kısa vade fiyat teknik olarak 68.725 üstününü onaylamıyor .
Printable View
kısa vade fiyat teknik olarak 68.725 üstününü onaylamıyor .
[quote=enorton;185002]Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama [B][U]Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu[/U][/B]... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.4 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler, yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)[/quote]
bende astatin gibi düşünüyorum hamur bu maya bu. testleri sürtünmesiz ortamlarda hazırlanmış varsayıyorum. slipajı teknik arızayı vs.. zaten hesaba katıyorum. ama bu testlerin başarısına tamamen gölge düşürmez. sonuçta dalgada surf yapıyoruz milimetrik olmuyor herşey. keşke olsa matriks denen kurum kendini düzeltse ama ülkemizde disiplinsizlik her kurumumuza sirayet etmiş yapacak birşey yok oyunumuzu oynamaktan başka...
[quote=enorton;185002]Abi sen saatlik bakıyorsun diyelim ve 14.59.47 de fiyat 68.100 dü ve sistem AL vermiyordu ama 15.00.00 fiyat 68.200 oldu ve sistemin AL verdi... Artık başka yorum yok benden... 12 sn çok çok uzun zaman... Bütün grafiklerdeki bar kapanış fiyatları gerçek değil... Ama Astatin in dediği gibi yapacak bir şey yok eldeki veri bu... Ama kapanışta 17.34.47 de dikkat edin bakalım 17.34.4 ile 17.35.00 arasında işlem olacak mı?
Benim aracı kurum [COLOR=red]matriksi aradı şuanda düzeltmeye çalışıyoruz demişler[/COLOR], yani sorunun farkındalar... Sorun gerçek yani :)[/quote]
"least but not last...."
ne düzeltmeey çalışıyorlar yaww...sanki dna testi istemişler Matriks den...Topu topu, bir tane PC yada Server belirleyecekler, tüm makinaalrın saatini alacağı kaynak olarak..ÜZerine bir kaç yüz dolara satılan bu işle ilgili programı kuracaklar.. hepsi bu...toplasan 1 günlük iş değil...
zild .. stop yükseldi .... karlı stop artık ..
[QUOTE=sovalye;185014]bende astatin gibi düşünüyorum hamur bu maya bu. testleri sürtünmesiz ortamlarda hazırlanmış varsayıyorum. slipajı teknik arızayı vs.. zaten hesaba katıyorum. ama bu testlerin başarısına tamamen gölge düşürmez. sonuçta dalgada surf yapıyoruz milimetrik olmuyor herşey. [B]keşke olsa matriks denen kurum kendini düzeltse[/B] ama ülkemizde disiplinsizlik her kurumumuza sirayet etmiş yapacak birşey yok oyunumuzu oynamaktan başka...[/QUOTE]
Evet sorun resmileşti imkb ile vob saati arasında tam 12 sn fark varmış.. Matriks imkb saatini tutuyor ama VST vob saatini tutuyor... Matriksten gelen bilgiye göre vobu durumdan haberdar etmişler... Saatler eşitlenince haber veririm...
Malesef ülkemizin iki büyük borsası İMKB ve VOB aynı saati kullanmaktan bile acizler...
[QUOTE=enorton;185007]İyi de farklılık şuanda vob ile matriks arasında... Vob seansı açtığında matriks saati 09.14.47 yi gösteriyor... Neyse benden bu kadar ben uyarımı yaptım, gerekli yerlere mail attım... Sonra akşam gelip buraya kapanışa 10 sn kala emir gönderdim ama gitmedi demeyin :D
(Şovalye abi sözüm sana değil sakın yanlış anlama, sayende çok öneli bir sorunu farkettik...)[/QUOTE]
bEnde onu diyorum zaten, aslında datayı hazırlayan gerçekte matriks, hazırladımı, vob a ve diğerlerine veriyor, aynıu zamanda kendi yayınınıda yapıyor..
Şimdi ilk hazırladığını senin terminale verirken geç, vob a verirken zamanında verdi diyelim, vob yayını saat olarak senin önündeki gerçekleşen matriks fiyatlarından zaman olarak önde olur...tamammı? sende geç yayından alış satış takibedersin... bu iş bu kadar basit...aynı şeyi söylüyoruz, fakat burada benim vurgulamak istediğim matriks oluşan dataları hazırlayan şirket, şimdi diyelimki bu sorunu düzeltecekler, vob un yayınınıda 12 saniye geciktirirler olur biter, böylece kimse gerçek zamanlı oluşan fiyatları yine göremez:) bu iş ellerinde.
Bunun tek çaresi var, oda vob un kendi datasını oluşturmasıdır, bunu yapmadı gittiler, sebebi ketenperedir diycem yanlış anlama olucak:) saygılar...
[QUOTE=bull market;185020]bEnde onu diyorum zaten, aslında datayı hazırlayan gerçekte matriks, hazırladımı, vob a ve diğerlerine veriyor, aynıu zamanda kendi yayınınıda yapıyor..
Şimdi ilk hazırladığını senin terminale verirken geç, vob a verirken zamanında verdi diyelim, vob yayını saat olarak senin önündeki gerçekleşen matriks fiyatlarından zaman olarak önde olur...tamammı? sende geç yayından alış satış takibedersin... bu iş bu kadar basit...aynı şeyi söylüyoruz, fakat burada benim vurgulamak istediğim matriks oluşan dataları hazırlayan şirket, şimdi diyelimki bu sorunu düzeltecekler, vob un yayınınıda 12 saniye geciktirirler olur biter, böylece kimse gerçek zamanlı oluşan fiyatları yine göremez:) bu iş ellerinde.
Bunun tek çaresi var, oda vob un kendi datasını oluşturmasıdır, bunu yapmadı gittiler, sebebi ketenperedir diycem yanlış anlama olucak:) saygılar...[/QUOTE]
Ama hocam bu sorun daha yeni belki eskiden de 1-2 sn fark vardı ama şimdi 12 sn fark var... Ben kapanışa 5 sn kala çok işle yaptım ama şuanda mümkün değil... Dün bir çok kişi kapanış 15 sn önce oldu diyor...
Matrksten gelen cevap;
[I][B]
Vob işlem saati ile imkb işlem saati senkron olmadığından böyle bir zaman farkı doğuyor. Bu durum Vadeli İşlem Borsasına bildirmiştir.İyi günler.[/B][/I]
[quote=Astatin;185015]"least but not last...."
ne düzeltmeey çalışıyorlar yaww...sanki dna testi istemişler Matriks den...Topu topu, bir tane PC yada Server belirleyecekler, tüm makinaalrın saatini alacağı kaynak olarak..ÜZerine bir kaç yüz dolara satılan bu işle ilgili programı kuracaklar.. hepsi bu...toplasan 1 günlük iş değil...[/quote]
[B]Yemeğe gitmez lem bu.kom.kom[/B]
12 sn de kaç kademe kalkar iner?
gün sonu kapanışa bakan sistemle iş yapan adam zaten 15-20 sn kala emrini gönderir (en sabırlısı).
farzedelim sapma yok birebir aynı saatler kapanışa 12 sn kala bir emir gönderin bakalım gerçekleşecek mi? şanslıysanız belki...kapanışta birsürü emir gönderiliyor arada şansınıza gerçekleşirse gerçekleşir.ayrıca abi gün sonu işlem yapacak adamda bi zahmet son 5-10 sn yi beklemesin.30-40 sn kala göndersin emrini...
olmaması lazım elbette bu farkın ama hiçbir önemi yok bence.birkaç dakikalık fark olsa önemli.
Bugünlük son mesaj. 69.5'e kadar yükselebileceğimizi düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar.
[QUOTE=TÜRKOĞLU;185026]12 sn de kaç kademe kalkar iner?
gün sonu kapanışa bakan sistemle iş yapan adam zaten 15-20 sn kala emrini gönderir (en sabırlısı).
farzedelim sapma yok birebir aynı saatler kapanışa 12 sn kala bir emir gönderin bakalım gerçekleşecek mi? şanslıysanız belki...kapanışta birsürü emir gönderiliyor arada şansınıza gerçekleşirse gerçekleşir.ayrıca abi gün sonu işlem yapacak adamda bi zahmet son 5-10 sn yi beklemesin.30-40 sn kala göndersin emrini...
olmaması lazım elbette bu farkın ama hiçbir önemi yok bence.birkaç dakikalık fark olsa önemli.[/QUOTE]
Abi sadece günlük sistemle işlem yapanlar mı son saniye emir gönderir sence... Periyodu ne olursa olsun [B]son barda sinyal veren[/B] tüm sistem traderlar işlem yapabilir... Çünkü sistem performansına son işlem fiyatı geçecek... Neyse artık benden başka yorum yok hocam... Ben uyarımı yaptım... Ben daha önce çok işlem yaptım 5 sn kala hatta 2-3 sn kala...
[quote=enorton;185006]Tamam önemli değil 12 saniye geriden gelelim biz...[/quote]
sen sadece 12 sn mi geriden gittiğimizi düşünüyorsun enorton?
valla PALA herhalde bize kafadan 1 gün takıyordur diye düşünüyorum.sence babalar IMF işinin sonucunu biliyor mudur bilmiyor mudur? sence yabancılar abd verilerinin nasıl geleceğini biliyor mudur bilmiyor mudur? bu kaç 12 sn eder birde bunu hesapla.
düşünsene milyar dolar bağlamışsın piyasaya ve piyasayı oynatacak haberleri önceden bilmeyeceksin.sen buna inanır mısın?
dediğim gibi PALA zaten bizden en az 24 saat önce ve önde gidiyor piyasada...
bazen o dönerken biz hala gidiyor oluyoruz değil mi? :D
[QUOTE=TÜRKOĞLU;185032]sen sadece 12 sn mi geriden gittiğimizi düşünüyorsun enorton?
valla PALA herhalde bize kafadan 1 gün takıyordur diye düşünüyorum. :D[/QUOTE]
Abi bu mantığa göre piyasa izlemenin, ekran takip etmenin de bir anlamı yok :D Reel bir durumla bir teoriyi kıyaslıyorsun...
Yaw ben çok yakında bigün baktım işlem yapamıyom, ebroker işlem kabul etmiyor, kapanışa 2 dakika var görülüyor, açtım telefonu aracı kuruma, dedim pozisyonu kapat, vob kapandı abi dedi, yaw nasıl olur benim önümde işllemler gerçekleşiyor, saat şu anda 17:34:32 henüz, çatır çatır işlem oluyor? kapandı abi dedi...
Ağzım bir karış açık kaldı, gerisini siz düşünün...
[QUOTE=bull market;185038]Yaw ben çok yakında bigün baktım işlem yapamıyom, ebroker işlem kabul etmiyor, kapanışa 2 dakika var görülüyor, açtım telefonu aracı kuruma, dedim pozisyonu kapat, vob kapandı abi dedi, yaw nasıl olur benim önümde işllemler gerçekleşiyor, saat şu anda 17:34:32 henüz, çatır çatır işlem oluyor? kapandı abi dedi...
Ağzım bir karış açık kaldı, gerisini siz düşünün...[/QUOTE]
Valla eğer o kadar fark varsa senin bağlantında bir problem varmış bence... 1 yıldır anlık olarak matriks takip ediyorum ve bir çok defa son anlarda işlem yaptım... Ancak bu hafta bir fark oldu... Eğer aynı sırada bir film download edersen matriksin saatinin yavaşladığını farkedeceksin, aynı mantıkla sen de bir şey indiriyorsan ya da internetin yavaşsa matriks saatin gecikecektir...
[quote=bull market;185038]Yaw ben çok yakında bigün baktım işlem yapamıyom, ebroker işlem kabul etmiyor, kapanışa 2 dakika var görülüyor, açtım telefonu aracı kuruma, dedim pozisyonu kapat, vob kapandı abi dedi, yaw nasıl olur benim önümde işllemler gerçekleşiyor, saat şu anda 17:34:32 henüz, çatır çatır işlem oluyor? kapandı abi dedi...
Ağzım bir karış açık kaldı, gerisini siz düşünün...[/quote]
Şaka gibi ama cok ciddi bir sorun bu...
13.01.2010 13:15:07 ZWERMANN, "TÜRK BORSASI VE PARA BİRİMİNDE RALLİ BEKLENİYOR"
Zwermann Financial küresel stratejisti Chris Zwermann, Türkiye
hisselerine yatırımların gelecek yıl önemli artışlar görebileceğini,
ülke para biriminde yaşanacak artışlarla birlikte önemli kazançlar
olaşabileceğini söyledi.
Zwermann, Dow Jones Turkey Titans 20 Endeks kapsamında,
"Türkiye'de üç aşağı beş yukarı piyasaların kriz öncesi düzeylere
geldiğini gördük. Bu bariyere ulaşırsak bir çeşit reaksiyon
görmemiz gerekecek bunun ardından ben piyasaların yükselmesini
bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Uluslararası ajanslara konuşan analist, "Eğer endeks 590
puanı görürse yıl için hedef 770 puan olacak" dedi. Türk
Lirası'nda daha fazla artış imkanı bulunduğunu anlatan analist,
"Türkiye'de kazanç amacıyla bulunmak için hisselerin yanısıra
bir neden de Türk Lirası" diye konuştu.
Analist, ABD piyasaları konusunda ise S&P 500 endkesinin
gelecek hafta artışa başlaması beklediğini aktardı.
Foreks Haber Merkezi
selçuklu patron ilk seans spot kapanış tahminin nedir...ahuheuheuehue
ziestem reports
1: al
5:sat
15:al
30:al
60:sat
gün:al
anlimittıd--dıt-dıt,:::
68800'e kadar bir alım girsene, bakalım 800'de kaç tane stop varmış??:D:D
[QUOTE=Astatin;185049]ziestem reports
gün:al[/QUOTE]
Sistemler Çöpe :D
Saatlikler AL, pascal AL, Most Satta... 69200 geçilmesi lazım AL için...
[quote=Astatin;185047]selçuklu patron ilk seans spot kapanış tahminin nedir...ahuheuheuehue[/quote]
Vob'da günlük kaç seans var lemm??..:D:D
[COLOR=white]Afiyet olsun.. Sazan balığı yer misin?(aynadan kendimi gördüm de)[/COLOR]
[quote=Astatin;185049]ziestem reports
gün:al[/quote]
ayem sori..ayem so sori...
60 dklıkda ala geçmiş...
sanki küçük bir realiz ve tekrar yukaır denemesi olabilir..ama spekulasyon yok..histem yok..flat olmak serbest ama sisteme ters poz almak yassah...hangi periyotu kullanıyorsak dabiki
[quote=excali;185053]Vob'da günlük kaç seans var lemm??..:D:D
[COLOR=white]Afiyet olsun.. Sazan balığı yer misin?(aynadan kendimi gördüm de)[/COLOR][/quote]
:..::..::..::..:vob değil spot dedim..aynaya bi dah abak:..::..:
pariteleyin goldleyinde yukarı hareket sürecke gibi duruyor..bakalım borsalarda uyacakmı..
[quote=Astatin;185054]ayem sori..ayem so sori...
60 dklıkda ala geçmiş...
sanki küçük bir realiz ve tekrar yukaır denemesi olabilir..ama spekulasyon yok..histem yok..[B]flat olmak serbest ama sisteme ters poz almak yassah[/B]...hangi periyotu kullanıyorsak dabiki[/quote]
+. Şuna bi alışabilsem :..: hep şeytan dürtüyor
Bu arada saat konusunda kafayı yemek üzereyken ve aslında gerçek saatimiz kaç diye düşünürken [B]time-a.nist.gov[/B] a baktım ve imkb saatimiz bununla aynı yani matrkis de aynı... Problem vobda... İzmir Vob 12 sn ileri almış saatini... .dng ::::::::::::
sıkıntı var
[quote=enorton;185060]Bu arada saat konusunda kafayı yemek üzereyken ve aslında gerçek saatimiz kaç diye düşünürken [B]time-a.nist.gov[/B] a baktım ve imkb saatimiz bununla aynı yani matrkis de aynı... Problem vobda... İzmir Vob 12 sn ileri almış saatini... .dng ::::::::::::[/quote]
enlem boylam olaylarına girecen yakında :::
Tahvil fazilerindeki deriinn düşüşe dikkat çekerim bosajlar
sadece dirençlere - haliyle eski desteklere yaklaştırma çabası bugünkü
10:30 dan beri 67.4xx - 68.1xx bandında sallanıyor.Çıkamayan borsanın düşeceği kuralı çalışacak gibi...
[B]Gül: "ak[FONT=Arial]şama kadar sorun çözülemezse,İsrail byükelçimiz yarın döner".[/FONT][/B]
matriks
1332
İsaril Türkiye ile doğrudan görüşme istiyor-CNN TURK
[quote=enorton;185052]Sistemler Çöpe :D
Saatlikler AL, pascal AL, Most Satta... 69200 geçilmesi lazım AL için...[/quote]
yahu enorton bu MOST güzelde namussuzun STOP ları feci oluyor...ve geniş bantta oymuyor oymaktan beter ediyor...ağustos ta mı eylülde mi ne tam hatırlamıyorum aşağı yukarı 1 ayda -10.000 puan yazmış.
indikatör olarak baktığında güzel gibi duruyor ama totalde zayıf kalıyor kazancı.5 dk lığın 27 aylık kazancı 70.000 puan civarı bu zayıf bir getiri.ve arada dediğim gibi birde oyuğu var.
bazen bakıyorum ama bununla trade etmek yürek ister ve çokta güçlü sermaye.
mesela en son 63.500 lerde AL vermiş onu pazartesi mi ne SAT a çevirdi sanırım 69.500 lerden kazanç süper arada trade falan yok aşağı yukarı 1 ay taşımış tek pozu üstelik periyot 5 dk.ama her zaman böyle değil ki.
şimdi en son 69.525 SAT vermiş ve 69.225 gibi AL olacak.AL a geçtiği anda gidip 1.500 puan aşağı STOP koyacak.2 defa peşpeşe STOP yesen iyi can sıkar bu...
bak astinin 5 dk lığına hiç canını sıkıyor mu adamın? :D
------habere bakın yaf şaka gibi görende muhtesem bı fırsatmıs sankı turkıye kazanacakmıs sanmaz mı bu uygulamadan , yaptıgınız propagandanın taa ** .. [url]www.bigpara.com[/url] dan alıntıdır---------------
VOB`da çok tartışılan `pozisyon transferi`
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) hem aracı kurumlar hem de yabancı yatırımcılar açısından çok kritik bir uygulama hayata geçti.
Dün hayata geçirilen ve VOB'un kanayan yarası olarak nitelendirilen uygulamayla alım-satım işleminin yapıldığı aracı kurum ile hesap, teminat ve açık pozisyonların tutulduğu aracı kurum birbirinden ayrılabilecek. Böylece VOB'daki yabancı yatırımcı hacminin hızlı artmasının önüne geçen bir engel de gündemden kalkmış olacak.
Aracılara gün doğdu
Yeni uygulama yurtdışında give-up, Türkiye'de ise Özel Pozisyon Transferi ismiyle biliniyor. Bugüne kadarki uygulamada VOB'da işlem yapan bir yabancı yatırımcının yaptığı işlemlerin takas operasyonlarını sadece iki aracı kurum üzerinden yapmak durumunda kalıyordu.
Buna karşılık yatırımcının VOB işlemini yaptığı aracı kurum ve bu işlemlere yönelik hesap, teminat ve açık pozisyonların bulunduğu aracı kurumun bu iki kurumdan biri olmaması halinde yatırımcılar için işlem yapmak oldukça zahmetli ve maliyetli bir iş haline gelebiliyordu. Bir kurumdan işlem yaparak pozisyon açan bir yatırımcı bu pozisyonunu başka kuruma transfer edemiyordu.
Uygulamanın özellikle yabancı yatırımcılara hızlı hareket etme imkanı vereceği, bu durumun da VOB'daki yabancı yatırımcı hacminin hızla artmasını sağlayacağı düşünülüyor.
Uygulama ile pozisyon transferi denilen işte bu imkan vadeli işlemlerde başlatılıyor. Buna göre sistemde herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat yabancı işlemlerinin birçok aracı kuruma dağılması, çok daha fazla sayıda aracı kurum ve bankanın VOB'daki işlem hacminden faydalanması bekleniyor.
Düzenlemenin nedenle banka ve aracı kurumların hızla VOB işlemlerine ağırlık vermesine neden olabileceğine de dikkat çekiliyor
[QUOTE=YAVUZHAN;185063]enlem boylam olaylarına girecen yakında :::[/QUOTE]
Türkiyede gerçek zamanı kim tutuyor? TSE mi merak ettim sadece :)
usd tl [B]1.44.85 [/B][COLOR="Red"][B]9-2008 [/B][/COLOR]tarihinde al veren teknik kırılmanın kırılma noktası .
[quote=TÜRKOĞLU;185069]yahu enorton bu MOST güzelde namussuzun STOP ları feci oluyor...ve geniş bantta oymuyor oymaktan beter ediyor...ağustos ta mı eylülde mi ne tam hatırlamıyorum aşağı yukarı 1 ayda -10.000 puan yazmış.
indikatör olarak baktığında güzel gibi duruyor ama totalde zayıf kalıyor kazancı.5 dk lığın 27 aylık kazancı 70.000 puan civarı bu zayıf bir getiri.ve arada dediğim gibi birde oyuğu var.
bazen bakıyorum ama bununla trade etmek yürek ister ve çokta güçlü sermaye.
mesela en son 63.500 lerde AL vermiş onu pazartesi mi ne SAT a çevirdi sanırım 69.500 lerden kazanç süper arada trade falan yok aşağı yukarı 1 ay taşımış tek pozu üstelik periyot 5 dk.ama her zaman böyle değil ki.
şimdi en son 69.525 SAT vermiş ve 69.225 gibi AL olacak.AL a geçtiği anda gidip 1.500 puan aşağı STOP koyacak.2 defa peşpeşe STOP yesen iyi can sıkar bu...
bak astinin 5 dk lığına hiç canını sıkıyor mu adamın? :D[/quote]
1 dk'lıkta MOST'a baktın mı hiç..? Ben bakmadım, ama sinyal marjı düşer diye tahmin ediyorum..:confused:
[quote=nunu;184950]vob clienti hangi kurumlar veriyor?[/quote]
Gedik'te çok dandik bişey var diye (üzerinde çalışıyorlarmış) daha iyi komisyon oranı teklif ettiği halde oraya geçmiyorum.
raymond james'ten işlem yaparken özel bir programları vardı. memnundum. ama komisyon oranı mevzusundan dolayı sanko'ya geçtim.
yani şu anda sankonunkini kullanıyorum.
[quote=excali;185050]anlimittıd--dıt-dıt,:::
68800'e kadar bir alım girsene, bakalım 800'de kaç tane stop varmış??:D:D[/quote]
ekskali, dünkü 67,700den alışlara bak bakayım, kaç taneymiş. :..: forumdan iki arkadaşa söylemiştim 700'den long olduğumu.belki bi ipucu yakalarsın. ;)
uzlaşma 750 gelsin, piramitten gelecek karla kaldırayım senin gül hatırın için 800'ü. .kom
[QUOTE=Kennym;185070]------habere bakın yaf şaka gibi görende muhtesem bı fırsatmıs sankı turkıye kazanacakmıs sanmaz mı bu uygulamadan , yaptıgınız propagandanın taa ** .. [url]www.bigpara.com[/url] dan alıntıdır---------------
[/QUOTE]
Ayrıca yabancılar kimin elinde kaç lot var, kim hangi pozisyonda bunun görülüyor olmasından da çok rahatsızmış... Yakında onu da kapatırlar... Yani efg şu kadar long falan lafları mazide kalabilir...