-
[url=http://hizliresim.com/V6pAEy][img]http://i.hizliresim.com/V6pAEy.png[/img][/url]
grafta tranjlar, usdtry de süre giden son long trendin nasıl başladığını göstermekte ve halen muhafaza ediyor, çünkü indikatör ''0'' oricinde trend haline devam ediyor,
bir aşağısında ki bölümde diğer indikatör short için hazırlanmış ve ''1'' çizgisini aşağı kesebilirse short verecek,...sonrasında alttaki kırmızı ile birleşebilirse short trend araştıracak, ..ancak bu birleşme olana kadarda bir hissedilir short sunacak,..fark birinde short var, diğerinde yatay sonrası gelecek short trend var,
şimdi
bu iki indikatörde sahte,
ama her ikisi aynı anda sahte olamıyor,..dolaysı ile eğer iyi analiz edebilirsek sahtelikten faydalanabiliyoruz,
her iki indikatörde her gün için short veya long yönde o günün hareketi % kaç olursa olsun birim ölçüde düşüyor veya yükseliyor,
varan iki oldu,
yani ikisi aynı anda sahte olamıyor,...ve ikisi aynı seviyede birim olarak düşüyor ve çıkıyorlar, oyleyse kaç saatte , kaç günde veya kaç haftada yada kaç dakikada (5 lik bakıyorsak) trend pozisyonuna geçeceğini ve bunun saat kaça denk geleceğini bilebiliyorum, sensör işi bu iş,...
her iki indikatör,...
trendlerde ''0'' ''1'' ve ''-1'' kullanıyorlar,
varan 3 oldu,..gerçek hangisi ise bu üç değerden birinde trend halindeler, öyleyse trend haline ne zamn geleceğini ve bu trendi kurup kuramıyacağını düşünebiliyorum,
şimdi buraya rakmalar koyduğumuzda ki usdtry için bunlar ,
3.0362 üstü kalış long için,
3.0160 altı kalış short için ,
fiyatların gerçekleşmesine bakarak durumu saptıyabilirim,
saptıyamasamda bu benim gereksiz risk alışlarımı önler ve daha iyi yerlerden extremler açabilirim,..
sonuçta orada son gelen long trend bir yerden bu iki rakama göre günlük te kırılacak veya kendini koruyacak,....
-
[url=http://hizliresim.com/3P8Ng4][img]http://i.hizliresim.com/3P8Ng4.png[/img][/url]
yine bakın,
bu bir önceki ile ile alakasız duruyor ama,..bir önceki kaç günü söylerse buda aynı günü söyler,
grafiğe göz gezdirin simulasyon var,..sonra gelen hareket önce yaşanan hareketi simule ediyor,...
bakın 3.0362 bundada var,..
-
şimdi buna baktığımda,...
2 günlük devam eden harekte görüyorum,
yani verinin sonucu fiyatlara ne şekilde yansırsa o 2 gün sert agresif yapacak,...
sonra yataya saracak,..al/sat,...ve bu 2 gün agresifi 8 güngün devam ettirecek bu işi,
yani 2 günü sert agresif 6 günü agresifin ürettiği meyile yatay şeklinde,..
ve önemli rakamlarıda görebiliyorum,
-
her ikisinini özetlersek,
birincisi diyorki günlükte ''1'' e en erken bir günde ulaşırım, ''1'' trend varmı söyleyeceği yer,..söyleyemesse shorttan realize verecek,...ki rakamı 3.0362 altında 3.0160,....
altta olan ikincisi,..diyorki ilk sarı oval için öncü short yaşadık,...48 saat mevzusu,..şimdi bu öncü short bugün data sonrası karar verecekki,...3.0362 altı short baskı, üstü bu baskıdan kurtuluş,....
eğer 3.0362 baskıdan kurtulursam yani üstüne geçersem kalırsam 3.0423 ve 3.0494 den yerelerinde long atak başlatacam,....gördüğüm rakmlar bu ikisi,...
malum ise 3.0362 geçilmedikçe, geçildiğinde kalınmadıkça 3.0160 ın aşağı kırılması,...
-
şimdi bunları alıp çok alakasız tepe dip dediğim daha yüksek periodludada denk getirebiliyorum,..farketmiyor,
dolaysı ile ortaya bir anlatım çıkıyor,...bir yaşantı,..
en azından terste kalabiliriz ama bu tersoyu sürdürebilirlik ortaya çıkıyor,...gereksiz risk alışlar portföye yüklenişler tarih oluyor ve bunun yerine ortaya sabır çıkıyor,...
bazende portföyü maliyet yönünden ayrlama imkanı,..bunlar en az,..
-
geçen demiştim ya,..1 gün önceden saat 11:00 da hareketlilik olacak,..yoksa nerden diyim,
buradan diyorum,..hareketliiği saptayabiliyorum ama hareketin yaşanacağı yönü asla,
o da şöyle hareketin tahmini olacağı kestirilebilir zamn esanasında, diğer trade araçlarını takip etmek,..
örneğin mesela hhv işi,..
bunun gibi bir çok var,
hata hareketin olacağı zamnda bunu saatlik takip etmekte, 5 lik takip etmek daha yerinde olur, veya 10 luk, kimin indikatörü hangi minörde daha başarılı ise, 1 likte başarılı ise 1 likte olabilir,...
saatlik bakmak hatalı olabiliyor, zira kaldıraç psikoloji yapıyor,..pala aynı saat barını gideceği yöne göre, inip çıkıyor veya çıkıp iniyor,...yani psikolojiyi aldatmada kullanıyor,..
ama 5 likte birza daha az psikoloji daha rahat olunmasını sağlayabilir,...
-
mesaj 40355 ve 40363 ten takipteyiz,...
-
bu günün en güzel hallerinden biri,
usdtry nin spotta,....bizim sabah açılışımıza 5 dakika kala aşağı basışı idi,...
-
nokta 1 91750 de,
mesaj 40355
-
saatlikte ise,
91400 ü,...nokta birde 91375 le aşağı geçmeden short başlamıyor,...
mesaj 40363
-
usdtry,
saatlikte 3.0241 i nokta birde aşağı geçmeden shorta geçmiyor,...
-
bu verdiğim rakamların hepsinden veri öncesi şaşırtmalara karşı yön konusunda uyanığız,...