-
[QUOTE=EMEKDAR;180913]Ziyaret iyidir,akraba,hasta ve eş dost ziyaretleri yapılmalı..
Üç günlük dünya,gönül almak lazım...:::[/QUOTE]
Ayilar icin durum farkli ama:) Es desen es degil, dost desen hic degil, akraba zaten degil! Hasta olduguna da inanmam, böyle dimdik ayakta hala...
E geriye tek bir sey kaldi, bu gidis ayilarin ziyareti degil, seferi olur ancak.dng
Saka bir yana, bu trendin kirildiginin teyidini almadan kisa acmak riskli olur bence...
-
[quote=enorton;180912]Stop yok hocam bende hiç olmadı ki :) Sistem SAT verirse satarız direk... Ama bu ay iki sistem kullanmaya başladım, sadece biri sat verirse flat kalıcam...[/quote]
o zaman benden niye stop istedin nortonum, sayende uğraştım güzel tam dört dene sistemim oldu, el emeği göz nuru, yalnız buradan haber ver test leri beraber yapalım,.....
-
[quote=unlimitted;180902]çiziminde teknik bi hata var selçuklu, yeşilleyerek düzelttim. :..:
[IMG]http://i46.tinypic.com/28s81ao.jpg[/IMG][/quote]
yaww unlu mamulleri kardeş,
Yukarı baka baka boynumuz kireçleme yaptı,dahada aşağıya eyemiyoruz..:::
-
Bu arada saatlik sistemim de 68800 altinda sat verir...
-
[QUOTE=enorton;180915]Pala yok diyenler piyasada büyük oyuncu yok demedi ki ;) Hala diyorum ben pala mala geyiklerine zerre inanmam...[/QUOTE]
patron pala matlab kullanıyomuş ... ::::::
-
[quote=enorton;180915][B][COLOR=red]Pala[/COLOR][/B] yok diyenler piyasada [B][COLOR=red]büyük oyuncu[/COLOR][/B] yok demedi ki ;) Hala diyorum ben [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=179881&postcount=8"]pala[/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=179983&postcount=325"]mala[/URL] geyiklerine zerre inanmam...[/quote]
PALA tanımını bi yapsana bana. ;)
-
[quote=EMEKDAR;180920]yaww unlu mamulleri kardeş,
Yukarı baka baka boynumuz kireçleme yaptı,dahada aşağıya eyemiyoruz..:::[/quote]
bak[COLOR=red]t[/COLOR]ırırlar emek[B][COLOR=red]T[/COLOR][/B]ar kardeş, bak[COLOR=red]t[/COLOR]ırırlar...!!:..:
eğip eğip baktırırlar...:D
-
bu arada .. zild ..
[COLOR="Green"][B][SIZE="6"]Z İ L D[/SIZE][/B][/COLOR]
[B]ZEROİŞLEMLONGDEVAM[/B]
-
10:50 Alıntı Pastası
[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/7471/bugnnnnnnnnnnnnnnnnnn.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=indregandi;180919]o zaman benden niye stop istedin nortonum, sayende uğraştım güzel tam dört dene sistemim oldu, el emeği göz nuru, yalnız buradan haber ver test leri beraber yapalım,.....[/QUOTE]
Ben stop mu istedim :) O da nerden çıktı??
-
[quote=selçuklu;180926]bu arada .. zild ..
[COLOR=green][B][SIZE=6]Z İ L D[/SIZE][/B][/COLOR]
[B]ZEROİŞLEMLONGDEVAM[/B][/quote]
[B]Bu karar kesinlikle İDEOLOJİKK::::::[/B]
-
[quote=excali;180927]10:50 [B][COLOR=red]ç[/COLOR][/B]alıntı pastası
[/quote]
desek nasıl olur :D:D:D
-
[QUOTE=unlimitted;180923]PALA tanımını bi yapsana bana. ;)[/QUOTE]
Abi olmayan şeyin tanımını nasıl yapayım, var olduğunu iddia edenler yapsın... Benimkisi sadece kulak duyumu... Yok efendim sistemleri görüyor, milletin sistemlerini terse getiriyor.... KY shortsa piyasayı yukarı, tam tersi ise aşağı götürüyor... Verileri daha açıklanmadan önce biliyor ve ona göre pozisyon alıyor vs... Tek elden yönetilen bir piyasadan bahsediliyor doğru mudur??
-
[QUOTE=enorton;180901]2009 yılında Türkiye sinemalarında en çok izlenen filmler...
[url]http://moviegrande.com/sinema/boxoffice/boxoffice2009.htm[/url][/QUOTE]
sen baya filmlere kaptırdın kendini.nazi filmlerini seversen inglorious basterds ve Valkyrie filmini öneriyorum.seyretmiyen varsa mutlaka seyretsin.birinde brad pitt diğerinde tom cruise oynuyo zaten.
-
[QUOTE=Rooks;180932]sen baya filmlere kaptırdın kendini.nazi filmlerini seversen inglorious basterds ve Valkyrie filmini öneriyorum.seyretmiyen varsa mutlaka seyretsin.birinde brad pitt diğerinde tom cruise oynuyo zaten.[/QUOTE]
Valkirie seyrettim harika, diğerine daha fırsatım olmadı... Sonuçta Tarantino filmi, öyle araya sıkıştırmak olmaz... Sakin kafayla bir hafta sonu izleyeceğim... Bu arada favori yönetmenim Tarantino ve en sevdiğim filmi de Pulp Fiction dır.... Tam 24 kere izledim :::
-
[quote=excali;180927]10:50 Alıntı Pastası
[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/7471/bugnnnnnnnnnnnnnnnnnn.jpg[/IMG][/quote]
Ne diyordu arkadaşın biri,iş e biri bişemi üfledi.....
Neresine acep...:::
-
[quote=TÜRKOĞLU;180930]desek nasıl olur :D:D:D[/quote]
[B]Abi , sen yapıştırsan ara sıra, beni kötü yola bulaştırmasan , iyi olur derim..;)[/B]
-
[QUOTE=enorton;180931]Abi olmayan şeyin tanımını nasıl yapayım, var olduğunu iddia edenler yapsın... Benimkisi sadece kulak duyumu... Yok efendim sistemleri görüyor, milletin sistemlerini terse getiriyor.... KY shortsa piyasayı yukarı, tam tersi ise aşağı götürüyor... Verileri daha açıklanmadan önce biliyor ve ona göre pozisyon alıyor vs... Tek elden yönetilen bir piyasadan bahsediliyor doğru mudur??[/QUOTE]
ben sanmıyorum öyle bişey olucağını.olsaydı günde 100 trilyon kazanırdı.bikaç tane pala var ve hepsi birbirine düşman.aralarında kapışıyolar bizde KY olarak aralardan düşen et parçaların kokusunu alıp karnımızı doyurmaya çalışan yavru geyikleriz.bazen ete fazla yaklaşanlar oluyo nasibinide alıyo tabi.karnını doyurmak için biraz izlicen ortalık sakinken kurtlar aslanlar ava çıkmadan önce veya sonra avlanıcan yoksa avlanırsın.nede olsa geyiksin tam yem yani:)
-
astatin efendi nereye kayboldu başına bişeymi geldi yoksa ... üüüüüüüüüü
-
[quote=selçuklu;180938]astatin efendi nereye kayboldu başına bişeymi geldi yoksa ... üüüüüüüüüü[/quote]
Matlab öğrenmeye gitmiş...
Akşama sistem performanslarını sorar::::::
-
[QUOTE=selçuklu;180938]astatin efendi nereye kayboldu başına bişeymi geldi yoksa ... üüüüüüüüüü[/QUOTE]
Yunanistan`a gitmis, fizibilite calismalari icin:)
-
şerefsiz PALA....
1.000 pıvan makas koydu...
-
[QUOTE=enorton;180934]Valkirie seyrettim harika, diğerine daha fırsatım olmadı... Sonuçta Tarantino filmi, öyle araya sıkıştırmak olmaz... Sakin kafayla bir hafta sonu izleyeceğim... Bu arada en sevdiğim yönetmen Tarantino ve en sevdiğim film de Pulp Fiction dır.... Tam 24 kere izledim :::[/QUOTE]
tarantino yine süper bi film yapmış.tarantino denirse aklına değişiklik ve ilkler gelicek.bu filmde öyle.hayatımda seyrettiğim en değişik nazi filmi.bende hastasıyım tarantinonun.bu arada aklıma çok ilginç bir film geldi bende onu 14 kere seyrettim.
Yip Man diye bir film. [url]http://www.imdb.com/title/tt1220719/[/url]
ratingine dikkat çekerim.çok kişi bunu izlememiştir türkiyeye gelmedi çünkü.bruce lee nin hocası ip ustanın hayat hikayesi ama feci action aşk intikam duygusallık milliyetçilik ne ararsan var.süper bi film. bunu seyredip insanlar gaza geliyo Wing Chun a başlıyo.one dersen bruce lee nin sporu:) sokak dövüşü.filmdede inanılmaz yansıtmışlar wing chunu.
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;180941]şerefsiz PALA....
1.000 pıvan makas koydu...[/QUOTE]
Teorik fiyat 68700`lerde geziniyor, oralara gelirsek de sat verir sistem...
-
[QUOTE=enorton;180931]Abi olmayan şeyin tanımını nasıl yapayım, var olduğunu iddia edenler yapsın... Benimkisi sadece kulak duyumu... Yok efendim sistemleri görüyor, milletin sistemlerini terse getiriyor.... KY shortsa piyasayı yukarı, tam tersi ise aşağı götürüyor... Verileri daha açıklanmadan önce biliyor ve ona göre pozisyon alıyor vs... Tek elden yönetilen bir piyasadan bahsediliyor doğru mudur??[/QUOTE]
Sazan abinin görüşünü de koyayım... Merak edenler için;
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=73804&postcount=7[/url]
-
[quote=Rooks;180942]tarantino yine süper bi film yapmış.tarantino denirse aklına değişiklik ve ilkler gelicek.bu filmde öyle.hayatımda seyrettiğim en değişik nazi filmi.bende hastasıyım tarantinonun.bu arada aklıma çok ilginç bir film geldi bende onu 14 kere seyrettim.
Yip Man diye bir film. [URL]http://www.imdb.com/title/tt1220719/[/URL]
ratingine dikkat çekerim.çok kişi bunu izlememiştir türkiyeye gelmedi çünkü.bruce lee nin hocası ip ustanın hayat hikayesi ama feci action aşk intikam duygusallık milliyetçilik ne ararsan var.süper bi film. bunu seyredip insanlar gaza geliyo Wing Chun a başlıyo.one dersen bruce lee nin sporu:) sokak dövüşü.filmdede inanılmaz yansıtmışlar wing chunu.[/quote]
Bende Red Cliff filmini öneririm hakkaten çinliler yapmış denilebilecek 4.5 saatlik bir başyapıt tabe 4.5 saati 2 filme yaymışlar mecburen:) [URL]http://www.imdb.com/title/tt0425637/[/URL]
-
[quote=enorton;180894]Otomobili olanlara bir bilgi vereyim, geçen yıldan itibaren zorunlu trafik sigortası için biliyorsunuz serbest fiyat var artık... Aynı teminata karşılık sigorta şirketleri farklı fiyat veriyor... Mesela az önce Anadolu sigortadan 366, axa 266, euroka 252 TL fiyat aldım... Siz de yaptırmadan önce mutlaka araştırın...[/quote]
Karşı çıkanlar mutlaka olucaktır ama 1-2 gün önce forumda sadece borsa hakkında mı konuşulsun yada konuşmasınmı diye bir tartışma vardı, böyle güncel bilgiler hakkında konuşulmasıda bence son derece faydalıdır, nede olsa bütün günümüz burda geçiyor :..: ve her birşeyden haberdar olamıyoruz...
-
[quote=enorton;180931]Abi olmayan şeyin tanımını nasıl yapayım, var olduğunu iddia edenler yapsın... Benimkisi sadece kulak duyumu... Yok efendim sistemleri görüyor, milletin sistemlerini terse getiriyor.... KY shortsa piyasayı yukarı, tam tersi ise aşağı götürüyor... Verileri daha açıklanmadan önce biliyor ve ona göre pozisyon alıyor vs... Tek elden yönetilen bir piyasadan bahsediliyor doğru mudur??[/quote]
benim pala tanımım "tek elden yönetilen bir piyasa" değil.
büyük oyuncuların birbirinden ve "birşeylerden" haberdar olarak oynaması.
zerre inanmam dediğin için yazıyorum:
bu piyasalarda dönen paranın miktarını al.
oyuncuların % kaçında,[B] mesela[/B] 2 milyon dolar üzerinde para var diye düşün.
bu 2 milyon dolar üzerinde parası olan oyuncuların [B]birbirleri ile bir şekilde ilişkide olma[/B] olasılığını bu kadar uzak gören arkadaşlar, yani kısacası pala olayına geyik diye bakan arkadaşlar da bana göre biraz iyimserler...
tüm aracı kurumlarda 50 milyarın altında parası olan ve o anki durum itibarı ile %x'inin ağırlıklı hangi pozisyonda olduğunu,%x'in %y'sinin hangi noktada margincall yiyeceğini öğrenen, bir programı yazmak iyi bir ekiple 1 haftayı alır.
güzide ülkemde bunların [B]zerre[/B] olamayacağını düşünen arkadaşlar, tüm mesajı önemsiz çöplüğüne atıp kulak arkası edebilirler...:)))
-
---www.bigpara.comdan alıntıdır---telif hakkı istemesinler diye yazdım :)) eger bahsedildigi gibiyse piyasayı pek tatmin edecek bi rakam gelmeyecektir imfden.. ahanda haber şu şekilde.. bunlar allayıp pullamıslar ama gorundugu gibi degil sanki olay... 6 m dolar ne yaf :) keske 6 m dolar olsada soyle saglam bi selale yasasak :):))
----------------
IMF`den en az 6 milyar dolar
Türkiye, yeni bir stand-by anlaşması yaparsa IMF'den özel bir anlaşmaya gerek olmadan asgari 6 milyar dolar kredi çekebilecek.
Muhtemel bir stand-by anlaşmasıyla Türkiye, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) son ek kaynak artışı kararıyla, özel bir anlaşmaya gerek olmadan asgari 6 milyar dolar kredi çekebilecek.
Daha önceki kota artışı nedeniyle, Türkiye'nin fondan çekebileceği kredi miktarı 4,5 milyar doları bulurken, kredi maliyeti de 4'te 1 oranında azalacak.
Türkiye'nin, son ek kaynak artışı kararıyla da IMF'den çekebileceği kredi miktarı 6 milyar doları bulabilecek.
28 Ağustos'ta IMF'nin kaynakları 250 milyar dolar düzeyinde artırılmıştı. Bu paranın 100 milyar dolarlık kısmı ise Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelere tahsis edilmişti. Türkiye de bu yeni kredi imkanı çerçevesinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ilave kredi imkanı elde etmişti.
IMF'ye üye ülkelerin kotaları bu ülkelerin maksimum finansal yükümlülüklerini, oy haklarını ve IMF'nin finansal kaynaklarına olan erişimlerini belirliyor.
Fon ile temel anlaşmazlık konularından birinin merkezi hükümetten belediyelere aktarılan kaynaklar konusu, diğer bir konuyu da Gelir İdaresi Başkanlığının özerkliği konusu oluşturuyordu.
Türkiye'nin, vergi idareleri konusunda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, vergi hukuku ve uygulamalarının net bir şekilde ortaya konduğu, kesin cezai yaptırımların belirlendiği, hiçbir tereddüte imkan vermeyecek geniş kapsamlı bir yasal sistemi uygulayacağını IMF tarafına bildirdiği ifade ediliyor.
Vergide öncelikle herkesçe anlaşılabilir mevzuat düzenlemesi olacak. Ardından, vergi oranları adil ve şeffaf bir şekilde uygulanacak. Etkin ve geniş kapsamlı denetim ve yaptırım sistemi oturtulacak.
IMF'nin, uluslararası standartlara sahip bir vergi idaresi sistemini kabul ettiği kaydediliyor.
IMF KREDİSİ, ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK OLARAK KULLANILACAK
Fon ile anlaşmanın, düşük maliyeti nedeniyle iki yıllık stand-by düzenlemesi şeklinde alınacak kaynağın, 2010 ve 2011 yılında, özel sektöre dolaylı kaynak aktarmada kullanacağı belirtiliyor.
Yetkililer, bütçe açığının, iç borçlanma açısından finansman ihtiyacını artıracağını, bu çerçevede de, IMF'den gelecek rezerv ile Hazine'nin, daha az borçlanarak, özel sektöre finansman imkanı bırakabileceğini vurguluyorlar.
Türkiye'nin, cari açığının şimdilik sorun olmadığını vurgulayan yetkililer, bu nedenle dış finansman değil, iç finansmanın öne çıkacağını, bütçe açığının yüksek olacağı bir ortamda, iç borçlanma maliyetlerinin yükselmemesi ve ekonomik büyüme ile istihdamın artırılması amacıyla özel sektöre daha çok fon sağlama imkanının ön plana çıkacağını, bu çerçevede de IMF kaynağının önem kazanacağını ifade ediyorlar.
''Önden Yüklemeli Kredi'' çerçevesinde, toplam kredinin yarısı, 6-8 ay içinde alınabilecek.
STAND-BY'IN TERCİH EDİLME NEDENLERİ
Hemen mali destek imkanı sağlanması, kotanın üstünde bir kredi alınabilmesi ve daha düşük maliyetli olması açısından kısa vadeli bir standart stand-by'ın tercih edildiği öğrenildi.
IMF yetkilileri, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi ülkelerin, Fon ile son dönemde acil anlaşma sıkıntısına giren Macaristan ve diğer gelişmekte olan ülkelere göre, daha farklı ve iyi konumda olduklarına dikkat çekiyor.
Fon, uluslararası bankaların, kredilerini dondurmaları nedeniyle ortaya çıkan sorunların aşılmasını ve bu bankalar yeniden kredi sağlayana kadar üye ülkelerin likidite sorunu çekmemesini hedefliyor.
Ülkeler, finans durumlarının düzelmesinin ardından, standart Stand-by'ın süresinin sona ermesiyle birlikte İhtiyati Stand-by'a da geçebiliyorlar.
KULLANILABİLECEK KREDİ İMKANLARI
Fon, İzlanda ve Macaristan gibi ülkelere, kotalarının yüzde 1000'i aşmasına imkan vermiş ve Macaristan'ın da daha sonra sağladığı kaynak, yüzde 2000 düzeyine çıkmıştı.
IMF'nin, İzlanda ve Macaristan gibi ülkelerin, kotalarının yüzde 1000'i aşmasına imkan verdiğini belirten yetkililer, Türkiye'nin de, daha önceleri kotası daha düşük olmasına rağmen, kotasının yüzde 1600'ü üzerinde kredi alabildiğini hatırlatıyorlar.
Türkiye'nin, 1,2 milyar SDR'lik kotasının, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir karşılığa denk geldiğini vurgulayan yetkililere göre, halen IMF'de 2 milyar dolara karşılık gelen 1,2 milyar SDR'lik kotası bulunan Türkiye'nin, kotasının yüzde 1000'i oranındaki kredi talebi durumunda 20 milyar dolar, 2001 krizindeki gibi yüzde 1600 oranındaki kredi talebinin kabul edilmesi halinde ise 32 milyar dolar kredi kullanabilecek.
Macaristan'ın kullandığı gibi yüzde 2000 oranında kredi talebinin kabulü halinde Türkiye'nin kullanacağı kredi miktarı 40 milyar dolara çıkabilecek.
Yetkililer, ülke kotasının çok üstünde çekilen kredilerin ise ancak özel anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilebildiğine de dikkat çekiyorlar.
IMF İLE ŞİMDİYE KADAR 19 STAND-BY ANLAŞMASI YAPILDI
IMF ile şimdiye kadar 19 defa stand-by anlaşması yapan Türkiye, bunlardan sadece son iki stand-by'ı başarıyla tamamlayabildi.
Stand-by düzenlemesi, en sık kullanılan IMF mekanizmalardan biri olarak kabul ediliyor.
Genellikle 1-3 yıllık bir süreyi kapsayan, ancak ağırlıklı olarak 2 yıllık sürenin kullanıldığı Stand-by düzenlemelerinde, IMF kaynaklarının kullanımı belirli şartlara bağlanıyor.
Kredi kullanan ülke, IMF İcra Direktörleri Kurulu'na sunduğu Niyet Mektubunda, ödemeler dengesi problemlerini makul bir süre içerisinde düzeltmeyi amaçlayan politikaları uygulayacağını taahhüt ediyor. Böylelikle, IMF kaynaklarını kullanan ülkelerin, ekonomilerindeki yapısal sorunları çözerek borçlarını ödeme kapasitelerini artırmalarının temin edilmesi amaçlanıyor.
Stand-by düzenlemeleri sadece gelişmekte olan ülkelerin kullandığı bir mekanizma olmayıp, birçok sanayileşmiş ülke de bu mekanizma ile Fon kaynaklarından yararlanabiliyor.
Stand-by düzenlemeleri kapsamında kullanılan kaynakların vadesi, 2 yıl 3 ayı geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam 4 yıl olarak belirleniyor. Bu vade, üye ülkenin talebi ve İcra Direktörleri Kurulu'nun onayı ile 3 yıl 3 ayı geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam 5 yıla uzatılabiliyor.
IMF'nin Stand-by düzenlemeleri kapsamında kullanılan kaynaklara ilişkin faiz oranı, kullanılan kaynağın üye ülke kotasına oranına göre değişiyor.
-
Pala bunlar var, ama herkes bir görev yapıyor, yek vucutlar, birisi el oluyor öbürü ayak, birisi bazen vucudu koşturuyor, bir bakın pastaya batması gereken en az 10 kurum sayarsınız şu marttan beri , ama bir şey olmuyor, adamlar devam, en azından zarar nedeniyle kovulmaları lazım, mesela efg benim gözlemimde 45000 kontratta frenliyor, terse dönüyor, niye diğerinin cüzdan ihtimal etkileniyor, süper mario gibi, deniz yıldızı deniz hıyarı ne ararsan var, biz de marioyuz hani şu önüne işer gibi ateş eden, bunlar bütün organizmalar, birisi dalak diğeri karciğer gibi, birde uzun bacaklı adam var, esas haltı o yiiyor, bunda uzuna giriyor, diğerin de kısalıyor, o ne yaptığını biliyor, mario ise hep önüne ateş ediyor, olmadı politikayaı ayarlıyorlar, açıklama şu 15, 20 gün sonra, ısmarlama IMF, yaz aylarında T.C.M.B. nin faiz açıklamaları çok iyi ayarlanmıştı örneğin hatırlayanlar vardır, bunların hepsini bütünledüiğinde sam amcayı bulrsun, buradakiler grup müdürleri, bu alenen böle, bakın ne diyorum dov geberik çıkacak, bakıyosun geberik, niye e buradan ölçüyorum bunu, 50 mil bütçe açığindan, 18 mil banka karlarından, karın yarısı dışarı, IMF içeri bu soygun, alenen böle, saroz marifetlerini bu güne kadar bozan ülkeler duymuşsunuzdur, darısı bizim başımıza,
-
PALA vardır...ama bu tabii bir kişi ve kurum değil...1 kişi veya kurum koskoca piyasaya hükmedemez elbetteki bu mümkün değil.
ama güçlü eller birleşip burayı bizimki gibi sığ bir piyasayı istedikleri gibi evirip çevirirler zaten yapıyorlarda...
PARA nın alamayacğı hiçbirşey yoktur.sadece haysiyetli adamı satınalamazsınız.onun haricinde herşeyi ve herkesi alırsınız.bu şekilde önceden piyasaya büyük etki edecek şeyleri,haberleride satın alırsınız...
doğa olayları,afetler v.s. hariç bunlarda da zaten PALA nın eli neyse ona göre kılıf uydurur...
-
Pala olmak kolay... 5 milyon tl yi basan komisyon ödemez bütün pozisyonları görür :D
[URL]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/25Mart2009-55.pdf[/URL]
-
[QUOTE=Rooks;180942]tarantino yine süper bi film yapmış.tarantino denirse aklına değişiklik ve ilkler gelicek.bu filmde öyle.hayatımda seyrettiğim en değişik nazi filmi.bende hastasıyım tarantinonun.bu arada aklıma çok ilginç bir film geldi bende onu 14 kere seyrettim.
Yip Man diye bir film. [url]http://www.imdb.com/title/tt1220719/[/url]
ratingine dikkat çekerim.çok kişi bunu izlememiştir türkiyeye gelmedi çünkü.bruce lee nin hocası ip ustanın hayat hikayesi ama feci action aşk intikam duygusallık milliyetçilik ne ararsan var.süper bi film. bunu seyredip insanlar gaza geliyo Wing Chun a başlıyo.one dersen bruce lee nin sporu:) sokak dövüşü.filmdede inanılmaz yansıtmışlar wing chunu.[/QUOTE]
ip man süper film :)
tek dosya 8 gb mı 12 gb mı ne muhtesem çekimler ve hikayesi var.. bide bi insan bu kadar mı erdemli tasvir edilir yaf adam sanki nirvanaya ermiş :)
izlemeyenlere kesinlikle tavsiye edilir ...
-
[QUOTE=unlimitted;180947]benim pala tanımım "tek elden yönetilen bir piyasa" değil.
[/QUOTE]
O zaman aynı şeyden bahsetmiyoruz, yoksa 10 bin TL portfoyu olan ile 10 milyon dolar portfoyu olan eşit değildir bence de... Benim itirazım şudur;
Sazan abinin dediği gibi hatayı kendinde aramak yerine forumlarda akşama kadar Allah belanı versin pala diye hayıflanmaktır... Tam rekabet piyasasında olmadığımızı herkes biliyor ama madem bu kadar ağlayacaksın o zaman girme bu piyasaya... Git kurbanlık koç sat... Burası [URL="http://www.imdb.com/title/tt0471041/"]The Tournament[/URL] filmindeki gibi para için herşeyin mübah olduğu ve herkesin birbirinin mezbahane gibi kestiği bir yer... Sonunda sağ kalan parayı alır...
Sözüm size değil, hergün burasını ağlama duvarına çevirenlere...
-
[quote=enorton;180953]O zaman aynı şeyden bahsetmiyoruz, yoksa 10 milyar portfoyu olan ile 10 milyon dolar portfoyu olan eşit değildir bence de... Benim itirazım şudur;
Sazan abinin dediği gibi hatayı kendinde aramak yerine forumlarda akşama kadar Allah belanı versin pala diye hayıflanmaktır... Tam rekabet piyasasında olmadığımızı herkes biliyor ama madem bu kadar ağlayacaksın o zaman girme bu piyasaya... Git kurbanlık koç sat... Burası [URL]http://www.imdb.com/title/tt0471041/[/URL] filmindeki gibi para için herşeyin mübah olduğu ve herkesin birbirinin mezbahane gibi kestiği bir yer... Sonunda sağ kalan parayı alır...
Sözüm size değil, hergün burasını ağlama duvarına çevirenlere...[/quote]
oyle deme, aglama duvari da lazim:::
-
[quote=enorton;180953].....Sözüm size değil, hergün burasını ağlama duvarına çevirenlere...[/quote]
en çok astatin ağlıyor burada...sürekli üwwwww diye zırlıyor :D:D:D
-
yaw bugün şu EFG aşağı doğru şöyle temiz bir 10.000 kontrat döşese nasıl olur? :D
hadi be EFG senin için nedir ki 10.000 kontrat satış.zati malında var yafrim elinde ver birazını hafifle yafrim :D
-
bencede teknik/temel analiz konuşup palaları batıralım:) aradada geyik yapalım.geyiksiz çekilmez bu stres.yeri geliyo enorton güldürüyo bizi yeri geliyo kennym fıkralarla güldürüyo esprili birsürü arkadaşımız var güldürüyolar valla sabah tersten kalksam bile yüzümde bir tebessüm oluyo gerçekten.ama iş siyasete gelince tvden ve gazeteden buraya copy paste ten başka bişi olmuyo.bu ülkeye atatürk gibi biri lazım o zaman siyasetten bahsederim onun dışında herkes benim sinirlerimi bozuyo.dünyadan haberdar olmak laızm ama bu haberler artık benim canımı çok sıkıyo.haberler aynen şöyle 2 saat boyunca..
hayırlı akşamlar bugün diyarbakırda açılımdan sonra 5 kişi 15 kişiye ateş açtı taşladı 23 kişinin kafası yarıldı ohh ohh ne güzel ülkem.afyonda tüp patladı bir gecekondu çöktü komple aile içinde yanarak feci şekilde can verdi.kastamonuda içkili kullanan Z.R.T yolcu otobüsüyle çarpıştı 4 ölü 12 yaralı.ankarada buzlanma oldu 7 ölü 12 yaralı.aman dikkat edin buzlanmaya.(ölüdkten sonra saolasın uyarı için.tuzlamaya ne gerek var bikaç kişi ölsün sonra tuzlarız.) ali kırcanın dediği gibi istanbula kar yağmadan kış gelmez misali.
birazda paparazzi sibel can çocuk yaptı ismini fatma koydu neden ayşe koymadı dan dan dan dan az sonraaaaaaaaaaaaa
al sana haber barney:)))))))))))))
-
-
69 bin inadını izliyoruz açılıştan beri..