-
[QUOTE=macide;455699]sayın kurt haddim olmadan soracam belki ama neden 1/2 short? 94,xx seviyeleri bir fırsattı. tamam kırılım riski vardı ama yükseliş bariz zayıftı...[/QUOTE]
Sn. macide ben her zaman fırından çıkan rakamlara göre işlem yaparım. Hiç bir zaman tek seferde pozisyon açmam. Her zaman planıma sadık kalırım. Eğer rakamlarda sorun çıkarsa düşeceği yada çıkacağı çok net dahi olsa oyun dışı kalır ve tekrar doğru zamanı beklerim.
Yıllardır bu şekilde işlem yapıyorum. Genelde biraz yüklü pozisyon açtığımdan parçalı oluyor. Ben bu arada pozisyonlar açılırken uzun-kısa-uzun-kısa yapılan işlemleri burada paylaşmıyorum gereksiz ayrıntı olduğundan. Komisyon sorunum zaten yok.
Birde sadece tek yöne odaklı işlem yapıyorum.Örnek 7 bin puanlık çıkışı biliyor olsam da ki daha önceleri bunları paylaştım kısa için belli hedefler dahilinde işlem yapıyorum. Hem uzundan kazanayım sonra kısaya geçer tekrar kazanırım tarzı olmuyor bende ve olmazda zaten.İşlem tarzım bu şekilde. Umarım anlatabilmişimdir.
-
[quote=macide;455699]sayın kurt haddim olmadan soracam belki ama neden 1/2 short? 94,xx seviyeleri bir fırsattı. tamam kırılım riski vardı ama yükseliş bariz zayıftı...[/quote]
sorunun muhatabi ben değilim ama.
kendimde yaşadiğim en büyük sorundur full olmak.
neden full ki ?
:)
full = kımıldayamamak/eksik poza neden olacaği için trade edememek.
aslinda en iyi poz bence 1/2 nin full olmasidir.
kalan 1/2 ile de düşündüğünüz yönde trade etmektir.
terste kalmazsınız o zaman.
pozunuzun terse gittiği yerde emin olduğunuz yerden trade etmek gibi.
eylül 2011 de SP not artişinda 2 arkadaşım piyasadan silindi full olduklari için.
kurumları otomatik kapadi pozlari
ben full değildim ve KISA olarak o hengameden küçük siyriklarla kurtarabilmiştim
-
-
[quote=kurt;455698]Teşekkürler. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve en iyi şekilde fayda sağlayacak şekilde yapmaya devam edeceğim.
[B]Evet bilmek yetmiyor. İşlem yapabilmek ve bunu kazanca dönüştürmek önemli olan. [COLOR=magenta]Cesaret,güç ve doğru zaman[/COLOR] ile bence sürekli kazanç sağlanabilir.[/B]
Piyasalarda hata yapmaktan korkmayın,hatasız zaten olmaz. Lakin her hata bir ders olmalı ve [COLOR=magenta]hata sonucu tekrar sahalarda olabilecek şekilde olmalısınız[/COLOR]. Bu çok önemli.[/quote]
çok haklısınız kurt abi .. Eylül ayının dört gözle bekliyorum
-
özel bir soru sorabilir miyim....nedne taban olmuyoruz acaba:D:o:(
-
Halkbank'ın açtığı kredinin ipoteği Hazine arazisi çıktı
Bir holdinge kredi açan Halkbank, gösterilen teminatın Hazine arazisi çıkmasıyla neye uğradığını şaşırdı.
19 Temmuz 2013 / 09:41ONLİNE UÇAK BİLETİ SATIN AL Hükümete yakın bir holdinge 450 milyon dolar kredi açan Halkbank gösterilen teminatın Hazine arazisi çıkmasıyla neye uğradığını şaşırdı.
Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle zor günler geçiren ekonomi yönetiminin başı, Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden birine kamu bankaları tarafından açılan kredi nedeniyle dertte. Hükümete yakınlığı ile bilinen holdingin, Türkiye Halk Bankası’ndan açılan 450 milyon dolarlık kredinin ipoteği Hazine arazisi çıktı.
Holdingin ortakları, kredi kartlarını bile ödeyemez hale geldi. Holdingin, bankalardaki tüm riski ise toplam 2.3 milyar dolara ulaştı. Ekonomi yönetimi, şimdi AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen holdingi kurtarmanın yolunu arıyor.
Bürokratların uykusunu kaçıran kredinin hikâyesi şöyle:
Özelleştirmelerin yıldızıydı
Ekonomi bürokratlarının uykusunu kaçıran 450 milyon dolarlık kredinin hikâyesi, üç yıl önce başladı. Katıldığı özelleştirme ihalelerinin büyük kısmını kazanan ve halen enerji dağıtım, madencilik, seramik alanında birçok şirketi bulunan holding, kamu bankalarının kapısını çaldı. Bu süreçte, sadece Halk Bankası’ndan holdinge 450 milyon dolarlık nakdi ve gayri nakdi kredi açıldı. 2011 yılında ise dağıtım ihalelerinin ardı ardına iptal edilmesiyle birlikte işler tersine döndü ve holding mali açıdan çıkmaza girdi.
İpoteği Hazine arazisi çıktı
Halk Bankası yönetimi bunun üzerine harekete geçerek, 450 milyon dolarlık alacağını garanti etmek için ek teminatların peşine düştü. Bu çerçevede, holdingin Kütahya’daki fabrika binası üzerinde banka lehine 450 milyon dolarlık ipotek düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ancak yapılan araştırmada ipotek alınacak arazinin Hazine’ye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine Yönetim Kurulu, 16 Şubat 2012 tarih ve 04/02 sayılı karar ile tahsis edilen kredinin kullandırım koşullarında revizeler yaparak gayrimenkuller üzerinde ek teminatlar alınması kararlaştırdı.
Siyasetçi ve bürokratların uykusu kaçtı
BANKALARA olan toplam kredi riski 2.3 milyar liraya ulaşan holding, Ankara’da siyasetçi ve bürokratların da korkulu rüyası haline geldi. Risk çok yüksek olduğu için, holdingin batmasına izin verilmiyor. Holdingin batması halinde, bankaların ve Türk ekonomisinin olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Bu nedenle, holdingin kurtarılması için bürokratlar formül arıyor. Krediyle ilgili bazı bürokratların görevden alınacağı konuşuluyor.
Patron “kredi kartını” ödeyemiyor
TÜRKİYE’nin önde gelen holdinginin ortaklarının tüm mal varlıkları borçlarını ödeyemediği için ipotek altına alınırken, şirketin sahipleri de müşkül duruma düştü. Bu süreçte, Halk Bankası’nın dışında Holding’e kredi veren diğer özel bankalar da alacaklarını tahsil etmek için, holdingin ortaklarının peşine düştü. Yapılan araştırmalarda, holding ortaklarının, kredi kartı ve bireysel kredi borçlarını bile ödeyemez hale geldikleri ve birçok kredi kartının da iptal edildiği tesbit edildi.
Risk 2.3 milyar liraya ulaştı
TÜRKİYE’nin önde gelen holdingine açılan ve batma aşamasına gelen kredi ile ilgili bilgiler Sayıştay’ın kamu bankaları ile ilgili hazırladığı raporlara da konu oldu. Sayıştay’ın Halk Bankası’nın 2011 yılı hesaplarıyla ilgili hazırladığı raporda, grubun kredi taksit ve faiz ödemelerinde zorlandığı belirtilerek, “Grubun, 823 milyon lirası Türkiye Halk Bankası’na ait olmak üzere, bankalara olan toplam nakdi ve gayri nakdi riski 2 milyar 380 milyon liraya ulaştığı tesbit edilmiştir” dendi. Sayıştay, banka yönetimine, alacağını tahsil etmek için gerekli önlemleri alması konusunda da uyarıda bulundu.
HÜSEYİN ÖZAY / TARAF
-
[QUOTE=Astatin;455707]özel bir soru sorabilir miyim....nedne taban olmuyoruz acaba:D:o:([/QUOTE]
Özel ve güzel bir soru.:):):):)
-
goççum pala..dünkü al sinyaline ne dakmış..helal olsun..yalnız ew ci altay başgan..şu formasyon ew sel açıdan gılandırıcı deilmi
[IMG]http://i41.tinypic.com/33lij69.png[/IMG]
-
Bu arada dun halkb dan bahsettidim.
Haber pistibolmus lakin.
Halkb in izini iyi suren.
PY nin hareketlerini 1 adim onceden yakalar.
Aylardir bu durum boyle.
DİP te asiri boga olabilmemin teyidi olmustu halkb.
Deherli bir bilgidir.
Dikkaete alin derim.
Derinlesmeden oncede akbankta benzer durum vardi.
Ama nedense herkes garana bakar demi.
:)
-
Sn astatin abc nin c si bitti bitmek uzere sayimini attimdi zati.
Cepteyim gayri.
Gurt. Agabey ile kaparim ben pozu gayri
Kar zarar neyse.
Onnan actim cunkulukk
-
Bu arada 2 kelam daha ediyim.
gün sonu gelebilirim belki ektana
o zmana kadar cepten bakabilirim
açik konuşmak gerekirse kendi bilgim bana yeter
yannız kurt ağabey'in giymetini bilmeli ağbiler
ender rastlanabilecek bir kişilik, özellikle hiç tanımadiği insanlara yarımcı olması çokk öenmli
Allah razı olsun emekleri için
-
hadi vob un tabanını geçtim...halkbank nedne taban olmiyor...400m usd bu boru deil..özel bir soru oldu ama
-
[quote=altay;455716]Bu arada 2 kelam daha ediyim.
ender rastlanabilecek bir kişilik, özellikle hiç tanımadiği insanlara yarımcı olması çokk öenmli
Allah razı olsun emekleri için[/quote]
Allah razı olsun kurt abi
-
[quote=Astatin;455717]hadi vob un tabanını geçtim...halkbank nedne taban olmiyor...400m usd bu boru deil..özel bir soru oldu ama[/quote]
astı patron ektik tohumları bekliyoruz..zaman zaman ..bence mesele sadece zaman
-
[QUOTE=Astatin;455717]hadi vob un tabanını geçtim...halkbank nedne taban olmiyor...400m usd bu boru deil..özel bir soru oldu ama[/QUOTE]
bütün bu negatif durumlara rağmen spot saatlik alda
ralli.
-
[quote=seagate;455724]bütün bu negatif durumlara rağmen spot saatlik alda
ralli.[/quote]
boa olarak süsecem sizi diosun yani..gışş gışşş..git burdan...pençelerik bak ha
-
ekran görmeden zihnmden geçenler
ONS haftalik yesil bar için 1286+ kapar günü pek ümitli olmama gerek yok
BIST ise sali PPK ve haftasonu ise G20 toplantisi var ve bunnar beklenti olduğu için sert satsş gelmez gibi geliyor bana 92000/92500 araliği destek olarak çalişir sanırsm
60 ve 120 lis sistemlerimde 94000/94400 aralıgına kadar tekrar alirlarsa stres etme ne olur dedi idi bana
ama oraların zeri stres degıl kasıntı bılem yapar
-
[QUOTE=Astatin;455727]boa olarak süsecem sizi diosun yani..gışş gışşş..git burdan...pençelerik bak ha[/QUOTE]
:) spot ikinci seans aşşa gitmezse mecbur yukarı
-
[quote=altay;455733]ekran görmeden zihnmden geçenler
ONS haftalik yesil bar için 1286+ kapar günü pek ümitli olmama gerek yok
BIST ise sali PPK ve haftasonu ise G20 toplantisi var ve bunnar beklenti olduğu için sert satsş gelmez gibi geliyor bana 92000/92500 araliği destek olarak çalişir sanırsm
60 ve 120 lis sistemlerimde [COLOR=magenta][B]94000/94400[/B][/COLOR] aralıgına kadar tekrar alirlarsa stres etme ne olur dedi idi bana
ama oraların zeri stres degıl kasıntı bılem yapar[/quote]
Yusuf Yusuf modundan Yusuf moduna yeni inmiştik tekrar yusuf Yusuf moduna çıkmasak iyiydi da
-
:9
rakamlar öyle der.
şimcik çikarken baktiğimda benim sistem gariptir hem de çok garip 120 liği de iyi çalişir
rakamlar üst baremde idi hedef idi ve çalişti üst hedefler
yani şeyle
92500 yanarkene 94500 ler yaniyordu ama 93800 tepe idi çikip vurmasi gereken rakamlar idi 94xyz ler
şimdi yeni tepe olmadan aynı rakamlar var ve daha da önemlisi SAT verdi aynı sistem aşaği kesişim ile
lakim sistem üzerindeki diğer sistem ise henüz yeşil
kızarmadan rahat yok
120 liğin ürettiği denge rakami ise 93250 idi
ve üstünde oyalanıyoruz
bu oldukça iyi
-
arada %35 e %65 oldu ONS ve BIST short oranları
bugün 1289,50 civari geçen işlemler benim hep,
boşta paradan daha iyi rakamlar da açilirdi ama bist kapa ons aç olduğu için yaziyorum gidiyor iyi mi oluyor bilmiyorum açikçasi
yannız hani dün bizde 94950 ne ise 1300.xy de aynı şekilde gelişiyor ONS dalgası bence
ki yannişsa analizim kısa zamanda 131X yapar ki bana da iyi hasar verir
-
[quote=Astatin;455711]goççum pala..dünkü al sinyaline ne dakmış..helal olsun..yalnız ew ci altay başgan..şu formasyon ew sel açıdan gılandırıcı deilmi
[IMG]http://i41.tinypic.com/33lij69.png[/IMG][/quote]
hay bunu yapıştıran elimi....... böğğüüü
-
[quote=altay;455716]Bu arada 2 kelam daha ediyim.
Allah razı olsun emekleri için[/quote]
Aynen katılıyorum
-
BIST/ONS oranı %60 a %40 oldu
gorkuyorum
ONS her an 1300 + yakabilir 7 gündür 129x lerde turluyor
vereceklersede temizlik amaci ile 1300 üzerine atarlarsa haftasonu rezil olur benim
-
%50 ve %50
gorkuyodum
3,5 atıyom garriiii
dünden bu yana 932xy oer ile kapanan BIST ler 1289xy ort ile GOLD KISA oldu
trade ilede 1292xy ,le
hiç iyi bir oran değil
-
valla bugün tatile çıkıyorum abiler...o yüzden acil graşalım...ha tatildede izlerik o ayrı ama bunun yolculuğu var, mobil internetin pırtlaması sorunsalı var, gözün uzun müddet başka yere takılması sorunsalı var..yani bugün yeterince graşalım ki haftaya portföyik bir arıza şeettirmeyelim he
-
ver küsküyü ver küsküyü bitsin bu gurbet..evde yavrı ayular graşa hasret
-
asti patron bende İstanbul a geliyorum önümüzdeki hafta ( ayın 23 ) toplu iftar yaparız diyordum sen şimdiden yan çizdin ..bırakıp bizleri kızgın kumlara atacaksın kendini
-
[quote=Astatin;455745]valla bugün tatile çıkıyorum abiler...o yüzden acil graşalım...ha tatildede izlerik o ayrı ama bunun yolculuğu var, mobil internetin pırtlaması sorunsalı var, [B]gözün uzun müddet başka yere takılması sorunsalı var..[/B]yani bugün yeterince graşalım ki haftaya portföyik bir arıza şeettirmeyelim he[/quote]
e lazım artık..zamanıydı hacı..:)
-
çok önemli. bende 91850 altında kesinlikle piyasada olma diyor. dikkatli olmak lazım. ne olur olmaz:D:dü:
-
[quote=ATHLON;455748]e lazım artık..zamanıydı hacı..:)[/quote]
yok abi yannış annadın:o gece dalışı (yahu denizaltına tüplü dalıştan bahsediyorum) yapacağızda, orada sualtındaki hayatın cazibesine felan kapılırık diye dedim.. ha diyeceksinki gece vob yok ki..evet yok ama dow war..duw u izlemek açısından filan..neyse uzatmayalım..ama gayet nizami, muhafazakar ve alışılanın dışında (deniz olayı değil, orman doğa falan) bir tatil olacek:o
-
yannızz
FEB Başkanına soruyorlar ONS ne olüyür diye
adamda cevap ;
ne biliyim ben diyor
gar,ban altay ONS takiliyor
burada bir gariplik yokm u?
-
-
93800 + gelecek gibin yaw
:(
-
[quote=altay;455760]93800 + gelecek gibin yaw
:([/quote]
longcuların ümidini kırmaması kısacıların da rahat olmaması gerekir pozunda
-
[quote=kemal52x;455763]longcuların ümidini kırmaması kısacıların da rahat olmaması gerekir pozunda[/quote]
yani kısaca ibne gibin bişey olması her tarafının oynaması gerekir vadelinin
-
ONS ta eni ve sert bir satiş gelmesini bekliyorum
gelmezse tersi olcek
bırrrr
-
550 den bir kuple
sayım öyle dedi idi ondan
-
92950 nin altında kapanış yapsada her iki pozda kara geçse.. hafta sonu dadından yenmez
-
long yukarı yönelmesini bekliyorum.:D:yü: