-
[quote=saraylı;240517]Yukardaki Daytrader tablosunu örnek bir şekilde yorumlayayım ki,siz de benzer anlayın:
yukarı ok 69.975 te ; bu değerin üzerinde uzun poz lar önem kazanır...
aşağı ok 69.625 te ; bu değerin altında kısa poz lar önem kazanır...
pivot=70.650 de; eğer yukarı gidersek;ilk FD direnci de 70.775 te;demek bu bölge ilk direnç olabilir...
FD ne göre sonraki direnç 71.375 te...
FD ne göre ilk 2 destek: 68.925 ve 68.325 te...
pivot değer ve FD ni realizasyon için kullanabilirsiniz...:)
tablonun yorumu böyle....:cool:[/quote]
bu tablodaki duruma göre....
en kuvvetli ihtimal....ve öldürücü olanı...daytraderler için...
rakkamlarınızdan 68 925 e acılıştan sonra yönelmesi ve hızla dönerek...70 775 e iki şiddetli ters dönüşle gelmesi...sistemcileride silkeliyerek 71 375 diye verdiginiz üst rakkamla günü kapaması...bu halde daytrader long girmişse geceye....68 925 e yönelişte pozizyon artırmalı stop olmamalı...short girmişse geceye...daytrader..68 925 de kapamalı...68 325 e inip inmeyecegini bekleyip...ve 3 cü 15 dakikalık barda long olmalı...68 925 den sonraki....
ben long girdim geceye...acılışla 70 775 hedefim...ikinci verdiginiz yer ise...71 375...YEDDİ CEDDİMLE SHORT OLMA YERİM....
topiginizin çok faideli olacagına kesin inanmaktayım...bilhassa dünki degişimi yaptıktan sonra...bu tabloları vererek...VE TABLOLARA göre olası her durumu gece incelemeli...VE BU HER DURUM İÇİN...YUKARIDA YAZDIGIM GİBİ ...UYGULANACAK STRATEJİYİDE GECE YAZMALI...BU OLURSA BUNU YAPACAGIM...ŞU OLURSA SUNU YAPACAGIM....
formlarda...verdigin degerli hizmetler içinde bu vesile ile seni kutluyorum....yetiştirdigin her genc...senin üretimdir...iyi ki varsın kardesim...
kuzudan sevgilerimle.....
-
[QUOTE=jani;240528]bu tablodaki duruma göre....
rakkamlarınızdan 68 925 e acılıştan sonra yönelmesi ve hızla dönerek...70 775 e iki şiddetli ters dönüşle gelmesi...sistemcileride silkeliyerek 71 375 diye verdiginiz üst rakkamla günü kapaması...bu halde [COLOR="Red"]daytrader long girmişse geceye.[/COLOR]...68 925 e yönelişte pozizyon artırmalı stop olmamalı...short girmişse geceye...daytrader..68 925 de kapamalı...68 325 e inip inmeyecegini bekleyip...ve 3 cü 15 dakikalık barda long olmalı...68 925 den sonraki....
ben long girdim geceye...acılışla 70 775 hedefim...ikinci verdiginiz yer ise...71 375...YEDDİ CEDDİMLE SHORT OLMA YERİM....
topiginizin çok faideli olacagına kesin inanmaktayım...bilhassa dünki degişimi yaptıktan sonra...bu tabloları vererek...VE TABLOLARA göre olası her durumu gece incelemeli...VE BU HER DURUM İÇİN...YUKARIDA YAZDIGIM GİBİ ...UYGULANACAK STRATEJİYİDE GECE YAZMALI...BU OLURSA BUNU YAPACAGIM...ŞU OLURSA SUNU YAPACAGIM....
formlarda...verdigin degerli hizmetler içinde bu vesile ile seni kutluyorum....yetiştirdigin her genc...senin üretimdir...iyi ki varsın kardesim...
kuzudan sevgilerimle.....[/QUOTE]
Hem daytrader olup hem geceye long nasıl giriliyor? Daytradenin ilk şartı gece flat olmak.
-
Gayet ilginç demekki sn.saraylının daytrade anlatımını anlamamış.:)
-
[QUOTE=mur@t;240529]Hem daytrader olup hem geceye long nasıl giriliyor? Daytradenin ilk şartı gece flat olmak.[/QUOTE]
Daytraderler geceye pozisyondada girebilir. İllaha gün içi kârsa kâr........ zararsa zarar......... gün sonu pozisyon kapatırım demek ve bunu tek doğru kabul etmek yanlış. Tamamen kişinin trade stratejisine göre değişen bir durum için yalnızca bir doğruyu savunmak yanlış olur... gün içi harıl harıl trade ettikten sonra....... gün sonu kapanışı ertesi gün açılışında netarafa potansiyel taşıyorsa..... geceye o yöne doğru pozisyonda kalmak sakıncalı değildir gayri.
kavgaya hayır...
-
[quote=fXci;240532]Daytraderler geceye pozisyondada girebilir. İllaha gün içi kârsa kâr........ zararsa zarar......... gün sonu pozisyon kapatırım demek ve bunu tek doğru kabul etmek yanlış. Tamamen kişinin trade stratejisine göre değişen bir durum için yalnızca bir doğruyu savunmak yanlış olur... gün içi harıl harıl trade ettikten sonra....... gün sonu kapanışı ertesi gün açılışında netarafa potansiyel taşıyorsa..... geceye o yöne doğru pozisyonda kalmak sakıncalı değildir gayri.
kavgaya hayır...[/quote]
Çocuk değiliz anlatımı yanlış ,seninde daytrade diyor geceye flat diyor.
-
[QUOTE=belhal;240533]Çocuk değiliz anlatımı yanlış ,seninde daytrade diyor geceye flat diyor.[/QUOTE]
sn saraylı'nın daytrade den kastı sadece gün içi trade
sn janinin daytrade den kastı gün içi trade emme bunun yanında ertesi gün açılışı ve devamı için strateji geliştirmek gerekirsede geceye uygunsa o yöne pozisyonda girmek gayri
arada fark var gayri. Çünkü ikisininde trade tarzı değişik.
[B]kavgaya hayır[/B]
-
saraylı abi selamlar-saygılar
önceki mesajlarında ew danda bahsedebileceğimizi söylemişin. bu bağlamda haftasonu olması dolayısıyla topiğide dağıtmayacağımı düşünerek bikaç soru sormak istiyorum.
senin beklentinin ed nin son 5. dalgası ile yeni tepe olduğunu biliyorum. sanırım 65,7-73,5 cıkısı 5.w, 73,5 dan beri gelen bu düşüş 5.x ve son hamlede 5.z ile cıkış tamamlanacağını düşünüyosun demi abi?
bütün bunlara alternatif olarak aklıma iki senaryo geliyor abi.
1. si ed nin 5 i kısa kalarak 73,5 da tamamlanmış olabiirmi?
2. si ise ed beklediğimiz yer w-x-y şeklinde 75,2 civarında tamamlandı ve ordan gelen düşüş 1 son iki günlük çıkış 2 şeklinde olabilirmi?
bu senaryo için 75,2 den gelen düşüşü bir itki şeklinde sayamadım. o yüzden kafam karıştı. acaba büyük {c} düşüşü itki olmayan bir 1. dalga ile başlayabilirmi?
sıkıcı sorularıma verdiğin samimi cevaplar için teşekkür ederim.
saygılar
-
[quote=jani;240528]bu tablodaki duruma göre....
rakkamlarınızdan 68 925 e acılıştan sonra yönelmesi ve hızla dönerek...70 775 e iki şiddetli ters dönüşle gelmesi...sistemcileride silkeliyerek 71 375 diye verdiginiz üst rakkamla günü kapaması...bu halde daytrader long girmişse geceye....68 925 e yönelişte pozizyon artırmalı stop olmamalı...short girmişse geceye...daytrader..68 925 de kapamalı...68 325 e inip inmeyecegini bekleyip...ve 3 cü 15 dakikalık barda long olmalı...68 925 den sonraki....
kuzudan sevgilerimle.....[/quote]
sn.jani,
Bu tabloya göre; 69.975 üzerinde piyasa açılırsa ,uzun açıp ,yukarda 70.650-70.775 bandı kırılacak mı diye bakmalı,eğer kırılırsa bir sonraki direnç 71.375 incelenmeli...
eğer 69.625 aşağı kırılırsa kısa açıp;68.925 ve 68.325 desteklerindeki tavrı incelenmeli...
ben şu anda illa aşağı gidip 68.925 test edilecek ,diyemiyorum...keza 71.375 e giderse oradan shortlarım da diyemem...ozaman duruma bakarım...
bu benim şu andaki yorumum ve herkesin düşüncesine saygı duyarım...
dünkü değişimi yaptım ve svg.selçuklu 'ya ben teklif ettim,baktım 2-3 kişi tradeleri yazınca çok başlılık oluyor ve dağınıklık oluşuyor...ayrıca baktım o benden iyi trade ediyor,benim her işi en iyi yapan olma mecburiyetim yok,onun için doğru bir iş yaptım ,sizin de dediğiniz gibi...
evet doğru söylüyorsunuz,burada işlem yaparken birşeyler öğretebilmek zevk veriyor insana...gençler inş bizlerden iyi olacaklar,buna inanıyorum...
kutlamanız için ben teşekkür ederim....brv
sevgiler, saygılar benden ...:)
-
Sermaye piyasaları ve vadeli piyasalardaki işlemleri:
-scalping
-daytrading
-swing trading
-position trading
-investing
şeklinde zaman ölçeğinde sınıflandırırsak;ilk iki işlem güniçi açlıp kapanan işlemler ve son üç işlem ise günötesine taşınan işlemlerdir.Bu beş işlemde de zaman ölçeği her trader için farklı olabilmektedir.Mesela ben swing tradingi VOB'da 2-3 gün düşünürken bir borsa traderı bu kavramla 15-30 günlük bir trade kastedebilir.İkimiz de haklı olabiliriz.
Dolayısıyla "daytrading" denen işlemin en önemli özelliği "asla eve mal götürme" şeklinde özetlenebilir..
Ama daytradingle başlayan bir pozisyon yüksek güniçi karla sonuçlanıyorsa trader bunu günötesine taşımak isteyebilir,bazı akşamlar poz u kapatır bazen kapatmayabilir,karları arttırmak için...bunda da bir anomali yok,çünkü kimseye verilmiş sözümüz yok ,illa gece poz da girmeyecez diye....
Ama bu durumda da; daytradingle başlayan trade günötesine taşındığı için swing trading olmuştur artık....
Yani daytrade diye başlarsınız bir uzuna,bakarsınız piyasa uçuyo,kalırsınız poz da siz de uçarsınız,misal 10 gün...alırsınız 10000 puanı olur biter...herkes özgür...
Ed Seykota diyor ki:
-Kurallarınıza bağlı kalın.
-...................
-...................
-...................
-Kurallarınıza ne zaman bağlı kalmayacağınızı bilin.
yukarda yazan arkadaşların yazılarına istinaden aklımdan geçenleri söyledim...:)
-
[quote=trader38;240535]saraylı abi selamlar-saygılar
önceki mesajlarında ew danda bahsedebileceğimizi söylemişin. bu bağlamda haftasonu olması dolayısıyla topiğide dağıtmayacağımı düşünerek bikaç soru sormak istiyorum.
senin beklentinin ed nin son 5. dalgası ile yeni tepe olduğunu biliyorum. sanırım 65,7-73,5 cıkısı 5.w, 73,5 dan beri gelen bu düşüş 5.x ve son hamlede 5.z ile cıkış tamamlanacağını düşünüyosun demi abi?
bütün bunlara alternatif olarak aklıma iki senaryo geliyor abi.
1. si ed nin 5 i kısa kalarak 73,5 da tamamlanmış olabiirmi?
2. si ise ed beklediğimiz yer w-x-y şeklinde 75,2 civarında tamamlandı ve ordan gelen düşüş 1 son iki günlük çıkış 2 şeklinde olabilirmi?
bu senaryo için 75,2 den gelen düşüşü bir itki şeklinde sayamadım. o yüzden kafam karıştı. acaba büyük {c} düşüşü itki olmayan bir 1. dalga ile başlayabilirmi?
sıkıcı sorularıma verdiğin samimi cevaplar için teşekkür ederim.
saygılar[/quote]
est.traderım,;)
Bu topikte geceleyin ya da seans yokken haftasonları herşeyi sorabilirsiniz ew ile ilgili ya da ,ne bileyim ,sistem tasarımı falan...
Benim demem o ki; seans sırasında ortalık fazla karışmasın diye bu konuları pek konuşmayalım,hem bunlar zor konular seans sırasında konsantre olamayız...
Evet ,beklentimi doğru anlamışsın ,öyle şu anda...
1.)ed nin 5. si kısa kalarak 73.500 de bitmiş olması zor ihtimal;çünkü 1. si tam 15500 puan ,3. sü daha da fazla,...
5.si 1. si kadar 15500 puan olsa :
[B] 65700+15500= [COLOR=red]81.200[/COLOR][/B] çıkıyor....
alt dalgaya girip 5.w den gidersek ;5.w uzunluğu:
73500-65700=7800 puan
ve
z=1.62*w = 1.62*7800= 12650 puan civarı olabilir...eğer 5.x 69.600 de bittiyse ya da yakın bitecekse:
5.z=5 sonu olarak:
[B]69600+12650= [COLOR=red]82.250[/COLOR][/B]
çıkmaktadır....
Ana dalga ve alt dalgadan giderek yaptığım hesap ,trend sonu için
81.200-82.250 bandını vermektedir...
[B]Bu şekilde 1 ay önceden niye 80.000-83.000 bandı dedim,bunun sebebi de ortaya çıkmış oluyor...:p[/B]
2.)75.200 de bütün trendin bittiğini zannetmiyorum, nu lar buna izin vermiyor,bu benim görüşüm tabi....büyük C dalgası başında tepede biraz konsolide olmasını da bekliyorum...
Est.soruların sıkıcı olur mu,bak beni açtı yaa...:..:...çok konuştum...:o
Son söz: Bütün dediklerim yanlış çıkabilir,ben sistemlerime bakıyorum....:).brv.lelele
-
teşekkürler abi
evet günlüklerde beklenilen NU yok. ama haftalıklarda 3lü NU var. açıkçası zirve sayımına bende katılıcam ama dowdaki düşüş sayımı buna izin vermiyor. dow düşerken biz ne ara zirve yapıcaz bu noktada kafam karışıyor. gerçi sen hep bir piyasa sadece kendi grafiğiyle değerlendirilmeli dersin ama yinede global ekonomide aklımı kurcalıyor. kusuruma bakma.
abi son sorumda bir ayrıntı vardı. zahmet olmassa onada cevap versen abi.
diyelimki 75200 yada kısa 5 ile 73500 zirve oldu. bu durumda ordan gelen düşüşü zorlama bir şekilde itki sayabilirmiyiz? yada itki saymassak uzun vadeli düşüş dalgasıyla({C}) çelişirmi?
saygılar
-
[quote=saraylı;240537]sn.jani,
Bu tabloya göre; 69.975 üzerinde piyasa açılırsa ,uzun açıp ,yukarda 70.650-70.775 bandı kırılacak mı diye bakmalı,eğer kırılırsa bir sonraki direnç 71.375 incelenmeli...
eğer 69.625 aşağı kırılırsa kısa açıp;68.925 ve 68.325 desteklerindeki tavrı incelenmeli...
ben şu anda illa aşağı gidip 68.925 test edilecek ,diyemiyorum...keza 71.375 e giderse oradan shortlarım da diyemem...ozaman duruma bakarım...
bu benim şu andaki yorumum ve herkesin düşüncesine saygı duyarım...
dünkü değişimi yaptım ve svg.selçuklu 'ya ben teklif ettim,baktım 2-3 kişi tradeleri yazınca çok başlılık oluyor ve dağınıklık oluşuyor...ayrıca baktım o benden iyi trade ediyor,benim her işi en iyi yapan olma mecburiyetim yok,onun için doğru bir iş yaptım ,sizin de dediğiniz gibi...
evet doğru söylüyorsunuz,burada işlem yaparken birşeyler öğretebilmek zevk veriyor insana...gençler inş bizlerden iyi olacaklar,buna inanıyorum...
kutlamanız için ben teşekkür ederim....brv
sevgiler, saygılar benden ...:)[/quote]
böyle güzel oldu...bu tablolar üzerinden....strateji geliştirmek kolay olur....
eline saglık....zaman zaman...görüşlerimi yazarım...kritik günnerde....
bu tabloların bizlerede yararı çok olacak...strateji eklenirse ardına....
eline saglık...üreten insanlara minnettar olmak...insanın erdemindedir...eleştirmek kötü yönde...üretmeden hem kullanıp hemde üreten insanlara çamur atmak ise...insanın deccalındandır....
pazar aksamı...bu tabo ile ilgili...3 adet day trade stratezisi yazacagım...gecmişten kalan...
sevgiler...güzel insan...