traderım şimdi çıkmam gerekiyor ,gece dönünce yazacam....
Printable View
traderım şimdi çıkmam gerekiyor ,gece dönünce yazacam....
[quote=mur@t;240529]Hem daytrader olup hem geceye long nasıl giriliyor? Daytradenin ilk şartı gece flat olmak.[/quote]
niyekine murat...kanun mu var...devlet mi yasaklıyor....
rally baslamış...sellele baslamış ve dogru yöndesin...indinmi ertesi gün 1000 puan üstten binmek hosunamı gidiyor....ha ha ha
[quote=trader38;240542]teşekkürler abi
evet günlüklerde beklenilen NU yok. ama haftalıklarda 3lü NU var. açıkçası zirve sayımına bende katılıcam ama dowdaki düşüş sayımı buna izin vermiyor. dow düşerken biz ne ara zirve yapıcaz bu noktada kafam karışıyor. gerçi sen hep bir piyasa sadece kendi grafiğiyle değerlendirilmeli dersin ama yinede global ekonomide aklımı kurcalıyor. kusuruma bakma.
abi son sorumda bir ayrıntı vardı. zahmet olmassa onada cevap versen abi.
diyelimki 75200 yada kısa 5 ile 73500 zirve oldu. bu durumda ordan gelen düşüşü zorlama bir şekilde itki sayabilirmiyiz? yada itki saymassak uzun vadeli düşüş dalgasıyla({C}) çelişirmi?
saygılar[/quote]
trader ,dow un yeni zirve yapmayacağı ne malum,ya yaparsa?şu anda 10500 de tutunuyor gözüküyor...
dow da geçen perşembe oluşan aşağı sert hareket çok önemliydi ve 2.dalga dibinin altına gelseydi iş değişirdi ama gelmedi...
75.200 den aşağı hareketi, bizim piyasada ,ben tipik bir 4.dalga olarak saydım ve hala sayıyorum,hatırlarsan bu tip flat düzeltmelerin son 4.c sinde piyasaların çok sert aşağı kamçıladığı ve pu bile vermeden 4.dalgayı bitirdiğinden svg.halojen in topiğinde bahsetmiş ve buna örnek olarak geçmişteki İstanbul bombaları patladığı zaman ki 4.dalga hareketini vermiştim...bu tip dalgada ,piyasa önce uyuturken sonradan maalesef sl a bile imkan tanımaz şekilde sert düşmekte...geçen perşembe, dow 15' da 1000 puan düşmüş,5' lıklarda 3 adet çubuk var,bu normal bir düşüş değil,ama aynı dalga gelince dünyanın en derin piyasalarında birinde bile aynı hareket olmakta...
75.200 den aşağısını itki sayamıyorum...:(itki sayamayınca, bu C başlangıcı da olmamalı,çünkü bu dalganın daha düzgün bir şekilde başlamasını beklerim...:)))
Şimdi aşağı grafik vadeli günlük ve kasımdan beri ed ollduğunu düşündüğüm dalganın uv li sto larla ve bir ov li sistemle çok iyi çakıştığı gözleniyor..
2.dalga dibinde pu var ,4.dalga dibinde yukarda dediğim özellikten dolayı pu yok...
ama her ikisinde de tg ler aşırı satıma gelmiş...
3.dalga tepesi ,1.dalga tepesinden ,pembe çizglerle belirttiğim gibi daha yukarda olmuş...
stolar yukarı dönmüş ve tepeye yolculuk başlar gibi,son 3.dalga tepesinne göre nu vermek üzere...
bu grafiği, u lar ve dalga simetrisi açısından iyi bir inceleyin, bakalım...:):rolleyes:
[IMG]http://i40.tinypic.com/k96dtf.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;240511]Merhabalar canım Türkiyemin güzel daytraderları.....lelele
Biraz boş zamanım var,bundan yararlanarak pzt için altyapı hazırlığını vereyim:
MTR sistemini daha basit hale getirdim ,bakması daha kolay oldu...macd leri kaldırdım,ema lardan da sadece 21-34-55 periodları bıraktım...
dis55 ve cci55 yine var...bu ikisinin u ları ve 0 ekseni kesişmeleri önemli...
emaların da kesişmeleri tabi....son durum aşağıda ...vadeli 5'....:)
gerek emalar ve gerekse de tg ler sat poz da....
[IMG]http://i40.tinypic.com/330bb5l.jpg[/IMG][/quote]
[quote=saraylı;240516][B]SRB:[/B]
[B]69.975 :yü:[/B]
[B]69.625 :dü:[/B]
[B]Pivot: 70.650[/B]
[B]Fibonacci Denklemleri:[/B]
[B]Dirençler:73.625-72.275-71.375-70.775[/B]
[B]Destekler:68.925-68.325-67.425-66.075[/B][/quote]
Yarın için gerekli Daytrader ve MTR sonuçları geride kalmış,tekrar alalım öne...:)
cümleten saygılar hörmetler ... iyi pazar akşamları ..
benim şahsen daytrade e yönelme sebeplerimi yazayım .. güne başlarken gece ve sabah stresini azaltmak .... özellikle sabah gaplerinin benim üzerimde oluşturduğu baskıyı engellemek ..
----
daha relax sakin işlem yapmak istiyorum artık .... benim kafamdaki daytrade göre .. :
-günlük zararda bir sınır olmalı
-günlük kar sınırı olmamalı
-bazen hiç işlem yapılmayabilir . bazen birkaç işlem yapılabilir .ama üst işlem limiti olmalı bence (önemli bence )
-açılan pozlarda yakın stoploss olmalı bence .
----
benim en büyük problemim ..güniçi çok yüksek karlara ulaşabiliyorum ama bazen yatayda geçen birkaç saatte (100-200 puandaki dalgalanmalar yakın stop ve işlem olrak bu karları eritip komisyon zararı olarak yansıyor bana ) örnek saat 16:30 a dow açılana kadar örneğin 5-6 işlemle + 1500 deyken 17:35 karların yarısından fazlasının hatta çok nadir totalde eksiye bile geçebiliyorum ... kendim çözüm aradım buna ve işlemi belli bir sınırda tutmak çözüm olabilir diye düşünüyorum .. hayırlısı olsun .. üvvvv :o:o
yarın ola hayrola .. çıkıyorum .. cümleten iyi pazarlar olsun .. üvvv
Kısa vadeli grafikte 15 liklerde düşüş devam edecek gibi görünüyor ancak bu piyasa ani dönüşleriyle meşhur olduğundan piyasa açılmadan fikir yürütmek falcılıktan ibaret olur kanatindeyim.Grafik içinde detaylı açıklamaları yaptım yeterince.Günlüklerde Cuma günkü düşüşe rağmen hala Al dayız, eğer yarın düşüş devam ederse sanırım günlükte de SAT gelme olasılığı yüksek bakalım yarın ne yapacak ağalar göreceğiz.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1005.hizliresim.com/2010/5/16/4940.jpg[/img][/url]
[quote=selçuklu;240583]benim şahsen daytrade e yönelme sebeplerimi yazayım .. güne başlarken gece ve sabah stresini azaltmak .... özellikle sabah gaplerinin benim üzerimde oluşturduğu baskıyı engellemek ..
----
daha relax sakin işlem yapmak istiyorum artık .... benim kafamdaki daytrade göre .. :
-günlük kar sınırı olmamalı
-bazen hiç işlem yapılmayabilir . bazen birkaç işlem yapılabilir .ama üst işlem limiti olmalı bence (önemli bence )
-açılan pozlarda yakın stoploss olmalı bence .
----
benim en büyük problemim ..güniçi çok yüksek karlara ulaşabiliyorum ama bazen yatayda geçen birkaç saatte (100-200 puandaki dalgalanmalar yakın stop ve işlem olrak bu karları eritip komisyon zararı olarak yansıyor bana ) örnek saat 16:30 a dow açılana kadar örneğin 5-6 işlemle + 1500 deyken 17:35 karların yarısından fazlasının hatta çok nadir totalde eksiye bile geçebiliyorum ... kendim çözüm aradım buna ve işlemi belli bir sınırda tutmak çözüm olabilir diye düşünüyorum .. hayırlısı olsun .. üvvvv :o:o[/quote]
söylediklerinin hemen hepsine katılıyorum selçuklum...:)
işlem sayısı limiti koyarak karların zararlara dönüşmesini engelleyebilirsin: 4 ya da 5 gibi...hatta bu bile fazla...
yoksa overtrading olur ve dikkatın de dağılabilir...
ya da kar sınırı olmamalı demişsin ama bence onu da koyabilirsin,mesela 1000 puan ı aştığın zaman paydos,gibi...
eğer 1000 puanı günde yakalasan süper olur bence....leleleayda 20000 puan eder,bana yeter abi yaa...:p
ulan amma daytrader bulmuşum bea...:..::p:..:
[quote=selçuklu;240583]
-günlük kar sınırı olmamalı [/quote]
Bu iki noktaya kesinlikle katılıyorum patron. Benim fikrime göre Daytrading denen şeyin özünü yakalamışsın.
Daytrading ile Scalping'i ayırmak lazım geldiğine inanıyorum. Scalping sıkça işlem yapıp çok az karı alıp çıkmak demek. Daytrading ise scalping ile kısıtlı değil.
Birçok daytrading taktiği, pozisyonu günün sonuna dek açık bıraktığında aylık olarak daha çok para getirir (ORB da dahil). Çünkü ayda bazı günler piyasa 3.000-4.000 puan hareket eder. Pozisyonu günün sonuna dek açık bırakarak bu günlerden sonuna dek istifade edilir. Mesela ayda 2.500 puan veren 4 gün olsa bu 10.000 puan demektir ki, zararları örter ve ayı karda kapatmayı garantiler.
Larry Williams'ın taktiği ise pozu geceye taşımak ve x karlı açılış ile çıkmak. Bu özellikle trendi bol aylarda çok daha karlı, ancak bu topic katılımcıları geceye poz ile girmemeye yeminli olduğundan ondan bahsetmeyeyim daha iyi. :)
Özetle benim görüşüm de seninle aynı:
- Zararı kısıtla
- Karı asla kısıtlama
"One trend pays for it all" :)))
ORB oluştuktan sonra pozu kapanışa kadar açık bırakmak son günlerde nasıl çalışmış bakalım.
Gördüğüm kadarıyla son 3 günde toplam 4.500 puan bırakmış. Karı belli bir miktarda kısıtlıyor, hatta ORB ile açılan pozu kapatıp başka metotlarla farklı yöne poz açıyor olsaydık bu karı almak imkansız olurdu.
Bunu mantığı şudur:
Günler genellikle Opening Range'in sadece bir tarafında, yani ya altında ya üstünde çalışır. Daha nadir olmak üzere bazı günler Opening Range'in iki tarafında da çalışabilir. Hemen hemen asla bir gün OR'u iki kezden fazla delmez.
Buna göre, eğer fiyat bir yöne ORB yaptıysa geri gelip bizi zarara sokmasından fazla korkmayıp pozu açık bırakabiliriz. Eğer geri gelip bizi zarara soktuysa, bu sefer stop&reverse yapıp o yöndeki pozu açık bırakabiliriz, çünkü bunu üçüncü kez yapma ihtimali çok düşüktür.
Yani her durumda ORB oldu mu o pozu açık bırakabiliriz. Bu şekilde 1.500-3.000 puan arası hareket olan günlerden maksimum faydalanmayı garantileriz. Hem de ekranı kapatıp gitme imkanımız olur. Bu yöntem uzun vadede trailing stop'la takipten daha fazla kazandırır.
Bu taktikle bazı günler karı geri versek de uzun vadede daha karlı olduğunu düşünüyorum.
Herkes kendi trading anlayışına ve psikolojisine en uygun olanı yapmalı tabi. :)))