-
[quote=okansak;74588]seyyaha
ustad sabrından dolayı senı tebrık ederım
1 gun zarar 2 gun eşitleme 3 gun kar
yarın sabrın mukafat ıyı olacak sanıırm[/quote]
sağol eksik olma.kar mar etmedik henüz ama sabaha çok var ;)
ben çok fazla trade eden birisi değilim.sistemle oynayabildiğim zamanlarda bile 60 dk. bakıyorum.
ayda ortalama 6-7 kere poz. açıp kapatıyorum.şu an taşıdığım OCAK ayı içindeki 5.pozisyon.ayın bitmesine de bişey kalmadı.1 ayda 10 kere poz. aç kapa yaptığımı hatırlamıyorum diyebilirim.yiğit-yoğurt meselesi.günde 10/15 kere dönenlerde var 100 kere dönenlerde var.o da onların tarzı.ama bence çok yıpratıcı.
1000/1500 hadi bilemedin 2000 puan karı gördüm mü ben kapatır kaçarım.bugüne kadar bu piyasa hiçbir yere kaçmadı bugünden sonrada kaçmaz.hiç trendde oturduğumu hatırlamıyorum.sistemle poz. açsam bile bu böyle.karı gördüm mü kapatıyorum.
yani aman kapattık vay uçtu kaçtı allah tutun geri bineyim hoplayayım zıplayayım.bunları ilk vob a başladığımda yapıyordum.
piyasa sıfır olmasın yeter.her zaman yeni fırsat verir.
herkese iyi geceler, kovalasın sizi cüceler :p
-
Euro / Usd ...
Son durum.
Üst kanaldan dönüp eksik kalan düşüşü yapmasını beklemek mantıklı gibi.
Bol şanslar hepimize...
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/2706/eurousdby6.jpg[/IMG][/URL]
-
Genel bir soru bu gibi durumalrda shortçular yarın sabah ne yapar?
A - Açılır açılmaz long yapar nakite geçer.
B - Açılır açılmaz duble long yapar shortu kapatır üstüne long açar.
C - Açılışı görmek ister.
D - Sistem ne derse o!
E- Pozisyona güvendiğ iiçin ya da duygusal davranıp pozsiyonda inat eder.
Ya da tersten soralım. Dünden bugüen long kalanalr ne yaptı?
A - Açılır açılamz shortladı nakite geçti.
B - Açılır açılmaz dubleshort yaaprak uzunu kapatıp kısa açtı.
C - Açılışı gördüler.
D - Sistem ne derse onu yaptılar.
E- Pozisyona güvendiğ için ya da duygusal davranıp pozsiyonda inat ettiler. (Örn : SEYYAH)
-
[QUOTE=SEYYAH;74575]jelibon kardeş seninde EW ile ilgilendini görmek güzel.bir de sn.mavi var yanılmıyorsam.hexen baba da ilgi duysa iyi olacak belki o da yoldan çıkar bir süre sonra :..:
şimdi kafamda bizim ve dow için iki şablon var.birisi seninle aynı şablon sanırım.yani şu an yukarı bir C başlamış olmalı ve hedefi 9.600 ler hatta 10.200 ler olabilir.yanlız ben buna az ihtimal veriyorum.7.400 ler kırılmadığı sürece bu hep cepte bekliyor olacak.olmaz olmaz dememek lazım.
diğeri ise dow da kısa vadede 1 ay civarı bir zaman diyelim hatta belki çok daha kısa zamanda yeni dibin görüleceği 6.700 ler civarında.
bahsettiğin bu B.c için hedef yeresi neresi? ve zaman hedefi? ve bu düşünceni ne bozar? STOP-LOSS neresidir?
çalışmalarını nasıl yapıyorsun bilmiyorum.ZAMAN konusunu bayağı inceliyorsun okuduklarımdan anladığım kadarıyla.bu arada ilginç tesadüf müdür nedir artık sn.mozkan'ın sitesinde de DOW için 21 OCAK yani bugün önem arzeden günlerden birisi olarak görünüyor.
ilginç gerçekten.
sevgiler & bol kazançlar,
p.s. ÇOK İÇME :..:[/QUOTE]
Sayın Seyyah,
bu depresyonun neden great depresyondan daha büyük bir çöküş getirebilir?
düşündüğümün aksine finansalllardaki erime hala bitmemekte ve reale geçiş hala olmamaktadır. büyük tehlikedir. bir yerde artık finansalların işi bitmeli tam bir batış ve devlete geçiş olmalıdır.
sonra reale geçiş. yani bir yerde kapitilasyon real şirketlere gelecek ama zaman var daha.
yakın geçmişte şunu öğrendim önce ilk hedefe bakılmalı sonra niye yukarılar olmadı diye yanmamalı.
şimdi benim için marketin her gününü ve her haftasının bir önemi var. ve o gün ne olduğunun. özellikle önemli bir gün ise. ve oradan alacağım bir işaret.
dünkü devir teslim gününde bugüne kadarki en kötü devir teslim günü yaşandı.
bu nedir bir işaret.
öncesine göre 9088 in üstü geçileceği görünürken kanımca şimdi 88xx kritik bölge oldu. ilk hedef orası ve flat olup değerlendirme yeresi. sp için 91x e tekabül. sonrasına orada bakacağız. yani eski zirveyi şimdilik geçemeyeceğimiz gözüküyor ama yaklaşacağız. 18 şubat öncesi. tam tarih zor. düşüncem zor bozulur, bozulması için bir sebep yok şimdilik, doğru çalışıyor. iyi bir kar ile realize edilmelidir.
peki citi, bao ve gm dow endeksten şutlanacakmı? yeni prediction.
bu 74xx ile yazdığınız konu tamamen haklıdır, benim ilk trade metodumdur.
diğeri dediğiniz önce üstteki olsun sonra olacaktır. bunu ayı piyasanın süresi belirleyecektir. beklentim 11 ay üstü düşen A dalgasının, 3-4 ay yatay ama yükselen B dalgasının, ve 1 yıl üstü süren C dalgasının oluşmasıdır. yani minumum 26-27 ay süren bir ayı piyasası.
ayın 21 i astroloji aslında metodda tersi öngörülüyordu. yani 6-7 ocak a kadar düşüş, 20-21 ine kadar yükseliş. ben tersini çözdüm. Sayın Mozkan beni teyidlermisiniz bu konuda emin değilim?
itiraf ediyorum foruma bir gün alkollü yazı yazdım 5-6 saat sürdü.:..:
sevgiler.
-
Günlükteki kamanın 32.300 üst bandı.. 32.300 lerde saatlik dirençte var..
nereye gidiyomuşuz? Hazır flat girmişim :) İnşallah buralardan açar.. Hatta biraz abartırda basarım tepelerine :) :)
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/adji00342e32.png[/img][/url]
-
[QUOTE=traderx;74586]gündüz seans içi çiftlik gibi mübarek topik, kimin ne analiz yaptığı belli değil, tatil zamanı
bütün geyikler çalıların arkasına saklanmış bu ne perhiz ne lahana turşusu:D[/QUOTE]
Heee:..: Biz dersimizi gece çalışıyos. Piyasaya hazırlıklı oluyoruz.. Kasmadan piyasa saati arada geyik arada grafik yapıyorus..:..: :..: :..:
-
[quote=VOBiX;74595]Genel bir soru bu gibi durumalrda shortçular yarın sabah ne yapar?
A - Açılır açılmaz long yapar nakite geçer.
B - Açılır açılmaz duble long yapar shortu kapatır üstüne long açar.
C - Açılışı görmek ister.
D - Sistem ne derse o!
E- Pozisyona güvendiğ iiçin ya da duygusal davranıp pozsiyonda inat eder.
Ya da tersten soralım. Dünden bugüen long kalanalr ne yaptı?
A - Açılır açılamz shortladı nakite geçti.
B - Açılır açılmaz dubleshort yaaprak uzunu kapatıp kısa açtı.
C - Açılışı gördüler.
D - Sistem ne derse onu yaptılar.
E- Pozisyona güvendiğ için ya da duygusal davranıp pozsiyonda inat ettiler. (Örn : SEYYAH)[/quote]
Sayın VOBİX,
Yanıt bütün şıklardadır.Böylece piyasa yeni pozisyona girenlerle birlikte derinliğini oluşturur desek.Fakat hangi şık doğru sorusunun yanıtı kişilerin trade tarzlarından ötürü farklılıklar göstereceğinden mutlak doğru yoktur.Tabi trade eden kitlenin çoğunluğunun hangi şıkka göre hareket ettiği bilgisi çok değerli bir bilgi olurdu.
Bol şanslar...
-
Sevgili catedral 32300 geçilebilirse düşüş bitmiş diyebilirmiyiz long hiç düşünmüyormusunuz?Sizden oldukça sağlıklı bilgi alıyoruz tek yönde ısrar etmediğinizi biliyorum svg
-
[QUOTE=mavi;74599]Sayın VOBİX,
Yanıt bütün şıklardadır.Böylece piyasa yeni pozisyona girenlerle birlikte derinliğini oluşturur desek.Fakat hangi şık doğru sorusunun yanıtı kişilerin trade tarzlarından ötürü farklılıklar göstereceğinden mutlak doğru yoktur.Tabi trade eden kitlenin çoğunluğunun hangi şıkka göre hareket ettiği bilgisi çok değerli bir bilgi olurdu.
Bol şanslar...[/QUOTE]
İşte herkes kendi şıkkını verirse belli olur ben D diyorum.
-
[quote=mavi;74594]Son durum.
Üst kanaldan dönüp eksik kalan düşüşü yapmasını beklemek mantıklı gibi.
Bol şanslar hepimize...
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/2706/eurousdby6.jpg[/IMG][/URL][/quote]
sn. mavi, "eksik kalan düşüş" derken ew sayımına göre mi analiz yapıyorsunuz? çünkü ikili dip pozitif uyumsuzluk ile üst kanalı kırma ihtimali de var... gerçi bir önceki düşüşte de ikili dip ve pozitif uyumsuzlukla üst kanalı kıramamış...
özetle üst kanalı kıramama ihtimaline öncelik verme nedeninizi paylaşır mısınız?
-
[QUOTE=QUEEN;74601]Sevgili catedral 32300 geçilebilirse düşüş bitmiş diyebilirmiyiz long hiç düşünmüyormusunuz?Sizden oldukça sağlıklı bilgi alıyoruz tek yönde ısrar etmediğinizi biliyorum svg[/QUOTE]
Teşekkürler Sayın Queen
32.300 ün yarın geçilmesi durumunda short açarım.. Yada 32.300 lerden açılışa bağlı.. Düzeltmesi gelecektir..
Dow unda indikatörleri çok şişik.. Ne varmış bugün de yangından mal kaçırır gibi mal aldılar.??? Dün veriyorlardı:eek:
Düzeltmeden sonra kama üst bandı 32.000 lere geriler.. Oradan yukarı kırılırsa Kamanın hedefi yukarı 4000 puan olur.. Yani yaklaşık 36.000 ler..
Bunun bir de 30.300 ü aşağı kırma olasılığı var kii.. Aman tanrım:eek:
Genel kurallar gereği yukarı kırması gerekiyor.. Çok ender olarak alt bandı kırabilir.. Öyle bir şey olur ise yine temkinli olmak gerekir.. [B]İlk etapta ayı tuzağı [/B]düşünülüp shortta ısrar etmemek gerekir.
-
[quote=jerfin;74566]yarın 25.000 üzerine atan bi XU100 tehlikeli olur kısalar için.. çünkü 27.000 e kadar devam edebilir o zaman tepki..[/quote]
İnşallah. İlk defa bal damlıyor agzından.. 25000 üzerinde açılmamız kesin gibi.
Ama orada kalır mıyız bilmem..