almıyo mu ,alamıyo mu; vermıo mu,veremio mu...?
Printable View
almıyo mu ,alamıyo mu; vermıo mu,veremio mu...?
[quote=ATHLON;243843]almıyo mu ,alamıyo mu; vermıo mu,veremio mu...?[/quote]
işte bütün mesele :)
Çok ciddi ruhani problemleri olan sistemim 2.000 puan yemesine rağmen long'da ısrar ediyor... Pala ben görmeden sistemin kodunu mu değiştirdi ne yaptı? Bu kadar sinir bozucu bir sistem daha gören var mı? :..:
Sisteme mutlak uyum bende artık esas olduğu için short'a geçene kadar long devam. Disiplin budur... :)
[quote=sadberk22;243668]ne yazdığını niçin yazdığını anlasak iyi olacak sn. Erk:eek: Hiçbişey yazmayıp şimdi neden yazıyosunuz :mad:.dng[/quote]
ben yaptıklarımı paylaşıyorum..
Hepsi bu...
[quote=Strategist;243849]Çok ciddi ruhani problemleri olan sistemim 2.000 puan yemesine rağmen long'da ısrar ediyor... Pala ben görmeden sistemin kodunu mu değiştirdi ne yaptı? Bu kadar sinir bozucu bir sistem daha gören var mı? :..:
Sisteme mutlak uyum bende artık esas olduğu için short'a geçene kadar long devam. Disiplin budur... :)[/quote]
Strategist valla bravo,:rolleyes:
disiplin budur,ama iyi midir kötü müdür,çıkışı yapınca göreceğiz?
bir trader der ki:
çıkışın yanında girişin hiç önemi yoktur,çünkü size kar ya da zarar ettiren çıkıştır,giriş değil.
halbuki biz ticaret yaparken,malı alırken kazanacaksın diye öğrenmiştik..:confused:
hep girişi bize önemsettiler...:(
hah,halojen'i görüyorum,
selam abi...
tatilde misin,öyle okudum...
[quote=saraylı;243859]Strategist valla bravo,:rolleyes:
disiplin budur,ama iyi midir kötü müdür,çıkışı yapınca göreceğiz?
bir trader der ki:
çıkışın yanında girişin hiç önemi yoktur,çünkü size kar ya da zarar ettiren çıkıştır,giriş değil.
halbuki biz ticaret yaparken,malı alırken kazanacaksın diye öğrenmiştik..:confused:
hep girişi bize önemsettiler...:([/quote]
Ne kadar aynı fikirde olduğumu anlatamam Saraylı hocam. :) Chuck LeBeau'ydu zannederim çıkışların girişlerden çok daha önemli olduğunu ısrarla savunan. Bir de Van Tharp'ın girişleri yazı tura ile yapıp çıkışları çok doğru yaparak para kazanıldığını ispatladığını hatırlıyorum.
Ani fiyat şokları ile poz değiştirmek uzun vadede kazandırdığından çok daha fazla kaybettirir. Bu nedenle benim sistemim bir barda ani fiyat değişimi oldu diye gıpraşmaz. Ondan sonraki barlarda poz değişikliğini hakettirecek birşey var mı ona bakar. Çünkü o bir barlık zarar zaten olmuş bitmiştir. Ondan sonrasına bakmak gerekir. Konu daytrading konusu değil aslında ilk bakışta ama gün içinde 15:30 haberlerinde de benzer bir durum yaşanabiliyor, o yüzden sistemlerde buna dikkat etmekte fayda olabilir. :)
anlaşıldı kan getırcek bu gene...tahtaya çok fazla gomulmemek lazım...hatta tahtayı ve takası ızlemek su sıralar psikolojıyı yannıs yonde etkıleyebılır...
[quote=saraylı;243862]hah,halojen'i görüyorum,
selam abi...
tatilde misin,öyle okudum...[/quote]
evet değerli abim, ama piyasadan kopamadık... düşük yoğunlukta katılıma devam...
:)
[quote=Strategist;243872]Ne kadar aynı fikirde olduğumu anlatamam Saraylı hocam. :) Chuck LeBeau'ydu zannederim çıkışların girişlerden çok daha önemli olduğunu ısrarla savunan. Bir de Van Tharp'ın girişleri yazı tura ile yapıp çıkışları çok doğru yaparak para kazanıldığını ispatladığını hatırlıyorum.
Ani fiyat şokları ile poz değiştirmek uzun vadede kazandırdığından çok daha fazla kaybettirir. Bu nedenle benim sistemim bir barda ani fiyat değişimi oldu diye gıpraşmaz. Ondan sonraki barlarda poz değişikliğini hakettirecek birşey var mı ona bakar. Çünkü o bir barlık zarar zaten olmuş bitmiştir. Ondan sonrasına bakmak gerekir. Konu daytrading konusu değil aslında ilk bakışta ama gün içinde 15:30 haberlerinde de benzer bir durum yaşanabiliyor, o yüzden sistemlerde buna dikkat etmekte fayda olabilir. :)[/quote]
evet LeBeau idi..
Van Tharp ta yazı turayla giriyodu...sen benden uzun yaşayacaksın inş....:)
ama giriş te önemli tabi,o kadar da değil yani ama,çıkışın daha önemli olduğu kesin,vadelide özellikle zararla çıkışın....:o
dayrading de -350 puanlık bir hardstop kesin kullanmalı,bence tabi...hatta mümkünse -200 gibi kesmeli zararı...
-200..........%3
-350..........%5
zarar demek br trade de ve bu bile daytrading için az değil...:)))
[quote=halojen;243879]evet değerli abim, ama piyasadan kopamadık... düşük yoğunlukta katılıma devam... [/quote]
vaktiniz müsahit oldukca bilgi aktarmanız biz ler için güzel bir olay
piyasa bugün daytrader ları uyuttu,gapli açılışta normal,ama gapten sonra önemli bi hareket te olmadı...
yeni daytrading sistemim sabahtan beri flate devam diyor...
biraz çekingen mi acaba?:p
[quote=saraylı;243882]piyasa bugün daytrader ları uyuttu,gapli açılışta normal,ama gapten sonra önemli bi hareket te olmadı...
biraz çekingen mi acaba?:p[/quote]
yenı sıstemı tebrık ederım saraylı patron...
Saraylı ustad sayımda ne duruma geldik bir guncelleme verebilirmisiniz.
Maalum kritik seviyelerdeyiz. pek cogu tepki namına hareketler bekliyor, ancak gelen giden de pek yok bu aralar, takasta da ilginc işler donuyor nedense.
Saygılar,
[quote=caylakboga;243884]Saraylı ustad sayımda ne duruma geldik bir guncelleme verebilirmisiniz.
Maalum kritik seviyelerdeyiz. pek cogu tepki namına hareketler bekliyor, ancak gelen giden de pek yok bu aralar, takasta da ilginc işler donuyor nedense.
Saygılar,[/quote]
sayımda ben hala yukarı yönlü 5.dalgadayız diye düşünüyorum...
dalga yapısı henüz bozulmadı,burdan aşağı hareketin sertleşmesi için teknik bir neden yok ,aksine yukarı dönüş emareleri var,eğer bu 5.dalga ise ed nin ,yukarı gitse bile çok zor bi dalga olmuş ,olacak...
[quote=ERK;243855]ben yaptıklarımı paylaşıyorum..
Hepsi bu...[/quote]
kusura bakma ama yaptığın tek kelimeyle saygısızlık:mad: foruma herhangi bir katkı vs. yapmadan, benim gibi uzunda yakalananaların olduğu bi günde kalkıp burada ben böyle kazandım demenin bi mantığı yok:cool: kazandıkların helali hoşi olsun ama yaptıkların da hoş olsun;) mademki vobda çok iyisin burda paylaşaydın da biz de faydalansaydık, ettiğimiz zarardan çok sana sinir olmayaydık:..:
Ortalık sakinken çok ufak bir ipucu vereyim belki yeni başlayanların işine yarar.
Matriks kullanıcılarının hareketli ortalama yerine MOST kullanmak gibi bir alternatifi var. 1dk'lık grafik üzerinde peryotları doğru ayarlanırsa iyi iş yapar. Trendlerde iyi poz tutar. Ancak grafiğin üzerine bir de hareketli ortalama çizgisi atıp grafiğinizi kirletir.
Görüntü kirliliğini engellemenin yolu Most'u özel indikatör olarak tanımlamak. Yeni indikatör açın. Kod olarak sadece MOST(c,5,0.25) girin (peryotları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz). Indikatörün ayrı bir pencerede değil data serisi üzerinde gösterilmesini seçin. Böylece sadece MOST'u görürsünüz ve grafik kirlenmez.
Metastock kullanıcıları da MOST kullanabilir. Formülünü Mehmet Ferit bu forumda daha önce yayınlamıştı.
Daytrader'lar 1dk'lık grafik üzerine MOST atıp MOST istediğiniz yönde kırılana dek poz açmama veya MOST ters yöne kırılana dek pozdan çıkmayıp trendi sonuna kadar sömürme gibi yaklaşımlar kullanabilir. Oyun tarzınıza bağlı olarak hareketli ortalamalara göre daha fazla randuman alabilirsiniz belki. :)
Trend [U]VAZ GECME[/U] seviyesi sizde nedir acaba? trend için
vebde 50,100 seviyesi gorunuyor. oraya da epey var gibi.
[quote=saraylı;243889]sayımda ben hala yukarı yönlü 5.dalgadayız diye düşünüyorum...
dalga yapısı henüz bozulmadı,burdan aşağı hareketin sertleşmesi için teknik bir neden yok ,aksine yukarı dönüş emareleri var,eğer bu 5.dalga ise ed nin ,yukarı gitse bile çok zor bi dalga olmuş ,olacak...[/quote]
inş abi zirve gelsin şenlensin tepeden cörtleyelim zirveye kadar flat :) .lelele
[quote=saraylı;243882]piyasa bugün daytrader ları uyuttu,gapli açılışta normal,ama gapten sonra önemli bi hareket te olmadı...
biraz çekingen mi acaba?:p[/quote]
saraylı abi pala bizi gece pozunamı zorluyor :D
[quote=saraylı;243880]evet LeBeau idi..
Van Tharp ta yazı turayla giriyodu...sen benden uzun yaşayacaksın inş....:)
ama giriş te önemli tabi,o kadar da değil yani ama,çıkışın daha önemli olduğu kesin,vadelide özellikle zararla çıkışın....:o
dayrading de -350 puanlık bir hardstop kesin kullanmalı,bence tabi...hatta mümkünse -200 gibi kesmeli zararı...
-200..........%3
-350..........%5
zarar demek br trade de ve bu bile daytrading için az değil...:)))[/quote]
üstad ben S/L yi %7 yapıyorum sinyalin verdiği rakamdan sonra
çokmu sizce ? çünkü çoğu zaman sistem sinyalinden sonra 350-400 puan ters hareketler oluyor mutlaka, bende S/L yi % 7 yani 500 puan civarına koyuyorum ama bunu sadece ekrandan uzak kalacağım 30 dk yada 1 saat zamanlarında koyuyorum.
[quote=ATHLON;243883]yenı sıstemı tebrık ederım saraylı patron...[/quote]
yeni sistemi burda açıklamayacam,ancak şu yolgösterme ile benzerini yapabilirsiniz:
-grafik: vadeli 5' lık,günde 100 bar var.güniçi trendler için yeterli...
-girişler: ho larla olacak,iki kv li ho nın kesişmesi yeterli,ancak üçüncü ve bunların 10 misli gibi yüksek periodlu bir ho genel trend yönünü verecek.bunun yönünde kv li ho işlemleri yapılacak,ters olanlarda flat kalınacak...iki ho ters yönde büyüğe göre kesişiyosa,büyük ho da bunlar tarafından kesilinceye kadar giriş için beklenecek..her ikisi de bunu kesiyosa giriş yapılacak...girişte srb sonuçları da kullanılır..
-çıkışlar:bu sistem asimetrik,ho larla giriş yapıp boll bandı ve sto lardan oluşan bir sistemle çıkış yapılacak,ho kullanılmaycak,gecikiyor..çıkışta daytrader tablosunda verdiğim destek ve dirençler ve para yönetimi de kullanlıacak...
-kontrat sayısı :tam poz olacak...
--200- -350 puan stoploss var girişe göre...
-sistem günde 300-500 puan gibi kar hedefliyor...mekanik olarak..bazı günler fazla da yapıyor tabi,2000 puan yaptığı gün de var geçişte,ama hedefimiz daha küçük...
yukardaki önerilerle benzer sistmi istediğiniz periodlarda yapabilirsiniz,girişin çıkıştan farklı sistemle yapılması(asimetrik sistem) ve uygun para yönetimi ile çıkışlar sistemin önemli özelliği...
biraz düşünün bakalım üzerinde,ben de biraz uygulama yapayım ,bakalım nolacak?:)
[quote=sadberk22;243890]kusura bakma ama yaptığın tek kelimeyle saygısızlık:mad: foruma herhangi bir katkı vs. yapmadan, benim gibi uzunda yakalananaların olduğu bi günde kalkıp burada ben böyle kazandım demenin bi mantığı yok:cool: kazandıkların helali hoşi olsun ama yaptıkların da hoş olsun;) mademki vobda çok iyisin burda paylaşaydın da biz de faydalansaydık, ettiğimiz zarardan çok sana sinir olmayaydık:..:[/quote]
ZARARIN İÇİN SİNİRLENECEĞİN TEK KİŞİ VAR O DA KENDİN..
ÇÖZÜMÜ DIŞARIDA ARAMAK BAŞARISIZLIĞIN TEMELİDİR.
YAKIN BİR GELECEKTE YAPTIĞIM TÜM İŞLEMLERİ YAPTIĞIM ANDA BU FORUMDA PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
VE YÜZDESEL OLARAK DÜZENLİ KAZANÇ SAĞLAYACAK İŞLEMLER OLACAKTIR BU İŞLEMLER... ( eNDEKSİN NE TARAFA GİDECEĞİ UMURUMDA DEĞİL.) bAŞARMAM GEREKEN SADECE DOĞRU YÖNDE OLMAKTIR... BAŞARACAĞIMA EMİNİM..
SİNİRİNİZİ BANA YÖNELTECEKSENİZ.. pAYLAŞMAYABİLİRİM DE
ANCAK SİZİ TANIMIYORUM... POZİSYON YÖNÜNÜZÜ DE BİLMİYORUM.. DİKKAT EDERSEN POZİSYONUM 70 BİNİN ÜSTÜ YANİ BİR GÜN ÖNCEDEN ALINAN POZİSYON DEĞİL...
YUKARIDAKİ YAZINDA GEÇEN (SAYGISIZLIK) KELİMESİNİ UYGUN BİR ŞEKİLDE DÜZELTMENİ BEKLERİM..
BAŞARILAR DİLERİMM.
İNSAN KENDİNİ AŞMAYLA İŞE BAŞLAMALIDIR...
yaf bu EFG ne sattı arkadas boyle ya.. adamlar 65900 e resmen cadır kurdular..
[quote=caylakboga;243892]Trend [U]VAZ GECME[/U] seviyesi sizde nedir acaba? trend için
vebde 50,100 seviyesi gorunuyor. oraya da epey var gibi.[/quote]
Dalga Analizi açısından şu anda öyle bir DBS yok.Varsa da ed in 2.dalga dibi olan 59.000 alınabilir ve o da çok uzakta..
[quote=Kennym;243903]yaf bu EFG ne sattı arkadas boyle ya.. adamlar 65900 e resmen cadır kurdular..[/quote]
ben asıl o çadırdan ısrarla alanların bildikleri ne onu düşünüyorum.:D
[quote=Lefter;243894]saraylı abi pala bizi gece pozunamı zorluyor :D[/quote]
yoo hayır,daytraderlara iyi ki gece flattiniz diyo...:D
kimse sizi bişeye zorlamaz,herşeyi kendi ellerimizle yapıyoruz,doğru ya da yanlış oluyo,sonradan bunlar...
bazıları buna kader diyo...:)
[quote=unlimitted;243912]ben asıl o çadırdan ısrarla alanların bildikleri ne onu düşünüyorum.:D[/quote]
:)...hemen de yakalar adaşım...yaw senden hakkaten çok ii broker olurmuş adaş...:)
[quote=a.kaya;243898]üstad ben S/L yi %7 yapıyorum sinyalin verdiği rakamdan sonra
çokmu sizce ? çünkü çoğu zaman sistem sinyalinden sonra 350-400 puan ters hareketler oluyor mutlaka, bende S/L yi % 7 yani 500 puan civarına koyuyorum ama bunu sadece ekrandan uzak kalacağım 30 dk yada 1 saat zamanlarında koyuyorum.[/quote]
daytading için soruyorsanız,biraz fazla ,...
%5 geçilmemeli...:)
[quote=ATHLON;243914]:)...hemen de yakalar adaşım...yaw senden hakkaten çok ii broker olurmuş adaş...:)[/quote]
ya da ii bir gömlekçi..:)
oh be 875 uzunlar 975 den üfürüldü..
yeter bugun 3 işlem yaptım fazlasıyla iyi durumda ..
66250 satıs - 66375 alıs (hatalı işlem ) - 125 point
65900 alıs - 66125 satıs +225 point
65875 alıs 65975 satıs +100 point
toplamda +200 puan
bakalım hala fırsat cıkar ogleden sonra.. sımdılık flat bekleyenzi.. daytraderın şanındandır flat beklemesi :))):))):))):)))
[QUOTE=unlimitted;243912]ben asıl o çadırdan ısrarla alanların bildikleri ne onu düşünüyorum.:D[/QUOTE]
acıkcası ben de de yuklu tutar olsa ben de uzardım diye dusunuyorum buradan.. 65850 seviyeleri hala bana ucuz görünüyor.. çok düştü uehueheuh batan geminin malları abi alsın dursun coluga cocuga bırakıp :)
[quote=ATHLON;243914]:)...hemen de yakalar adaşım...yaw senden hakkaten çok ii broker olurmuş adaş...:)[/quote]
çok fazla zaman gerektiriyo be müdür. :::
hep söylerim. şu forumdaki zeka potansiyeli toplansa, şu halta harcadığımız zaman/enerjiyle çoktan ışınlanmayı icat etmiştik lem. :D:D
[quote=Kennym;243928]acıkcası ben de de yuklu tutar olsa ben de uzardım diye dusunuyorum buradan.. [B][COLOR=red]65850 seviyeleri hala bana ucuz görünüyor[/COLOR][/B].. çok düştü uehueheuh batan geminin malları abi alsın dursun coluga cocuga bırakıp :)[/quote]
patron al sana ucuzluk :..::..: %4,5 indirim yaptı pala bak. yiyosa al. ehueheu :D
[QUOTE=unlimitted;243952]patron al sana ucuzluk :..::..: %4,5 indirim yaptı pala bak. yiyosa al. ehueheu :D[/QUOTE]
çok bonkor adam bu pala yaf :) uehuheuh 65500 den aldım bi miktar hala indirim yapıyo uahuahauh
namıssız pela
emme hastalıkda ve saglıkta beraberik ne etcez
[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/6060/fxcianaliz.png[/IMG]
lefter, benim gösterge "65.175'te bi kıpırdanma olur hacı" dedi.
al sat tut zart zurt
veya
mısır tarlasında çıplak vaziyette geri geri koş tavsiyesi olamaz...
olabilir mi? hayır olamaz...:..::..:
[quote=unlimitted;243969]lefter, benim gösterge "65.175'te bi kıpırdanma olur hacı" dedi.
al sat tut zart zurt
veya
mısır tarlasında çıplak vaziyette geri geri koş tavsiyesi olamaz...
olabilir mi? hayır olamaz...:..::..:[/quote]
vallaha da billaha da ben bunu yazdığımda 65.175-200 yanıyordu...üüüüüü
[QUOTE=unlimitted;243940]çok fazla zaman gerektiriyo be müdür. :::
hep söylerim. şu forumdaki zeka potansiyeli toplansa, şu halta harcadığımız zaman/enerjiyle çoktan ışınlanmayı icat etmiştik lem. :D:D[/QUOTE]
unlu mithat abeyim.. tam senin yeni lakabını modifiye edeceydimki değiştirmişin gayri :::
ucuz yırttın gayri...... bi garip modifiye olmuştu.. :D
[quote=unlimitted;243971]vallaha da billaha da ben bunu yazdığımda 65.175-200 yanıyordu...üüüüüü[/quote]
helal abim.brv 225 ten yapışabildim.lelele