[QUOTE=security;173786]stro kardeşim, sen şunu anlatıver bana,[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/grafik-ve-resim-yukleme-anlatim-t371.html[/url]
Printable View
[QUOTE=security;173786]stro kardeşim, sen şunu anlatıver bana,[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/grafik-ve-resim-yukleme-anlatim-t371.html[/url]
[QUOTE=Strategist;173791]Çok iyi filtre yazmak lazım. Öyle "20 SMA'nın üstünde sadece long sinyalleri al, altında sadece short sinyalleri al" falan hikaye. Filtren birçok şeye bakmalı, aşırı alımda mı, aşırı satımda mı, HHV LLV ile destek dirençleri bulmalı, onlara olan mesafeye bakmalı, volüm değişimlerini incelemeli vs vs...
Bu işin sırrı orada. Filtresiz sistem filtresiz sigaradan daha tehlikelidir. :) Beni de sistem işini bıraktırıp sadece teknik analiz tabanlı bir oyun tarzına iten de bu olmuştu zaten. Benim beynim çarpılma bölgelerini çok güzel filtreliyor zaten. Ama bunu salak bilgisayara otomatik yaptırmak kolay değil...[COLOR="Blue"][B] Bunu yapmanın yollarını bilenler de ser verip sır vermiyorlar.[/B][/COLOR]..[/QUOTE]
Kendileri de bilmiyor da ondan.
Aşırı alım satımı dikakte alman için piyasanın yatayda olamsı lazım. Trend döneminde şırı alım sandığın yer aslında çok güzel bir alım yeri olabilir. Örneğin enorton 60800 gibi kapattığımız günün sonuna doğru 60750den uzamıştı. Çoğu kişi burdan uzun mu açılır ne cesaret filan demiştir içinden ama piyasa daha da yükseldi.
Bu işin tek basit yolu trend ya da yatay piyasayı hemen girişte ya da bir öncekinin bitişinde anlayabilmekten geçiyor. Yatay piyasanbın sonuna gelindi hazır ol. Trend şartlarına göre işleme geç demesi lazım ssitmein.
[quote=VOBiX;173795]Kendileri de bilmiyor da ondan.
Aşırı alım satımı dikakte alman için piyasanın yatayda olamsı lazım. Trend döneminde şırı alım sandığın yer aslında çok güzel bir alım yeri olabilir. Örneğin enorton 60800 gibi kapattığımız günün sonuna doğru 60750den uzamıştı. Çoğu kişi burdan uzun mu açılır ne cesaret filan demiştir içinden ama piyasa daha da yükseldi.
[COLOR=red]Bu işin tek basit yolu trend ya da yatay piyasayı hemen girişte ya da bir öncekinin bitişinde anlayabilmekten geçiyor. Yatay piyasanbın sonuna gelindi hazır ol. Trend şartlarına göre işleme geç demesi lazım ssitmein.[/[/COLOR]quote]
+.+.+.+. ve yanıldığını da anlamalı...fidbek fidbek yapmalı:cool::cool: ali veliyi döverse al, veli aliyi döverse sat diye çalışan sistemler sonunda kullanıcısını dövüyor
[B]Haftasonu VOB topiğinde[/B][URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=3812224&postcount=1117"][B] bunlar [/B][/URL][B]ve [/B][URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=3812285&postcount=1121"][B]şunlar[/B][/URL][B] tartışılır.kom[/B]
Bütün yollar görüdüğü üzere aşağıda 58600 ile 57 400 arası bölgede birleşiyor, ilk kuvetli destek ve tepki yeresi buraları olacaktır,
Bu bölgeye gelirken ne olacak, nelere dikkat edeceğiz,
1.Gaza gelmiyeceğiz,
2.Ağanın geçen hafta boyunca 64 ile 62 seviyeleri arasında ağını hazırladığını ve shrt larla longların arasını 2000puvana yakın açtığını, iyi gelecek veya kötü gelecek bir haberde, haberin durumuna göre taraflardan birini biçeceğini, unutmayacağız,
3.APS artışından- ki 180000 den 220000 bini buldu- piyasada alıcı ve satıcıların sayısının oldukça fazla olduğunu, taraflardan birinin kesilmesi durumunda artık kesilen tarafın tersininin trend olduğunu gelinen nokta itibari ile aklımızda tutacağız,
4.Ağanın yönünü bulmak hepsinden önemli, eğer ağa hala lönkse kötü haberin ağaya büyük marj yaratacağını ve shrt ların biçileceğini, tersi longların biçileceğini, ağanın bu konudaki hazırlığını tamamladığını unutmayacağız,
5.Eğer karar ağa nın beklentisi tersine çıkmışsa, ağanın satış sonrası geri geleceğini ve tekrar satışa yöneleceğini, tersi durumda durumda tuzak satış sonrası, seviye geçerek long yönünde bayrak dikeceğini utmayacağız,
6.Eğer flatsak ve poz açacaksak marj sağlamadan tekerrür pozları, açmayacağız,
7.Hepsinden önemlisi şu eğer partiyi coni kapatmışsa ki öyle görünüyor, olayın [COLOR=red]ilk fırsatta[/COLOR] terse güçlü alışlarla örtbas edileceğini, (yarın diyarbakır dtp mitingi ve sonrası olayların devam edip etmeyeceği açısından önemli) coninin ana gövdeyi[COLOR=red]? [/COLOR]kesmeyeceğini, dalı kestiğini, kuşların şimdiden öbür dala (yeni parti) konduğunu, burada olayların zamana yayılarak süreklilik arzedip etmeyeceğinin tesbitinin ana kriter olacağını bir yatırımcı olarak unutmayacağız,........
[COLOR=red]8. Her durumda doların bir süre sağlam liman olduğunu, conininde dolarda sıkıştığını unutmayacağız, yani borsa yapamıyorsan dolarize ol,
DJI Haftalık.
3 Hafta, hedef değerlerin arasında kapayan DJI, geçen hafta üstünde kapayarak, 11.000 seyahatinin sinyalini verdi. Bu hafta da (Cuma kapanışı) yine üstünde kalmayı başarırsa (ki başardı) konfirmasyon gelecek ve 11.000'e kadar yükseliş olasılığı artacak. Kırmızı ok ile gösterdiğim haftanın dip seviyesinin geçilmesi ise yükselişin bittiğinin konfirmasyonu olacak.
[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/8827/djihaftalk.png[/IMG]
Xu100 Günlük.
44.130 değeri altına inmedikçe impulse sayma egilimimi sürdürüyorum. Daha önce vermiş olduğum %38 of 3 ideal düzeltme seviyesinde 4. dalganın bittiğini düşünüyorum. Sonrasında gelen yükselişte aşağıdaki Volume grafiğinde ok ile gösterdiğim işlem hacmi ilginç. (Nedeni : Çok üst düzeyli dalgalar olmadıkça, 5. dalgada volume genelde, tüm yükselişte özellikle 3. dalgada görülen volume'den daha azdır).
Eğer bir 5. dalgada isek, ideal 5. dalga hedefi de grafiğin üst kısmında görülmekte. Bu işlem hacmi nedeni ile eğer grafikteki en yüksek fiyat tepesini aşamadan 44.130 seviyesi altına inersek, tüm yükselişi daha önce a-b-c olarak saymaya kayacağımdan bahsederken, şimdi , bu durumda, daha farklı alternatifler gündeme gelir. Ancak henüz konuşmak için erken.
[URL="http://img257.imageshack.us/i/xu100g.png/"][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/8823/xu100g.png[/IMG][/URL]
Son mesajda Matriks'de sistem geliştiren sistemcilere.
Eğer 5 yada 15 dk'lık sisteminiz 1 tek parametre yada periyod değiştirmeden 60 dk'lık grafikte de çalışıyorsa (ki çalışmalı yoksa kendinizi kandırırsınız, iyi bir sistem geliştirildiği zaman periyodunun en az 1 alt ve 1 üstünde de karlı olmalı, 15 dk'lık sistem için 5 dk ve 60 dk da karlılık gibi), 15 dk'lık grafiklerde (3000+ Bar) yada 5 dk'lık grafiklerde (7500+ Bar) elimizde sadece 4 aylık geçmiş veri var diye düşünenler ciddi yanılgı içinde. Yanılgının nerede olduğunu biraz düşünün. Ne yapılması yada ne düşünülmesi gerektiğini söylemeyeceğim ama 1 ipucu vereceğim.
İpucu : Gerçekte elinizdeki verinin başlangıcı 60 dk'lık grafiğin ilk verisi. Özetle , elinizde bu geceki resim itibariyle 26.04.2006'dan beri veri var. (60 dk'lık veri demeyin lütfen, bir kaç kez daha düşünün. Bu gizli 5 dk'lık yada 15 dk'lık veri başlangıcı)
İyi akşamlar.
ahaaaa... Bay MAVİ yine gelmiş... XAUUSD (1,..5, a,b,c)? :)
[URL="http://w9.gazetevatan.com/pics/yazarlar/104.jpg"]VOB’da çifte teminat 5 kat zarar ettiriyor![/URL]
[quote=selçuklu;173627]mavi patron xauusd sayım alayım mümkünse ...
...[/quote]
Sayın selçuklu,
Altın üzerinde çalıştığımda aşağıdaki linkteki Sayın trader38580'in sayımına benzer bir etiketleme çıktığı için o grafiği eklemiyorum.
[URL]http://www.voborsa.com/forum/trader38580-ile-vob-takibi-t5228.html?p=173718[/URL]
Fakat alternatif bir sayım olduğundan ve 1050 civarlarındaki tutunmayı izleyeceğimden aşağıdaki sayımı ekleyeyim...
Bol şanslar hepimize...
[URL="http://img189.imageshack.us/i/xausd13122009.jpg/"][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/667/xausd13122009.jpg[/IMG][/URL]
Grafik font boyutları yetersiz çıkmış. Şöyle diyelim; ED'in 1'i yeni bitmiş ve 2'nin A'sındayız bu sayıma göre. 1000'i kırıp 900 ü zorlarsa ED için olasılık yüzdesi artacak.
Ahanda Gol,
'' Tabiatta bilirsiniz ki, hiç bir şey yok olamaz; ne bir ses, ne bir söz, ne bir hareket......Olduğu çağ ne kadar eski veya yeni olursa olsun bütün bu oluşlar, oldukları anda gibi tabiat içindedir.Bu dalgalanmada, zaman ve mesafe mevhumu yoktur.Bu gün dünyanın herhangi bir köşesinde söylenen sözü veya akis yapan hareketi, yine dünyanın herhangi bir köşesinde aynı anda işitmek, dinlemek zapt etmenin mümkün olduğunu görüyoruz.
Yarın bizi saran tabiat unsurları içinde, binlerce ve binlerce sene evvel söylenmiş sözleri olduğu gibi toplayıp tespit etmek imkanına elbette varılacaktır.Tabiatın bu gün için esrar dolu sinesine her gün daha çok girmekte olan insan zekası beklenilen hakikatları ortaya koyacaktır.''
Kemal ATATÜRK
[quote=sazan;173808]Son mesajda Matriks'de sistem geliştiren sistemcilere.
Eğer 5 yada 15 dk'lık sisteminiz 1 tek parametre yada periyod değiştirmeden 60 dk'lık grafikte de çalışıyorsa (ki çalışmalı yoksa kendinizi kandırırsınız, iyi bir sistem geliştirildiği zaman periyodunun en az 1 alt ve 1 üstünde de karlı olmalı, 15 dk'lık sistem için 5 dk ve 60 dk da karlılık gibi), 15 dk'lık grafiklerde (3000+ Bar) yada 5 dk'lık grafiklerde (7500+ Bar) elimizde sadece 4 aylık geçmiş veri var diye düşünenler ciddi yanılgı içinde. Yanılgının nerede olduğunu biraz düşünün. Ne yapılması yada ne düşünülmesi gerektiğini söylemeyeceğim ama 1 ipucu vereceğim.
[B]İpucu [/B]: Gerçekte elinizdeki verinin başlangıcı 60 dk'lık grafiğin ilk verisi. Özetle , elinizde bu geceki resim itibariyle 26.04.2006'dan beri veri var. (60 dk'lık veri demeyin lütfen, bir kaç kez daha düşünün. [B]Bu [COLOR=red]gizli[/COLOR] 5 dk'lık yada 15 dk'lık veri başlangıcı)[/B]
İyi akşamlar.[/quote]
abi iş kırk haramilerin hazinesine dönecek neredeyse.ne yapıyoruz abi 2 tane sistem test edeceğiz bunun için lazım olan data MS te hazır halde varken MTX te gizli,saklı v.s. ye dönüşüyor.bu nasıl iş abi?
işi gücü bırakacağız 2 tane sistemi test edecez diye birde bulmaca mı çözeceğiz? normal bir durum mu sence bu?
neden ayan beyan ortada yok bu datalar? sen çözmüş olabilirsin,ötekide çözmüştür belki bu bahsettiğin gizemi ama bu herkes çözecek anlamına gelmiyor.
bu işte sence bir terslik yok mu? normal mi diyorsun yani?
[IMG]http://img710.imageshack.us/img710/5427/13122.png[/IMG]
Yılanın kafası en az 61700 der,......:::
şşş..bakıyorm grafiklere..kısa vadede yükseliş görüyorum..hele dow..iyice uçmaya hazır gibi..sanki ilk soluğu 10750 de alacak gibi..bizdeki gelişmeler.... doların durumu..bi miktar düşüş gösteriyor şu an..ama sabaha çok var..kafalar karıştı..yönsüzlük var..yinede yukarı trend bitti diyemiyorm.. göstergeler zayıflamaya başladı..imf olmayacak haberleri okudum bu hafta sonu..sistemlerin çaresiz kaldığı anlardayız..bi yere kopsunda rahatlayalım..teminat 700 oldu..bunu akıldan çıkarmamak lazım..bol kazançlar..
bide..61500 haftalık bakınca..önemli duruyor..
[quote=QUEEN;173815]şşş..bakıyorm grafiklere..kısa vadede yükseliş görüyorum..hele dow..iyice uçmaya hazır gibi..sanki ilk soluğu 10750 de alacak gibi..bizdeki gelişmeler.... doların durumu..bi miktar düşüş gösteriyor şu an..ama sabaha çok var..kafalar karıştı..yönsüzlük var..yinede yukarı trend bitti diyemiyorm.. göstergeler zayıflamaya başladı..imf olmayacak haberleri okudum bu hafta sonu..sistemlerin çaresiz kaldığı anlardayız..bi yere kopsunda rahatlayalım..teminat 700 oldu..bunu akıldan çıkarmamak lazım..bol kazançlar..
bide..61500 haftalık bakınca..önemli duruyor..[/quote]
Ağa gelsin yukarı dov la birlikte ikisinin birden kafasına çakıyım, çıkış için araya adam almaları lazım, fitch-pitch, s&p veya IMF balunu gibi, taşeronsuz gidemezler oaralara, eğer giderlerse millet fena ters olur, kıyım olur, yarın bu efg ile işi gözleyin her durumda bunlar yüklü long olanlar, satışa panik girişleri bir ipucu olabilir, efg biraz farklı ilk seansı durağan geçirip ikinci seansda hareket yapabilir,mahkeme kararı bilinemez deyil, bu yüzden fiyatların içinde var, fakat bu önemli deyil, süpriz ne kapatılmasımı kapatılmaması, bunu sorun kendinize, herkes sorsun, bence ikiside deyil, süpri yeni sayfa açıldı türkiyede, içerden karışık sayfası yani, süpriz bu, yani havuç döneminin sonu, siyasi irade zorlanacak artık, önce medya yağcıları gemiyi tereder bu durumda, fakat bunlar yarınki fiyatlarda olmayacak, çünkü bunlar trendin fiyatı, ADX çilerin, D+/D- fiyatı, yarın volalite olacak, traderin fiyatı olacak, traderin py si olacak, biri iki günde bitecek,...... her durumda ağagüzel çalıştı geçen hafta, ne yaptı shrt ile longların arsında güzel çalıştı ve raf istifini güzel yaptı, geçen hafta iyi bir depocuydu ağa, iki tarafında arasını güzel açtı, 64-62xx raflarını güzel istifledi, sadece burası 2000 puvana yakın, öte yandan APS de arttı py katılımı her iki yöndede arttı, bu da ağa için güzel, iyi fırsat paranın kokusunu aldı, ağa iyi para yapacak bu hafta, goşturacak çalışacak, ters kalanın canını yakacak işi bu, final hükümete destek olarak çıkacak 1. etp sonucunda, 2. Etapta ise Trend başlayacak, çöküş,..........
beklentiler oluşmaya başladımı arkadaşlar ?
nasıl başlarız haftaya ?
Berlusconiye yumruk atmışlar..hehehe..
[quote=QUEEN;173819]Berlusconiye yumruk atmışlar..hehehe..[/quote]
mibtel aşağı gab li açar o zaman :..:
[QUOTE=SEYYAH;173775]tolga öncelikle karşılıksız paylaşımların için teşekkür ederim...
bu sistemi test ettin mi canım kardeşim? ben ettim sonuç hüsran...
60 dk periyotta 2 senelik getirisi sadece 35.000 pıvan...kafa yorma buna bence...grafta gösterdiğin dönemde çok iyi iş çıkartmış bu kabul ama geçmişi iyi deel bunun.ben mi yanılıyorum yohsam?
galiba el yordamıylan trade e döncez[/QUOTE]
Sistem okları vobixin grafiği ile aynı yerde mi çıkıyor sende, bende değişik yerlerde çıktı da kontrol açısından soruyorum.
[quote=selçuklu;173769]o katı belediye yıkar ama .. sonra kat çıkmaya devam edecekler bence ... trend yukarı hala ... sarı bölge önem yeresi .. üçgen oluyo orda ..gol olabilr .. 70,XXX hedef yeresi tahminim ... ehueuhhhue :D
ahanda graf ..
[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/986/adszym.png[/IMG][/quote]
Celcuki Hükümdar senin bu üçgeni ağa biraz işlerse güzel bir elmas çıkar şöle gratı fazla, tek taş neyin...... :::::::::::::::::::::::::::::::::
[quote=YAVUZHAN;173818]beklentiler oluşmaya başladımı arkadaşlar ?
nasıl başlarız haftaya ?[/quote]
Asyadan dolarla başlarız yavızım,.........uyk
[quote=QUEEN;173819]Berlusconiye yumruk atmışlar..hehehe..[/quote]
Takıldığı hatunun abisi yapmış, noluyore ulam demiş, :::
[quote=YAVUZHAN;173821]mibtel aşağı gab li açar o zaman :..:[/quote]
Nayır,piyasa otoriteyi sevmez,tokatlanması belkide hoşuna gider...:D
[quote=mur@t;173822]Sistem okları vobixin grafiği ile aynı yerde mi çıkıyor sende, bende değişik yerlerde çıktı da kontrol açısından soruyorum.[/quote]
5 dk lıktan türetilmiş 60 dk ile esas 60 dk grafta sinyaller farklı çıkabilir.benim bildiğim doğrusu 5 dklıktan türetilen 60 dklığı kullanmak.
nerde bu vobcular :)
Aralık ayının pasta grafigini atabilcek bi arkdas varmı ?
ya bir HP notebook almayı düşünüyorum yurtdışından ama klavye işine takıldım.bunlarda TÜRKÇE karakter olmuyor doğal olarak.nası yapıcaz? sıkıntılı olmaz mı?
ingilizce q kalvye kullanan var mı aranızda?
[QUOTE=SEYYAH;173827]5 dk lıktan türetilmiş 60 dk ile esas 60 dk grafta sinyaller farklı çıkabilir.benim bildiğim doğrusu 5 dklıktan türetilen 60 dklığı kullanmak.[/QUOTE]
Bendeki de 5 dk lıktan türetilen, fakat çok farklı, o yüzden sordum sende nasıl diye, aynı mı, farklı mı?
[quote=mur@t;173830]Bendeki de 5 dk lıktan türetilen, fakat çok farklı, o yüzden sordum sende nasıl diye, aynı mı, farklı mı?[/quote]
bende aynı...neden farklı çıkıyorki? ilginç...
[quote=SEYYAH;173831]bende aynı...neden farklı çıkıyorki? ilginç...[/quote]
vobix muhtermelen sistemde, 5 dakikalıktan türetilmiş olanı değil direk 60 dakkalığı kullanıyor zaten bildiğim kadarı ile 60 dakikalığın 5 dakikalıktan türetilmişe nazaran daha gerçekçi ve faydalı oldunu düşünüyor..
[QUOTE=mur@t;173822]Sistem okları vobixin grafiği ile aynı yerde mi çıkıyor sende, bende değişik yerlerde çıktı da kontrol açısından soruyorum.[/QUOTE]
Ardışık oklar çıkabilir ama satlardan sonra geln ilk al okları ile allardan sonra gleen ilk sat okalrı aynı yerde çıkmalı. X30YVADEnin saatlik grafiği üzerinde baktım. Metastocktur. Matriks değildir.
[QUOTE=SEYYAH;173829]ya bir HP notebook almayı düşünüyorum yurtdışından ama klavye işine takıldım.bunlarda TÜRKÇE karakter olmuyor doğal olarak.nası yapıcaz? sıkıntılı olmaz mı?
ingilizce q kalvye kullanan var mı aranızda?[/QUOTE]
SEYYAH notebook için stciklerlar var tuşun üstüne yapıştırıyorsun Türkçe Q klavye gösteriyor. Sistemi de saatin yanından Türkçe Q kalvyeye ayarladın mı sorun olmaz.
[url]http://www.notebookuzman.com/laptop-klavye-sticker-turkce-q-siyah-zemin-uzerine-beyaz-karakter.html[/url]
[QUOTE=zozo;173832]vobix muhtermelen sistemde, 5 dakikalıktan türetilmiş olanı değil direk 60 dakkalığı kullanıyor zaten bildiğim kadarı ile 60 dakikalığın 5 dakikalıktan türetilmişe nazaran daha gerçekçi ve faydalı oldunu düşünüyor..[/QUOTE]
Doğrudur +.
[QUOTE=SEYYAH;173829]ya bir HP notebook almayı düşünüyorum yurtdışından ama klavye işine takıldım.bunlarda TÜRKÇE karakter olmuyor doğal olarak.nası yapıcaz? sıkıntılı olmaz mı?
ingilizce q kalvye kullanan var mı aranızda?[/QUOTE]
ben kullanıyorum , noktalama işaretlerinden türkçe karakterler çıkıyor.. yanı toshıba ıcın oyle .. hp dede aynıydı galıba durum eskı ısyerındekı hp oyleydı..
FDJI kapandığı gibi açıldı...10.484...ne aşağı ne yukarı...
[QUOTE=VOBiX;173810][URL="http://w9.gazetevatan.com/pics/yazarlar/104.jpg"]VOB’da çifte teminat 5 kat zarar ettiriyor![/URL][/QUOTE]
Tolga bu adamın resmini niye paylaştın? :::
[QUOTE=sazan;173808]Son mesajda Matriks'de sistem geliştiren sistemcilere.
Eğer 5 yada 15 dk'lık sisteminiz 1 tek parametre yada periyod değiştirmeden 60 dk'lık grafikte de çalışıyorsa (ki çalışmalı yoksa kendinizi kandırırsınız, iyi bir sistem geliştirildiği zaman periyodunun en az 1 alt ve 1 üstünde de karlı olmalı, 15 dk'lık sistem için 5 dk ve 60 dk da karlılık gibi), [B]15 dk'lık grafiklerde (3000+ Bar) yada 5 dk'lık grafiklerde (7500+ Bar) elimizde sadece 4 aylık geçmiş veri var diye düşünenler ciddi yanılgı içinde. Yanılgının nerede olduğunu biraz düşünün. Ne yapılması yada ne düşünülmesi gerektiğini söylemeyeceğim ama 1 ipucu vereceğim.[/B]
İpucu : Gerçekte elinizdeki verinin başlangıcı 60 dk'lık grafiğin ilk verisi. Özetle , elinizde bu geceki resim itibariyle 26.04.2006'dan beri veri var. (60 dk'lık veri demeyin lütfen, bir kaç kez daha düşünün. Bu gizli 5 dk'lık yada 15 dk'lık veri başlangıcı)
İyi akşamlar.[/QUOTE]
Sanırım demek istediğiniz şu (benim anladığım), aslında 60 dk lık da baksak 5 dk lık da baksak elimizde aynı sayıda veri var... Biz bar sayısına odaklanmalıyız, 4 ay ya da 4 yıl gibi tarihlere odaklanmamalıyız... Doğru mu anladım acaba :confused:
Ama ikinci paragraftan birşey anlayamadm ::: Gizli veri ile neyi kastettiniz?
[QUOTE=enorton;173840]Tolga bu adamın resmini niye paylaştın? :::[/QUOTE]
Beğenemdin mi? KAfa sulandı herhal hadi iyi geceler...
[url]http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=275566&Categoryid=4&wid=104[/url]
Yaw bu gece forumda kimseler yok :( Ben de yatıyorum, sabaha görüşürüz... Ve tahminim artı gap yaparız... Artı gap yapmasak bile saat 10 itibariyle cuma kapanışımızın üstünde oluruz...
[quote=enorton;173841]Sanırım demek istediğiniz şu (benim anladığım), aslında 60 dk lık da baksak 5 dk lık da baksak elimizde aynı sayıda veri var... Biz bar sayısına odaklanmalıyız, 4 ay ya da 4 yıl gibi tarihlere odaklanmamalıyız... Doğru mu anladım acaba :confused:
Ama ikinci paragraftan birşey anlayamadm ::: Gizli veri ile neyi kastettiniz?[/quote]
Kastedmek istediğim bu değildi. Gizli yerine de dolaylı diyelim. Daha fazla konu hakkında yorum da yapmayacağım. Ama çözüm de elinizin altında.