-
[quote=hilmi;304087]Sn Sazan son 2 günlük işlemleri yorumlayabiliyormusunuz, topluyorlarmı yoksa satıyorlarmı?[/quote]
Süper abuk 10:05 ve 10:10 barlarına bakarak olaylara şöyle bir yorum getirebilirim.
Sanırım günüb başlında yukarı götürmeye niyetliydiler.
Ama beklemedikleri bir satış geldi.
VOB'daki bu iki abuk bar, sürüyü uzak tutmak için olmalı. (düşüşe oynayanın canı yanar uyarısı, katılımı azaltmak için gözdağı gibi)
-
Pekala toplantıları azalttık ve öğleden sonra SW börtföyde harekete başlama zamanı geldi. Xu030 Endeks, günlük.
Üstteki alçalan Sazan Channel ve Fiyatın tam üstünde durduğu yükselen trend'den hangisi kırılırsa (yada kırılacağı belli olursa) ben o yönde pozisyon alacağım.
Sistem (Sazan Classic) ise Long durumda.
DJI'nin yükseliş yönünde durması, bizde de Long tarafında olmayı bir parça haklı kılıyor. Ancak dediğim gibi SW'de pozisyonum henüz yok.
[IMG]http://i56.tinypic.com/315e4xg.png[/IMG]
-
Merhaba,
Bugün için DL seviyesi, 87.4-87.45 aralığında duruyor. 16:15 barında da çarptık. (VOB 15 dk'lık grafik). DL strateji zamanı.
-
[quote=sazan;304203]Merhaba,
Bugün için DL seviyesi, 87.4-87.45 aralığında duruyor. 16:15 barında da çarptık. (VOB 15 dk'lık grafik). DL strateji zamanı.[/quote]
Ideal strateji bar High geçilince Long, Low geçilirse short açmak.
Trade strateji alternatifleride vardı. Ama sildim. Sade iyidir.
-
Günaydın,
Dünkü DL stratejisi geregi, 87.75'den alınmış Long kontratlar (87.450 değeri olan DL'ye çarpan bar high geçilmesi ile açılmış, bir önceki mesajda belirtildiği şekilde), 88.1'e vurulursa %50 flat'lanıp, kalanı için stop loss'u breakeven'a çekeceğim. (87.75)
Tüm pozisyon için düşüş olması halinde stop loss'um ve short açma noktam ise 87.425.
Tabi ki yazdıklarım sadece beni bağlar ve başkasının fikirleri/düşünceleri ile trade yapılamaz.
-
VOB 15 dk.
Sazan Waves.
Düşüş 3 dalgalı olarak gerçekleşti. Birden çok olasılık olmasına ragmen, en muhtemel gelen bir daralan üçgen. 92'lerden başlayan ilk düşüş dalgasına a, 86.5'den başlayan yükseliş dalgasına üçgenin b dalgası diyorum. b dalgası içinde ise a bitti, b bitti yada bitmek üzere, c yükselişi ise beklentim.
Gerçekten de son 2 gündür ciddi anormal hareketler olmakta. Bu nedenle bu sayım olasılığına da şüpheyle yaklaşmanızı öneririm.
[IMG]http://i52.tinypic.com/jh8prb.png[/IMG]
-
günaydın herkese,
sazan abi zirveden aşağı bir a-b-c düzeltme saymışsın.peki neden yukarı çıkışa tekrar a dalgası dedik?
çok büyük bir düzeltmenin ilk ayağı mı sence ilk düşüş etabı? yoksa bir ÜÇGEN mi bekliyorsun? ya da 3-3-5 bir düzeltme mi?
teşekkürler,
-
[quote=TÜRKOĞLU;304281]günaydın herkese,
sazan abi zirveden aşağı bir a-b-c düzeltme saymışsın.peki neden yukarı çıkışa tekrar a dalgası dedik?
çok büyük bir düzeltmenin ilk ayağı mı sence ilk düşüş etabı? yoksa bir ÜÇGEN mi bekliyorsun? ya da 3-3-5 bir düzeltme mi?
teşekkürler,[/quote]
Üçgen beklediğimi belirtmişim Türkoğlum. :)))
-
[quote=sazan;304287]Üçgen beklediğimi belirtmişim Türkoğlum. :)))[/quote]
dolayısı ile buna bir 4. dalga diyeceğiz ve yeni ZİRVE beklemek lazım.ya da eski zirveye yakın bir 5. dalga (kısa düşebilir o bakımdan :D)
çok sağol abi,
-
sazan abi .... günaydın ... . sen olsan bu graflardan hangisini seçerdin abi ....... ewsel olarak .... :o:o:o
[QUOTE=selçuklu;304292]papaz .... ewsel scenariolar ........ üçgen üçgen diyoz ama .... üçgen olmayabilirde ilk ikisi üçgen .....en alttaki ... flat ... :o:o:o:o .. herşeye hazırlıklı olmalı ........ ahanda graflar .... üç graf ..
...
[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/7876/83558158.png[/IMG]
[IMG]http://img801.imageshack.us/img801/9457/98856017.png[/IMG]
[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/9499/36802361.png[/IMG][/QUOTE]
-
Sevgili Selçuklu,
Kesinlikle ortadakini seçerdim.
Sadece e dalgası henüz başlamamış olabilir. e olarak saydığın yer d'nin bir parçası olabilir.
-
[QUOTE=sazan;304294]Sevgili Selçuklu,
Sadece e dalgası henüz başlamamış olabilir. e olarak saydığın yer d'nin bir parçası olabilir.[/QUOTE]
sağolasın abi ...... kafam çok karışıktı .:o:o:o:o.... biraz rahatladım .... sağolasın .... .brv.brv.brv +.+.+.
d dalgasının dediğin gibi .. ... dikkate alacam sazan abim .. ....
-
sazan abi .. endekste kırmızı çizgi anlamlı olabilir abim ... olmayabilirde .. tabi .. :D:D
[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/5213/adszybd.png[/IMG]
-
Sagol Selçuklum.
Benim Xu030 Endekste takip ettiğim ve çok önemsediğim kırmızı çizgiler bu grafikte.
Özellikle Alttaki yükselen'in geçmişteki dokunuşları, önemini ortaya koyuyor. (Kırmızı çizgilerim var. Dokundurtmam :))))
Sanırım seninki de aynı çizgi. Ama sende henüz dokunmuş bende hafifçe altına geçilmiş gözüküyor. Acaba Lineer Logaritmik farkından mı ?.
[IMG]http://i55.tinypic.com/24326ut.png[/IMG]
-
15 dak dstg dst534 AL veriyorler.
-
[QUOTE=sazan;304302]Sagol Selçuklum.
Benim Xu030 Endekste takip ettiğim ve çok önemsediğim kırmızı çizgiler bu grafikte.
Özellikle Alttaki yükselen'in geçmişteki dokunuşları, önemini ortaya koyuyor. (Kırmızı çizgilerim var. Dokundurtmam :))))
Sanırım seninki de aynı çizgi. Ama sende henüz dokunmuş bende hafifçe altına geçilmiş gözüküyor. Acaba Lineer Logaritmik farkından mı ?.
[IMG]http://i55.tinypic.com/24326ut.png[/IMG][/QUOTE]
bendeki farklı çizgi abi ... günlük grafı sıkıştırdım .... senin çizgi ... son yükselişte ... ikiside liner
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/5213/adszybd.png[/IMG]
-
papaz ... minor .....tahminim sayım .....
[IMG]http://img149.imageshack.us/img149/8503/adszrl.png[/IMG]
-
is triangle scenario alive? :confused:
-
[quote=TÜRKOĞLU;304516]is triangle scenario alive? :confused:[/quote]
Yeah baby.
-
İki soru :
1. Kitap yazmaya karar versem, sizce nasıl olur.
2. Yazmaya kalkarsam, basımevi vb konuları nasıl halledebilirim ? (Bu konuda ajans vs var mıdır ?)
-
Hemmen belirteyim,
2. kadeh i-Viskiden sonra yazıldı.
Bir dostum bu konuda beynimi yedikten sonra , bu kafayla, sorayım dedim.:::
-
[quote=sazan;304650]İki soru :
1. Kitap yazmaya karar versem, sizce nasıl olur.
2. Yazmaya kalkarsam, basımevi vb konuları nasıl halledebilirim ? (Bu konuda ajans vs var mıdır ?)[/quote]
Konusu hakkında fikir verebilirseniz,istanbuldaki basımcı bir arkadaşımla irtibat kurmanızı sağlayabilirim.
İdealist bir kişiliğe sahip bu arkadaşım ,kalın ve satılmayan kitapları basmakta birebirdir.
Belki sizinki ona şans getirir.
-
[QUOTE=sazan;304294]Sevgili Selçuklu,
Sadece e dalgası henüz başlamamış olabilir. e olarak saydığın yer d'nin bir parçası olabilir.[/QUOTE]
bingo oldu abi .. teprik ederim ..... kitap yaz abi ..valla .. okuyacak ew kitabı kalmadı .. hergün yatmadan önce yarım saat okuyorum enaz ..... nelly amcanın kitabınıda aldım ... sen kafan karışır dedin ...hakakten karışık gibi ama . .. iyi adama benziyor neely amca .... sazan abim ... iyi geceler ...
-
sazan abi .. teşekkür tuşu çalışmıyor .... yoksa biliyosun mesajlarına ilk ben teşekkür ederim .. ühühüüh .. hülülülül ...:D:D:D:D:D:D
-
[quote=zalim123;304656]Konusu hakkında fikir verebilirseniz,istanbuldaki basımcı bir arkadaşımla irtibat kurmanızı sağlayabilirim.
İdealist bir kişiliğe sahip bu arkadaşım ,kalın ve satılmayan kitapları basmakta birebirdir.
Belki sizinki ona şans getirir.[/quote]
Konu tabiki borsa.
Sazan'ın piyasalarda nasıl oynadığı, neleri kullandığı üstüne.
Örneğin DL seviyesi, uzun felsefi EW teorisi yerine, pratik Elliot (Yılların tecrübesi gerektirmeyen) vb.
-
[quote=sazan;304667]Konu tabiki borsa.
Sazan'ın piyasalarda nasıl oynadığı, neleri kullandığı üstüne.
Örneğin DL seviyesi, uzun felsefi EW teorisi yerine, pratik Elliot (Yılların tecrübesi gerektirmeyen) vb.[/quote]
Bir mail adresi verebilirseniz
gerekli bilgileri yazarım.
-
Sevgili Selçuklu,
Nelly'e bulaşma demiştim. Umarım kafan karışmaz. Yazar bile bu EW bir halta yaramıyor deyip felsefe değiştirdi.
-
[quote=sazan;304674]Sevgili Selçuklu,
Nelly'e bulaşma demiştim. Umarım kafan karışmaz. Yazar bile bu EW bir halta yaramıyor deyip felsefe değiştirdi.[/quote]
Bu arada, 2 gece evvel kulakların çınlamış ollmalı. Borsa kitaplarımı düzenlerken, yıllar önce aldığım Avustralyalı bir yazarın, avustralya borsası üstünden EW'yi anlattığı bir kitap buldum. Karıştırırken, senin sayım ve tarzına dönük örnek ve kurallar geliştirdiğini şaşırarak farkettim. Eşim neden gülümsediğimi sordu, biz de senin kulaklarını çınlattık.
Umarım bir gün bu kitabı sana ulaştırırım.
-
[QUOTE=sazan;304678]Bu arada, 2 gece evvel kulakların çınlamış ollmalı. Borsa kitaplarımı düzenlerken, yıllar önce aldığım Avustralyalı bir yazarın, avustralya borsası üstünden EW'yi anlattığı bir kitap buldum. Karıştırırken, senin sayım ve tarzına dönük örnek ve kurallar geliştirdiğini şaşırarak farkettim. Eşim neden gülümsediğimi sordu, biz de senin kulaklarını çınlattık.
Umarım bir gün bu kitabı sana ulaştırırım.[/QUOTE]
abi .. çok sevinirim gerçekten ..... merak ettim .. avustralyalı abiyi ... üvvvv ..saygılar hörmetler sazan abim ... .brv.brv ...
-
[quote=sazan;304649]Yeah baby.[/quote]
abi soracaktım sonra vazgeçtim ama sormak istiyorum.4. dalga ÜÇGEN değilde basit bir 5-3-5 ZIGZAG ile bitmiş olamaz mı?
why du u insist on triangle? ::::p
kitap işi güzel olur ama yazmak için zaman lazım.bastırmak ise ayrı dava.
-
Keşke yazsanız Sayın Sazan.
1 EW bloğu olan bir ülkedeyiz.
İstatistik yok, kaynak yok.
Bu işler artık profosyonelleşmeliki gelişmeler olsun.
Esasen meraklı kişi sayısıda az.
Jelibon.
-
[quote=TÜRKOĞLU;304687]abi soracaktım sonra vazgeçtim ama sormak istiyorum.4. dalga ÜÇGEN değilde basit bir 5-3-5 ZIGZAG ile bitmiş olamaz mı?
why du u insist on triangle? ::::p
kitap işi güzel olur ama yazmak için zaman lazım.bastırmak ise ayrı dava.[/quote]
I am not insisting on triangle. :)))
Sevgili Türkoglu,
Gerçekten çok sayıda alternatifin neredeyse benzer olasılıklarla geçerli olduğu bir dönemdeyiz. Hisse net'de olduğu gibi her bir olasılıga değinmek isterim ve her birinin hangi koşullarda geçersiz olacağını da söylemek isterim. Bu durumda , her söylediğim de neredeyse dogru olur. Fakat artık zamanım ve enerjim daha az.
Ama izleyenlerin kafasını karıştırmamak, EW'yi sevdirmek ve yanılma olasılığımı yükseltmek pahasına bana en şık gelen olasılığı (olasılık değeri eşit olan alternatifler olsa dahi) ve dikkat edersen daima tek bir olasılığı işliyorum.
Sonuçta senin andığın 5:3:5 Zigzag'da geçerli bir olasılıktır. Ancak son 5'in biraz daha gitmesi (aşağı yönde) olasılığı daha yükseltirdi. Şu anki haliyle üçgenden biraz daha az olası. Of course, according to ME. :o
-
[quote=jelibon;304692]Keşke yazsanız Sayın Sazan.
1 EW bloğu olan bir ülkedeyiz.
İstatistik yok, kaynak yok.
Bu işler artık profosyonelleşmeliki gelişmeler olsun.
Esasen meraklı kişi sayısıda az.
Jelibon.[/quote]
Keşke, isabetli tahminlerinizde kullandığınız metodoloji hakkında daha fazla bilgi/ilgi (Zaman analizi ise) sahibi olsam. :)
-
Owwww. Kraliçe ve prenses geldi.
Sazan kaçar.
İyi geceler.
.uyk:)
-
[QUOTE=sazan;304697]Keşke, isabetli tahminlerinizde kullandığınız metodoloji hakkında daha fazla bilgi/ilgi (Zaman analizi ise) sahibi olsam. :)[/QUOTE]
Saolun Sayın Sazan,
Keşke bende bunu pratikte tam uygulayabilsem yani.
Bu ekran seğretmekten hep şaşırma oluyor.
Adam nerdeyse 60 gündür aralıksız tepe yeniliyor.
Bu tarih aralıkları hep çalışıyor.
2000 zirvesine göre alınan bir fibonacci yöntemi.
2000 den beri sürekli çalışıyor.
Tek emin olamadığın o tarihe nasıl gireceğin, birde sabır olacak.
Mesela şimdi 4 ay tarih olmayan bir süreç eylülden beri taa 29 aralığa kadar.
2 ayı tuttu, genelde ise her ay tarih çıkar, bu ekstrem bir dönem.
Jelibon.
-
bence forumdaki ... en potansiyel ewci ... astetron patron .... bence ilerde büyük ewci olacak ..... hakkaten diyorum ...
-
[QUOTE=jelibon;304699]Saolun Sayın Sazan,
Jelibon.[/QUOTE]
abi pratik olayı hakkaten .. önemli .. analiz yaparken beyin başka boyutta ..... pratikte trade deyken .. çok farklı bi boyuta geçiliyo ..... çok önemli konuya parmak basmışın abi .....
-
[quote=jelibon;304699]Saolun Sayın Sazan,
Jelibon.[/quote]
Sevgili Jelibon,
Eşim ve kızımın verdiği kısa arada yazayım.
Robert Miner'ı ilk okuduğum zamanlarda , zaman analizi konusunda çok ciddi çalışmalarını gördüm ve bende ciddi kafa yordum. Sevgili Sidabumi ise halen kafa yormaya devam ediyor. Ben konuyu (H-L , H-H, L-L Projections, Trend Vibrations, Dynamic Time Projections, Time Clusters vs vs), sadece fiyat analizine kıyasla çok değerli bulmadım.
Relativite Teorisi ve Quantum mekaniği konularına da merak duyduktan sonra, zamanın çok ciddi olarak göreceli bir kavram olduğunu halen düşünüyorum (Örnegin günde %1 oynayan ve 3-4 aydır bu hareketine devam eden bir piyasanın, bir günde %3'lük bir çıkışın zamanı bükebileceği, yani zaman hesaplamasını/algısını kısaltıp uzatabileceğini düşünüyorum). Ama artık belki daha ciddi bir bakış gerekiyor.
İyi geceler.
-
[quote=selçuklu;304703]abi pratik olayı hakkaten .. önemli .. analiz yaparken beyin başka boyutta ..... pratikte trade deyken .. çok farklı bi boyuta geçiliyo ..... çok önemli konuya parmak basmışın abi .....[/quote]
Shapiro (yoksa Schapiro muydu ?) iterations ile ilgili internette bir araştırma yap ve bir bak istersen selçuklum. Sonuçta andığın konudaki hatalarını %50 azaltabileceğini düşünüyorum. Çok özetle, Ne olacağını düşünüyorsanız kararlarınızı 1 bar erteleyiniz der. (5 dk'lık grafikte Long noktası olduğunu düşünüyorsan, o anda pozisyon almak için,1 bar (extra 5 dk) bekle gibi)
-
[QUOTE=sazan;304705]Shapiro (yoksa Schapiro muydu ?) iterations ile ilgili internette bir araştırma yap ve bir bak istersen selçuklum. Sonuçta andığın konudaki hatalarını %50 azaltabileceğini düşünüyorum. Çok özetle, Ne olacağını düşünüyorsanız kararlarınızı 1 bar erteleyiniz der. (5 dk'lık grafikte Long noktası olduğunu düşünüyorsan, o anda pozisyon almak için,1 bar (extra 5 dk) bekle gibi)[/QUOTE]
ben bulurum abi o kitabı .. hafta sonu bi araştırayım .... sağolasın abim ... iyi geceler ......