-
[B]Japon'ların İşe Alınırken Kullandıkları Test[/B]
eğlenceli Japon iş testi IQ testi ... imkansız gibi görünüyo ama
eğlenceli..
Şu anda Japonya'da iş başvurularında aşağıdaki linkteki IQ testi
veriliyormuş!
Oynama şekli:
Linkten, büyük mavi yuvarlağı tıklayın.
Önce sala binecek kişilerin üzerine, salı karşıya geçirmek içinse iki yakadaki kırmızı yuvarlaklara tıklamak gerekiyor
Oyunun amacı:
"herkes nehirden karşıya geçmeli"
Kurallar:
Bir seferde en çok 2 kişi sala binebilir.
Baba, anneleri yokken kızların hiçbiri ile sala binemez.
Anne de babaları yokken oğullarından hiçbiri ile sala binemez.
Kızlar anneleri yokken babalarıyla yalnız kalamaz.
Oğullar babaları yokken anneleriyle yalnız kalamaz.
Hırsız, polis yokken aileden kimse ile yalnız kalamaz.
Salı kullanmayı da sadece anne, baba ve polis biliyor!
10 dk. yeterli kolay gelsin ..
[url]http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf[/url]
-
[QUOTE=enorton;179559]2010 yılı içinde TATİL BOL
[url]http://www.ensonhaber.com/Ic-Haber/247699/2010-yili-icinde-tatil-bol.html[/url][/QUOTE]
Iyiymis, Selcuklu patron yerine ben teprik edeyim:)
Bana da teselli oldu. Mart sonu itibari ile tekrar Türkiye'ye geridönüyorum, Almanya'da idim 3 yildir. 31 Mart 2010 buradaki son günüm, bu yil Paskalya tatili ise burada Nisanin basinda basliyor.dng Türkiye'de telafi edecegiz artik+.
-
[quote=enorton;179560][B]Japon'ların İşe Alınırken Kullandıkları Test[/B]
[URL]http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf[/URL][/quote]
once polis ve hirsiz gecer, polis hirsizi birakir ve geri doner, kahverengi sacli kizi alir ve karsiya birakir, hirsiz ile birlikte geri doner. sonra mor sacli kiz ve anne biner ve karsiya gecerler, anne kizi birakir geri doner, sonra anne ve baba karsiya gecerler, baba geri doner, polis tekrar hirsiz ile birlikte karsiya gecer, anne tek basina geri doner ve babayi alarak karsiya gecerler, sonra baba tek basina geri doner, yesil sacli cocugu alir ve karsiya gecerler, hirsiz ve polis geri donerler, polis kahverengi sacli cocuk ile birlikte karsiya gecer,
polis tekrar tek basina geri doner, ve hirsizi alip karsiya gecer.:::.
-
VOBjektif Seans Odası
2010da yeni bir başlangıç yapalım bari... .lelele
-
1925 sayfa olmuş konu 2010 konusu açtım
[url]http://www.voborsa.com/forum/vobjektif-seans-odasi-t5306.html[/url]
-
birbirimize manevi yonden hep destek olalim.:))).
[IMG]http://www.anadolugenclik.com.tr/upload/imx/dup_yazi/ellerrrrrr94.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=flexy;179541]Şubat vade 17:29:50 - 17:31:00 arası işlemleri koyabilecek var mı?[/QUOTE]
abi işlemler silinmiş gözükmüyore :::
-
hayırlı uğurlu olsun teprik ederim herkesi .. 2010 da hepimiz 200.000 er point alırız inşallah vopdan ...
tabi en önemlisi sağlıklı mutlu hayırlı bol kazançlı bir 2010 yılı olsun hepimize inşallah ...
-
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=221454028014&ref=nf[/url]
Sabah sabah koptum çok komik :::
-
[url]http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=2586&position=0[/url]
-
[QUOTE=fXci;179576]abi işlemler silinmiş gözükmüyore :::[/QUOTE]
[IMG]http://i48.tinypic.com/71lg78.png[/IMG]
-
jerfonun imzaya bak..korku filmi gibi..haklı ..
-
[QUOTE=QUEEN;179585]jerfonun imzaya bak..korku filmi gibi..haklı ..[/QUOTE]
vallah imzayı görünce içhim garardı graliçhem :::
-
[quote=fXci;179591]vallah imzayı görünce içhim garardı graliçhem :::[/quote]
fXci,
Sistem nerde yeniyo??:::
-
ehuhuheuehuehue .... üüwwwwwwwww
O Kehanet Gerçekleşecek Mi?[IMG]http://www.internetajans.com/img/news/88178/system//88178-MP.jpg[/IMG] Baba Vanga'nın kehaneti gerçekleşecek mi?
Bulgaristan'da halkın büyük bölümü, bu yıl yeni bir dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Bulgarların yüreğine üçüncü dünya savaşı korkusunu salan ise öngördüklerinin çoğu gerçekleşen ünlü Bulgar kahin Baba Vanga'nın (Vanga Nine) son kehaneti.
1996 yılında vefat eden ve görme engelli olan Bulgaristan'ın Nostradamus'u ölümünden kısa süre önce, 2010 yılında tüm dünyayı saracak korkunç bir savaş çıkacağını ileri sürmüş ve şöyle demişti:
"2010 yılında aralarında Hindistan'ın da bulunduğu 4 Asya ülkesinin liderlerine suikast düzenlenecek. Bu suikastlar büyük yankı uyandıracak ve 3. dünya savaşının çıkmasına neden olacak. Kasım ayında başlayacak olan 3.dünya savaşı 2014 yılına kadar devam edecek."
Hitler bile akıl danışmıştı
Gerçek adı Vangeliya Pandeva olan Baba Vanga, 31 Ocak 1911'de bugün Makedonya topraklarında bulunan Strumitza köyünde dünyaya geldi.
16 yaşındayken bir fırtına sırasında yıldırım çarpması sonucu görme yeteneğini kaybeden Baba Vanga, bu tarihten sonra Orta Çağın ünlü kahini Nostradamus gibi, sonradan gerçek olan kehanetlerde bulunarak, uluslararası üne kavuştu.
Hayattayken kehanetleri Bulgar hükümeti tarafından kaleme alınarak saklanan Baba Vanga'nın söylediklerinin büyük bülümü doğru çıktı.
Baba Vanga, Bulgaristan'da 1989 yılında devrilen eski komünist diktatör Todor Jivkov dahil çok sayıda devlet adamını kehanetleri ile etkiledi.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi lideri Adolf Hitler tarafından bizzat ziyaret edilen, Rus gizli servisi KGB'nin bile tavsiyeler aldığı Baba Vanga, 1996 yılında 84 yaşında hayata veda etti.
Neleri bildi?
Baba Vanga'nın kayıtlara geçen, gerçekleşmiş kehanetlerinden bazıları şöyle:
"İki çelik kuş kulelere çarpacak, gökyüzü aydınlanacak" (11 Eylül saldırıları)
"Kursk su altında kalacak, bütün dünya arkasından ağlayacak" (2000 yılında 118 Rus askerine mezar olan denizaltının adı)
"Vladimir'in (Putin) zaferi dünyada her şeyi etkileyecek"
"İklimler değişecek" (küresel ısınma)
"Amerika'nın 44'üncü başkanı siyah olacak. Siyahi liderin gelmesinden kısa süre sonra ülke büyük bir ekonomik krize girecek, dünyaya barış değil, felaket getirecek"
Gelecekte neler olacak?
Baba Vanga'nın ölümünden önce kayıtlara geçirilen kehanetlerine göre gelecekte insanoğlunu zor günler bekliyor.
Kanserin dalga dalga yayılmasından komünizmin dönüşüne kadar birçok konuda öngörüde bulunan Baba Vanga, 2012'de kıyametin kopmasından korkanlara da iyi haberler veriyor.
Çünkü Baba Vanga'ya göre, dünyanın sonu 3797 yılında gelecek.
Baba Vanga'nın gelecek ile ilgili kayıtlara geçmiş bazı kehanetleri ise şöyle:
"2011 Radyoaktif dalgaların yoğunlaşması nedeniyle hayvan ve bitkiler yok olma noktasına gelecek. Müslüman ülkeler kimyasal silahlar kullanacak"
"2014 İnsanlığın yarısı kanserle boğuşacak"
"2016 Avrupa'nın nüfusu azalacak"
"2018 Dünyanın yeni hakimi Çin olacak"
"2043 Müslüman bir devlet Avrupa'ya hükmedecek"
"2046 Hastalıklı her organın yerine yenisi yapılacak"
"2076 Bütün dünyada sınıfsız bir komünizm sistemi yerleşecek"
"2088 Bütün hastalıklar birkaç saniyede tedavi edilecek"
"2097 Kimse yaşlanmayacak"
"2167 Yeni bir din gelecek"
"2304 Ay'ın tüm sırları çözülecek"
"3797 Dünyanın sonu gelecek. İnsanoğlu başka bir gezegene göçecek ve yeni bir hayat başlayacak"
02.01.2010 17:43:00
-
2010 topiği hayırlı olsun,şans getirsin herkese..
-
BABA VANGA ölmeden önce ne var ne yok açığa satmış heralde :::
-
Baba vanga herşeyi görmüş görmesine de kafasına yıldırım düşüp kör olacağını neden görememiş::: yoksa tepesine yıldırım düştükten sonramı gönül gözü açılmış.dng
-
[quote=enorton;179596]BABA VANGA ölmeden önce ne var ne yok açığa satmış heralde :::[/quote]
emortım,
bjk nın şampiyon olacağına innaıyorsun da baba vanga ya neden inanmıyorsun:..:
-
[QUOTE=Astatin;179598]emortım,
bjk nın şampiyon olacağına innaıyorsun da baba vanga ya neden inanmıyorsun:..:[/QUOTE]
Kahin baba vanga ya inanmaktansa kahin Denizli'ye inanmayı tercih ederim... Sonuçta geçen yıl haklı çıkmıştı ;)
[url]http://fanatik.ekolay.net/Kahin-2010_3_Detail_33_158577.htm[/url]
-
Haberturk'te şair İsmet Özel'den yine ilginç açıklamalar ve fikirler var...
-
[B]Atilla Dorsay'a göre bu yılın en iyi filmleri[/B]
Geçen yılın en iyileri
ATİLLA DORSAY
02.01.2010
Yeni bir yılın ilk günlerinde hep geçen yıl tartışılıyor. Her konuda, iyisiyle kötüsüyle, geride bıraktığı izlenimlerle... Bu yıl hayli hareketli geçen Türk sinemasına genel bir yaklaşımı (birkaç TV söyleşisi dışında) bu ayın Yeni Aktüel dergisine yazdım. Yabancı filmlere topluca bir bakışı ise gelecek ayın bir dergisinde yapmayı kuruyorum. Ama herkes sevip sevmediklerini, kendi 'en iyilerini' vermeye öylesine meraklı ki, benden de israrla bu isteniyor. İşte benim listelerim.
Benim için geçen yılın en iyi yabancı filmleri şöyle:
1. Avatar
2. Frost-Nixon
3. Halk Düşmanları
4. Şüphe
5. Beşir'le Vals
6. Barselona, Barselona
7. 2012
8. Yukarı Bak
9. Gran Torino
10. Açlık
En iyi Türk filmlerimse şöyle sıralanıyor (önemli iki filmi, Vavien ve İki Dil Bir Bavul'u görememiş olarak):
1. Hayat Var
2. Nefes: Vatan Sağolsun
3. Pandora'nın Kutusu
4. Süt
5. Güneşi Gördüm
6. Neşeli Hayat
7. Uzak İhtimal
8. Gölgesizler
9. Deli Deli Olma
10. Başka Dilde Aşk
-
Anladığım kadarı ile buradan devam ediyoruz, öncelikle bu topik cümlemize 2010 da pozumuz ne olursa olsun şans getirsin, diğer bir temennim de 2010 un mümkün olduğunca reel ekonomiye yakınlaşması, bu oldukça teknik anlizi kullanan bizlerin şansının yükseleceğine innacım tam,......:rolleyes:
-
2010 da bu topikte
[B]görmek istediklerim
[/B]
-bol geyikli teknik analizler
[B]
görmek istemediklerim[/B]
Fitbol - siyaset - din sohbetleri
-
[QUOTE=enorton;179596]BABA VANGA ölmeden önce ne var ne yok açığa satmış heralde :::[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=60912&postcount=29990[/url]
Bu Asya liderlerine suikast işi 2008de olacaktı. Aradan bir yıl geçti diye unuttuk mu sandılar acaba... .dng
-
[quote=QUEEN;179585]cerfo'nun imzaya bak..korku filmi gibi..haklı ..[/quote]
cerfo'yu imzasindan dolayi tebrik ederim. kral ciplak diyebilen nadir insanlardan biri. yuru be cerfo, kim tutar seni?.brv
-
[QUOTE=fXci;179604]2010 da bu topikte
[B]görmek istediklerim
[/B]
-bol geyikli teknik analizler
[B]
görmek istemediklerim[/B]
[B]Fitbol - siyaset - din sohbetleri[/B][/QUOTE]
Anket açtım...
[url]http://www.voborsa.com/forum/vobjektif-seans-odasinda-borsadan-baska-konular-da-konusulsun-mu-t5314.html?t=5314[/url]
-
Konu daha farklı bir noktadan çıkmıştı..O yüzden bence arzuları daha uygun yansıtacak (bence) başka bir anket daha açtım..
[URL]http://www.voborsa.com/forum/anket-vobjektif-seans-odasi-t5315.html?t=5315[/URL]
-
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Affınıza sığınarak ve günlerden Pazar olması nedeni ile biraz uzun oldu ama toparlıyalım istedim ve manzara böyle devam etmiş böylede kapamışız 2009 ‘u[/FONT][/COLOR]
[I][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/I]
[I][COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]07.09[/B][/FONT][/COLOR][/I]
[I][COLOR=#333333][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/I]
[I][COLOR=#333333][FONT=Verdana]IMF hikayesinin daha bir süre gündemde bu haliyle kalacağını (el sıkışıp imzalamamak hali) düşünüyorum.Faydalarına gelince bu haliyle T.L. yi ipten aldı 1, iş uzadıkça USD kuru görece güzel 1.50 leri koruyor 2, M.B. USD ye müdahaleden kurtuluyor 3, Ödemeler Dengesini ihracat yönünde koruyarak Cari açığa azaltıcı etki yapıyor 4, İmzalanacakmış gibi yapıp tatlı Bono faizlerini düşürerek İNDİREGANDİ ye olanak sağlıyor 5, Enflasyonu düşürücü etki yapıyor 6, v.s.Yani lafın kısası bu hikaye kum saati gibi çalışıyor.İstediğiniz zaman ters çevrip yolunuza devam edersiniz.Düşünsenize imzalamaz gibi yapıyorsunuz hop siyasi prestij, imzalar gibi yapıyorsunuz yine siyasi prestij, altın yumurtluyan tavuk!Demeki bu konuda sırası ve zamanı gelince istediğiniz gibi hareket edersiniz.Birde bu zamana kadar imzalandığını düşünelim, Türkiye IMF den almış olduğu kaynağı (20, 30 milyar USD her neyse) ertelenmiş taleple çoktan peşin olarak geriye ödemiş ve aldığı boçta yanına kar kalmıştı(bi şey diyecektim ama), oldumu sana prestij kaybı, borsa çoktan inişe geçmişti bile.Düşünsenize bütün dünyada dolar tepetaklakken sen 20, 30 milyar usd alıp kriz ortamında zaten 1.50 lerde düşmemek için zor tutulan USD nin yanına 20,30 milyar kardeş daha koyuyorsun.Krizin nimeti olan cari açıktaki daralma bir anda tersine hortluyor, ertelenen talep eflasyonu azdırıyor ve siyasi prestij mütakip senelerde borç hortladı diye büyük yara alıyor.Demekki bu işin şimdilik sırası deyil.Yardım el altından yapıldı bile Net Hata noksan 18.000 usd diyor bilinmeyen, bilinenleri biz zaten SHORT luyoruz ve LONG luyoruz.[/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][I][COLOR=red]Böyle başlamışız Temmuz 2009[/COLOR][/I][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]10.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]AKP artık sona gelmiştir, artık politika üretemez, açılımın altında kalmıştır,hiç problem yokken iki tarafta birbirinden uzaklaşmaktadır, önceden terör örgütü vardı, şimdi bu örgüt kürtlerle ikame edildi, terör yok oldu yerine kürtler kondu, şimdi türk halkının gözünde bütün kürtler terörist olurken ve hissiyat günden güne artarken, tersi kürtlerin gözüyle türklerin hepsi artık asker ve polis, cin önce şişeye konmuş, sonrada dışarı çıkartılmıştr, bu hükümet politikası olamaz, çünkü cin önceki hükümette şişeye konmuş, bu hükümette dışarı salınmıştır, öyleyse farklı iktidarlar ve siyasetleri sözde biri diğerinden farklıyken, neden birbirinin devamı olarak hareket etmektedir, halktan hangi plan, kimin planı ne uğruna saklanmaktadır, krekterler farklıyken neden hep aynı oyun her partide sahneye konmaktadır, türkiye ne yazıkki teerün en tehlikelisiyle, etnik terörle başbaşa, coni bunu görmüştür, politika coninindir ve iflas etmek üzeredir, kuzey ırakta kürt devleti ordusuyla beraber kurulurken olası arap saldırısına karşı, cephe gerisi ayarlanmaktadır, ikircikli yandaş medya bunu bile çarpıtarak, coni bölgeyi terkederken garanti ülke türkiye olarak dile getirmekte, neredeyse halifeliği bile gündemlerine almaktadır,yazıklar olsun bu holdinglerin finansa sıkışmış medyasına, işte coni artık parayı kurtarma telaşındadır, fitch ve ...i de o yüzden ortaya salmıştır,...taşeronlar parayı kurtarmak için sıradadır,.......[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]10.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Dov yavaş seyir yapacak önümüzdeki dönemde, 107xx sonrası düşüş ve sonrasında yataya girecek, bu bant benim tahminim 107xx ve 9300 civarlarında olcak ve uzun sürecek 1 seneye yakın, yıl sonu nedeniyle dov bu geberik halini sürdürecek, blançolar için, traşlı çocuklar için, bonuslar için, bu nedenle ay sonuna kadar patinaj devam edecek, o esnada bizim killermen (ağa) burada seri doğramalarına devam edecek, çünkü ana kasa coniye blanço yazacak ve ağada oradan bonuslanacak, buradaki yerlilerin alayı taşeron çünkü, bu yüzden ağa birazda iç dinamiklerden dolayı coniyle pek ilgili deyil, zaten coni de taşeron kullanıyor, onlarda fdji ve fspx, yani coni göçse dahi bu ikisi kolluk görevine devam edcek bir süre daha, benim proceksiyonum işte bööle…..[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]11.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Patronlar klabı, IMF konusunda kızgın, dolare borçları fazla IMF ile yapılacak anlaşma bunlara öteden beri olumlu yansıyor, öte yandan faizde gelinen noktada sıkıştılar tercihleri faizlerin bu seviyeden aşağı düşmesinden yana değil, yükselip düşmesinden yana doğal olarak, meali:
[/FONT][/COLOR]Klab üyeleri hükümetin kendilerini süreç dışında tutarak el altından iş götürmesine kızgınlar, bizde bilelim demek istiyorlar, yani değersizler kervanına Tusiadda katıldı,
[COLOR=red][FONT=Verdana]açıklamalardan çıkan esas mana bu, arkadan vurularak Musiadla ikame edilmekten korkuyorlar, bunda son olaylarda güçlü işaretler var, yani mikrofon bir iki sene sonra farklı bir klaba tutulabilir, gelelim diğer konulara:[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana]
1.IMF diyorlar ya bu kurla IMF olmaz olursa bir süre sonra(3-9 gibi) ay sonra dolar zirve yapar, çünkü dolarda conide sıkıştı idare etmeye çalışıyor,bunun yerine kuru yükseltip (kontrollü olarak), sonrasında IMF yapıp tekrar şu anki 1.50 seviyelerine gelmek sağlıklı olandır, %50-100 arası dolarizasyonu kaldırabiliriz, M.B. açıklamalarından çıkan anlamda bu, şimdi yaparsak öteriz diyor,
2.Öte yandan devalüasyon %10 civarı en sağlıklı olandır, faydası ekonomik baskı nedeniyle tavizkar dış poltikadan kurtulmuş oluruz, zararı G-20 yi karşımıza alırız, dünyada gelişmekte olan isyanın lideri oluruz, coni çok kızar şiddetli cezalandırılırız,
3.El altı zaten uygulanıyor, ama klablar da neyin kızıyor işte, bilmek istiyorlar ve siyasi gelişmelerden de tedirginler,......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Dışarıda makrolar bu gün borsa lehine, dxy şu ana kadar stış baskısında, bizde tahvil yüksek [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]klab[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana] yurda hoş geldin diyor, sopa yani, havucu almak içün,.....[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Tusiad(klap) ikide bir IMF ye gerk kalmadı diyor, hazırız bu mu demek yoğusam,[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Aslında taktiği çok açık yazdım, başka bir arkadaş daha iyi sonuç alabilir, bu metodla, ben bu kadar, az giriyorum, hep bir nakit ayağı var, sabırı öğrendim gibi, dip ve tepe analizleri, makro konjöktür yardımıyla eyi sonuç üretiyor, tabiki pitch gibi durumlara bir şey yapamayız, ana gemi dolar ve faiz, ağanın ürktüğü yer bu ikisi, altın, parite,borsalar, petrol, futursuzlar,düşük faiz v.s bir taraf, yüksek faiz ve dolare bir taraf, sona gelindiğinden hareketler net gözüküyor, dünyada güven az, para çok, adamın önüne bir çuval dolar koy, bir iş kurmaz durum öle, dünya güven sendromu, internet yüzünden, forum bile sekteye uğruyor,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]14.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Para yalan söylemez, mal söyler ve borsa maldır, öyleyse yalancıdır, DXY pradır ve doğrudr, tahvil ise onun zamanda aldığı yoldur, öyleyse o da doğrudur, tek risk taşeronlardan gelcek risktir, buna dikkat edilmeli, s&p gibi, IMF gibi, moody gibi, yumuşak kARIN BURASIDIR,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]15.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bu gün örneğin dov yukarı olsa idi bunlar bu kadar ateşli olmazdı, çünküm dovun yukarsı geberik olcak canlı olmayacak, bu seferde long biçecek bunlar, çünkü gün boyu bu defa artıda oup dova satacaklardı, ben dova sınır, koydum 107xx, basket topu gibi avucladım onu, orayı geçse bile hızla geri gelecek, 3 dünya dayanamıyor çünküm, bu conide ta başından beri kriz yok, hibinoda, sadece dünya büyüyemiyor, o yüzden hacim küçülüyor, von mises bunu güzel yazdı, bunların dolarıda altın da hapsediliyor bu tezgah, altının ana görevlerinden biri bu, güvensizlik miş fala filan, istir lan, altındaki dolar py ye çıkarsa işte o zaman krize gireer bu hibinolar, caddelerde dolarlar uçuşur, biz de bir çeyrek altına erkli suyu içeriz, işte kaba taslak böle.....[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]17.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Patronajlar senaryoyu yazdık, web-cam senearyosu okuyanlar hatırlayacaktır, ve dov önemli hale geldi bu gün, buraya kadar futursuzlar önemliydi, niye dünya nöbeti tutuyorlardı, şimdi bunlar adam kaçırıyorlar,yani eksideler, dov şimdi bunları + yaparak cezalandırır, nöbeti düzgün tutun diye, iki gündür dov geberik eksilerde kapadı, yıl sonu hedefleri varsa ki var bence, bu gün geberik yukarı deneyebilir, aynı zamanda eş zamanlı içini boşaltıyor bunlar yani dağıtım yapılıyor bu metodla, yalnız poz alacağımız yerelere dikkat lütfen ve pramitli olsun, birden hesini koymayalım,....... taşeronlarda cabası buna da dikkat, bu ara iyi haberlere ihtiyaç birikti, dün hükümet toplandı şişrirler yakın zamanda bi tane(IMF), bir kaç günlük idare lambası yanar böylece,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]19.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Şu anlattığım hikayeden sonra yakın takibimde dov ve bildiğim tek şey, trendi kırdıktan sonra kırdığı trend çizgisinin üstüne tekrar kendini atıyor, bunu bir çok defa yaptı, benim emin olduğum şey bu rutin hareketlerinin dışında, 107xx ları orta vadede geçemeyecek diyorum, dinlenecek bana göre, çünkü üçüncü dünya dayanamıyor...........
1.Bir dönem için şu kullanıldı kötü veri psikolojisi, biz tedirgin olduk, dov yükseldi, [/FONT][/COLOR]çünkü kötü verinin boyutunu kestiremiyorduk, oysa bu faizleri görece düşük seviyesinde baskılıyordu, eknomiye olan güvensizlik diğer taraftan altını kamçılıyordu, bir taraftan da fed piyasaya dolar salarak ekonomiyi hareketlendirmeye çalışıyordu, piyasada ki fazla dolar başta altın diğer emtialarca ve borsalarca emiliyordu, yani adreslere gönderiliyordu, ayrıca carry trade doları gelişmekte olan ülke piyasalarında para kazanmaya devam ediyor, G-20 de disiplin edilen ülkeler faizlerini düşürmeye devam ediyordu, ayrıca mecburdularda,
2.Şimdi şişen fiyatlar var, neler şişti altın, parite, görece petrolün varil fiyatı ve borsalar, yani yol alındı, yokuş çıkıldı, düzlüğe gelindi, şimdi neyi kestiremiyoruz şişmenin boyutunu, yani daha şişermi, o zaman nelere bakacağız en çok şişenlere, yani gelişmekte olan pazarlara, bu pazarlar 1. ci de özetlenen durum gereği kaynak transferine konu oldular, bundan kaçmak için faizlerini panik halinde indirdiler, çünkü fed in kovduğu dolar bütün mallara ve bondlara girecekti, öylede oldu, öyleyse faizler düşürülüp kaynak transferi görece azaltılmalıydı ve bu yapıldı, yani ABD de FED in baraj kapakları patlamış ve kaçan dolar sular seller gibi 3.pazarlara akmıştı, deyim yerindeyse düz etti her yeri, bizdeki faturası 50 milyar liralık bütçe açığı, 200 milyar borçtan 500 milyar dolar borcu zorlayan bir ekonomi ve süreç 2003 den beri devam ediyor, japon yeninide hesap edersek daha eski tarihlerede ulaşırız, öyleyse kaynak transfer olmuşsa finansman ihtiyacıda doğmuş demektir, bütçe açıklarından bunu anlıyoruz, hasır altı giren kaynaklar dahil bütçeler dikiş tutmuyor, çünkü transfer çok hızlı oldu ve dolar hala ülkesine geri dönemiyor, işaret henüz gelmedi, yani eflasyonda artış, orada eflasyon artmadığı gibi, 3. pazarlardada artmıyor çünkü sistem herkes için aynı ve oyunun kuralı tek, malum komşu fazla dayanamadı bu yüzden, düşük faiz düşük kur ve merkez yine artırmayacam dedi bu yüzden, dondurdu adeta, e kur düşük olunca yani coni parasını aşağı bastıkca, sen nasıl yacaksın IMF, yapamassın, iki nedenden,
A) ülkende dolar zaten bol, çünkü carry trade halen devam ediyor, senin ihtiyacın kaynak deyil transferi durdurmak, ama ta başından şimdi deyil,
B) Ödemeler dengen allak bullak olur, önüne gelen mala saldırır, borcun çıkar 750 milyara, kur iner 1.20 lere 1.30 lara, faizde düşeceğinden kaynak taransferine kaldığın yerden devam,..........ve sen düşersin sandelyeden,...
öyleyse el altından finansmana devam,... bedeli ağır hemde çok ağır oluyor tabi, en güzeli bas parayı yap devalüasyonu eşitle bütçeni, e adam bağlamış seni G-20 den, natodan, boptan......, yaparsan devalüeyi bu defa dünyada adın çıkacak isyancı ülkeye, hem adam donunu bağlar feleğin şaşar birden, devrilir gidersin sandelyeden, uy uy sisteme uy,..uy...uy...piş piş kayıkçı, kayıkçının küreği,........
3.Aslolan zaten reel ekonomiyi harekete geçirmek, finansman bulmak deyil, ama hangi reel ekonomi bizdeki mi, onlardaki mi, onlardaki tabii, it ite, it kuyruğuna,.... adam alınca doyuruyor 1milyar 300 milyoluk çini, yiyor dolarları canlanmıyor reel ekonomi, bir canlansa artacak enflasyon, çıkacak istihdam, harcayacak insan, bir görsek şu canavarı hemen çağıracam dolarları geri,
Bu yüzden düzlükteyiz şimdi,
107XX-9700 /107XX-9300
[COLOR=red][FONT=Verdana]İşte düzlük burası çatırdayan ekonomiler yani,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]22.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sayın ccabuk özet olmasın diye 1929-2009/1982-2009/2002-2009 olarak bölüm bölüm getirdim eldeki teknolojiyle, okuma çeyrek yıllık, aylık, 7 günlük ve günlük olarak,
1.çeyrek yıllık ta devasal bir OBO varki bizim kırılan obo lara benzemez 1998 -2009 arası, tutarsa hedefi dovu haritadan siler, kapitalizmin sonu olur,2012-2015 lere kadar uzadığı için bahsetmeye değmez, ABD de buna izin vermez,
2.Aylıkta 1982 kırılması ile başlayan yükseliş devam ediyor, indikatör bunu doğruluyor, ama iki üç seneye yayılan bir periyot ve hedefi 1982 den trend line yakalamaktır, zaman içinde bu olcaktır, bu günden yarına beklemeyin,
3.7 günlükte 10800 birinci,11500 ikinci yatay dirençlerdir ve 1998 den gelmektedirler, yine 2000 den gelen alçalan trend dovu olası düşüşlerde 8000 lerde karşılamaktadır ve son olarak 2008 zirvesinden gelen alçalan trend 107xx lerde dova karşı koymaktadır, bu bölümün özeti dovun işi kolay deyildir, 11500 TOBO hedefine gidebilmesi için sırasıyla 107xx,10800 leri ciddi kırması gereklidir, benim görüşüm 1000 veya 1500 puanlık bantta 10800 en olmak üzere 2010 u yatay bantta dinlenerek geçireceğidir,
4.Günlükte 2008 den gelen alçalan trend dovu 10500-600 lerde karşılamaktadır, sonrasında 10800 vardır, yine dovun 9 aylık devasal takozun altına sarkması ve kırmış olması dovun olası yükseliş ataklarında takoz ucuna 108xx lerde çarpmasına neden olacaktır, özetle benim görüşüm 10800 ler dov için 2010 un büyük bölümünde en olacak ve dovun 108xx en olmak üzere 1000 -1500 puanlık bir bantta 2010 yılının büyük bölümünde dalgalanacağıdır, makro gelişmelerden dxy ve 10 yıllıklardaki yükseliş çabaları bunu destekler niteliktedir, 2010 da soygundan çıkan ekonomiler, artk reel kesime odaklanmak zorundadır, 2010 için temel sorun artık istihdam ve reel ekonomi olacaktır, yani çarklar çevrilmeye çalışılacaktır, bu dönemde değeri artmış dolarla zora düşmüş gelişmekte olan pazar ekonomileri, fonlanacak, talan ve soygun, canlanan ekonomik aktivitelerle artarak devam edecektir, 2010 un son çeyreğinde bunun sorgulaması yapılacaktır, yükselen dolar kuru bizde bir IMF anlaşması için uygun zemin oluşturacaktır, dolar tahminim ilk 6 ay için iç ve dış nedenlerle yükselen bir ivme yaşacaktır, gelişmekte olan pazarlar fonlanacak, kış palamudu gibi yeni soygunlar için yağlanmaya bırakılacaktır,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]28.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Meydan o kadar boş deyil, bunlar........eşeğin önüne ot komazlar, paralarını çok severler, kaybetmek asla istemezler, çünkü dünyanın dört bir tarafında işlem ve operasyon yapıyorlar, yan masa meksikoda bu masa türkiyede gibi düşünelim, adam meksikada para yapıyor eller havaya kalkıyor, ole falan seseleri, türkiye para kaybediior, süngü aşağı düşümüş, hemen kapı önüne kor bunlar, admları,ayrıca işin vob ayağını bırakalım, hisse spot bölümü var, adam oraya dediğinin 10 katı para koyuyor, bunuda düşünmemiz lazım, iş o kadar basit deyil, ben her zaman basit bir ölçüde koyarım bu durumlarda, bu işten anlamayan sıradan insanlar yayılmış hepsinde dolar çıkacak beklentisi var, anladıklarından deyil, zaten öyle oluyor, beklenti yaratılıyor, sonra düğmeye basılıyor, şimdi bir allahın kulu herşey yolunda diyebilirmi, diyemez 10 mesele desek kaçı yolunda gidiyor desek, sadece hükümet mecliste sandelye olarak çoğunlukta der, gerisinde ayrışma var, karıncanın beli ince ve atık dötü ona ağır geliyor, öyleyse sen bu adama spotta nasıl hisse aldıracaksın, vadeliyide ona göre yukarı atacaksın burada volüme iyi bakmak lazım spotta, ver ver kazan kazan, e verecek kalmadı, bitti, önceki yazımızda işin ekonomik ayağı tammalandı, şimdi siyasi ayağına başlandı demiştik, bu zor öyle kolay deyil, söz konusu vatansa gerisi teferruat, insanlar özelleştirmede soyulduklarını yeni anladılar ve ankaranın ayazındalar 17 gündür, son kaleleler, o yüzden tınlanmıyorlar, ama mücadelede sert olacak o anlamda son kale oldukları için, IMF oke dese bu gün verirler istediklerini evlerine gönderirler adamları, ama sam amca zincirlemeden korkuyor, onlar kelebek etkisini iyi bilirler, bir arkadaşım var son vagoncu, ara sıra soruyorum, bu da bir indikatör bir anlamda, 100 koydu hisseye, 120 oldu, silkelediler 80 oldu, dün sordum, kafa kafaya dedi, al paranı çek git dedim, çünkü o bir daha kazanamaz ilk silkelemede önce 80 yapar sonra daha aşağı nöbetçi yatırımcı olur,.....şimdi bu yredeyiz bana göre palanın adama para kazandıracak hali yok,......herkes kazanırsa pala ne kazanacak, ortam var sonuna kadar ortam yok bir dakka durmaz basar tokadı bu böyle, bir de şu var gidecek yerleri yok, yani 1994,2001 gibi düşünemeyiz artık, sermaye hareketi hızlı oluyor, hılı çıkıyor ve çok çabuk dönüyor, yani fasılalı soygundan, sürekli soyguna geçildi o yüzden adam dışarıda ortan olmayınca ince ayar çekiyor, fitch bunlardan biri, güzel olanı, kolay olanı, ama IMF öyle deyil o kur yükselmeden gelmez buraya bu belli, ayrıca ukraynayıda köpek ettiler vermediler, bu iyiye işaret bize de vermeyecek taki kur yükselene kadar, şimdi verirse total borç 750 - 800 milyarı bulur, bu yüzden korkuyorlar bize kalsa çoktan alacağız,adamlar zor tutuyor bunları, şimdi coni bu anlamda araya faiz ve doları alacak kurlar gelişmekte olan ülkeler de yükselecek ve IMF tarafından fonlanacaklar, işte 2. soygun bundan sonra başlayacak, onun öncesinde yatay py beklenti, yalnız alt çıtayı 44000 den 50 ye çektiler bu son hareketlerle,....[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bu adamların paralarımızla işleri yok hala anlamadınızmı, [/FONT][/COLOR][B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]bedeni istiyorlar,[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana] abanmaları bu yüzden bütün güçleriyle abanıyorlar, ha bire odun atıyorlar sobaya, ukrain devam, dubai devam, grace devam, olmadı fitch, pitch,...devam son şansları zamanları azaldı yaptılar yaptılar, yapamadılar dönemsel 10 yıllık bekleme, 1991, 2003, 2013 oranlar fibonacci gibi,.......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]10 yıllık bond lar zirvede, yani conide paranın maliyeti artıyor demek bu, bizdede faiz yükselerek buna eşlik ediyor, bunu iki açıdan ele alacaz, benim yaptığım incelemelerde faizin yükseldiği bu dönemlerde genel olarak borsalarında yüselişe eşlik ettiği şekilde, bunu ekonomilerin görece düzeldiği şeklinde yorumlamamız ve borsalarında önde giden ajan göstergeler olarak bunu satın alması diye yorumlamamız mümkün, örneğin coni ekonomisi için faizin tehlikeli olacağı yere 6,75 düzeyleri, buraya kadar öngörülebilir, öyleyse burada düşüncelerimiz şunlar olmalı,
1.Faiz yükseldiğine göre, yani paranın maliyeti yükseldiğine göre, dünya paralarınında değeri yükselecek, tabiki gelişmiş ülke paralarının öncelikle, öngörüm bunda dolar başı çekecek, euro ona göre dengede pozisyon alacak diye düşünüyorum bir süreliğine,
2.Faiz yükseleceğine göre mali sektör karlarıda artacak tabiki, ne zaman bir süre sonra, faizlerin yükseliş hazırlıklar bu yönde gelişmeye devam ediyor,önce araya doları alacaklar ondan sonra, zira öncelikle gelişmiş ülke paraları yükseleceğinden tl bir süreliğinede olsa değer kaybedecek, bu durum ayrıca muhtemel IMF anlaşması içinde uygun zemini hazırlamış olacak,
3.Dolar aradan çekildikten sonra faizlerin yükselerek düşme eğilimi içine gireceği dönemde, borsalar mali kesim kar artışından olumlu etkilenerek yeni bir yükseliş dalgası başlatacaklar, ne zaman dolar çekildikten sonra, kaynak trasferi nedeniyle açık veren gelişmekte olan ülke ekonomileri bu süreçte finans açıklarını fonlanarak kapayacaklar, yağlanacaklar, tekrar et ve süt verecek duruma gelecekler, ülkelerin ödemeler dengeleri tekrar açık verecek kıvama gelecek, fonlanabilmeleri için kurların yükselmesi gerekir, aksi et ve süt veremedikleri gibi vücut dirençleri düşerek kötü derecede hasta olurlar,....yani cari açık alır başını gider,
Sonuç: yatay piyasa hem coni için hemde bizim için kaçınılmaz, benim ölçtüğüm yereler dov için 107xx, bizim için 68-70xxx en leridir, reel sektör beklenecektir bir süreliğine, sonra krediler açılacaktır, bu klasik işleyiş senaryosudur, çalışmadığı durumlar zaten krizdir,......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]29.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Özetlersek, haclılar 2010 un ilk günleride dahil dünyayı ayakta tutabilme adına, nikkei ye gaz verdiler öncesinde, dxy yi aşağı bastılar, pariteyi de görece yükselttiler, ne için grup müdürleri blanço yazabilsinler diye, zorlandıklarında faizide aşağı basıyorlar, bir süre daha dayanacağız, burada referans gold, onu kaldıramıyorlar ip ucu bu, futursuz nöbetçileri geberik + lar yaparken, diğerleriyle algılamaya oynuyorlar, nikkei, parite, dxy,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]31.12.09[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]IMF 9. kez ısıtılıp ocağa konmuş durumda, efg den yapılan açıklama kaynak cnbc-e 15,20 gün içinde bir resmi açıklama duyarız şeklinde, bu defa da olmassa artık olmaz diye düşünürüm diyor tepesindeki adam, sürenin 15, 20 gün olarak açıklanması biz shortlar için kötü, bu süreç demek çünkü ve ağaya büyük avantaj,diğer yönden hükümetin bunu her defasında konu edip öteleyerek araya zaman koymasını ve ağanın elini rahatlatmasını da anlamak mümkün deyil, hele artık 9.suysa, ama bu hükümet böyle yoğurt yiyor, vatanı mı savunuyor soyduruyormu, diğer meselelerinde olduğu gibi bunu anlamak ve ayırt etmek ayrı bir tartışma konusu, [/FONT][/COLOR][B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]biz ne demiştik, kur yükselmeden IMF olmaz, ve temmuzdan beri de bunda başarılı olduk, dediklerimiz oldu, peki değişen ne, niye tekrar ısıtıldı, nedeni yurt dışı, bu gün conide faizler ve dolar güçleniyor, değişen bu, güçlenen doların bizde döviz kuru üzerinde pozitif etki yapacağı yani kuru yükselteceği, diğer yönden IMF üzerinden alınacak kaynağın döviz kurunu düşüreceği ve böylece yurt dışı kaynaklı kur yükselişi ile, IMF kaynaklı kur düşüşünün birbirini en azından bu seviyelerde 1.50-55 ler arası dengeleyeceği ve neticede büyümenin bundan olumlu etkileneceği hesap edilen, zamanlama gerçekten güzel,.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#333333][FONT=Verdana]....kötü olan bizzat başbakan tarafından bunun 15, 20 gün öncesinden duyurulması, kötü bu, yap IMF yi şak diye açıkla alan alsın, satan satsın, yine bir parkur kondu önümüze 15, 20 gün ve bu adamlar bunu zaten hem IMF kanadından hemde hükümetten iki taraflı takip gücüne sahip, bu adil deyil,....... uğraşacağız,
Yumuşak karın ise eğer coni parasını aşağı basarsa 750 milyar dolar iç borcu çok rahat yakalarız,.............yumuşak karın bu,.......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][I][COLOR=red]ve böylede bitirmişiz,.........2009 'u[/COLOR][/I][/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=fXci;179591]vallah imzayı görünce içhim garardı graliçhem :::[/QUOTE]
vallah benim hergün içim kararıyor bu mezarlıkta..:..::..:
-
[URL=http://img101.imageshack.us/i/screenhunter1cm.jpg/][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/9373/screenhunter1cm.jpg[/IMG][/URL]
Şubat vade desteği yvade kapanışı olan 66878 yarın yakın vade açılışı bu destekten olabiir özel nasıl ayarlıyor şaşıyorum.
Bol kazançlar.
-
aklıma bişey takıldı gece gece.şimdi birçok kişinin başına gelen bir olay var yanlış emir gönderme.malum emir ekranında bütün vadeler,şunlar bunlar alt alta adam yanlışlıkla XU30 alıp satacağına XU100 emri gönderiyor veya USD emri veriyor v.s.
mesela e-brokerdan emir göndericem lem önce icik bicik onca zımbırtı arasından doğru vadeyi buluyorum.yanlış mıyım değil miyim bi daha bakıyorum v.s.lem bi gün yanlışlıkla gidip XU100 işlemi yapsak ocağımız söner mazallah...
en çok işlem gören tahta XU30 YAKIN VADE.neden acaba emir ekranlarında bu kodla işlem yapılamıyor? tahtayı izlerken graflara bakarken bu kodla izleyebiliyoruz.emir neden gönderilemiyor peki?
aslında bunu yazmak lazım VOB A.Ş. ne kardeşim bir sürü adam o kodların arasında kayboluyor benzerlikten dolayı gidip yanlış emirle çarpılıyor.açın bir yakın vade kodu oradan işlemlerimizi kolaylıkla yapalım.deel mi?
-
[quote=TÜRKOĞLU;179644]aklıma bişey takıldı gece gece.şimdi birçok kişinin başına gelen bir olay var yanlış emir gönderme.malum emir ekranında bütün vadeler,şunlar bunlar alt alta adam yanlışlıkla XU30 alıp satacağına XU100 emri gönderiyor veya USD emri veriyor v.s.
mesela e-brokerdan emir göndericem lem önce icik bicik onca zımbırtı arasından doğru vadeyi buluyorum.yanlış mıyım değil miyim bi daha bakıyorum v.s.lem bi gün yanlışlıkla gidip XU100 işlemi yapsak ocağımız söner mazallah...
en çok işlem gören tahta XU30 YAKIN VADE.neden acaba emir ekranlarında bu kodla işlem yapılamıyor? tahtayı izlerken graflara bakarken bu kodla izleyebiliyoruz.emir neden gönderilemiyor peki?
aslında bunu yazmak lazım VOB A.Ş. ne kardeşim bir sürü adam o kodların arasında kayboluyor benzerlikten dolayı gidip yanlış emirle çarpılıyor.açın bir yakın vade kodu oradan işlemlerimizi kolaylıkla yapalım.deel mi?[/quote]
benim de basima gelmisti. yanlislikla en son vadeye emir yazmisim. tusa basmamla 700 puanin girmesi bir olmustu.:::.
-
bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179646]bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D[/QUOTE]
Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...
-
[quote=enorton;179648]Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...[/quote]
bu işlerine gelmez aradaki geçişte komisyon alıyorlar.düşünsene her vade sonu aşağı yukarı 100-120 bin hatta daha fazla kontrat diğer vadeye taşınıyor.bunun komisyon değeri hiçte az değil.aracı kurumlarında vob a.ş.ninde işine gelmez.
unut bunu :D
-
[quote=TÜRKOĞLU;179646]bence bunu yazalım forumcek VOB A.Ş. ne mail olarak.belki aynı anda onlarca mail giderse nooliy yaw derler :D
VOBORSA ky koruma timi :D[/quote]
Hımmmmm..Hıııım da hımmm... Sanırım bu VOB A.Ş. ile ilgili değil. İşlem platformu ile ilgili...Yani e-broker kullanıyorsanız MATRIKS e yazmanız lazım...Yani geçmiş olsun yazmasanızda olur.
Misal ben atracı kurum değiştirdim..veri izleme için yine MTX kullanıyorum ama işlem plaformu olarak IDB kullanıyorum...Burda populer kontratlarım diye bir liste var...Oraya yvade hangisi ise seçiyosun..İşlem dediğinde doğrudan o geliyor.lelele.lelele.lelele
-
[quote=enorton;179648]Bir de keşke otomatik olarak vade yenilense, vade sonunda poz kapatıp yeniden açmaya gerek olmasa otomatik olarak diğer vadeye geçilsebilse...[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;179651]bu işlerine gelmez aradaki geçişte komisyon alıyorlar.düşünsene her vade sonu aşağı yukarı 100-120 bin hatta daha fazla kontrat diğer vadeye taşınıyor.bunun komisyon değeri hiçte az değil.aracı kurumlarında vob a.ş.ninde işine gelmez.
unut bunu :D[/quote]
VOB AŞ genel müdürü, bir miktar komisyon ödeyerek sonraki vadeye geçişi olanaklı kılacak altyapı geliştirmesi üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Diyeceksinizki zaten şimdide yvadede kapa uvadede aç yaparak yaptığımız bir şey değil mi bu? yanıt: değil...yvade de poz kapadığınızda misal 1000 puan zararda kapattıysanız, teminatınız azaldığı için uvadede aynı sayıda kontrat açamıyorsunuz... üzerinde çalışılan bu sistemle poz kapanmadan arada makasa göre bir miktar risk primi ödemek yeterli olacak(mış)
-
[quote=Astatin;179653]Hımmmmm..Hıııım da hımmm... Sanırım bu VOB A.Ş. ile ilgili değil. İşlem platformu ile ilgili...Yani e-broker kullanıyorsanız MATRIKS e yazmanız lazım...Yani geçmiş olsun yazmasanızda olur.
Misal ben atracı kurum değiştirdim..veri izleme için yine MTX kullanıyorum ama işlem plaformu olarak IDB kullanıyorum...Burda populer kontratlarım diye bir liste var...Oraya yvade hangisi ise seçiyosun..İşlem dediğinde doğrudan o geliyor.lelele.lelele.lelele[/quote]
eyle iş mi olur lem?
VOB A.Ş. bunu zorunlu hale getirsin o zaman.bütün veri sağlayıcılar,aracı kurumlar v.s. bunu emir ekranlarında göstersinler.VOB A.Ş. ile ilgili bu konu.yapın derse, yiyorsa yapmasınlar bakalım.
-
evet, ben de izlediğim tahtaya iki tık yaptığımda sadece miktar yazıp gönderiyorum..:))) vade seç, fiyat seç, miktar seç ohoooo..:..: