[quote=furkan;71191]daha düşmesinde pazartesiyi zehir etmesinn bana short girdik futurelar + olmasın.[/quote]
yok, kapandi zaten. 882.75'i gordu, 885.25'den kapandi.
herkese iyi haftasonlari arkadaslar!
Printable View
[quote=furkan;71191]daha düşmesinde pazartesiyi zehir etmesinn bana short girdik futurelar + olmasın.[/quote]
yok, kapandi zaten. 882.75'i gordu, 885.25'den kapandi.
herkese iyi haftasonlari arkadaslar!
[quote=Sunrise;71189]Cornetto, Hexen, çok teşekkürler
aynı örnekten gidersek, 34500 ilk işlem geçtiğinde mi gönderir sistem stop emrini yoksa 34500 ün alışa düşmesini mi bekler?[/quote]
34500den tek işlem yeterli.
[QUOTE=Sunrise;71189]Cornetto, Hexen, çok teşekkürler
aynı örnekten gidersek, 34500 ilk işlem geçtiğinde mi gönderir sistem stop emrini yoksa 34500 ün alışa düşmesini mi bekler?[/QUOTE]
[COLOR="RoyalBlue"][B]Sevgili arkadaşlar bilgi mahiyetinde söylüyorum :
1 - [U]Stop emirleri gönderilirken şarta bağlı emir tipi seçilir . daha sonra iptal edilene kadar geçerli emir süresi seçilir..[/U]
Örneğin uzun pozisyondayız -piyasa 33500 altına düşerse stoplamak istiyoruz.
.. BİRİNCİSİ emrin aktif olması için gereken ŞART fiyatını gireriz...33500. girdik.
Sonra da satış emir fiyatını gireriz.. Ben burada risk almamak için 33475 tercih ederim.
Burada gün içinde [I][U]33500 den ilk işlem geçtiği anda bizim emir aktif olur[/U][/I]. Ve satışımız normal şartlarda [U]emir fiyatımız 33475 olmasına ragmen -dikkat -33500 den gerçekleşir. [/U]
[U]Eğer ki bu kademeye tek kalemde verirlerse[/U] en başta verdiğimiz fiyat limiti 33475 olduğu için bir alt kademeye satışımız muhakkak gerçekleşir.
Böylece riski azaltmış oluruz..
[U]Yalnız stop emirlerini kesinlikle fiyat limitsiz kullanmayın[/U]. Çünkü sabah 09:15 te kademeler boş olduğu için sadece ve sadece '' fiyat limitsiz '' seçeneğini seçerseniz emriniz istenmeyen yüksek yada düşük fiyatlara gidebilir.
[U][I]Aksi halde Stop emrin hiçbir riski yoktur.[/I][/U].
[U][I]Çoğumuzun eli bazen stop a gitmez. Ama piyasa bizim istediğimiz yönde olmayabilir....[/I][/U]
[U]Stopsuz Vob da fren mafsalı kopmuş arabayla 150 km hıza çıkmak kadar tehlikelidir[/U]..[/B][/COLOR]
Şu anda ABD future ları bizim İmkb kapanışımıza göre yaklaşık yüzde 1 daha aşağıda kapandı.. bu da ort 350-400 puan demek. Fakat
IMKB 30 spot endeks Eğer ki aşağı yönde hareket gerçekleşirse ; ilk desteğimiz 33.500 seviyesinde daha aşağılardaki trend ise 31700 görülüyor.
Dirençlerimiz 35,200 ve 36500.
saygılar
[QUOTE=jerfin;71172]son anda alacaklar bu dowu[/QUOTE]
O işsizlik rakamları son 45 yılın rekorunu kırmadan önceydi : )
[QUOTE=Sunrise;71138]Sebebi çalıştığım şirketten iş harici telefon etmek istememem.
Ebroker da bir şartlı emir kısmı var ama çalıştıramadım.
Stop emri derken ters emir göndermeyi kastetmiyorum.
Pozisyona girerken tanımladığınız emir ile beraber stop şartımı göndermek istiyorum[/QUOTE]
sn.sunrise ebroker dan alırken şartlı stoploss girilmiyor.En azından benimki öyle.Ben aracı kurumun sitesinden şartlı emiri giriyorum.Daha sonra ebroker dan iyileştirme yada iptal yapılabiliyor.
Bu akşam dolunay var, 2009 un en büyüğü
[URL]http://news.yahoo.com/s/space/20090109/sc_space/saturdaynightspecialbiggestfullmoonof2009[/URL]
[quote=Sunrise;71198]Bu akşam dolunay var, 2009 un en büyüğü
[URL]http://news.yahoo.com/s/space/20090109/sc_space/saturdaynightspecialbiggestfullmoonof2009[/URL][/quote]
bakalım bu dolunay olayı nasıl etkiliyor piyasayı?
sazan abinin anlattıklarından az buçuk anladığım bugünler kırılım günleri oluyor.
acaba şimdi bu yeni dolunayı nasıl değerlendirmek lazım? bir düşüş başladı 38.000 lerden ve bir dolunay çevrimine geldik.şimdi bu düşüş bitecek anlamına mı geliyor acaba bu bir sonraki dolunaya kadar?yoksa yeni bir ivme kazanarak derinleşecek anlamı mı taşıyor?
bir sonraki dolunay yanılmıyorsam 9 ŞUBAT ta.
Son andaki sert dususun nedeni, Citi-Morgan gorusmeleri...
ve Citi'nin durumuyla ilgili yapilan spekulasyonlar...
Ister misiniz Morgan, Citi'nin tum aracilik faaliyetlerini Pazar aksami satin aldigini aciklasin?:..:
[QUOTE=nunu;71201]Ister misiniz Morgan, Citi'nin tum aracilik faaliyetlerini Pazar aksami satin aldigini aciklasin?:..:[/QUOTE]
bilmem isteyelimmi :) ben flatım ve daha yeni uyandım :o cumartesim mahfoldu .dng
[QUOTE=Cornetto;71117]Bu dediğiniz yanlış 10 milyar falan değil olay 4 milyar zarar etmişssiniz o 4 milyar eksi bakiye artıya geçmeden vergi kesilmeyecek.[COLOR="Red"]Bilip bilmeden yazmayın buraya[/COLOR].Ben doğrusunu biliyorum ve doğrusu bu.Hem 2007 de vergi kesilirken de biliyorum böyle oldu.[/QUOTE]
saygısızlığın anlamı yok..dikkatle bak ne yazmışım..[B]sadece bir kerelik istisnadan bahsetmişim..[/B] [COLOR="Red"]2008 den alınıp,2009 da kapatılan pozisyonlar için konuşmuşum..[/COLOR] yoksa 2009 da ilk pozisyonu alırsanız bakiyeniz artı oluncaya kadar asla stopaj olmaz..şöyle bir düşünerek oku ne dediğimi..sonra kabarmaya başla...boks.2008 de ahmet ve mehmet 10 milyar poz. alsın ..ikiside 2009 da kapatsın..biri 2 milyar kar ,diğeri 2 milyar zarar ederek kapatmış olsun...kapatma anında oluşan ilk rakam (birisi için 12 milyar ,diğeri için 8 milyar) vergide başlangıç noktasıdır.yani kar eden 12 milyar ,zarar eden 8. milyar altında asla vergi vermez..