyası Stokları (Eki) 17:00 -%0,2 -%0,4 Orta
"Türkiye" Gündeminden Bazı Başlıklar
Ekim Ayı İhracat/İthalat birim değer endeksi verisi(10:00)
[quote=security;173277]Üstad karar ver, gidecek kardeşim biz size dedik veya düşecek kardeşim tarzı,[/quote]
kararları sistem alıyor ben değil..en azından bugün böyle..pozisyona aşık olmamak lazım dedim yani:D:D
[QUOTE=selçuklu;173284]tokobaşkan günlük veri takvimi varmı ?[/QUOTE][QUOTE=excali;173170][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]11 Aralık Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP ÜFE Girdi Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,5 %2,6 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,3 %0,2 Düşük [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (Çekirdek) (a/a) (Kas) 11:30 %0,2 %0,3 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]EUR AMB Başkanı Trichet’in konuşması 14:15 Yüksek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD Perakende Satışlar (Kas) 15:30 %0,6 %1,4 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Perakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas) 15:30 %0,5 %0,2 Orta [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas) 15:30 %1,2 %0,7 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Michigan Güven Endeksi (Ara) 17:00 68,5 67,4 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İş Dünyası Stokları (Eki) 17:00 -%0,2 -%0,4 Orta[/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ekim Ayı İhracat/İthalat birim değer endeksi verisi(10:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Özfxciden alıntı
takvimler için teşekkür ederim ..sağolunuz .. .:D
Siste seyir başladı, hepsi sapıtıyo, indikler, momlar, sistemler, fena yatay başlıyor, veriye kadar sanırım,.........
USDPerakende Satışlar (Kas)15:30%0,6%1,4YüksekUSDPerakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas)15:30%0,5%0,2OrtaUSDİthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas)15:30%1,2%0,7DüşükUSDİthal Fiyat Endeksi (y/y) (Kas)15:30%3,1-%5,7DüşükUSDMichigan Güven Endeksi (Ara)17:0068,567,4YüksekUSDİş Dünyası Stokları (Eki)17:00-%0,2-%0,4Orta
[quote=VOBiX;173289]MAtrisk gibi % getitri yerine points only test yaptırdıım için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. MTXçiler düşünsün....[/quote]
MTX ciler niye düşünsün TOKOBAJ...MTX zaten teminat=güncel fiyat olarak bakıyor:..:
[QUOTE=VOBiX;173286]Aynen ;)[/QUOTE]
Yaw benim kafam karıştı :) Mesela Nisan vadenin son günü Haziran vade 39300 kapanıyor ve ertesi sabah 39400 açılıyor, yani 100 puan yükseliş var piyasada ama YVADE grafiğinden büyük bir eksi gap var, -1000 puan kadar... YVADE den bakarsan çoğu sistem SAT verecektir ama piyasa yükseliyor aslında :confused:
Tarih Sözleşme Açılış Uzlaşma
30.04.2009 111F_IX0300609 38,750 [B]39,300[/B]
04.05.2009 111F_IX0300609 [B]39,400[/B] 40,400
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/2052/grafik.png[/IMG]
[QUOTE=feridunabi;173296]Hocam biz o zaman gün içinde verileri nasıl çekelim. Her veri çekmeye başladığımızda. Eski verileri silip yeniden en baştan mı çektirelim.
Bu veri farklılığı MS'te sinyali etkilemez mi?
Çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
Eski veri üzerine çekip devam ediuorum. Kalsörü sil veriyi indir grafiğpi yenile derken piyasanın hızlı döenmine denk gelip daha çok zarar ete riski de var. En iyii MAtriski basıp işlerini adam gibi yapmalarını istemektir. NAsıl manipülasyon var diye küçük yatırımcı zarar görürse bu da yanlış bilgilendirmedir. Yaptırım uygulanmalıdır firmalara.
Bu arada Asti ne diyorsun bu verilerdeki farklılıklara. Elktrink mi versek acaba matrikstekielre?
[quote=selçuklu;173305]takvimler için teşekkür ederim ..sağolunuz .. .:D[/quote]
patronaj; az önce koreden bir müşteriden takvim geldi..eski usül kocaman ayı gibi çok güzel resimler var.. o takvimide vereyimmi..
ya bu arada bana ne yılbaşı hediyesi alacaksınız sayın forum:..::..::..: almıcakmısınızüüüüüüüüüüüü aşkolsun...
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha
[QUOTE=enorton;173308]Yaw benim kafam karıştı :) Mesela Nisan vadenin son günü Haziran vade 39300 kapanıyor ve ertesi sabah 39400 açılıyor, yani 100 puan yükseliş var piyasada ama YVADE grafiğinden büyük bir eksi gap var, -1000 puan kadar... YVADE den bakarsan çoğu sistem SAT verecektir ama piyasa yükseliyor aslında :confused:
Tarih Sözleşme Açılış Uzlaşma
30.04.2009 111F_IX0300609 38,750 [B]39,300[/B]
04.05.2009 111F_IX0300609 [B]39,400[/B] 40,400
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/2052/grafik.png[/IMG][/QUOTE]
İşin ilginç yanı o eksi gaple bir önceki günün yuakrı açılış boşluğu doldurulmuş.
Vade sonunda yakın ve orta vadenin arasındaki fiat farkına bakın. Çok afaki bir ey varsa nakit aklınabilir ya da iki vade de eş zmanlı izlenip vade bitmeden kontrat değişimi yapılabilir.
[quote]
[B]enorton Nickli Üyeden Alıntı [/B][URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=173238#post173238"][B][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/B][/URL]
[I][B]Zamanında baya tartıştığımız jani nin hakkını vereyim yine... Sabah ne yöne giderse, gün boyu o yönün tersine gider demişti... Haklı çıktı teprik ediyorum :) Yine fake yükseliş yaşadık, dün sabahki fake düşüş gibi...[/B][/I]
[/quote]
Sevgili Enorton,
Dediğiniz "Opening price principle" olarak bilinir. Ciddi miktarda konu üstünde trade felsefeleri ve kitap da vardır. Ancak dogrusu yazdığın gibi değil.
"Tüm zamanların %70'inde kapanış, açılışın tam tersi yönde yer alır."
Sabah düşerek açılıp %0.5 düştürkten sonra %1.5 yükselip tepeye yakın kaparsa, prensip dogru olur. (Senin örneğin)
Ancak Sabah düşerek açılıp gün boyunca da düşmeye devam eder ve en düşüğe yakın kapanırsa, prensip yine dogrudur. (Açılış ve kapanış ters taraflarda ve extremlere takın). Dogrulama için lütfen günlük grafiklere bakınız.
[QUOTE=Astatin;173311]
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha[/QUOTE]
Yılbaşında neden zevki sefa yapılır hiç anlamam... Bunu dini ya da örfi açıdan hristiyan toplumundan farklılıktan dolayı sormuyorum... Mantığını anlamıyorum :) 1 yıl daha yaşlandık oleyyyyy :::
[QUOTE=Astatin;173311]patronaj; az önce koreden bir müşteriden takvim geldi..eski usül kocaman ayı gibi çok güzel resimler var.. o takvimide vereyimmi..
ya bu arada bana ne yılbaşı hediyesi alacaksınız sayın forum:..::..::..: almıcakmısınızüüüüüüüüüüüü aşkolsun...
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha[/QUOTE]
Asti sana matriskin güniçinde esk iverielri neden değiştirdiğini bulacak görevde başkanlık rütbesini hediye ediyorum... Güle güle kullan. Kullandıkça beni hatırla.
[QUOTE=sazan;173313]Sevgili Enorton,
Dediğiniz "Opening price principle" olarak bilinir. Ciddi miktarda konu üstünde trade felsefeleri ve kitap da vardır. Ancak dogrusu yazdığın gibi değil.
"Tüm zamanların %70'inde kapanış, açılışın tam tersi yönde yer alır."
Sabah düşerek açılıp %0.5 düştürkten sonra %1.5 yükselip tepeye yakın kaparsa, prensip dogru olur. (Senin örneğin)
Ancak Sabah düşerek açılıp gün boyunca da düşmeye devam eder ve en düşüğe yakın kapanırsa, prensip yine dogrudur. (Açılış ve kapanış ters taraflarda ve extremlere takın). Dogrulama için lütfen günlük grafiklere bakınız.[/QUOTE]
Ben zaten bugün için teprik etmiştim abi :::
[QUOTE=enorton;173314]Yılbaşında neden zevki sefa yapılır hiç anlamam... Bunu dini ya da örfi açıdan hristiyan toplumundan farklılıktan dolayı sormuyorum... Mantığını anlamıyorum :) 1 yıl daha yaşlandık oleyyyyy :::[/QUOTE]
Herhangi bir takvim gününden farkı olmayan. Tüketim toplumunu coşturmak için bulunmuş kapitalist tezgahalrdan biri. Bkz Sevgililer günü. Ne yapayım beni yılda bir gün sevecek sevgiliyi. .dng
[quote=selçuklu;173288]günlük veri takvimi yokmu kimsede ..üüüüüü:o:o:(:([/quote]
Ben buradan bakıyorum hep:
[url]http://www.marketwatch.com/economy-politics/calendars/economic?siteId=[/url]
Sadece conilerin verileri var ama piyasayı da bir tek onlar hareket ettiriyor zaten. Diğer siteler Etiyopya Merkez Bankası verilerini falan da listeliyorlar liste karman çorman oluyor...
[quote=enorton;173314]Yılbaşında neden zevki sefa yapılır hiç anlamam... Bunu dini ya da örfi açıdan hristiyan toplumundan farklılıktan dolayı sormuyorum... Mantığını anlamıyorum :) 1 yıl daha yaşlandık oleyyyyy :::[/quote]
1 yıl daha yaşlandık kısmı doğum günü ile ilgili, yılbaşı ile ilgili değil:..::..::..:
mantığını boşver patron, insan %51 mantıklı hareket eden bir varlık olsa dünya böylemi olurdu..maksat vur patlasın çal oynasın... hafata dadlar renkler ortamlar olaylar kişiler temaslar nefretler svıılar kurular v.b .v.b lazım...:D:D:D benim açımdan manası budur...:D
[QUOTE=selçuklu;173288]günlük veri takvimi yokmu kimsede ..üüüüüü:o:o:(:([/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/borsa/ekonomi-takvimi[/url]
[quote=Strategist;173216]FOREKS HABER:
11.12.2009 10:19:06 *TÜSİAD/MUSTAFA KOÇ, "BÖYLE BİR ORTAMDA IMF'DEN GELECEK 30-40 MİLYAR DOLARI REDDETMEMİZİ ANLAYAMIYORUZ"
--------
Yaw yine bi katakulli dönüyo... Kim reddetti, neyi reddetti, ne zaman reddetti, reddettiyse piyasa niye -%20 yapmadı, reddetmediyse niye +%20 yapmadı, yok daha belli değil ise bu adam ne diyo...
Piyasalar Meksika dizilerine döndü....[/quote]
Dolar borcu çok herhalde koçun,
[quote=VOBiX;173315]Asti sana [COLOR=red]matriskin[/COLOR] güniçinde esk iverielri neden değiştirdiğini bulacak görevde başkanlık rütbesini hediye ediyorum... Güle güle kullan. Kullandıkça beni hatırla.[/quote]
almam görevi..banane banae MS ciler düşünsün..ehuheueue..
Ayrıca MTX in **..oraya geleen kadar daha ne yamukları var...:) daha öncede konuştuyduk...... benim başıma geldi foruma yazdım (emortım o zaman inanmadı gibiydi.boks.) sonra Mister SAZAN da yazdı...akşam sistemin satta kapatmış mesela, sabah kalkıyosun açıyosun bu kez alda kapamış.dng.dng buda senin dediğin olayla ilgili..kendi kullanıcılarınada yapıyor aynı keleği yani...daha da boktanı, seans sonrasıi sağ tıkla vri güncelle diyosun, sistem alda, aynı şşeyi bi dah ayapıyosun bu kez satta, bi daha bi daha her seferinde değişiyor...:eek::eek: evet matriks kullanmak risklidir...yani matriks matrisk dir...pambık şimdi bunları okuyunca ne tırscak.dng
PKK ustlendi, AKP`nin PKK yi aklama girisimi ortaya cikti.
[URL]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=220818[/URL]
Herkese merhaba,
Bu ilk yazım. Uzun zamandır sizleri izliyorum. Çoğunuzu tanıyor gibiyim. İnşallah hep böyle devam eder.
Sayın vobix, evet haklısınız matrikse garip bir haller olmaya başladı.
Dün 15 dk, x30yvade grafiğinde, 13:15 barında, benim sistem grafik üzerinde 62925 den Al verdi ve alım yaptım. Ama sadece kalıcı sinyaller için alarm veren pencerede al fiyatı 62825 idi. Ama yine de alımı yaptım. Halbuki grafikte 62925 görünüyordu ve ilginç olan 825 den sistemim Al vermiyor. Neyse 10 dk sonra grafiği yeniledim ve o barın kapanışı 925 den 825 olarak değişti ve benim AL sinyali haliyle kayboldu. Daha bitmedi. Şimdi aynı sistemi test ediyorum ama dün akşamki hali ile şimdiki verdiği sonuçlar çok farklı. Bu durumda olan var mı aranızda?
[IMG]http://i49.tinypic.com/2s6321i.png[/IMG]
Bu graifğin nasıl devam etmesi gerekir? Beklentiniz nedir?
[quote=VOBiX;173317]Herhangi bir takvim gününden farkı olmayan. Tüketim toplumunu coşturmak için bulunmuş kapitalist tezgahalrdan biri. Bkz Sevgililer günü. Ne yapayım beni yılda bir gün sevecek sevgiliyi. .dng[/quote]
Ula Stalin misin nesin:D:D:D Bu gözle bakarsan her şey öyle..Kültür Endüstrisi (filmler, kitaplar, oyunlar v.b.).... sen dad alıyonmu almıyonmu..hikaye odur... sadece üreten şey makinedir patron... üretmekte tüketmekte güzel şeydir..... bence::::::
yalnız bu özel günlerin daha fazla olması lazım..... mesela dünya kuzular günü (5 yaşından küçük çocuklara özel), dünya gerilim günü /detay vermiyeyim)... v.b. v.b. ::: ben tüketirdim şahsen..hiç rahatsız olmam
[quote=VOBiX;173327][IMG]http://i49.tinypic.com/2s6321i.png[/IMG]
Bu graifğin nasıl devam etmesi gerekir? Beklentiniz nedir?[/quote]
iki bar düşüş sonra çıkış:..::..:
[quote=VOBiX;173327][IMG]http://i49.tinypic.com/2s6321i.png[/IMG]
Bu graifğin nasıl devam etmesi gerekir? Beklentiniz nedir?[/quote]
Saat 13:37'de herkes öğle yemeğinde iken ve tüm ekranlar kapalıyken +2.500 puanlık çıkış bekliyorum....