-
[QUOTE=teo;73374]ben şahidim tamamen tesadüftü, o gece Catedralde yemekteydim,Sen bittin Teo deyip durdu tüm gece,haber iyi gelmezse bittin,Yemeği, zehir etti bana...
Neydi bu formasyonmu, çamaşır ipimi, % 50 şansı vardı, tura geldi o kazandı, yazı gelseydi ben kazanacaktım...
O gece sistemler al ile girmişti... Ta bir kez daha yanıldı.
Teknik analize göre aşırı alıma girmiştik.
Teknik ne der...
Aşırı alım bölgesi trend bölgesi al.
Bazılarıda der ki aşırı alım artık satmak zamanı Poz kapat. Ama short yapma.
Aşırı alım bölgesine yeni girmiş sistemde short yapan bir kişi tanıdım ,O da Catedral dir.
Ve Catedral haklı çıktı.
Yani İşkembeden Kübra, onun tabiri ile....[/QUOTE]
Yahu atma şimdii.. Ben diyodum teknik olarak aşağı.... demek ki Lehman ı batıracaklar.... Sen gülüp lafı gargaraya getiriyodun aynı şimdiki gibi... .boks.
-
[quote=catedral;73377]Ahaa LEHMAN ın batışındaki günlük grafik..Hatta ki hatta bu son yükselişte nerden dönmüşüz????
Bu tepe neden geçilememiş te biz ona şimdi destek adını taktık?
[/quote]
o çizik yine olmamış, çünkü sizin çizdiğiniz karenin sağı varmış gibi çizilmiş, halbuki, o gün sağdaki grafikler oluşmamıştı. Yani sağdaki [U]barlar gelecekti[/U] o an için.
Zaten senin teknikte gapı yedikten sonra sat vermiş,dikkat ettiysen,cuma günü aldaymış,ama sen satdaydın...
O bölümü yok kabul edersen, o hareket üst banda gitmesi gereken bir hareketti, zorla yazdırıyorsun bana...
-
[quote=catedral;73379]Yahu atma şimdii.. Ben diyodum teknik olarak aşağı.... demek ki Lehman ı batıracaklar.... Sen gülüp lafı gargaraya getiriyodun aynı şimdiki gibi... .boks.[/quote]
niye güldüm, çünkü bana dedin ki, aşırı alım bölgesinde satarım, aşırı satım bölgesinde alırım.
Murphy kuralı çalıştı, belkide doğru olan senin dediğin, ama ta bunu söylemiyor.
Yani sende ta nın tersini yaptın,farkında olmayarak...
-
otorite o işin tamamen içinde. hemde tüm hafta sonu içinde. ama halledemedi.
yani orada ne olmuş dedikodu 3 aylık bandı kırmış zaten önce,
sonra olumlu dedikodu çıkarılmış, ve bandın içine atmış ama.
ama işaret gelmiş bir kere.
voba ayar yok burada. voba uyarlamada yok. vob yazmıyorum.
flat bağıran bir gündür, ama otorite bu işin içinde diyoruz değilmi.
kurtaracak olsa cuma kapanışı olması gerekenden sadece 50 puan yukarıda olmamalıydı.
sızmalıydı.
oradada olmamalıydı.
burda sızmamış. daha doğrusu belirsizlik olmuş. halledilememiş.
seans bitmeden 5 dakika kala flat olunmalıymış.
sevgiler.
-
[QUOTE=nunu;73378]lehman agustos ayinda mi batti kanki? ben eylul diye hatirliyorum.[/QUOTE]
3 Ekim Pazartesi ilk iş günü...
-
[quote=mavi;73373][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın teo,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir örnek olsun diye koyuyorum vade VOB’a göre değil.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Haftalık bazda trade ediyorsam burada pozisyona girmem.Ya düşen kanalın üst bandı olan 9.400-9.600 arasına gelmesini ve stoploss miktarımı ayarlayıp kısa pozisyon almak için fırsat kollarım.Ya da 6.830 lara gelmesini aynı strateji ile uzun pozisyon için fırsat kollarım.Şu an bulunduğumuz yer haftalık bazda zar atmaktır.6.830 larda kesin pozitif uyumsuzluk olacaktır.9.400-9.600 lerde ise düşen kanal direnci ve son bir ayak düşüş beklentisi stoploss tan kaybedeceğim riski almama neden olmalıdır(Tabi daha alt vadede indikatörlerin desteğini alarak pozisyon açacağımı söylememde gerek).Belirttiğim yerlerdeki olası kayıplar beni üzmez.[B]Olası kazanç miktarına göre.[/B][/SIZE][/FONT]
[URL="http://imageshack.us"][/URL][/quote]
Bu konuda tesbitleriniz çok doğru, getirisi yüksek olan yerde, bu olasığa para yatırılır, stop loss da belli olduktan sonra...
-
[QUOTE=teo;73381]niye güldüm, çünkü bana dedin ki, aşırı alım bölgesinde satarım, aşırı satım bölgesinde alırım.
Murphy kuralı çalıştı, belkide doğru olan senin dediğin, ama ta bunu söylemiyor.
Yani sende ta nın tersini yaptın,farkında olmayarak...[/QUOTE]
Haydaaaa... Benim burda aşırı alım aşırı satım diye bir şey yazdığımı duyan gören oldumu? Haytta aşırı alım aşırı satım grafiklerle ve haberle destenmediği müddetçe bakmam.. 4. 5. derece indikatördür benim için....
-
[quote=catedral;73383]3 Ekim Pazartesi ilk iş günü...[/quote]
ok, ben yillari ay olarak algiladim bir an.:o
-
[QUOTE=nunu;73363]yani simdi lehman'in battigi haftadan once ortada tobo momo gibi seyler olmadigi icin mi o hafta tarihin en buyuk dususu oldu?:..: yoksa obo vardi da sirf o yuzden mi dustu? siz kisamiydiniz o sirada? basindan dibine kadar yakaladiniz o zaman?[/QUOTE]
geç oldu ya kafa durdu biraz.
en sonda hatırladım ben zor anlattım 4-5 mesajda ama yine başa döndük.
otorite külliyen o işin içinde o gün. ve hafta sonu.
-
[QUOTE=teo;73380]o çizik yine olmamış, çünkü sizin çizdiğiniz karenin sağı varmış gibi çizilmiş, halbuki, o gün sağdaki grafikler oluşmamıştı. Yani sağdaki [U]barlar gelecekti[/U] o an için.
Zaten senin teknikte gapı yedikten sonra sat vermiş,dikkat ettiysen,cuma günü aldaymış,ama sen satdaydın...
O bölümü yok kabul edersen, o hareket üst banda gitmesi gereken bir hareketti, zorla yazdırıyorsun bana...[/QUOTE]
Geçmişe grafik zordur zaten... Üst banda falan gidemezdi.. Gidecek olsa 2. barda üst banttan dönmezdi.. Bu biirrrr.. İkincisi Yükselen flama var... Üçüncüsü... Son yükselişte çift barın alçan kanal üst bandına değip geri dmönmeside mi tesadüf...?
Ayrıca kare içine ölesine Lehman ın düşünü göstermek için aldım.. Bak işte düştü demek için değil...
-
[QUOTE=jelibon;73387]geç oldu ya kafa durdu biraz.
en sonda hatırladım ben zor anlattım 4-5 mesajda ama yine başa döndük.
otorite külliyen o işin içinde o gün. ve hafta sonu.[/QUOTE]
Günlerce önceden hatta...
-
benim uykum geldi,
sabaha ,yaşıyorsam görüşürüz...
Sevgiyle kalın...