-
[quote=abka;178297]2 sene doğuda çalıştım...garip bir sosyoloji var...neredeyse her aileden birisi dağa çıkmış.terorist olmuş....kiminin oğlu ,kiminin yeğeni...
her ailedende bir kişi askerde....vatani görevini yapıyor..al sana kocaman bir problem...
öyle köyler,mezralar varki (gece uzun karanlık çökünce ) pkk köye inermiş...100 kişilk terör gururbu tüm erzakını alır gider...[B]istersen verme[/B]...orada başka kimse yok...[B]eşin,çoluğun çocugun gözünün önünde....[/B]sosyoloğ,psikolog vs..ne varsa bu konuda tez hazırlamalı...ama artık bu lanet terör bitmeli...biz çocukken vardı...bari oğullarımızın askerliğine kadar bitsin...[/quote]
EVet kesinlikle bitmeli. Bu ayrıca konuşulacak bir konu....
Şahsen ben senin ERZİNCAN SAVCISI'nın ve onun soruşturmasının başıne gelenler konusundaki düşünceni çok merak ediyorum. Ordada yargı nın girmediği yer kalmamalı, bu savcıya yapılan büyük haksızlıktır hukuku ayaklar altına almaktır diyebiliyor musun? Yoksa hukuk sadece belirli bir görüş lehine karar verirse iyidir vermezse kötüdür mü diyorsun:):):) el cevap?
-
[quote=boz ayı;178300]pala oyundan oyuna geçiyor....rakibini yere indirmiş bir güreşçi gibi...
çırpıyor..künde atıyor..kle takıp kol büküyor.....bre insafsız....rakibi 40 kg...
kendisi 120.....ula akranınla oyna.....buldun garibanı...seni insafsız....[/quote]
[I]pala seninde zamanın gelecek...karşına koca yusuf.adalı halil..hergeleci [/I]
[I]ibrahimler çıkacak ..bekle..az kaldı...bak o zaman iliğini kurutmazlarsa[/I]
[I]banada boz ayı demesinler.......:..:[/I]
-
evet sevgili ares doğru söylüyor...800.000 kişilik ordu kafasına göre hareket etmiyorki.emir bekliyor emir ver silsin süpürsün...ama veren yok...politika günü geçiştirme politikası.
koltukları tutanların çoğu birilerine maşa olmuş...para için servet için yapmayacakları şey yok.
gelecek kimin umrunda?
-
[QUOTE=Astatin;178302]EVet kesinlikle bitmeli. Bu ayrıca konuşulacak bir konu....
Şahsen ben senin ERZİNCAN SAVCISI'nın ve onun soruşturmasının başıne gelenler konusundaki düşünceni çok merak ediyorum. Ordada yargı nın girmediği yer kalmamalı, bu savcıya yapılan büyük haksızlıktır hukuku ayaklar altına almaktır diyebiliyor musun? Yoksa hukuk sadece belirli bir görüş lehine karar verirse iyidir vermezse kötüdür mü diyorsun:):):) el cevap?[/QUOTE]
olayın içeriğini bilmiyorum..ama nerde bir hinlik varsa sonuna kadar üzerine gidilmeli...bir cemaatle ilgili birşeyler hazırlamış..falan mı...sonuna kadar gideceksin..cemaatlerdede az ali-cengiz oyunu yok...
-
Benim bir MHP sempatizanı olarak kendi partimle ilgili yaptığım eleştirilerin acaba 10 da birini AKP liler yapabilir mi merak ediyorum... Çok demokratlar ya o yüzden soruyorum... :D
-
ayrıntıya takılmamak lazım..orada sadece bir tesbit var..
sonuçta 90 yıllarda ,hükümet hertürlü metodu daha çok benimsiyordu...
sonuçta tüm imkanlar varken...halledilmeliydi...
[B]küçümseme ile değelendirme arasındaki farkı anlamak lazım..[/B]
elbette terörün özelliğinden halledilmeyebilir..ama çıkıpda o zaman yetkileri elinde tutanların,terörü bitirme ile ilgili fikir beyanlarının anlamı yok....
pek çok kurum hakkında halkımızda bazen anlamsız refleksler oluşuyor...ordu sonuna kadar bizimdir..canımızdır..ama bu doğmatik olduğu anlamına gelmez...eleştiriler daha iyi bir kurum içindir..
-
[QUOTE=enorton;178306]Benim bir MHP sempatizanı olarak kendi partimle ilgili yaptığım eleştirilerin acaba 10 da birini AKP liler yapabilir mi merak ediyorum... Çok demokratlar ya o yüzden soruyorum... :D[/QUOTE]
ben şahsen yapıyorum...:) deniz fenerinde,mayınlı arazilerde,zahit akmanda vs...hatta kısmen açılımda....akp de özellikle orta kademede çok yalaka menfaatci var...eski hırsız muhafazakarlar buraya çöreklenmiş...
-
DSI şubatı aralığamı geçti.2000 adet..
-
Ülkemiz ne yazık ki kötü yönetildi, kötü yönetiliyor ve yakın gelecektede kötü yönetilecek.
Hepsi bir birinin aynı, bazı yönleri farklı gibi görünse bile farkları yoktur.
Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar.
İyiler çoğalana kadar beklemekten başka çıkış yolu yok....
-
[quote=abka;178305]olayın içeriğini bilmiyorum..ama nerde bir hinlik varsa sonuna kadar üzerine gidilmeli...bir cemaatle ilgili birşeyler hazırlamış..falan mı...sonuna kadar gideceksin..cemaatlerdede az ali-cengiz oyunu yok...[/quote]
ııhhh çok gönülsüz bir cevap bu....Olanları ben yazdım zaten önceki mesajda..HAdi benim yazdıklarımı boşver, Bakan bile çıkıp yalanlamadı kendisi ile ilgili iddiaları. Söz konusu savcı zamanında G.Doğu da görev yaparken, Jitem e karşı mücadele etmiş, devlet içindeki yasadışı oluşumları (hani şu her devrin adamı profosorumuzun akıl babası olduğu oluşumları) bakanlığa rapor etmiş ve tedbir alınmasını istemiş bir savcı...Zaten savcının "bir milim" yamuğu olsa geçmişte emin ol he rgün boy boy yandaş medyadaydı...o savcı 20 yıl öncede düzgün adammış bugünde.. karşısındakiler 20 yıl önce de hukuk tanımayan saftaymış, bugünde... işte yargının nedne bağımsız olması gerektiğine dair çok somut bir örnek daha...kusura bakma ama bütün olup bitene bu kadar rahat sadece demokratikleşmedir demeden önce daha bir detaylı incelemeni beklerdim...
Hadi başka bir örnek; Bursa da medya patronlarından birinin şirketi yasadışı kum çıkarıyor vergisiz satıyor v.s. v.s. bildiğin adi suç....güvenlik kuvvetleri baskın yapıyor..ertesi gün bu patronu gazetesinin manşeti ne "irtica ile mücadele programı ergenekon tarafından Bursa'da uygulamaya kondu".....bak bak bak....ogün bugün ses yok..herkes korkutulmuş..adam öldürürken suç üstü yapsan bile, ulan bu adamlar allem eder kallem eder bu işi çevirir beni katil ilan ederler derecesinde korku var artık..kimse ses çıkaramıyor...
Buna ne diyeceksin..:D:DBundadamı mışmışlar olmuştur
-
[URL]http://cemyaren.blogspot.com/2009/12/ne-tezgah-ama.html[/URL]
-
66 bin üstüne ikinci denemede uyumsuluklar oluştu..
yeni bir hareket lazım yoksa 66 bin altına bi daha sarkacak gibi piyasa..
bu arada stop ve short seviyem 65600 oldu.
-
Abd`lı mortgage fınans devlerı fannıe mae ve freddıe mac hısselerı, bugun
acılıs oncesı ıslemlerde yaklasık % 20 yukseldı.
Hafta sonu ortaya cıkan haberlerde abd hazınesı`nın onumuzdekı uc yılda
fannıe mae ve freddıe mac`e ıhtıyac duyacakları sermaye saglama konusunda
anlastıgı belırtılmıstı. Her ıkı sırket te 2008 yılından buyana hukumet
gozetımınde.
-matrıks-
|
-
[QUOTE=abka;178307]ayrıntıya takılmamak lazım..orada sadece bir tesbit var..
elbette terörün özelliğinden halledilmeyebilir..ama çıkıpda o zaman yetkileri elinde tutanların,terörü bitirme ile ilgili fikir beyanlarının anlamı yok....
pek çok kurum hakkında halkımızda bazen anlamsız refleksler oluşuyor...ordu sonuna kadar bizimdir..canımızdır..ama bu doğmatik olduğu anlamına gelmez...eleştiriler daha iyi bir kurum içindir..[/QUOTE]
Siz benim anlattıklarımı anlamak istemiyorsunuz ,partizanca meselelere yaklaşıyorsunuz ben o veya şu parti demiyorum mevcut siyaset platformunda
hizmet edecek iş kotaracak birisini çabuk yok ederler diyorum ,yoksa bu millette ne cevherler var bir bilseniz siz o sahnedeki şovmenleri bir halt sanıyorsunuz ama inanın yanılıyorsunuz cep kaygısı ile hareket eden insan taraf olmak zorundadır dolayısı ile şov yapar ...bence zaman particilik zamanı değil bunu aşabilirsek ufukta bir ışık olur yoksa inanın ne sizin torunlarınız ne de benimkiler bizlere küfür etmekten geri kalmayacaklar ....
-
Selçuklu patron nerde yaw...
-
[quote=enorton;178316]Selçuklu patron nerde yaw...[/quote]
Seferberlik Tetkik Dairesi kozmik odasındaymış:D:D ama arayan tarafdamıyımış yoksa aranılan tarafdamıymış o meçhul:D:D
selçuklu patron nerdesin yawww..üwwwwwüüüüüüüüü
-
[quote=EMEKDAR;178314]Abd`lı mortgage fınans devlerı fannıe mae ve freddıe mac hısselerı, bugun
acılıs oncesı ıslemlerde yaklasık % 20 yukseldı.
Hafta sonu ortaya cıkan haberlerde abd hazınesı`nın onumuzdekı uc yılda
fannıe mae ve freddıe mac`e ıhtıyac duyacakları sermaye saglama konusunda
anlastıgı belırtılmıstı. Her ıkı sırket te 2008 yılından buyana hukumet
gozetımınde.
-matrıks-
|[/quote]
arkanda biz varız devam et dediler..
-
[quote=abka;178307]ayrıntıya takılmamak lazım..orada sadece bir tesbit var..
pek çok kurum hakkında halkımızda bazen anlamsız refleksler oluşuyor...ordu sonuna kadar bizimdir..canımızdır..ama bu doğmatik olduğu anlamına gelmez...eleştiriler daha iyi bir kurum içindir..[/quote]
eleştirinin yapıcısı ile yıkıcısı arasındaki farkı da anlamak lazımdır.
eleştirirken çözüm önermenin gerekliliğinden aksi halde susulması gerektiğinden bahseden de sizdiniz. nasıl olmalı ordu? nerede yanlış yapıyor? bunları da söyler misiniz.
bu ülkenin cumhurbaşkanı yurtdışındayken başka bir ülkeye savaş ilan etmeye yetkili olacak kadar önemli bir konumda oturan tek kişisine yönelik suikast girişimini yapacak güçlerin, bir adresi aklında tutamayacak ve kağıda yazacak, yakalandığında da kağıdı yutacak kadar kuş beyinli 2 tane subay'ı kullanacak güçler olduğuna inanmak, en hafif tabiri ile saflıktır.
bunun orduyu yıpratmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünmek doğrudur ama yetmez. yıpratma sürecinin sonunun ne olduğunu da düşünmek gerekir. [B]her yıpratma sürecinin sonunun, yıpratılan kuruma yönelik bir kanun taslağına gelecek olan itirazları susturmak için olduğunu bilmek gerekir.[/B]
-
10 yıllık bond lar zirvede, yani conide paranın maliyeti artıyor demek bu, bizdede faiz yükselerek buna eşlik ediyor, bunu iki açıdan ele alacaz, benim yaptığım incelemelerde faizin yükseldiği bu dönemlerde genel olarak borsalarında yüselişe eşlik ettiği şekilde, bunu ekonomilerin görece düzeldiği şeklinde yorumlamamız ve borsalarında önde giden ajan göstergeler olarak bunu satın alması diye yorumlamamız mümkün, örneğin coni ekonomisi için faizin tehlikeli olacağı yere 6,75 düzeyleri, buraya kadar öngörülebilir, öyleyse burada düşüncelerimiz şunlar olmalı,
1.Faiz yükseldiğine göre, yani paranın maliyeti yükseldiğine göre, dünya paralarınında değeri yükselecek, tabiki gelişmiş ülke paralarının öncelikle, öngörüm bunda dolar başı çekecek, euro ona göre dengede pozisyon alacak diye düşünüyorum bir süreliğine,
2.Faiz yükseleceğine göre mali sektör karlarıda artacak tabiki, ne zaman bir süre sonra, faizlerin yükseliş hazırlıklar bu yönde gelişmeye devam ediyor,önce araya doları alacaklar ondan sonra, zira öncelikle gelişmiş ülke paraları yükseleceğinden tl bir süreliğinede olsa değer kaybedecek, bu durum ayrıca muhtemel IMF anlaşması içinde uygun zemini hazırlamış olacak,
3.Dolar aradan çekildikten sonra faizlerin yükselerek düşme eğilimi içine gireceği dönemde, borsalar mali kesim kar artışından olumlu etkilenerek yeni bir yükseliş dalgası başlatacaklar, ne zaman dolar çekildikten sonra, kaynak trasferi nedeniyle açık veren gelişmekte olan ülke ekonomileri bu süreçte finans açıklarını fonlanarak kapayacaklar, yağlanacaklar, tekrar et ve süt verecek duruma gelecekler, ülkelerin ödemeler dengeleri tekrar açık verecek kıvama gelecek, fonlanabilmeleri için kurların yükselmesi gerekir, aksi et ve süt veremedikleri gibi vücut dirençleri düşerek kötü derecede hasta olurlar,....yani cari açık alır başını gider,
Sonuç: yatay piyasa hem coni için hemde bizim için kaçınılmaz, benim ölçtüğüm yereler dov için 107xx, bizim için 68-70xxx en leridir, reel sektör beklenecektir bir süreliğine, sonra krediler açılacaktır, bu klasik işleyiş senaryosudur, çalışmadığı durumlar zaten krizdir,......
-
Bu 60 lıkdon conestir, neyi beklemektedir, önü boş yürü koçum ne druyorsun çici çakmış gibi,.......
-
[quote=unlimitted;178319]eleştirinin yapıcısı ile yıkıcısı arasındaki farkı da anlamak lazımdır.
eleştirirken çözüm önermenin gerekliliğinden aksi halde susulması gerektiğinden bahseden de sizdiniz. nasıl olmalı ordu? nerede yanlış yapıyor? bunları da söyler misiniz.
bu ülkenin cumhurbaşkanı yurtdışındayken başka bir ülkeye savaş ilan etmeye yetkili olacak kadar önemli bir konumda oturan tek kişisine yönelik suikast girişimini yapacak güçlerin, bir adresi aklında tutamayacak ve kağıda yazacak,1) [COLOR=red]yakalandığında da kağıdı yutacak kadar kuş beyinli 2 tane subay'ı kullanacak güçler olduğuna inanmak, en hafif tabiri ile saflıktır[/COLOR].
bunun orduyu yıpratmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünmek doğrudur ama yetmez. yıpratma sürecinin sonunun ne olduğunu da düşünmek gerekir. 2)[B][COLOR=red]her yıpratma sürecinin sonunun, yıpratılan kuruma yönelik bir kanun taslağına gelecek olan itirazları susturmak için olduğunu bilmek gerekir[/COLOR].[/B][/quote]
1) Ki o subayların aslında, Genelkurmay'dan yasadışı bir şekilde bilgi sızdıran ve o esnada Bülent ARINÇla görüşmekte olduğu iddia edilen Albay seviyesindeki bir başka subayı takip ettiklerini iddia edenlerde var..
2) POLİS ve MİT'e, askeri silah ithal etme yetkisi veren yasa taslağı..mevcutta polis ve mit istediği her silahı GNKRMY kanalıyla alabiliyor zaten. Ama oranın bilgisi dahilinde olmadan da alınabilsin isteniyor.. Dikkatinizi çekerim, ağır silahlardan bahsediliyor, 14 lüden değil.. İç güvenlikten sorumlu güvenlik teşkilatının teorik olarak nadiren ihtiyaç duyacağı AĞIRRR silahlar için doğrudna ithal yetkisi istemesinin nedeni ne ola acaba:)
-
[QUOTE=unlimitted;178319]eleştirinin yapıcısı ile yıkıcısı arasındaki farkı da anlamak lazımdır.
bu ülkenin cumhurbaşkanı yurtdışındayken başka bir ülkeye savaş ilan etmeye yetkili olacak kadar önemli bir konumda oturan tek kişisine yönelik suikast girişimini yapacak güçlerin, bir adresi aklında tutamayacak ve kağıda yazacak, yakalandığında da kağıdı yutacak kadar kuş beyinli 2 tane subay'ı kullanacak güçler olduğuna inanmak, en hafif tabiri ile saflıktır.
bunun orduyu yıpratmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünmek doğrudur ama yetmez. yıpratma sürecinin sonunun ne olduğunu da düşünmek gerekir. [B]her yıpratma sürecinin sonunun, yıpratılan kuruma yönelik bir kanun taslağına gelecek olan itirazları susturmak için olduğunu bilmek gerekir.[/B][/QUOTE]
el cevap...
10 tane madde sayarım..ama şimdilik gerek yok......aykırı sesi yükseltmenin anlamı yok...
[B]en kolayını bende söyleyeyim[/B]..''.padişahım çok yaşa'' ...''kurumları asla yıpratmayın'' ''bizim bizden başka dostumuz yok''..''bizim demokrasimiz bize özgüdür..başbakanda asarız.''.
-
Bu da dxy günlük, görüldüğü üzere macd gebermesine rağmen en alt indikte ve sistemde yükseliş trendi şimdilik korunmaktadır, çünkü faizler yükselmektedir, elma ile armudun toplandığı durumdur bu, ve dov geberik yükselişler yapmaktadır bu yüzden, geçici olmakla birlikte bir süreliğine bu egemen olacaktır, biz de o arada 50xxx leri bulmaya calışacağız, dovun son bir kandırık tükeniş yükselişi yapma olasılığıda unutulmamalıdır,.....
-
[quote=abka;178323]el cevap...
10 tane madde sayarım..ama şimdilik gerek yok......aykırı sesi yükseltmenin anlamı yok...
[B]en kolayını bende söyleyeyim[/B]..''.padişahım çok yaşa'' ...''kurumları asla yıpratmayın'' ''bizim bizden başka dostumuz yok''..''bizim demokrasimiz bize özgüdür..başbakanda asarız.''.[/quote]
bende söylemesi kolay ama kabullenmesi zor bir şey diyeyim... geçmişte yukarıda dediğin şeyleri diyenlerle ve dedirtenlerle şu an ayı saftasın...:..:
-
[quote=Astatin;178322]1) Ki o subayların aslında, Genelkurmay'dan yasadışı bir şekilde bilgi sızdıran ve o esnada Bülent ARINÇla görüşmekte olduğu iddia edilen Albay seviyesindeki bir başka subayı takip ettiklerini iddia edenlerde var..
2) POLİS ve MİT'e, askeri silah ithal etme yetkisi veren yasa taslağı..mevcutta polis ve mit istediği her silahı GNKRMY kanalıyla alabiliyor zaten. Ama oranın bilgisi dahilinde olmadan da alınabilsin isteniyor.. Dikkatinizi çekerim, ağır silahlardan bahsediliyor, 14 lüden değil.. İç güvenlikten sorumlu güvenlik teşkilatının teorik olarak nadiren ihtiyaç duyacağı AĞIRRR silahlar için doğrudna ithal yetkisi istemesinin nedeni ne ola acaba:)[/quote]
Bu yeni durum deyil astitat, chiller zamanında da kaşıdılar, akşenerle ikisi, polis parkası giyip, ankarada polis özel tim eğitimlerini izlediler, açıklamalar felan yaptılar, bunun üzerine Gen Kur, poli elindeki verdiği ağır silahları geri topladı, kap aynı yani sıçan sıçana, büyüğü gelen o kaba koşuyor,......
i
-
[QUOTE=Astatin;178322]1) Ki o subayların aslında, Genelkurmay'dan yasadışı bir şekilde bilgi sızdıran ve o esnada Bülent ARINÇla görüşmekte olduğu iddia edilen Albay seviyesindeki bir başka subayı takip ettiklerini iddia edenlerde var..
2) POLİS ve MİT'e, askeri silah ithal etme yetkisi veren yasa taslağı..mevcutta polis ve mit istediği her silahı GNKRMY kanalıyla alabiliyor zaten. Ama oranın bilgisi dahilinde olmadan da alınabilsin isteniyor.. Dikkatinizi çekerim, ağır silahlardan bahsediliyor, 14 lüden değil.. İç güvenlikten sorumlu güvenlik teşkilatının teorik olarak nadiren ihtiyaç duyacağı AĞIRRR silahlar için doğrudna ithal yetkisi istemesinin nedeni ne ola acaba:)[/QUOTE]
--polisin silah ithal etme yetkisi tansu çiller döneminde kalktı..zaten vardı...polisin güçlenmesinde hiçbir sorun olmamalı...onlar bizim kiler değil mi...
geçin onu bunu..
[B]mesela güç hegomanyasını paylaşmamaktır...[/B]zaten polis tank istemiyor..ama m-16 ,uzun menzilli israil yapımı teknolojik silahlar neden olmasın...
gerekce çok komik..efendim neymiş..bu silahlar denetim dışı kalmazmış...
inanın silahların yıllar sonra [B]toprak altından çıkmayacagının [/B]garantisi vardır...
--bülent arınc işi bana da komik geldi..adam mı yokki albayı takibe gönderiyorsun...
ama neden 8 kişi tutuklanmış...bu kararı veren savcı hakim bu kadar saf mı...bu konuda kafam karışık...
-silah işinde kurumlar birbirine güvenmiyor...işte bu kötü...
-
Seferberlik Tetkik Kurulu’nu yıpratmak kimlerin İşine yarar?
[URL]http://www.haberiniz.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5972&Itemid=154[/URL]
Orduya Karşı Ordu Kurmaya Çalışıyorlar
[URL]http://www.ilk-kursun.com/2009/12/orduya-karsi-ordu-kurmaya-calisiyorlar/[/URL]
-
way**..yvade 66225 den beri satta..ama şıbat vade hala sat vermedi..way tıtıoşalr vay
-
[quote=abka;178328]--polisin silah ithal etme yetkisi tansu çiller döneminde kalktı..zaten vardı...polisin güçlenmesinde hiçbir sorun olmamalı...onlar bizim kiler değil mi...
geçin onu bunu..
[B]mesela güç hegomanyasını paylaşmamaktır...[/B]zaten polis tank istemiyor..ama m-16 ,uzun menzilli israil yapımı teknolojik silahlar neden olmasın...
gerekce çok komik..efendim neymiş..bu silahlar denetim dışı kalmazmış...
inanın silahların yıllar sonra [B]toprak altından çıkmayacagının [/B]garantisi vardır...
--bülent arınc işi bana da komik geldi..adam mı yokki albayı takibe gönderiyorsun...
ama neden 8 kişi tutuklanmış...bu kararı veren savcı hakim bu kadar saf mı...[/quote]
cııkkk..çiller zamanında olan yetki değil bu... kaldırılmasının nedeni de, malum kayıp silahların dah asonra susurluk çetesinde çıkmasıydı... bugün istenen yetki genel bir yetki....tank da alır, top da..ayrıca bir küçük not: yetki paylaşımı hegemonyası ile ilgili olrak; tasarıda subayların silah ruhsatlarının onayıda Valiliğe veriliyor :) güç hegemonyası paylaşımı dedin değilmi:cool:
o silahları toprak altına gömdürenlerde kullananlarda ABD-NATO-Kontrgerillasıydı...:rolleyes: Hani bugün farklı safta olanlar
8 kişi tutuklanmamış, gözaltına alınmış..ikisi çok farklı şeyler...:..: işte herkese hukuk derken bunu kast ediyorum...hakim gerek görüyorsa Genelkurmay ın kalbine gelip şüpheli adamı alabilmeli...Ama yasadışı iş yapan grupları da soruşturabilmeli...yasadışılığı oruşturduğu için hayatı kaydırılmamalı.....ilkini yapıyor, sece ikincisini niye yapamıyor::: bizim bildiğimiz erzincan, bursa...bilmediğimiz kimbilir daha neler....
-
Evet 60 lıkta satış sinyali aldık, zamanında yazamadık üzgünüz, malum ülke meseleeri ile ilgiliyiz ve solv traderiz aynı zamnada,
-
[QUOTE=Astatin;178331]cııkkk..çiller zamanında olan yetki değil bu... kaldırılmasının nedeni de, malum kayıp silahların dah asonra susurluk çetesinde çıkmasıydı... bugün istenen yetki genel bir yetki....tank da alır, top da..ayrıca bir küçük not: yetki paylaşımı hegemonyası ile ilgili olrak; tasarıda subayların silah ruhsatlarının onayıda Valiliğe veriliyor :) güç hegemonyası paylaşımı dedin değilmi:cool:
[B]o silahları toprak altına gömdürenlerde kullananlarda ABD-NATO-Kontrgerillasıydı...:rolleyes: Hani bugün farklı safta olanlar[/B]
8 kişi tutuklanmamış, gözaltına alınmış..ikisi çok farklı şeyler...:..: işte herkese hukuk derken bunu kast ediyorum...hakim gerek görüyorsa Genelkurmay ın kalbine gelip şüpheli adamı alabilmeli...Ama yasadışı iş yapan grupları da soruşturabilmeli...yasadışılığı oruşturduğu için hayatı kaydırılmamalı.....ilkini yapıyor, sece ikincisini niye yapamıyor:::[/QUOTE]
o silahları toprak altına gömdürenlerde kullananlarda ABD-NATO-Kontrgerillasıydı...:rolleyes: Hani bugün farklı safta olanlar.
herşeye tamamda..o olmadı..ha onlar gömdü..ha uzaylılar...:)
gerci hikmet sami türk;[B]işgal kuvvetlerine karşı gömilmüştür [/B]dedi...realiteye bak..demek bakan olmak zor değil..:)
-
tilkiler vadisi tadında bir forum olduk.......((:
-
-
asti..eczacılara ne diyon..artık ilaçlar marketlerde satılacakmış...mesela gidip bir kilo apranax alabileceksin...:)
-
[quote=SaNCaKTaR;178334]tilkiler vadisi tadında bir forum olduk.......((:[/quote]
piyasa kıpraşmayınca yapılacak yorumlar da haliyle ekonomi dışına kayıyor be Sancaktar.
o kadar olsun yani. :)
-
lonng arkadaşlar mallarını 66-68 yada kestirdikleri yerelerden çıksınlar,.....ben ağayla çarpışacam, haclılarla, gladyocularla, vatan evladı araya girmesin,.......
-
-
[quote=Astatin;178331][COLOR=red][B]8 kişi tutuklanmamış, gözaltına alınmış[/B][/COLOR]..ikisi çok farklı şeyler...:..: işte herkese hukuk derken bunu kast ediyorum...hakim gerek görüyorsa Genelkurmay ın kalbine gelip şüpheli adamı alabilmeli...Ama yasadışı iş yapan grupları da soruşturabilmeli...yasadışılığı oruşturduğu için hayatı kaydırılmamalı.....ilkini yapıyor, sece ikincisini niye yapamıyor::: bizim bildiğimiz erzincan, bursa...bilmediğimiz kimbilir daha neler....[/quote]
bu cümleyle alakalı olan bir şey daha söyleyeyim.
yargılanma sürecinin başlangıç aşaması soruşturma ve iddianame hazırlamadır.
iddianame içerisinde terör kelimesinin geçmesi ile geçmemesinin farkını bilen var mı?
sanırım yoktur. açıklayayım. içinde terör kelimesi geçen bir iddianameyle soruşturulan kişi, kanunda belirtilen gözaltı süresinden (3 gün) muaftır.
yani iddianameye ekle bi terör kelimesi, tut tutabildiğin kadar.
neredeyse bakkaldan sakız çalan çocuğun bile ergenekon ile bağdaştırılmasının sebebini bir daha düşünün bakalım şimdi.
-
[quote=SaNCaKTaR;178334]tilkiler vadisi tadında bir forum olduk.......((:[/quote]
Yaw SaNCakTaR,
Ara sıra yaz birşeyler,maksat bayrağımız dalgalansın,ne güzel dalgalanıyor şanlı bayrağımız....lelele.lelele
-
[quote=abka;178336]asti..eczacılara ne diyon..artık ilaçlar marketlerde satılacakmış...mesela gidip bir kilo apranax alabileceksin...:)[/quote]
Orda iki tarafda beyaz değil...bir tarafda görece yüksek kar marjı ile çalışan eczaneler.... öbür tarafda bunların karlarına göz koymuş 1-2 süpermarketler..hangi süpermarketler olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun:..: (6 ay önce for you mağazalarına drugstore etiketleri yapıştırılıyordu..gazetelerde çıkınca panikle hepsini söktüler)... 6 ay geçti.. unutuldu..taslak mecliste:D:D ortalıkda kaymaklı kazanç varsa sadece ben yiyeyim hesabı:D:D
sonuç: eczacılar yaptıkları işle öok da ölçülü olmayan seviyede para kazanmaktadır ve bu kar marjlarının makul yerlere çekilmesi lazımdır..medeni ülkelerde, bu tür geçişlerde insanların canı yanmasın diye zaman yayılmış geçiş projeleri üretilir..ulus olmak demek adil bölüşüme razı olmak demektir öyle ya...ama neo-liberallerin zihniyetinde ise şu vardır; ulusu toplumu falan .s... et...kar edilecek bir yer varsa biz edelim..:D haşırt diye 10 binleri aç braksak da önemli değil...for you mağazaları kimin mi? bilmem sen bliyormusun:D dün mısır, bugün ilaç, yarın Allah kerim...:rolleyes:
Mesaj1: Devletler ticari işletmeler değildir ve ticarethane mantığıyla yönetilmezler..Devletler o noktaya gelirse, toplumda kim kimi yakalarsa noktasına gelir.... aaaaa ne kadar da denk geldi:)