-
[quote=VOBiX;73286][URL]http://hedefonline.org/[/URL][/quote]
Netinvest’in ise yurt dışında kurulu bir şirket olması sebebiyle hiçbir sonuca ulaşmamaktadır.
Bu konuda bir yanlışlık var, Bu dava Turkıyede acılır ve sonuc alınır.Netıcede Kıbrıs Turk kesımınde acılmıs bır fırma ve aracı Garantı Bankası...Garantı Bankası Turk fırması, aracı danısmanlık yanlıs beyanı nedenı ıle Turk, dıger kesımde KKTC, Turkıyede acılacak bır dava Kıbrıs olması nedenı ıle red edılmez.
Kaldıkı red edılse bıle Turk Vatandasları davayı Kıbrısta acabılırler.Ama bu durumda Garantı bankası halen bu hesabı aktıf tutarakda suc ıslemektedır...
BU konuda yapılacak..Garantı Bankasına ve ayrıca Hedefonlıne Izmır ayrıca mahkeme Kıbrısta da Netınvest adına acılabılır....
-
Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.
-
[QUOTE=VOBiX;73294]Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.[/QUOTE]
kaynamadı burada :D
[url]http://www.voborsa.com/?p=254[/url]
ww.voborsa.com/?p=254
-
[QUOTE=nunu;73268]yanlis anlamayin ama acik konusacagim. eger predict edebiliyorsaniz einstein'dan daha zekisiniz. ve bu hizla muhtemelen iki ay sonra sizi forumda goremeyecegiz, cunku sizi bogazdaki yalinizin kapisinda duran ferrarinizin icinde bekleyen hatunlar cok mesgul edecek.:)))
borsa zenginleri ileri derecede kontrollu trend takip edici sistemler gelistirebildikleri icin zengin olmuslardir, fiyatlari tahmin edebildikleri icin degil![/QUOTE]
sn.nunu sizdende pozisyonunuzu yazmanızdan başka bir analiz göremedik.
-
[QUOTE=VOBiX;73294]Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.[/QUOTE]
nasıl olsa trade yok şu an,
grafikleri her zaman assa iyi olacakta, ara sıra asıyor.
-
[QUOTE=mavi;73284][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın teo,[/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]28-10-08 Tarihinde yazmış olduğum 2636 nolu gönderiden başlayayım.[/FONT][/SIZE][/I]
[I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]…[/SIZE][/FONT][/I][I][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ben piyasayı 15 dakikalık, saatlik ve günlük yönlendirebilseler de orta ve uzun vade de kimsenin yönlendiremeyeceğine inananlardanım.Kitlesel davranış modelinin özgün hareketinde mantık devre dışıdır.Piyasa yapıcı diye tabir ettiğimiz kişilerin bu modele uygun pozisyon almaya çalışıp kitlelere ilk ateşlemeyi yaparak para kazanmaya çalıştıklarını düşünüyorum.A py düşüşe, B py yükselişe inanıyor ve pozisyon alıyorsa hangisinin kazanacağı kitlenin hangi ruh halinde olup hangi ateşlemeyi tercih ettiğine bağlıdır diye düşünmekteyim….[/FONT][/COLOR][/I]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şimdi ben yukarıdaki samimi düşüncelerimle, fiyatların hangi ölçekten baktığınıza bağlı olarak; random(rastgele), [/SIZE][/FONT][COLOR=#333333][FONT=Verdana]unpredictable(tahmin edilemez), predictable(tahmin edilebilir) veya bir döngünün tekrarı olduğunun hepsine inanıyorum.Sebeplerine gelince vadelere göre 1,5,15,20,30,60,120 dakikalar veya gün,hafta,ay,yıl bazında fiyatlara kimin-kimlerin hükmettiği ile ilgilidir bu sorunuzun yanıtı diye düşünmekteyim.Vade ne kadar kısalır ise kitle psikolojisinden bireysel psikolojiye doğru bir yaklaşım söz konusudur.Dolayısı ile büyük parayı yöneten 1-3 kişinin psikolojisini çözmeye çalışmak samanlıkta iğne aramaya benzer haklısınız.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yukarıdaki düşüncelere inanan bir kişi ne yapmalı.Öncelikle herhangi bir vade için bir yol haritası çizerek ana yön belirlemeli.Buradan sonraki stratejisi ise kişiye bağlı değişmekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]1-Ana yön dahil-hariç her dalgayı yakalamak isteyebilir(tehlikelidir).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]2-Ana yön doğrultusunda indikatörlerinin sözüne inanıp yönü destekleyen pozisyonlara girip, desteklemeyen pozisyonlarda beklemede kalabilir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]3-Stoploss uygulaması, sabit kontratla hareket, destek-direnç, fibonacci oranları, hız çizgileri gibi yardımcı elemanları katı bir şekilde uygulamalı.[/FONT][/COLOR]
şu yazı herşeyden önemli işte.
-
teoman abi bence yazdıklarında yanlış düşünüyorsun.....bugüne kadar sen hep ön ayak oldun insanlara........bilgilerini paylaştın,sistemlere davet ettin ve yardımcı oldun....
sn. jelibon'a dediklerinle çok ters oldu daha önceden yaptıkların.....
-
[QUOTE=mersiyk;73295]kaynamadı burada :D
[url]http://www.voborsa.com/?p=254[/url]
ww.voborsa.com/?p=254[/QUOTE]
Sevgili Moderatörüm..
Muhteşemsin teşekkürler.. Fakat dünya alem resill olacağız.. Şu KEDİ leri değiştirsek mi? Pek bi laubali bir yorum yaptımdı.kom
Madem koydun oralara layık görüp :) Altına bir de haftalıklardaki yükselen kamayıda koyarsan sevinirim:) Ki yorumun neden aşağı yönde yapıldığı anlaşılsın...
-
[QUOTE=jelibon;73281]benim yazılarımda bahsettiklerinizin hepsi vardır, hepsi doğrudur. yöntem budur.
örnekte vereyim.
sp 942, sp 815.
dax 4000 hedef 5200 de.
96xx tuzak. hedef 7200-7500.
sonra 89xx hedef.
en yenisi 8100 hedef.
alım ve yukarı hedefler var.
tarih olarak ise.
son tarihler 21 kasım, 23-29 aralık. (20 kasım)
20 kasım dip, 23-29 pencere 3 trade günü tekrar bir yukarı kırılım. ve tepe.
yeni tarih 18 şubat.
tarihler süreçtir. olasılık vardır tarafımdan veriliyor ama yön bellidir. 18 şubata kadar 9088 üstü görülecektir. yaklaştıkça takip edeceğiz. sonrasına sonra bakarız.
sevgiler.[/QUOTE]
tesekkurler sn. jelibon, her ne kadar fiyat hedeflerini yuksek olasilikli olarak bulabilsem de tarihlerde ayni basariyi gosteremiyorum. Sizin verdiginiz tarihlere bakayim bi, bir seyler gorebilecek miyim.
-
[QUOTE=mordak;73300]teoman abi bence yazdıklarında yanlış düşünüyorsun.....bugüne kadar sen hep ön ayak oldun insanlara........bilgilerini paylaştın,sistemlere davet ettin ve yardımcı oldun....
sn. jelibon'a dediklerinle çok ters oldu daha önceden yaptıkların.....[/QUOTE]
[QUOTE=teo;72944]ah... ah ben nelere yok deyip de kitapları okudukça, yok dediklerimin hep var olduğunu anladım... kusura bakma....[/QUOTE]
Doğru bildiği yanlışları zaman zaman düzeltiyor. Her öğrendiği yeniliği paylaşıyor. Bu yüzden pek terse düşmüş sayılmaz bana göre. Tek fark ettiğim öğrendiği yeni şeyleri gerçek portföyde denemesi. Biraz sanal ya da tek kontratla denese daha iyi olacak sanırım ki o da onun bileceği iş.
-
[quote=mavi;73284][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Daha önce de belirtmiş size moral vermeye çalışmıştım haddimi aşarak.Fakat miktarı ve ne kadar zamandır kaybettiğinizin önemli olmadığını düşünmem sebebiyle, daha önemlisi benden ve burada kazanan kazanmayan bir çok arkadaştan daha fazla bilgi birikiminiz olduğuna inanmam dolayısı ile şu an bulunduğunuz psikolojiye müdahale etme isteğinden ibarettir yazdıklarım.Ben kaybederken neden müdahale etmediniz sorusu ise yersiz olur.Müdahale edilen pozisyonunuzun hatalı olup olmadığını kimsenin bilemeyeceği gibi, girilen pozisyonun doğruluğunu da kimse bilemez.Sizin çok beğendiğim bir sisteminiz vardı grafiklerinizden hatırladığım.Fiyatlar yukarı çıksa da ısrarla aşağı oklar koyan ama sonunda haklı çıkan bir sistemdi.Kaldıraç oranı ayarlanıp sabit kontrat dönüldüğünde de zarar yazıyormuydu o sistem? Dilerim korktuğum ve adınıza üzüleceğim bir psikoloji içerisinde değilsinizdir(Bütün zararı 3-5 trade de çıkarma çabası).Tarih bu kayıpları yaşamış bir sürü başarılı ve kazançları yaşamış bir sürü başarısız olmuş trader la doludur.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sonuçta ya son zamanlarda yazdıklarınızı yanlış anlıyorum, ya doğru anlıyorum ve ilerde bir zamanda haklılığınızı anlayacağım.Fakat bu seferde şunu anlamakta güçlük çekiyorum.Teo haklı ise, burada uzun vadede kazanmanın mümkün olmadığını gördü ve haklılığına inanıyorsa Türev piyasalarda sadece şansını mı denemekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yazdıklarımı hoşgörünüze inandığımdan kaynaklanarak yazdım.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Her şeyin gönlünüzce olmasını içtenlikle dilerim.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT][/COLOR][/quote]
teşekür ederim, ben bu yazılarımı kayıp nedeni ve kızgınlıkla yazmadım,sebebini daha önce yazmıştım.
Uzun vadede bilinen ve anlatılan yöntemlerle para kazanma ihtimali yoktur benim yaşadıklarımdan çıkardığım bu.
Teknik analiz yaparakta şu an değişen bir şey yok, herkes şansını denemekte .....
Ben kesin sonuçları almayarak şu an için bir yöntem belirledim,sizlerin uyguladıklarından farklı olarak....(indikator ve ta'sız bır yontem)..Trade de sadece önümde fiyat derinliği var..Grafik yok ki, ta ile ilgili bir şey olsun.
Bu konuda para kazanıyormuyum, kaybediyormuyum, artık inanın o konuya bakmıyorum bile...Sadece uyguluyorum....
Bunu uyguladıkça, bazı şeylerin farkına vardım, bunları paylaştım.gayem buydu sadece....
Şu an ki bilgilerime göre ta, destek direnç, gann, ew, bu konuda uzun vade kazandırmıyor..Bu bir görüştür, aksini iddia eden ,bana sadece şunu diyebilir, arkadaş sen bu sistemleri bilmiyorsun, yanlış uyguluyorsun, eğer doğru uyguluyorsam kazandırmıyor..
Peki ben bunu niye yazıyorum,
Kazananları çekemediğim içinmi,
Luzumsuz germek içinmi...
Kızgın veya looser olduğum için mi...
Hiç biri değil, Sadece Göremiyenlere...Kral Çıplak diyebildiğim için...
Sevgiler...
-
[quote=jelibon;73290]bide kime ne garantisinden bahsediyorsunuz?
paylaştım suçlu mu oldum.
siz çözemediyseniz birşeyleri suçlu yine sizsiniz ben değil.
sizede başarılar.[/quote]
Etme sayın Jelibon tamam ben çözemedim,siz çözdünüz.Yazmaz olaydım o mesajı....