[quote=Strategist;270832]Aynı sorunları ben de kısa süre önce yaşadım. Bende sorun geleceği görebileceğimi zannetmekti hocam. Bunu aştığımda sistemlere gerçekten disiplinle uyabilmeye başladım.
Teknik Analiz ile, EW ile, başka metotlar ile geleceği görebileceğimi zannediyordum. Halbuki hepsi fasa fiso, kim bilebilir az sonra ne olacağını?
Biri EW yaptı düşüş görünüyor diye az sonra satış yapmak zorunda mıyım ben? Kaderimi birilerinin EW'si veya TA'sı mı yönetiyor? Benim ne yapacağımı kimse önceden göremez. Piyasa da benim gibi insanlardan oluştuğuna göre piyasanın ne yapacağı önceden görülemez. Acı, ama gerçek. Eğer tersi doğru olsaydı dünyanın en zenginleri listeleri TA'cılarla, EW'cilerle dolu olurdu. Halbuki o listede bir tane borsacı var, o da temel analiz yapıyor. :)
Bunu kabul etmek mühendis beynime çok zor geldi, ama bunu kabul ettiğimde disiplin sorunum kökten halloldu. :) Gelecekle ilgili en ufak bir fikrim yok. Sadece para kazanmaya odaklanmış durumdayım... (Ha bir de sistemin getirisine takmaya... :) )[/quote]
gerek ew gerekse de ta gelecekte nelerin olabileceği hakkında bir olasılık hesabı esasında...kesinlik yok...
şöyle olursa böle olur,böle olursa şöle olur gibi...
garantili olmayan bişiye de para yatırmak doğru diğil...haklısın yani..
eğer bu iş yapılacaksa,sistematik trading iyi bi sistemle,getiri eğrisi,NK uygulaması,
daytrade özellikle önem kazanıyor gece riskini almamak için...
ben şöyle düşünüyorum:
öngörüye dayalı yöntemlerle para kazanmaya Tanrı sıcak bakmıyor,sistematik yöntemler,ki bunların esası matematik ilmidir,para kazanmaya daha sıcak bakıyor....
bunun nedeni de şu olabilir:
geleceği görmek bizim işimiz olmamalı,çünkü insanoğlu daha zaman kavramının bile ne olduğunu anlamış değil...:)