-
[QUOTE=deniz;499912][url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1832415-fedden-surpriz-yok[/url]
Dolar yükseldi.Yarın tatil etkisi biter mi devam eder mi cuma ya bakalım. Şimdi geyikler başladı şunu demek istedi bunu söyledi bla bla...[/QUOTE]
Üstadın rakamına biraz takılsada,üzerine atıverdi şu an...
-
93.300 lere kadar cuma günü veririler mi acep?
-
[QUOTE=indregandi;499880]ehe şu analiz,
bunu aralık vade için 98050 den takip etmek gerekiyor,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;499466]mevcut durum
özellikle usdtry de [B]en geç[/B] 3 gün içinde karar verecek,......
bu üç gün içinde,..
usdtry için,
2.9060 first
2.9198 second,
piyasa bu ikisi üstünde tutunabilirse
2.9757 third
bu defa yukarı kırılır,
tutunamaz ise ikinci bir düşüş dalgası başlar,...
yani geçen geldi 2.9757 ye yaklaşıp (2.9641) döndü,...bizim sensörden verdiğimiz çarşamba gününe yakalndı ve saatlikte sert satış yedi,...
işte en geç 3 gün bunun devamı,..
en geç üç gün içinde verdiğim üç değer yeni durumu ortaya çıkarır,[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;499465]bu son 2 gündür yaptığı hareket,
macörde (günlük) 89800 desteği 14 period doldurduğundan 91100 e yürüdü,
buda mecbur yukarıladı,..
düşmek istemediğinde ne yapacak mecbur yükselecek,..[/QUOTE]
Bakalım 2,97XX lere gidecek mi dolar endeksi artıyor.
-
[QUOTE=deniz;499914]93.300 lere kadar cuma günü veririler mi acep?[/QUOTE]
Rakamlardan ziyade,
Üstadın zaman analizinden değerlendirmek daha doğru olur sanıyorum....
-
[QUOTE=EMEKDAR;499916]Rakamlardan ziyade,
Üstadın zaman analizinden değerlendirmek daha doğru olur sanıyorum....[/QUOTE]
Son zamanda sağlam darbe yedim ya 93XXX lere gelirse bayağı bir topralıyacağım o yüzden direk rakamlara odaklanıyorum.
Birde seçime nasıl girilir bir türlü kafamda bir senrayo oluşturamdım. İlk düşünce bir şekilde tek başına iktidarı bulacaklarını düşünerek çok az long girmekti, son zamanlarda gelen açıklamalar bir tedirginliğin olduğunu hissettirdi. Aynı zamanda aklımda şöylede bir şey var bu açıklamalar acaba bilinçli mi yapılıyor?
-
Deli gibi almışlar yine conin borsasını al gülüm ver gülüm
-
[QUOTE=deniz;499888]Sayın indregandi makas hala azalmadı bunda seçim önemlidir diye düşünüyorum. Eli belli etmeden sazan avı devam ettirmek[/QUOTE]
önce bu ,
sayın deniz yazdıklarımı eksik değerlendiriyorsunuz,..
makas farkı özel bir hesaplama ile oluşuyor ve 2 aylık vadenin faiz riski konu alınıyor,..haliyle vade başlarken bu fark en yükseklerde oluyor,..
makas iki vade birbirine yaklaştığı zaman sözgelimi bir hafta kala, yani yeni vadede hissedilir işlemler başladığında eski vadede bir taraftan devam ederken makas farkı en açıklıkta olur,...
biz bahsettiğimizde 1500 puvan civarı idi,...siz tekrar aynı yönde short açacaksanız ve mc sınırına dayndıysanız, yada portföyünüze ilave nakit koyamayacaksanız,..
yeni vadeyi(aralık yüksekten satacağınız için ve yöününüz aynı olduğu için,
1500 puvanlık fark size her 6 kontrat için 1 kontrat portföyünüzde poz eksiltme şansı tanıyor,..
bunu zaten eski vade kapandığından cumadan sonra yapamazsınız,..
o saatten sonra makas farkı bu defa vob la, xu030 arasında konu alınır, çünkü xu030 un 2 aylık dönemsel vadesine oynuyoruz,..
-
[QUOTE=deniz;499915]Bakalım 2,97XX lere gidecek mi dolar endeksi artıyor.[/QUOTE]
sayın deniz,...:)
bu analiz en geç 3 gün içinde karar verecek karar çıktıktan sonra 4 gün başlatacaktı,...
grafiğini vermiştik,....
3 gün birebir tuttu, 4 gün içinse rakamlar takip edilecekti,...
rakamları günlük ve saatlik olarak desteklemiştik,..
dolaysı ile analizi yaptığım süreç ve sonrasındaki 4 gün çok iyi takip edilmeli,...
sözün gelimi analizden sonra 4 gün geçmiş ve verdiğim rakamlar geçilerek hareket başlamamışsa analze şüphe ile yaklaşıyoruz, başlamışssa ne mutlu bize,..
-
[QUOTE=EMEKDAR;499916]Rakamlardan ziyade,
Üstadın zaman analizinden değerlendirmek daha doğru olur sanıyorum....[/QUOTE]
kesnilikle,....
ancak burada hep belirtiyoruz, zamanın yönünü zamnın başlangıcında bulmamız gerekiyor,
geçen defa 92550 ve 725 le bulmuştuk,...
şimdide bulursak 18 haftaya kumanda edebiliriz,...
şimdi 98050 first, ve alt /üst olamak üzere,
başka veremiyorum,..
18 hafta için başlangıç bu,....
-
[QUOTE=deniz;499917]Son zamanda sağlam darbe yedim ya 93XXX lere gelirse bayağı bir topralıyacağım o yüzden direk rakamlara odaklanıyorum.
Birde seçime nasıl girilir bir türlü kafamda bir senrayo oluşturamdım. İlk düşünce bir şekilde tek başına iktidarı bulacaklarını düşünerek çok az long girmekti, son zamanlarda gelen açıklamalar bir tedirginliğin olduğunu hissettirdi. Aynı zamanda aklımda şöylede bir şey var bu açıklamalar acaba bilinçli mi yapılıyor?[/QUOTE]
inşallah istediğiniz olur,...ve portföyünüzü tekrar sağlama alırsınız,....
sonuçta çok kritik zamnlardayız,
bir taraftan vade değişimi yaşanacak,
hemen bitiminde bir taraftan seçim olacak,
fed kendini hissettirdi,
aşağısı karışık,...normalde bizim abd posta koymak bir tarafa direk incirliği kapatmamız gerekiyor,...yani tr için eylem gerekiyor,...
adamlar resmen %90 arap, %5-6 türkmen nüfusa sahip bir bölgeyi zorla %9 luk kürde teslim etmeye çalışıyorlar ve bölge için özel kuvvetlerin senatodan iznini almaya çalışıyorlar,...
bunun için bölgeyi yakıp yıktılar yerleşikleri göçe zorladılar,
malesef türkiyenin burada yine büyük hataları, göç edenleri kabul etti, bir taraftan incirliği yakın zamanda abd uçaklarına diyarbakır destekli açtı,..
bir tarftan da abd ye pyd konusunda nota verdi,...seçimden öncede atıp tutuyorlar bu konuda, eminim seçimden sonra kimsenin gıkı çıkmaz,..inşallah yanılırım,..
bu abd yi süratle ve vakit kaybetmeksizin bu bölgeden kovmak ve her türlü illegal faliyetini durdurmak gerekiyor,...
şu unutulmamalı incirlik olmadan abd özel kuvvet harekatı yapamaz,..
zira özel kuvvetlerinin sıkıştığında götü kurtaracakları sağlam zemine ihtiyaçları var,..bu her zamn böyledir, bu şu anda incirlik,..veya yakın türkiye toprakları,
dolaysı ile önce bizim hem cumhurbaşkanı hemde başbakan ağzı ile terörist ve tehdit olarak kabul ettiğimiz pyd nedeni ile topraklarımızdaki her türlü abd faliyetini çünkü bunlar da bu defa resmi ağızdan müttefik kabul etmekteler pyd yi hemen ve derhal kapatmamız gerekiyor,..
öyle nota falan filan kesmez bu işi,...
bir tarftan incirlik aç, bir tarftan nota ver,..komik olmayın
bunlar yetrmi yetmez,
bu ülkeyi abd yi teröre destek vermeklede suçlamamız gerekiyor,..
-
[QUOTE=indregandi;499921]kesnilikle,....
ancak burada hep belirtiyoruz, zamanın yönünü zamnın başlangıcında bulmamız gerekiyor,
geçen defa 92550 ve 725 le bulmuştuk,...
şimdide bulursak 18 haftaya kumanda edebiliriz,...
şimdi 98050 first, ve alt /üst olamak üzere,
başka veremiyorum,..
18 hafta için başlangıç bu,....[/QUOTE]
Eyvallah üstadım,
Bu açıklamanız çok makbule geçti...
Çok toparlayıcı ve açıklayıcı oldu...
-
An itibari ile 42 misafir 12 kayıtlı üye sizi izliyor. Bu saate. Elinize,kolunuza yüreginize sağlık sayın indregandi