-
Fisher dokumanlarını okudugum ve gercekten begendım , fena durmuyor , mevcut trend gostergelerınden de teyıd alınarak kullanılabılır.
Daha once ara bolgelerde flat demıstım,ama bu klasık asırı alım satım kurallarını koruyor, yanı -05. dan yukarı al, +0.5 asagı sat gıbı,
Cok hoş bir gösterge imiş, En azından stockhastıc veya normal rsı den daha ıyı duruyor...
Sevgıler...
-
Foreks Piyasaları için Inverse Fisher Transform.
Mevcut mq4 'e bir de alarm ekledim, Siz yorulmayın, al/sat ları sizlere uyarsın diye :)
Sevgiler...
-
[url]http://www.ensignsoftware.com/tips/tradingtips47.htm#Ergodic[/url]
ergodic destekli cci icin bu grafigi gordunuzmu bunu voba nasil uyarlariz.
denemek icin false short ve longlari bulmak icin.
-
[QUOTE=teo;26657]Fisher dokumanlarını okudugum ve gercekten begendım , fena durmuyor , mevcut trend gostergelerınden de teyıd alınarak kullanılabılır.
Daha once ara bolgelerde flat demıstım,ama bu klasık asırı alım satım kurallarını koruyor, yanı -05. dan yukarı al, +0.5 asagı sat gıbı,
Cok hoş bir gösterge imiş, En azından stockhastıc veya normal rsı den daha ıyı duruyor...
Sevgıler...[/QUOTE]
bilginize gore daha once gonderdiginiz fisher degerlerinde veya kullaniminda degisiklik yapmak gerekirmi denemelerde.
-
bugun 52025 altinda kapanis yaparsak birde 509xx lere sarkarsak donus yapilmis oluyor resmen.
-
[QUOTE=nyse-dj;26691]bilginize gore daha once gonderdiginiz fisher degerlerinde veya kullaniminda degisiklik yapmak gerekirmi denemelerde.[/QUOTE]
Ben fisher kullanmıyorum,bana göre yeni başlıyanlar için çok mükemmel,değerlerini değiştirmeye gerek yok,Ama şu an benim kullandığıma göre biraz daha geç sinyal veriyor.
Geç olması da aslında sorun değil, trene bir durak sonra da atlanılırsa bir şey olmaz.
-
Arkadaşlar,
Vob konusunda, izledikçe bir şeyler öğrenmeye başladım nihayet.
Açıkçası imkb den sonra kolayca adapte olurum diye düşünüyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş maalesef. Cidden farklı bir zemin.
şu ana kadar gördüğüm en net engel 17:00 sonrası hamleler ve sabah açılış gap leri.
Bu iki nokta klasik sistemlerin uygulamasını, daha doğrusu yapılan sistem testlerinin sonuçlarına bakarak, sıkıntısız uyulabilecek sistem yaklaşımını seçmeyi çok zorlaştırıyor.
Sanırım o nedenle çoğu kimsede sistematik hareket yerine anlık değerlendirme yada "his"lerle işleme yöneliyor vob da.
Bu çerçevede gün sonu her koşulda flat kalmayı seçen bir yaklaşım mı daha uygulanabilir yoksa direk geceye de seçtiğiniz sistemin (ki ona göre farklı sistemler seçilir elbette) sinyali doğrultusunda pozisyon mu daha makul?
Kazanç bakımından olduğu kadar, psikolojik yıpranmayı da düşünerek kişisel deneyiminizi yazarsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler.
-
[QUOTE=shibumi;26807]Arkadaşlar,
Vob konusunda, izledikçe bir şeyler öğrenmeye başladım nihayet.
Açıkçası imkb den sonra kolayca adapte olurum diye düşünüyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş maalesef. Cidden farklı bir zemin.
şu ana kadar gördüğüm en net engel 17:00 sonrası hamleler ve sabah açılış gap leri.
Bu iki nokta klasik sistemlerin uygulamasını, daha doğrusu yapılan sistem testlerinin sonuçlarına bakarak, sıkıntısız uyulabilecek sistem yaklaşımını seçmeyi çok zorlaştırıyor.
Sanırım o nedenle çoğu kimsede sistematik hareket yerine anlık değerlendirme yada "his"lerle işleme yöneliyor vob da.
Bu çerçevede gün sonu her koşulda flat kalmayı seçen bir yaklaşım mı daha uygulanabilir yoksa direk geceye de seçtiğiniz sistemin (ki ona göre farklı sistemler seçilir elbette) sinyali doğrultusunda pozisyon mu daha makul?
Kazanç bakımından olduğu kadar, psikolojik yıpranmayı da düşünerek kişisel deneyiminizi yazarsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler.[/QUOTE]
eger trend saatlik veya gunlukte olusmamissa kolayca kaptilmasi mumkun bu yuzden kazanmaniz sart ise gun ici trend bile olsa kapatmaniz lazim.
dogru sabir denen seye sahipseniz trendin gercekten gucunu kaybedene kadar bekleyebilirsiniz. gaplar bazen kendini ele veriyor ama herzaman degil son birkac gundur zorla yukari gidip sabah asagi yapiyorlar mesela ikisinide yakaldim ama sadece birkac kontrat ile.
-
[QUOTE=nyse-dj;26809]gaplar bazen kendini ele veriyor ama herzaman degil son birkac gundur zorla yukari gidip sabah asagi yapiyorlar mesela ikisinide yakaldim ama sadece birkac kontrat ile.[/QUOTE]
Kendi adıma konuşursam, kazanabilmem için çerçevesi çok net şekilde çizilmiş bir sistemim olmalı.
Gap i çözüp yakalayabilme olayı , daha doğrusu az da olsa belirsizlik, tahmin vb. içeren bir yaklaşım bende kesinkes başarısız olur, çünkü tüm konsantrasyonumu ve disiplinimi bozar ve körlemesine işlem yapar hale gelebilirim.
Dediğim gibi bu benim için geçerli. Başkası için elbette çok farklı olabilir.
-
[QUOTE=shibumi;26813]Kendi adıma konuşursam, kazanabilmem için çerçevesi çok net şekilde çizilmiş bir sistemim olmalı.
Gap i çözüp yakalayabilme olayı , daha doğrusu az da olsa belirsizlik, tahmin vb. içeren bir yaklaşım bende kesinkes başarısız olur, çünkü tüm konsantrasyonumu ve disiplinimi bozar ve körlemesine işlem yapar hale gelebilirim.
Dediğim gibi bu benim için geçerli. Başkası için elbette çok farklı olabilir.[/QUOTE]
o zaman uzun periodda trend trade etmelisiniz mesela 60 dk. gibi.
-
Sistem uygulamak vob da çok zor, çünkü sistemin devamlılığı yok, Vob belli bir saatte kapatıyor,
Sisteminiz sat da geceye girdiniz.Sabah sert 2000 puan yukarı açtı, doğal olarak sistem al verir,ama siz 2000 puan yukarıdan almış olursunuz.Halbuki 24 saat açık olan bir yerde oynarsanız, 300 puan da stop olur ve hemen longlarsınız,ve 1700 puan kar cepte kalır.
Vobda mutlaka oynanmak isteniyorsa,fikrime göre aynı para miktarı yurt dışında da hesap açılır ve en azından 24 saat açık olduğu için pozisyon hedge edilir.
-
[QUOTE=teo;26817]Sistem uygulamak vob da çok zor, çünkü sistemin devamlılığı yok, Vob belli bir saatte kapatıyor,
Sisteminiz sat da geceye girdiniz.Sabah sert 2000 puan yukarı açtı, doğal olarak sistem al verir,ama siz 2000 puan yukarıdan almış olursunuz.Halbuki 24 saat açık olan bir yerde oynarsanız, 300 puan da stop olur ve hemen longlarsınız,ve 1700 puan kar cepte kalır.
Vobda mutlaka oynanmak isteniyorsa,fikrime göre aynı para miktarı yurt dışında da hesap açılır ve en azından 24 saat açık olduğu için pozisyon hedge edilir.[/QUOTE]
Doğru.
Diğer yandan 2000 puan gap le açılan çoğu gün, o gap bir şekilde kapanmış.
Bu da hareketin sadece güniçi "kumar" oynayan kitlenin parasını almaya yönelik olduğunu gösteriyor.
24 saat olayına gelince.
Hortlak gibi olmaz mıyız hocam o piyasalarda uykusuzluktan...:D