[quote=mersiyk;73995]ya ben long kaldım aksama bu kedi yuzunden[/quote]
bu kafayla evdede kalırsın sen:..::..: etek boyu 1 karış..para yok pul yok...(
Printable View
[quote=mersiyk;73995]ya ben long kaldım aksama bu kedi yuzunden[/quote]
bu kafayla evdede kalırsın sen:..::..: etek boyu 1 karış..para yok pul yok...(
Bakalım Jelibon un 814 spx i çalışacakmı
kır artık rahatlayalım düşecekse düşsün aşagıdan alalım cıkacaksa cıksın yukarıdan basalım önümüzü görelim..
[QUOTE=Astatin;74000]Bakalım Jelibon un 814 spx i çalışacakmı[/QUOTE]
ule o bir puanı kim sattı, sabotajjjjjjj.
[quote=Astatin;73454]gökhan kim'e bir topik yakışır..biz gelelim USDYTL ye..günlük ve haftalık ve hatt aaylık...ne kadar ürkünç değil mi..:) teknik şahane de temel ne alemde...yani tekniğin böyle şahane olmasının arkasındaki :) temel nedenler ne..
1) Her seçim döneminde olduğu gibi bu kezde kamu maliyesi gevşer..yani X birim YTL, Y birim USD ediyorsa; X+c birim YTL daha az birim USD eder..
2) TCMB faiz indirimlerine agresifleşerek devam edebilir..Sanayiciye, memlekete mavi boncuk..hem de seçim yatırımı
3) TL nin değer kazanmasını isteyen kimse yokki :) devlet dahil.. yani tüm MB lerin faiz düşürme gerekçelerinden biri olarak ihracatı desteklemek için zaten TL nin değer kaybına herkes razı.........
Bir kaç tali gerekçe daha yazılabilir...Ama USDYTL den bahsediyor olmamın asıl nedeni paradoksal olarakdan USDYTL nin kendisi değil.. :)
PEEKİ NE? Hadşi bakalım basit bir matematik sorusu..
[COLOR=red]1) GOLD, USD'ye karşı değer kazanırsa (A hızı ile),[/COLOR]
[COLOR=red]2) USD'de YTL'ye karşı değer kazanırsa (B hızı ile)[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]GOLD TL'ye karşı ne hızla değer kazanır :)[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]Bu iki varsayım doğruysa GOLDYTL de uzun vadeli uzun poz. almak mantıklı olabilir. Kötü haber ise şu, VOB da altın kontratları çok sığ[/COLOR]..eğer önümüzdeki günlerde bu kontratlara hacim gelirse bu durum "iyi bir teyit" olarak algılanabilir (yorumlar orta vadelidir...) diğer yandan 60 dklıkda megatif uyumsuzluklar var, yani kısa vadede geri gelmesi mümkün :)[/quote]
beh beh beh beh
[quote=jelibon;74004]ule o bir puanı kim sattı, sabotajjjjjjj.[/quote]
şşşşş..kimse görmedi..bende görmemezlikten geldim .dng
[QUOTE=furkan;73996]shortcu yokmu bugece?[/QUOTE]
var var..........lelele
yen/dolar paritesi de tekrar dusus trendine girdigini teyit etti.
[QUOTE=mbm;74010]var var..........lelele[/QUOTE]
dow kendini dagıttı az kaldı hala rahat değilim :)
hexen baba flat girince bende flat gırcektim kediler nankor deriz bide :) ah ah
biri şuna kedi maskesi taksın
[quote=mbm;74010]var var..........lelele[/quote]
mbm hoşgeldin, bu arada geçmiş olsun mesejlarımı ileteyim, o kadar mesaj arasında farkedemezsin diye bak şimdi yazıyorum...:)
Sevgiler...