-
Aslolan spot piyasadır..
Şimdi sizlere bir sistem vericem, optimizasyonunu veremiyorum...spot piyasaya uygulanıyor, most kullanmak isteyenlere göre:)
endeks 30 un seanslık grafiğine uygulanacak, al verince en yakın vadeden al, sat verincede yine aynı, ama X30YVADE de uygulamsı bence iyi değil...bu arada kısa periyodlarda gereksiz al sat yaptırır..
9 günlük %0,07 ayarlıyorsunuz, periyod seanslık...kolay gelsin:)
Seanslık yerine 240 dakikalıkda yapabilirsiniz daa iyi gibi bazen. saygılar.
-
[quote=oguzhan;181000]Olmaz böyle bişey ya su dakkaya kadar sortlar hala öne geçemedi long haka daha güçlü[/quote]
der iz no spuuun! :D
-
[quote=vobarey;180999]En son Yunanistan batıyorken orayı fethetmeye gidiyoduk AB de gümlüyorsa destekli gidelim hazır el değmişken orayı da hüpletelim:::[/quote]
[I]tamam......herkes kendine pilot ülke seçsin.....[/I]
[I]avrupa avrupa duy sesimizi........lelele[/I]
-
lem selçuklu, ekran başına geldiğinde teşkür düğmesine bi basmaya başlayıp bırakamıyon hepsine bi teşkür boyaması yapıyosun ya.
ona hastayım işte. :D:D
herkese afiyet olsun.
69'a bak bak nereye kadar. :..::..:
-
bUNLARDA BENİM SİSTEM, GÜNLÜK %120, SAATLİK, %34 PRİMDE ŞU ANDA HER İKİSİDE HENÜZ SATIŞTA DEEL,....
[URL]http://img690.imageshack.us/img690/5752/61475006.png[/URL]
[URL]http://img36.imageshack.us/img36/4986/48509597.png[/URL]
-
[QUOTE=iyi çocuk;180990]Yok, değerli ağabeyim, ben garibanın biriyim...
Matlab kullanmıyorum. İstatistik programı yanılmıyorsam, muadili bir program daha var bildiğim kadarıyla, SPSS...
Bu arada Selçuklu ağabeyim, fraktal ne demek?
Küskü'yü biraz anladım da...
Teşekkürler...:)[/QUOTE]
fraktalı resimlerle izah edeyim iyi çocuk patron .. ahanda fraktal .. :D:D .. borsada grafiklerindede fraktalik yapılar olduğuna inanan analistler var .. analiz metodu olarak kullanılıyor ...
[IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Fractals-julia.gif[/IMG]
[IMG]http://img239.imageshack.us/img239/9826/a2rr5.jpg[/IMG]
buda vikipediden
Fraktal parçalanmış ya da kırılmış anlamına gelen Lâtince fractuuss kelimesinden gelmiştir. İlk olarak 1975'de Polonya asıllı matematikçi Benoit Mandelbrot tarafından ortaya atıldığı varsayılır. Kendi kendini tekrar eden ama sonsuza kadar küçülen şekilleri, kendine benzer bir cisimde cismi oluşturan parçalar ya da bileşenler cismin bütününü inceler. Düzensiz ayrıntılar ya da desenler giderek küçülen ölçeklerde yinelenir ve tümüyle soyut nesnelerde sonsuza kadar sürebilir; tam tersi de her parçanın her bir parçası büyütüldüğünde, gene cismin bütününe benzemesi olayıdır. Doğada görülebilen bir örnek olarak bazı bitkilerin yapısı verilebilir
[url]http://tr.wikipedia.org/wiki/Fraktal[/url]
-
Ya bu most u ben epeydir unutmuşum,:) bikaç gündür bakıyorumda iyi sistemler yapmışım zamanında, neler yapılır neler, ama gaplı günlerde bu most denen şeyden vazgeçtiğimi hatırlıyorum, bu sebepten dikkat edilmesi gerekir, volatilite arttığında most işe yaramaz hale geliyor..
-
[QUOTE=fXci;180995]::: pela doğulur[/QUOTE]
Bi gıraf yok mu kardeş ya söyle hafiften düşüş trendli olanından
-
[QUOTE=indregandi;181006]bUNLARDA BENİM SİSTEM, GÜNLÜK %120, SAATLİK, %34 PRİMDE ŞU ANDA HER İKİSİDE HENÜZ SATIŞTA DEEL,....
[URL]http://img690.imageshack.us/img690/5752/61475006.png[/URL]
[URL]http://img36.imageshack.us/img36/4986/48509597.png[/URL][/QUOTE]
sorulması gereken şu, sisteme uymakta zorluk çekiyomusun yoksa uyumu kolay bir sistemmi:)
-
Şimdi kullandığım sistemide vermek isterdim ama, sn saraylı bir düzeltme yaparak benim kullanabileceğim hale gelmişti, sistemler kendi psikolojinize uygun olmalı, bu sistem benim psikolojime uygun olduğu için vermiycem:)
Ama dün akşam rooks sormuş şimdi gördüm...stop yüksek değil bende, bu tamamen piyasanın hareketine bağlı, mesela şimdi stop 67500 de ama arada kısa periyodlarda düzeltmelerde al sat yapılabilir, yada inanmadığınız yönde poz almazsınız olur biter ne zaman inanırsam o zaman uygulayabiliyorumda...direk beni almaya satmaya şartlandıran bir sistem değil yaniii...demin verdiğim most sistemi ise direk uyulması gereken bir sistem...saygılar.
-
[quote=hilmi;180967]Sn Sazan sistemlerinizin yönü nasıl, sat veren varmı ?[/quote]
5 dk'dan 20 dk'ya hepsi alda. SW ise shortta.
-
Jp morgan dolar karsılıgında tl alımı onerdı
jp morgan tarafından yayınlanan gelısmekte olan pıyasalar raporunda
dolar karsılıgı tl alımı onerıldı ve 6 aylık fıyat hedefı sevıyesı
olarak 1.40 tl belırlendı. Kurum dolar/tl kurunda stop-loss sevıyesı
olarak ıse 1.55 tl'yı belırledı.
Kurum ayrıca tcmb'nın faız oranlarını bu yılın ucuncu ceyregınde
artırmaya baslayacagını ve 2010 sonunda tcmb'nın gosterge faızının
yuzde 8 olacagını ongordu.
Jp morgan'ın turkıye ıcın gsyıh beklentısı ıse bu yıl gsyıh'nın yuzde
5.3 gerıleyecegı ve gsyıh'da sonrakı yıllarda sırasıyla yuzde 5, yuzde
5.5 ve yuzde 5.5 oranında artıs yasanacagını ongordu.
-matrıks-
-
Oyun portföyümde ekstra kisalari 69250`ye yazdim. 69400 ve üzerinde 20 dklik kapanisa stop olurum...
-
BU DA 10 DK PROCEKSİYON NORMAL ARALIKLARI, BU YERELERİN AŞAĞIDA VEYA YUKARIDA KIRILMASI BİZİ MUHTEMELEN GÜNLÜKTE İŞARET ETTİĞİMİZ YERELER GÖTÜRÜR, HER ŞEY GAYET AÇIK, ALENEN ORTADA,.......
[URL=http://img268.imageshack.us/i/35079046.png/][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/6889/35079046.png[/IMG][/URL]
-
[quote=rooks;181012]sorulması gereken şu, sisteme uymakta zorluk çekiyomusun yoksa uyumu kolay bir sistemmi:)[/quote]
işallah 2010 planım bu, bunlar bende forumla başladı, aynı zamanda prof data aldım aracıdan, buraya kadar geldik, allahın izniyle, yardımsız tek başımıza, e makro da fena deel, portföyü ikiye bölüp bir kısmını bu sisteme atıyım diyorum, kalanıylada 10 dk lıkta indregandi yapıyım diyorum, planım böle, sis güzel gerçekten fena deel, ama bu testleri konusunda, deneyimli arkadaşlardan yardım almam lazım, bu yayınladığım 2009 ocaktan beri,
-
[QUOTE=indregandi;181018]işallah 2010 planım bu, bunlar bende forumla başladı, aynı zamanda prof data aldım aracıdan, buraya kadar geldik, allahın izniyle, yardımsız tek başımıza, e makro da fena deel, portföyü ikiye bölüp bir kısmını bu sisteme atıyım diyorum, kalanıylada 10 dk lıkta indregandi yapıyım diyorum, planım böle, sis güzel gerçekten fena deel, ama bu testleri konusunda, deneyimli arkadaşlardan yardım almam lazım, bu yayınladığım 2009 ocaktan beri,[/QUOTE]
2009 başından beri saatlik sistem %34 çok düşük...
-
Şu nikkei ye iyi bir sistem geliştirmem lazım, elinde bu borsya göre iyi bir sistemi olan varsa verebilirmi?
Neden buna ihtiyaç duyuyorum?
Çünkü bu saatten sonra ABD den gelebilecek herangibir global risk azalmıştır, sırada en zayıf halka vardır, en zayıf halka çekik gözler...demekki borsasının al yada sat verip vermediğine bakmak lazım değilmi? mantığımda yanlış varmıdır? varsa nerededir? cevap veren olursa sevinirim...saygılar.
-
[quote=enorton;181019]2009 başından beri saatlik sistem %34 çok düşük...[/quote]
açığa al ve sat kalkınca %51 oldu, nortonum, bu konuda açığa sat ve poz kapatlar uygulayıp, al ve sat larla poz alınabilir, ama ben bunu zaten günlük yapacam, 60 lıklar fena gap yiyor zaten, snin paskal mesala günlükte % kaç 1.1.09 dan beri,
-
[QUOTE=indregandi;181021][B]açığa al ve sat kalkınca %51 oldu,[/B] nortonum, bu konuda açığa sat ve poz kapatlar uygulayıp, al ve sat larla poz alınabilir, ama ben bunu zaten günlük yapacam, 60 lıklar fena gap yiyor zaten, snin paskal mesala günlükte % kaç 1.1.09 dan beri,[/QUOTE]
Neden çünkü sürekli yükselen piyasadayız, açığa sat işlemleri çoğunlukla zarar yazmış demek ki... Ama bu daha ne kadar sürer sence? Ayı piyasası başladığında bu yöntemle iflas edersin... Söylediğin yöntem açığa sat yapmadan sadece hisse alıp satmakta başarılı olabilir... Bu sebepten ilgili tarih aralığında günlük test yapmak da doğru değil bence... Mart ortasından beri sürekli yükselen piyasa var... Günlük ve saatlik için ilk verilerden bu yana test yapman gerekir bence...
Pascal da günlük %78 kar var 2009 başından bu yana ama dediğim gibi bu hiçbirşey ifade etmez...
-
[quote=enorton;181019]2009 başından beri saatlik sistem %34 çok düşük...[/quote]
birde 8*sattlik yataydan kaynaklı cepten yiyor bu sistem,
-
[QUOTE=enorton;181022]Neden çünkü sürekli yükselen piyasadayız, açığa sat işlemleri çoğunlukla zarar yazmış demek ki... Ama bu daha ne kadar sürer sence? Ayı piyasası başladığında bu yöntemle iflas edersin... Söylediğin yöntem açığa sat yapmadan sadece hisse alıp satmakta başarılı olabilir... Bu sebepten ilgili tarih aralığında günlük test yapmak da doğru değil bence... Mart ortasından beri sürekli yükselen piyasa var... Günlük ve saatlik için ilk verilerden bu yana test yapman gerekir bence...
Pascal da günlük %78 kar var 2009 başından bu yana ama dediğim gibi bu hiçbirşey ifade etmez...[/QUOTE]
Mesela 2009 başından beri getirilerini koyduğum iki saatlik sistemden daha başarılı olan sistem; 2009 öncesinde ise diğerine göre daha başarısız... Testleri mümkün olduğunca en çok veri ile yapmalıyız...
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=181024&postcount=124[/url]
-
[CENTER][B][SIZE="7"][COLOR="Green"]z i l d g o b [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE="4"]zeroişlemlongdevamgololurbence[/SIZE][/CENTER]
-
[quote=enorton;181022]Neden çünkü sürekli yükselen piyasadayız, açığa sat işlemleri çoğunlukla zarar yazmış demek ki... Ama bu daha ne kadar sürer sence? Ayı piyasası başladığında bu yöntemle iflas edersin... Söylediğin yöntem açığa sat yapmadan sadece hisse alıp satmakta başarılı olabilir... Bu sebepten ilgili tarih aralığında günlük test yapmak da doğru değil bence... Mart ortasından beri sürekli yükselen piyasa var... Günlük ve saatlik için ilk verilerden bu yana test yapman gerekir bence...
Pascal da günlük %78 kar var 2009 başından bu yana ama dediğim gibi bu hiçbirşey ifade etmez...[/quote]
BUNLAR VOB BAŞINDAN,
[URL]http://img268.imageshack.us/img268/1482/90062233.png[/URL]
[URL]http://img683.imageshack.us/img683/3807/16599001.png[/URL]
-
çok uykum geldi yemek yiyiynce .. yarım saat uyuyyayım ... stop yazılı ... rallysange olsun ..
-
69 çokkkk tehlikeli bi rakam... çokkk
-
-
sarkozy bas bas bağırıyor....euro.dolar dengesizliği düşünülmesi gereken bir sorun...
anladı başına gelecekleri...ama iş işten geçti...sen carlayla aşk yaparken elin oğlu
bastı doları aşağı kurtardı popoyu........sarkozy ne demek istiyor......sorun var diyor..
başka düşünülmesi gerekir diyor...düşünelim....
-
Şu anda cnbc-e'de 20'li yaşlarda bir uzman Dubai'de metrekaresi 50.000 dolara evlerden bahsediyor.
Türkiye'deki emlak fiyatlarının da 2011'de en az 3 katına çıkacağına inandığını söylüyor.
-
[QUOTE=von mises;181033]Şu anda cnbc-e'de 20'li yaşlarda bir uzman Dubai'de metrekaresi 50.000 dolara evlerden bahsediyor.
Türkiye'deki emlak fiyatlarının da 2011'de en az 3 katına çıkacağına inandığını söylüyor.[/QUOTE]
Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)
-
[QUOTE=indregandi;181027]BUNLAR VOB BAŞINDAN,
[URL]http://img268.imageshack.us/img268/1482/90062233.png[/URL]
[URL]http://img683.imageshack.us/img683/3807/16599001.png[/URL][/QUOTE]
İkisi de günlük galiba, saatliğin getirisi nasıl? Bu arada günlükleri de spot 30 da çalıştırmak bence daha mantıklı... Hem 1997 ye kadar veri var...
-
[quote=enorton;181034]Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)[/quote]
300 milyara ev alıp aylık 850 milyona kiraya vermek mi,
250 milyara kule vinç alıp aylık 8-12 milyara kiraya vermek mi...
işte bütün mesele bu..! :..:
-
[quote=boz ayı;181031]sarkozy bas bas bağırıyor....euro.dolar dengesizliği düşünülmesi gereken bir sorun...
anladı başına gelecekleri...ama iş işten geçti...sen carlayla aşk yaparken elin oğlu
bastı doları aşağı kurtardı popoyu........sarkozy ne demek istiyor......sorun var diyor..
başka düşünülmesi gerekir diyor...düşünelim....[/quote]
[I]düşündük...ve bu sorunun çareleri ve yan etkilerini araştırdık....[/I]
[I]euro dolara karşı bırakınız değerlenmeyi aynı kalsa bile euro bölgesi[/I]
[I]perişan..rekabet gücü gitti gidiyor...lokomotif ülkeler almanya ve fransa[/I]
[I]ihracaata ve turizme dayalı ekonomilere sahipler....bu durumda kabak [/I]
[I]başlarına patlayacak...ayrıca endirekt olarak değerli eurodan olumsuz [/I]
[I]etkilenen avrupa ekonomileri yine fransa ve almanyanın kapısını çalacak.[/I]
[I]nerden bakarsan bak...her iki ülkede ekonomi sağlam olmasına rağmen[/I]
[I]para piyasaları yüzünden direkt ve endirekt olumsuz etkiler gittikçe artıyor[/I]
[I]tamam bu durum sürdürülemez...çare nedir....yan etkileri çok mudur.[/I]
[I]doktor korkuyorum....[/I]
[I]çare ve çareleri sıralayalım.......ECB geç kalan faiz indirimini yapar...[/I]
[I]çok geç kaldığı için etkisi çok yüksek olmaz..ama mecburen yapar...[/I]
[I]AB..nin ilk amacı parasının değerini düşürmek olmalıdır.......bunada faizleri[/I]
[I]indirerek başlamalıdır....yoksa zora düşen avrupa ülkeleri AB..nin dolayısıyla fransa ve almanya.nın kapısını çalacaktır....[/I]
[I]dikkat edin..sarkozy.den önce ECB açıklama yaptı..yunanistanı kurtarmıyoruz...[/I]
[I]ardından sarkozy efendi buyurdu.....[/I]
[I]çanlar euro bölgesi için çalıyor..........[/I]
.heyk
-
[quote=enorton;181034]Bence şuanda emlak almak mantıksız, demek ki 3 yıl içersinde daha da mantıksız olacak... :)
Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı :)[/quote]
Enortonum benim bi arkadasım ev almıstı oradan 2007 senesinde 3+1 260 milyara:)sadece dıs sıvası vardı ici yapılı degildi 1 sene sonra teslim ettiler..banka mevduat faizleri yıllık yüzde 19 du..cok dedim olm alma faize yatır,2 sene sonra 2 tane alırsın demistim.dinlemedi gömdü parayı tam 3 sene oldu bilesigiyle bi hesapla enortonum adama gireni...simdi cok pisman,demek 850 tl ha...yalnız merkezde ev fiyatları hic düsmedi hocam,ben feneryolunda oturuyorum kirada tabi:)23 senelik bir bina 135 metrekare,en üst katı 330bin tl ya satıldı 2 hafta önce..krizden öncede max 340 a satılmıstı..bi alt katı..
-
[QUOTE]Evimin hemen yanında Atapol Residence var ve geçen yıl 300 milyara satılan daireler şimdi 850 TL ile kiraya veriliyor... 300 bin tl bankada faizde ayda ne kadar getirir? hesap bence bu kadar basit, ama bu benim fikrim... Ha şu var 300 milyarlık evi 100 milyara alıyorsan o zaman emlak almak mantıklı[/QUOTE]
Gayrimenkul alırken fiyat/kira rasyosuna bakılır.
Bir gayrimenkulun değeri 120 aylık kira bedelidir. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. Özellikle inşaatçılar itiraz eder, bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
Bu hesap doğruysa 850 TL'ye kiraya verilen dairenin değeri 102.000 TL olur.
Ya kira yanlış, ya fiyat yanlış...
-
[quote=TÜRKOĞLU;180955]en çok astatin ağlıyor burada...sürekli üwwwww diye zırlıyor :D:D:D[/quote]
cık...ben en şeffaf zırlama simülasyonu yapanım..Allah gizli gizli zırlatmasın....lelele.lelele.lelele
-
[CENTER][SIZE="7"][B][COLOR="DarkGreen"]zildaçbgobrrrehe[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE="3"]zero işlem long devam alım çılgınlığı bekliyorum gol olur bence ralli ralli ralli ehueuhehuhe[/SIZE][/CENTER]
-
69500 kırılmadan bişey olmaz
-
[quote=von mises;181041]Gayrimenkul alırken fiyat/kira rasyosuna bakılır.
Bir gayrimenkulun değeri 120 aylık kira bedelidir. Bu rakama bu topicde de çok itiraz olabilir. Özellikle inşaatçılar itiraz eder, bankacılar itiraz eder. Ama doğrusu budur.
Ya kira yanlış, ya fiyat yanlış...[/quote]
sıfır evlerde o oran biraz daha yüksektir. sıfır kullanım bedelini biri üstlenmesi gerekiyor
-
[quote=von mises;181041]Gayrimenkul alırken fiyat/kira rasyosuna bakılır.
Ya kira yanlış, ya fiyat yanlış...[/quote]
Von mises,o rakam binanın bulundugu konuma göre degisiyor,istanbul icin merkez bölgeler 240 aydan baslıyor 325 e kadar cıkıyor..nitekim batı atasehirde de aynı sekilde..bunun üstü pahalı altı alınabilir seviye..caddebostan,suadiye gibi bölgeler 325..batı atasehir 240 ile 325 arası..beylikdüzü mesela cok konut oldugu icin dedigin rakamlar..
-
bu ne yawww...SAZAN bile 4-5 mesaj yazmış..ben 3 saatir toplantıdayım **......
aha size bir soru elinizdeki çipli ve temassız kartınızı, deniz otobüsü nde peşpeşe sınırsız kullanmayımı tercih edersiniz yoksa 5 deniz otobüsü işlemini yapdıktan sonra mutlaka bir POS dan şifreli işlem yaptırmasını mı tercih edersiniz...bilin bakalım bir Bankacıyı ben hangi seçeneğe ikna etmeye çalışıyrdum 3 saatir..vay **....