-
[QUOTE=gnome;445929]bir ben , bir de sn.kurt var .
Tabii neredeyse full shortta bulunan ky leri unutmamak lazım :)[/QUOTE]
selamlar gnome hocam,
biraz imalı mı konuşuyorsunuz pek anlayamadım. Açıkçası kafam karıştı.. çöküş olacak, 111775 lere varamadan düşecek dediniz bu gün.. düştü de.. kısa olduğunuzu tahmin ediyorum.. ama "full şortta olan ky.lar " cümlenizle de kurtla beraber değil sürüyle hareket halinde gibisiniz.. oysaki siz her zaman kurtla beraber olurum diyordunuz.. yanlış anlamayın lütfen.. cidden yönü neresi görüyorsunuz anlayamadım..
-
[QUOTE=gnome;445935]Günümüzde bu örnek en iyi nereye uyar ?
Mesela tüyleri makina tarafından yolunan oyuncuların zararımı mutlaka çıkartacağım
diye artık buradan hiç gidememesi gibi .
Fakat tek farkı makinanın bacakları arasına saklanamıyoruz .[/QUOTE]
Ne güzel yazmışsın,
İnsanın kendi kendine yaptığı kötülüğün fazlasını bir başkası asla yapamaz.
Bir kilo muz,3-5 kilo karpuz,yada yenecek bir yemek için dahi onca pazarlıklar yapan üzerine borsada ev,araba,bina ve kocaman servet kaybedenler gördüm ki. Tavuktan beter niceler, ama insanların bu ruh halleri böyle oldukça bu çark aynen devam eder. Ne güzel yazıyorsun borsayı bırak sadece ruh analizi için yazdıkların bir ömre bedel. Anlayana tabi ki.
İşin kısa ve özü aslında hayatı anı yaşamak. O an neyse ne gerekiyorsa onu yapmak. Yorumdan,analizden çok o anı özümsemek. Özellikle borsa bir kenarda olsun ama vob yada fx için bu böyle. Aslında hayatın her kısmında bu olmalı.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Hocanın biri sınavda, o günlerde devam etmekte olan bir davanın detaylarını vermiş ve sonucun ne olacağını sormuş. Tabii, bütün öğrenciler ha babam, de babam, sayfalarca yazmaya başlamışlar. Ama bir öğrenci kağıdını sınavın ilk dakikasında vermiş. Ve buna rağmen 100 almış. Öğrencinin yanıtı tek cümleymiş: "Devam eden dava hakkında yorum yapılamaz."
-
[QUOTE=nedim972;445936]selamlar gnome hocam,
biraz imalı mı konuşuyorsunuz pek anlayamadım. Açıkçası kafam karıştı.. çöküş olacak, 111775 lere varamadan düşecek dediniz bu gün.. düştü de.. kısa olduğunuzu tahmin ediyorum.. ama "full şortta olan ky.lar " cümlenizle de kurtla beraber değil sürüyle hareket halinde gibisiniz.. oysaki siz her zaman kurtla beraber olurum diyordunuz.. yanlış anlamayın lütfen.. cidden yönü neresi görüyorsunuz anlayamadım..[/QUOTE]
Sn. nedim yazınız çok hoş. Belgesel çekim senaryosu gibi olmuş.:D:D:D
Sakın yanlış anlamayın ama çok hoşuma gitti. Özellikle şu kurt-kuzu olayı.:D:D
-
[QUOTE=kurt;445938]Sn. nedim yazınız çok hoş. Belgesel çekim senaryosu gibi olmuş.:D:D:D
Sakın yanlış anlamayın ama çok hoşuma gitti. Özellikle şu kurt-kuzu olayı.:D:D[/QUOTE]
estafurullah sn. kurt.. gnome üstad yorumlarına değer verdiğim birisi... o nedenle biraz açmasını istemiştim konuyu..
-
[QUOTE=nedim972;445939]estafurullah sn. kurt.. gnome üstad yorumlarına değer verdiğim birisi... o nedenle biraz açmasını istemiştim konuyu..[/QUOTE]
Ne demek sn. nedim. Sizi çok iyi anlıyorum lakin yazınız benim için ayrı bir güzelliğe sahip.
Olaylar çok karışık benim oğlan bile şuan kendini borsacı ilan etmiş durumda. Benden aldığı sermaye ile söylemesi ayıp yüzde 50 bir kazançla krallık ilan etmiş durumda. Verilen nasihat öğütler ona sadece vızıltı şuan ne fikirler ne öneriler ne sistemleri var. Hergün yenisini buluyor.:):):)
Ama uzun vadede olay böyle değil. Sayın gnome sürekli baki değil olamazda. Ondan sebep yazdıklarını günlük anlık yada aylık algılamayın bence. Her sayfayı her yazıyı kayıt edin ve tekrar tekrar okuyun. Gerçekten türkiyede bu şekilde bir kaynak bulamazsınız.
Ama biz türk milleti biraz farklıyız,paylaşmayı bilmez hep en iyisi olduğunu zanneder olmadıkça zorlar,her zaman bir tavuktan 10 kilo et almaya çalışırız.
SONUÇ: her zaman kayıp.
Bugün çenem düştü benimde yaz babam yaz. Ama burası gerçekten çok değerli bir yer. Keşke birde değeri bilinse.
Nasıl bilinir bunu sizler düşünürse çok iyi olur. İki gün sonra sayın gnome u çok arayabilirsiniz. Ondan sebep kaybetmeden önce değer bilinmeli.
Ben siz olabilsem ne yapardım. Açıkça söyleyim bir site kurar ücretli ücretiz orasını bilemem sayın gnome a başlık açar tek başlık ama herşeyi ona bırakır isteklerini karşılardım. Gerisi zaten gelir.
Böyle bir insanı ben ne borsa tarihinde nede ömrümde gördüm arkadaş. Bu kadar iyi niyetli ve paylaşımcı biri sanırım yüz yıllar sonra gelir tekrar yada hiç.
Gnome tarzı bir adam,bir insan bence olamaz. Sakın bir yakınlık tarzı yada peşkeş tarzı düşünülmesin. Kendisi ile ne bir tanışıklığım yada dostluğum vardır. Sadece bu kadar samimi yazıları üzerine birazda merak ettiğimden üye oldum ve yazmaya başladım. İyi ki de yapmışım.
iyi geceler.
-
[quote=gnome;445789]yazık olacak . 111.775 e değmeden düşecek sanırım .
çok yaklaştık , yine de tahmin fena değilmiş .[/quote]
[quote=gnome;445794]evet dediğimiz gibi cuma ve pazartesi bir hareket olmayacaktı ,
olmadı .
Lakin zaman doldu . Bu gemi demir alır buralardan .
Ya sizinle ,ya sizsiz . Mümkünse siz olmadan :)[/quote]
bu yazı yazıldığında 111.350-400 lerdeydi , neredeyse en tepeden
sat sinyali vermişiz :)
-
[quote=gnome;445906]sn.altay ;
111.775 benim belki iki ay önce verdiğim bir hedefti .
107.500 ve 111.775 olarak .
Hatırlarsanız yazmıştık , minumum 107.500 görülmeden çöküş başlamaz
büyük bir ihtimalle maksimumu da 111.775 olur demiştik .
Bu ayrı bir analiz ve gerçekleşti .
Bugün bahsettiğim 111.175 rakamı önemli bir sınırdır .
Altı short , üstü ise longdur .
Siz bugün 111.775 mi , 111.175 mi diye sormuşsunuz ,
ben de yanlış anlamışım 111.775 değil , 111.175 yazmışım . YANİ HEM 111.775 VARDI , HEM 111.175 VAR.
Ikisi farklı analizlerdir .
111.775 dediğim gibi gerçek oldu ve etkisi kayboldu . Ne anlamda ?
111.775 orta vadeli bir hareketin hedefiydi . Geldi ve durdu :)
şimdi artık değişik bir projeksiyon çizilecek . 111.175 bunun rakamı .[/quote]
tşk Hocam.
yok ben o an çok doğru annadım 111175 i
ama kendini tekrar eden rakamlar olunca
acaba dedim ...
ilginiz ve ayrıntılı açıklamalarınız için çokkk teşekkür ederimmm...
-
[quote=kurt;445940]ne demek sn. Nedim. Sizi çok iyi anlıyorum lakin yazınız benim için ayrı bir güzelliğe sahip.
Olaylar çok karışık benim oğlan bile şuan kendini borsacı ilan etmiş durumda. Benden aldığı sermaye ile söylemesi ayıp yüzde 50 bir kazançla krallık ilan etmiş durumda. Verilen nasihat öğütler ona sadece vızıltı şuan ne fikirler ne öneriler ne sistemleri var. Hergün yenisini buluyor.:):):)
ama uzun vadede olay böyle değil. Sayın gnome sürekli baki değil olamazda. Ondan sebep yazdıklarını günlük anlık yada aylık algılamayın bence. Her sayfayı her yazıyı kayıt edin ve tekrar tekrar okuyun. Gerçekten türkiyede bu şekilde bir kaynak bulamazsınız.
Ama biz türk milleti biraz farklıyız,paylaşmayı bilmez hep en iyisi olduğunu zanneder olmadıkça zorlar,her zaman bir tavuktan 10 kilo et almaya çalışırız.
Sonuç: Her zaman kayıp.
Bugün çenem düştü benimde yaz babam yaz. Ama burası gerçekten çok değerli bir yer. Keşke birde değeri bilinse.
Nasıl bilinir bunu sizler düşünürse çok iyi olur. Iki gün sonra sayın gnome u çok arayabilirsiniz. Ondan sebep kaybetmeden önce değer bilinmeli.
Ben siz olabilsem ne yapardım. Açıkça söyleyim bir site kurar ücretli ücretiz orasını bilemem sayın gnome a başlık açar tek başlık ama herşeyi ona bırakır isteklerini karşılardım. Gerisi zaten gelir.
Böyle bir insanı ben ne borsa tarihinde nede ömrümde gördüm arkadaş. Bu kadar iyi niyetli ve paylaşımcı biri sanırım yüz yıllar sonra gelir tekrar yada hiç.
Gnome tarzı bir adam,bir insan bence olamaz. Sakın bir yakınlık tarzı yada peşkeş tarzı düşünülmesin. Kendisi ile ne bir tanışıklığım yada dostluğum vardır. Sadece bu kadar samimi yazıları üzerine birazda merak ettiğimden üye oldum ve yazmaya başladım. Iyi ki de yapmışım.
Iyi geceler.[/quote]
teşekkür ederim sn.kurt , mahcup ediyorsunuz . . .
-
[quote=altay;445878]Ağbiler not dediğin 2 yerden gelebilir
JCR ki gelmesinin önemi yok +1000/2000 olur en fazla
Moody's adam daha kaç gün önce dedi 12/18 aydan önce not yokkkk
12 yada 18 haziran dan önce gelemez Moody's tende
hem Ortadoğu politikalarında desteğimiz karşiliği ulufe olarak veriliyor
Yaw üstüste verilirmi o notlar
alacağimizi aldiktan sonra desteğimize devam zorunluluğumuz yokkii
kıvırabiliriz
o yüzden zamana yayilarak destekleyecekler bizi
para yok, hibe yok
kağit üstünde not artirdim diyor karşiliğinda alacağini aliyor
olay budur[/quote]
bu konu gündüz kafama takilmişti
PC başina geçince de konu ile ilgili aldiğim notlara baktım da şunnarı yazmışım
[I]MOODY's 11.04.2013 de not haberinden/terör bitmesi pozitif etkiler sonra PY 15 bin KISA olmuş[/I]
[I]Moody's : 12.06.2012 de kredi notunu+pozitif görünümü açiklamiş idi.
22.04.2013 de ise 12/18 ay sonra not artiririm dedi
Yani 12.06/12.12 araliğinda Moody's not artırır ancek[/I]
-
[quote=kurt;445940]Ne demek sn. nedim. Sizi çok iyi anlıyorum lakin yazınız benim için ayrı bir güzelliğe sahip.
Ama uzun vadede olay böyle değil. Sayın gnome sürekli baki değil olamazda. Ondan sebep yazdıklarını günlük anlık yada aylık algılamayın bence. Her sayfayı her yazıyı kayıt edin ve tekrar tekrar okuyun. Gerçekten türkiyede bu şekilde bir kaynak bulamazsınız.
SONUÇ: her zaman kayıp.
Nasıl bilinir bunu sizler düşünürse çok iyi olur. İki gün sonra sayın gnome u çok arayabilirsiniz. Ondan sebep kaybetmeden önce değer bilinmeli.
Gnome tarzı bir adam,bir insan bence olamaz. Sakın bir yakınlık tarzı yada peşkeş tarzı düşünülmesin. Kendisi ile ne bir tanışıklığım yada dostluğum vardır. Sadece bu kadar samimi yazıları üzerine birazda merak ettiğimden üye oldum ve yazmaya başladım. İyi ki de yapmışım.
iyi geceler.[/quote]
sayın kurt hocam ne güzel yazmışsınız gnome hocam hakkında .bizimde düşüncelerimiz aynı yönde.burada yaptığı yorumlarla bizlere disiplini ,nasıl düşünülmesi gerektiğini,aç gözlü olmamayı vede sabrı ögütlemekte aslında. ben şahsen yazılarını defalarca okuyorum. ama kuru bir teşekkür butonuyla ödüllendirebiliyorum.kendisi hızır gibi . o olmayınca buralara yazı yazmak kimsenin canı istemiyor.nezaman geliyor buradada vob tada şenlik başlıyor.
yazdığı senaryoları okumaya bayılıyorum.iyi olasılığıda kötü olasılığıda bize yön veriyor.velhasıl anlından öpülecek adam vallahi .
-
[quote=gnome;445929]bir ben , bir de sn.kurt var .
Tabii neredeyse full shortta bulunan ky leri unutmamak lazım :)[/quote]
öhhöööö ...
;)
bende bendeee
en müzmininden hemde
-
Burada son 4 günün takası var, yani 106 binden yukari çikişin takası.
Bismillah ilk gün 110 bini yakmişti.
Sonraki 3 günde 110 bin etrafında dolanıyor.
E takasa bakiyorum da LONG takas göremiyorum ben Hocamın öğretttiği 3 kurum ile.
Kendi 2 kurumumu da ekleyince birkaçbin de short görüyorum takasta.
Daha yeni tepe beklentim de dahil olmak sureti ile buralarda oyalanırız ayrı ama ekstra çikiş için takas desteği yok gördüğüm kadari ile.
[img]http://666kb.com/i/cdvldn62ro4h72w9x.jpg[/img]