şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng
Printable View
şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng
[quote=jerfin;73459]şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng[/quote]
parite olarak düşünürsen yazdığın doğru...:..: ama benim yaxdığım A ile B, parite veya onların ivmeleri değildiki dikkatli okursan:)... bildiğin basit doğrusal hızdı kasteddiğim
[QUOTE=Astatin;73460]parite olarak düşünürsen yazdığın doğru...:..: ama benim yaxdığım A ile B, parite veya onların ivmeleri değildiki dikkatli okursan:)... bildiğin basit doğrusal hızdı kasteddiğim[/QUOTE]
o zamanda A/B demek lazım değil mi.. yani birkaç değişik denklem kuruyorum ama hiçbiri A+B sonucunu vermiyor.heyk
neyse yaaa.. ne demişler; hiç bilmeyenden korkmayacaksın, az bilenden korkacaksın:..: bende matematik bilgim konusunda iddialı değilim zaten en iyisi susayım:)
gökhan fındık ın su anki msn deki hali :D
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/gokhan17899.png[/IMG]
Bu gokhan mevzuu amma sardı mıllete, 500 ytl sermayeden 600bin? Yok daha neler:)
[QUOTE=camadan;73462]gökhan fındık ın su anki msn deki hali :D
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/gokhan17899.png[/IMG][/QUOTE]
bize ne ?
şimdi biraz beyin jimnastiği yapalım... 15 gün gayri ciddi, 1 gün ciddi takılan birinin analizi ne kadar ciddiye alınabilirse o kadar ciddiye alın derim:..:
1- dow'da 10.000 beleyenler için söylüyorum bunu..teknik olarak bakıldığında böyle dip çalışması olabilir mi ? yada ara dinlenme bölgesi demek daha mı doğru.. 8.000-8.600 arasında git-gel yapmaya başladığında yani 8.600 geçemeyen 8.000 i de kırmamak için direnen bir dow bize ne anlatır.. 2 aydır dinlenmekte olan dow 7.500 de tutunabilir mi bu sefer !!
2- İMKB de TOBO görenler ve çıkışa inanmışlar için söylüyorum bunu da... daha yeni OBO yu kırmış ve obo boynunu test etmek için geri dönmüş bir İMKB de TOBO ya güvenilir mi? faizler inerken USD nin çıkışı frenlenebilir mi ? USD nin 1.70 den döneceğini düşünenler ocak sonunda bankaların ödeyeceği milyon dolar sandikasyon kredilerinin olduğunu hesaba katıyorlar mı? doların böyle ateşi yükselmişken borsamız çıkabilir mi !!
3- diğer hisseler yerin dibine indiği 1/10 gibi devasa düşüşler yaşayıp 2003 diplerine geldiği halde büyük bankalarımız 1/3 fiyatına anca geldiyse ne düşünmeliyiz.. büyük bankalar diğer kağıtlara göre daha mı az çıktılarda düşmüyorlar, yada son darbeye mi saklanıyorlar ? bankaların diğer hisselere göre düşüş marjı daha yüksekse XU030 ile XU100 arasındaki marjında azalması şaşırtıcı olur mu?..eğer büyük hisselerin aşağıya daha çok yolu varsa, VOB da keyfi hareket ettiren, paranın gücüyle teknik çizittiren 3-5 baba düşmenize izin vermiyoruz diyebilirler mi ?
bu hafta büyük ihtimal tepki haftası olacak.. ve 28.700 zirvemizi geçemeden (belki yaklaşamayacak bile) geri dönen bir imkb göreceğiz bence.. iyi satış fırsatı verecekler yani:))
iyi geceler herkese...
ufak çapta bir ralli moduna girmiş gorunuyor abd bize nekadar etki edicek gorucez cuma cok isteksizdi agalar bakalım sabaha nasil bir dümen dönücek..
GANN biraz bakayım dedim genelde bakmam yanlış çizmediysem dowjonesda kapanış tam 8281 den olmus ve uzerinde 8700e kadar potansiyeli var
[quote=mozkan;73310]bazen bu kadar basittir vob .lelele[/quote]
setup iş başında hatırlatayım şimdiden
günaydın,iyi haftalar