-
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i0912.hizliresim.com/2009/12/31/1649.jpg[/img][/url]
15 dklık dün dediğim gibi daha shortluk bir numara yok hedef 69550 kapitalı sıfırlamamanız dileğimle herkese mutlu bol kazançlı yıllar temenni ederim.
Saygılar..
-
[quote=enorton;179193]Şuandaki uzlaşmaya göre pascalda 10300 kar var bu ay...[/quote]
deli para ama sapık bir sistem enorton...çok ciddi bir sermeyn olmalı bununla trade etmek için ve çok düşük kaldıraçla girmelisin poza.
hatırlarsan bundan birkaç ay evvelde dibe vurmuştu getirisi...hemde iyi vurmuştu...
hakkaten adı süper uymuş bu sisteme...bizim PASCAL NOUMA gibi ne zaman ne etceği bellisiz.hep kelle koltuktasın şindi ne yapacak avaba diye :::
-
[QUOTE=enorton;179193]Şuandaki uzlaşmaya göre pascalda 10300 kar var bu ay...[/QUOTE]
Sistemler bazı dönemler iyi bazı dönemler kötü oluyor.
Bir müddet kötü performansını bekleyin ve ek sistem olarak işlemlerinizin belli bir yüzdesi ile kullanın. Şu sıralar kullanmak tehlikeli olabilir.
Birde kötü dönemlerde stop ile deneyin belki işe yarar.
Bu işi sn sazan biliyor. Birden çok sistemle işlem yapmak daha avantajlı diye düşünüyorum...
-
:D:D[quote=enorton;179193]Şuandaki uzlaşmaya göre pascalda 10300 kar var bu ay...[/quote]
Teprik ederim..MTX de puan yok yüzde var..Multipass aralıkta %14 artıda (komisyon düşülmüş hali...düşülmemiş hali %18)..sanırsam pıvan olarak da 8500-9000 arası ........senin ziestemi terik ederim...
Amma 2 aydır test ve geliştirme aşamasında olan MPR (Multipass Reloaded:D:D:D) yolda...(işgal altındaki caprica gibi oldu)..... sihirbazı mafetmem lazım:D:D...ve buna kimse engel olamayacak emortım:D:D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179195]deli para ama sapık bir sistem enorton...çok ciddi bir sermeyn olmalı bununla trade etmek için ve çok düşük kaldıraçla girmelisin poza.
hatırlarsan bundan birkaç ay evvelde dibe vurmuştu getirisi...hemde iyi vurmuştu...
hakkaten adı süper uymuş bu sisteme...bizim PASCAL NOUMA gibi ne zaman ne etceği bellisiz.hep kelle koltuktasın şindi ne yapacak avaba diye :::[/QUOTE]
Kasım ayında düşüşte full terste kaldı ama kasımda zararı yok... Temmuz 7500, ağustos 14000, eylül 5100, ekim 6600, kasım 1750... Daha öncesi yok, matriks sağolsun... Neyse elimizde cevher var ama cesaret edip giremiyoruz... Bu ocaktan itibaren portfoyun birazı ile işlem yapmaya başlayayım bari...
-
[quote=enorton;179189]Pascal son durum...
[IMG]http://img709.imageshack.us/img709/9545/hsbc.png[/IMG][/quote]
pascalın dünki asistiyle bugün golü attık. tşk. enorton.dng devamını bekleriz pascaldan:D
-
Hayırlı seanslar dilerim Arkadaşlar aranıza yeni katıldım... 3 senedir Vob içerisindeyim mekanik sistemler, metastock, indikatörler ve 10 yıllık piyasa tecrübemi sunup sizlere faydalı olabilirim diye düşünüyorum...
-
[QUOTE=vobarey;179201]Hayırlı seanslar dilerim Arkadaşlar aranıza yeni katıldım... 3 senedir Vob içerisindeyim mekanik sistemler, metastock, indikatörler ve 10 yıllık piyasa tecrübemi sunup sizlere faydalı olabilirim diye düşünüyorum...[/QUOTE]
ne iyi ettinde geldin hoşgeldin +. nickin güzelmiş
-
66500 longum son poz ... alsat yapacam bugün ...boks..boks..boks. .. akşama kadar hedefim 3500 point ehuehuehue .boks..boks..boks.
-
[quote=selçuklu;179203]66500 longum son poz ... alsat yapacam bugün ...boks..boks..boks. .. akşama kadar hedefim 3500 point ehuehuehue .boks..boks..boks.[/quote]
foruma cok takilma o zaman. dikkatini dagitma.
-
uzlaşma tahminim 70000 üstü .. hayırlı uğurlu olsun ...
-
[quote=boz ayı;179156]ikinci parti için 67.600-67.900 aralığını bekliyorum.........
stop yoktur.....slow traderler böyle günler için vardır.....
asla panik yok.....[B]göğüs göğüse çarpışma haftaya olacak..........[/B][/quote]
ikinci posta 67.650 şort............
-
[quote=fXci;179202]ne iyi ettinde geldin hoşgeldin +. nickin güzelmiş[/quote]
Hoşbulduk tşk ederim .lelele
-
65200 tepe geçilmez (Biraz nostalji yapayım dedim) :)
-
[QUOTE=nunu;179204]foruma cok takilma o zaman. dikkatini dagitma.[/QUOTE]
çok yazamam .. arada flat olunca yazarım ..ama çok sorun değil .. ama çok hızlı klavye kullanırım .ehuehue .:::
-
[QUOTE=enorton;179199]Kasım ayında düşüşte full terste kaldı ama kasımda zararı yok... Temmuz 7500, ağustos 14000, eylül 5100, ekim 6600, kasım 1750... Daha öncesi yok, matriks sağolsun... Neyse elimizde cevher var ama cesaret edip giremiyoruz... [COLOR="Blue"]Bu ocaktan itibaren portfoyun birazı ile işlem yapmaya başlayayım[/COLOR] bari...[/QUOTE]
Ben sizin yerinizde olsam (diğer sistemlerim idare ediyorsa) kötü bir ay geçirmesini beklerim, kullanacaksam da mutlaka stoplu kullanırdım.
-
[quote=hilmi;179210]Ben sizin yerinizde olsam (diğer sistemlerim idare ediyorsa) kötü bir ay geçirmesini beklerim, kullanacaksam da mutlaka stoplu kullanırdım.[/quote]
Kesinlikle katılıyorum en fazla %1 stop loss lu bir sistem kullanmak şart bu diyarda...Katılmadığım nokta sistemlerin ne zaman kötü ne zaman ii davranabileceğini kestiremeyis mesela ben aylarca maksimum riski 4000 puan olan bir sistemle trade ettim ve 38 aylık testleri bunu gösteriyordu ama gelin görünki ekim kasım aralık başı olan dönemde -7000 puan zarar etti nette tabi ben flattim genelde ama bazen herşey öngörüldüğü gibi gitmez beterin beteri vardır kısacası afaki hareketler ve piyasalarda bazen sistemleri terkedip beklemek lazım:)
-
950 ort cover ve short .. 67 üstü stop ...
-
[b]ytl ve ykr'de son gun [/b]
yenı turk lırası (ytl) banknotlar ıle ytl ve
yenı kurus (ykr) madenı paraların 2009 yılı boyunca turk lırası banknot ve madenı
paralarla bırlıkte tedavulde bulunmasıyla ılgılı sure bugun sona erıyor.
Yarından ıtıbaren, ytl banknotlar 10 yıl boyunca, ykr madenı paralar ıse
1 yıl boyunca merkez bankası ve zıraat bankası subelerınce kabul edılecek ve
degıstırılebılecek.
Turk parasından 6 sıfır atılmasına ılıskın ''para reformu'' cercevesınde
1 ocak 2005 tarıhınde ytl banknot ve ykr tedavule cıkarılmıstı. O donemde
tedavulde bulunan turk lırası banknot ve madenı paralar, yenı turk lırası banknot
ve madenı paralar ıle bırlıkte tedavul edılerek yururlukten kaldırılmıstı.
1 ocak 2005 tarıhınde tedavule cıkartılan banknotlar 1 ytl, 5 ytl, 10
ytl, 20 ytl, 50 ytl, 100 ytl olmak uzere 6 farklı kupurden olusuyordu. 1 ytl hem
madenı para hem de banknot olarak tedavule cıkarılmıstı. Madenı paralar 1 ykr, 5
ykr, 10 ykr, 25 ykr, 50 ykr ve 100 ykr'den olusmustu.
5 mayıs 2007 tarıhlı resmı gazete;de yayımlanan bakanlar kurulu kararı
ıle 1 ocak 2005 tarıhınde tedavule cıkarılan ytl ve yenı kurus'ta yer alan
''yenı'' ıbarelerının 1 ocak 2009 tarıhınde kaldırılmasına karar verılırken, turk
lırası banknot ve madenı paralar aynı tarıh ıtıbarıyla tedavule cıkarıldı.
Banknotlar, 5 tl, 10 tl, 20 tl, 50 tl, 100, tl ve 200 tl'den, madenı
paralar da 5 kr, 10 kr, 25 kr, 50 kr ve 100 kr'den olustu. Ytl'den farklı olarak
1 lıra sadece madenı para olarak cıkartılırken, en yuksek banknot kupuru 200
tl'ye yukseltıldı.
Bır yıllık bırlıkte tedavul donemının sona erecegı bu aksama kadar ytl
banknot ve madenı paraların degısımı tum banka subelerınde yapılabılecek. 1 ocak
2010 tarıhınde ıslemeye baslayacak 10 yıllık zaman asımı suresı ıse 31 aralık
2019 gunu mesaı saatı sonuna kadar devam edecek.
On yıllık zaman asımı suresınce bu banknotlar merkez bankası ve zıraat
bankası subelerınde degıstırılecek. 1 ocak 2020 gununden ıtıbaren degerını
tamamen yıtırecek.
1 ocak 2010 tarıhı ıtıbarıyla tedavulden kaldırılacak ytl banknot ve
madenı paraların, 3 aralık ıtıbarıyla donusum oranı, tutar olarak banknotlarda
yuzde 94,79 madenı paralarda ıse yuzde 48,90 olarak gerceklestı.
-aa-
-
çok güzel uzlaştırdılar bizi..:..:
kama da mafiş oldu, uyumsuzluklar da...
hep senin 76.000 hayalin yüzünden emekdar..:D.dng.dng
-
[quote=Cerphin;179215]çok güzel uzlaştırdılar bizi..:..:
kama da mafiş oldu, uyumsuzluklar da...
hep senin 76.000 hayalin yüzünden emekdar..:D.dng.dng[/quote]
Ben itimi bilirim..:mad:
Şimdi itin hatırınımı sayacaz,sahibininmi...
Ben utanç içindeyim beni topluma çıkarma,saklanıyorum...
-
Düz olsun 70.000 olsun...
-
yakın zamanda yavız kardeşiminki gibi ALEX tarzı sistemlerin korkunç para kazandıracağını düşünüyorum.eyle beyle deeel...birkaç kez daha bugünkü gibi tokatlar mı bilmiyorum ama deli para vuracak bu tip sistemler...
piyasa tam bu tip sistemlerin dişine göre bir harekete hazırlanıyor...
bence...
-
[QUOTE=enorton;179199]Kasım ayında düşüşte full terste kaldı ama kasımda zararı yok... Temmuz 7500, ağustos 14000, eylül 5100, ekim 6600, kasım 1750... Daha öncesi yok, matriks sağolsun... Neyse elimizde cevher var ama cesaret edip giremiyoruz... Bu ocaktan itibaren portfoyun birazı ile işlem yapmaya başlayayım bari...[/QUOTE]
Sayın enorton anladığım kadarıyla sizde fazla cesaret edip tam olarak sisteminize uymuyorsunuz. Ben de kendimce geliştirdiğim sistemime uyamıyorum sonra niye sistemime uymadım diye dövünüyorum tabii benim sistemim sizin sistem kadar kar getirmiyor ama bazen bir kontratla bile olsa pozsiyon açmıyorum acaba sizde mi? Sistemine tam olarak uyup bir kontratla da olsa pozisyon açıp uyan arkadaşlar var mı?
-
[quote=EMEKDAR;179216]Ben itimi bilirim..:mad:
Şimdi itin hatırınımı sayacaz,sahibininmi...
Ben utanç içindeyim beni topluma çıkarma,saklanıyorum...[/quote]
niye saklaniyorsun? voba basladigindan beri hic terse kalmadigini ya da bundan sonra kalmayacagini iddia edenler mi var? bakma sen onlara, palavra atiyorlar.:::.
-
Saatlik sistem kullananlar, test sonuçlarını paylaşırsa sevinirim...
[url]http://www.voborsa.com/forum/vobda-sistem-performans-karsilastirmalari-t5171.html?p=174240#post174240[/url]
-
böyle bir günde kuzu ortalıkta yok..rüyamda görsem inanmazdım....hayret bir yaramazlık yoktur inşallah...dünkü aralık lönk devam....67000 üstünne atabilirse öpeceğim deyyusu...
-
[QUOTE=htkemal;179219]Sayın enorton anladığım kadarıyla sizde fazla cesaret edip tam olarak sisteminize uymuyorsunuz. Ben de kendimce geliştirdiğim sistemime uyamıyorum sonra niye sistemime uymadım diye dövünüyorum tabii benim sistemim sizin sistem kadar kar getirmiyor ama bazen bir kontratla bile olsa pozsiyon açmıyorum acaba sizde mi? Sistemine tam olarak uyup bir kontratla da olsa pozisyon açıp uyan arkadaşlar var mı?[/QUOTE]
Ben saatlik sistemime tam olarak uyuyorum 3 aydır... Ama o da zararda ::: Biraz da kısmet olacak...
-
[quote=nunu;179220]niye saklaniyorsun? voba basladigindan beri hic terse kalmadigini ya da bundan sonra kalmayacagini iddia edenler mi var? bakma sen onlara, palavra atiyorlar.:::.[/quote]
Nunucum benim utanacak bişeyim yok şükür,yanlış anlama,başkaları
utanmayınca ben utanıyorum hepsi bu...üüü
-
600 yeresine kadar düşüş bekliyorum .. orası tutmazsa 250 ye iner bence .. kısa devam şimdilik .. 950 stopreverse yeresi benim ...
-
kullandığım kurum her zaman ki gibi
ikinci yükseliş eşiğinde erişime kapandı ve terste kaldım telefonla arayıp kapattırdım pozu yibbaaa günlük gapı bile kaçırsam sonrasında bi şekilde zarar ediyorum benden kaçmıyor.. .dng.dng.dng.dng.dng.dng
arkadaşlar siz siz olun aracı kurum olarak bankalardan sakın sakın sakın aslanlı logosu olan kurumu kullanmayın istisnasız tüm yükselişlerde erişim kesildi .. telefon açtığımda da hep tepeden kapattım , savunmaları da hep aynı işlem yapılıyor.. sizde sorun var.. tamam ben de sorun var büyük bir salağım sizle işlem yaptıgım için ama insan biraz da kendınde sorun arar yahu 50 kere aynı şikayeti yaptım , diğer siteler açılırken sizinki açılmıyosa siz de de bi sorun vardır :)
ok bu kurumla işim bitti benden bu kadar.. tüm fonu aktarıp enortonun önerdiği kuruma geçiş yapıcam.. hesap açıktı zaten , portfoyun 4 te 1 i de ordaydı.. hiç değilse işlem yapmamış olurum kafam rahat olur..
bu ne sorumsuzluk bu ne aymazlık bu ne musteriyi aptal yerine koymaktır yahu.. helal olsun bu devirde ayakta kalmaları bıle başarı..
-
[quote=htkemal;179219]Sayın enorton anladığım kadarıyla sizde fazla cesaret edip tam olarak sisteminize uymuyorsunuz. Ben de kendimce geliştirdiğim sistemime uyamıyorum sonra niye sistemime uymadım diye dövünüyorum tabii benim sistemim sizin sistem kadar kar getirmiyor ama bazen bir kontratla bile olsa pozsiyon açmıyorum acaba sizde mi? Sistemine tam olarak uyup bir kontratla da olsa pozisyon açıp uyan arkadaşlar var mı?[/quote]
Valla ben varım... Bu öyle bişey ki sistem zararları illa etmelisiniz ve de tabiki sistem sizin güveninizi kazanmış olmalı tabi bu baya zor çünkü piyasa hareketleri kendisini sürekli geliştiriyor ve dönem geliyo elinizdeki en ii sistem bile göçebiliyor ancak riski 4000 puanı aşmayan bir sistem ve poz miktarıyla işlemlerin %75 ine bile girseniz deli gibi para kazanıyorsunuz... Bu piyasada kazanmak psikolojiyi beyinden atmaktan geçiyor o da imkansız ben bile %100 uymuyorum sistemlerime ama avantajım sistemin kötü olabileceği sinyalleri az çok eleyebilme yeteneğim biraz yorum biraz tecrübeyle ama nolursa olsun sistemlere uymadan kazanmanz imkansız çünkü borsa denen şey insan psikolojisini tamamen yıkan birşey... Ben elimdeki portföyün %30 u kadar kontratla poza giriyorum atıyorum 10 milyar varsa 4-5 pozla işlem yapıyorum bu methodla tüm portföyü son 9 ayda 2 kat yükselttim sistemimle ki 2009 sistemin en kötü senesiydi ve ağustos vade dışında pek para yapılmadı bu sene tabi son 9 ayı kastediyorum...
Bir de bir sistem 10 dklığı aşmamalı 10 dklığın üstündeki vadelerde sinyal üreten saatlik 20 dklık gibi sistemler bence riskinizi arttırıp psikolojinizi duman edebildiğinden 10 dklık üstü sistem bence kullanılamaz...
-
Güzel ve karlı bir sabahtı.
-
Bu gün acaip sürprizli olacak gibi.
-
Otoyol ve bogaz koprulerının gecıs ucretlerıne %13.91 oranında zam yapıldı
-
[QUOTE=vobarey;179228]
Bir de bir sistem 10 dklığı aşmamalı 10 dklığın üstündeki vadelerde sinyal üreten saatlik 20 dklık gibi sistemler bence riskinizi arttırıp psikolojinizi duman edebildiğinden 10 dklık üstü sistem bence kullanılamaz...[/QUOTE]
Ben de tam tersini düşünüyorum :) Herkes kendisine uygun olan trade tarzını benimsemeli diyelim...
-
nasılsınız....yurdumun yetim evlatları....
genemi IMF ile anlaşmış tayyip agabeyim....ayda bir defa anlaşıyor...sonra cayıyor....
amma....
onun her yaptıgı bu anlaşmalarda....agam sille tokat girişiyor....
yurdumun yetim evlatları....tayyip agabeyimin bu garip IMF flörtü....turbanlı ılımlı ıslam tarzında yürüyor...bakışarak...ellemek yok nikaha kadar emme...
emme...
agam bunu kullanarak...ellemedigi vetan evladı kalmadı...agam gırıstiyan...flört anlayışı direkt yatak...yatagı gurmu gumastan....murad alıp murad veriyor....
-
[QUOTE=sazan;179231]Bu gün acaip sürprizli olacak gibi.[/QUOTE]
Ne açıdan süprizli abi ::: Daha da mı yukarı yoksa aşağı mı??
-
[quote=enorton;179233]Ben de tam tersini düşünüyorum :) Herkes kendisine uygun olan trade tarzını benimsemeli diyelim...[/quote]
Evet öyle de diyebiliriz bana göre ise zarar toplam puanı / kar toplam puan oranı %30 u aşmayan bir sistem diyebiliriz... Bir sistem bir vadede 20000 puan net kar etmiştir bunu 30000 puan kar 10000 puan zarar edip yapmıştır bir diğeri ise 25000 puan kar edip 5000 puan zarar ederek bunu yapmıştır ben 2.sini tercih ederim sırf bu nedenle beni 2009 da ayakta tutan sistemimde vazgeçtim 3 hafta önce...bence bu tip bir sistem uygundur ama aylık ortalama toplam zararı 2500 ü aşmayan bi sistem ile çalışılmalı...Çünkü psikoloji bir kez kaybedildimi bir daha sisteme geri girene dek insan akla karayı seçiyor:)
-
[quote=jani;179234]nasılsınız....yurdumun yetim evlatları....
genemi IMF ile anlaşmış tayyip agabeyim....ayda bir defa anlaşıyor...sonra cayıyor....
amma....
onun her yaptıgı bu anlaşmalarda....agam sille tokat girişiyor....
yurdumun yetim evlatları....tayyip agabeyimin bu garip IMF flörtü....turbanlı ılımlı ıslam tarzında yürüyor...bakışarak...ellemek yok nikaha kadar emme...
emme...
agam bunu kullanarak...ellemedigi vetan evladı kalmadı...agam gırıstiyan...flört anlayışı direkt yatak...yatagı gurmu gumastan....murad alıp murad veriyor....[/quote]
Guzum sende utanmışa benziyorsun..üüü