sazan abim kitabını dört gözle bekliyor olacağım
passat
Printable View
sazan abim kitabını dört gözle bekliyor olacağım
passat
is triangle alive? :o:confused:
sazan abey yorum,analiz yapasın diye kışkırtmaya çalışorum :D
[quote=TÜRKOĞLU;304790]is triangle alive? :o:confused:
sazan abey yorum,analiz yapasın diye kışkırtmaya çalışorum :D[/quote]
Türkoğlum,
08:45'den beri toplantıdaydım. Yeni çıktım. Toplantı yorgunuyum.
Bu arada. He, bence üjgen devam ediyür. (Kışkırttın işte mutlu musun :o)
Bu arada şu anda olduğumuz noktada, hafif zayıflık başgösteriyor.
Bol Kazançlar.
[IMG]http://i52.tinypic.com/2v1akns.png[/IMG]
YUKSELEN (Tepe duz, taban yukselen) formasyon olasiligi oldukca yuksek gorunuyor.
İmdi, 89.5'e kadar bir gevşeme makul karşılanmalı.
Daha dogrusu 89,5'e kadar bir gerileme ve sonrasında 90,65'e kadar bir yükseliş , eğer triangle B dalgası içindeki c dalgası isek kitaba uygun olurdu.
[QUOTE=sazan;304989]Daha dogrusu 89,5'e kadar bir gerileme ve sonrasında 90,65'e kadar bir yükseliş , eğer triangle B dalgası içindeki c dalgası isek kitaba uygun olurdu.[/QUOTE]
sn sazan sonrasında an az 84250 ye kadar gidecek bir dalga beklenebilir mi?
Sazan abi
Metatraderda basit bir sistem kosulunu (orneğin 5 >21 ise) ve overollda x kosulunu sagliyorsa pozisyon ac sekilde overoll( getiri eğrisini) sisteme kosul olarak ekleyebilirmiyiz.
[quote=temese;305000]sn sazan sonrasında an az 84250 ye kadar gidecek bir dalga beklenebilir mi?[/quote]
eğer 4. dalga bir üçgen ise şu an yukarı B yapılıyorsa 90.500 lerde bitse aşağı C dalgası 88.000 lere falan iner.sonra yukarı D aşağı E ve vınnn yeni yüksekler....
84.000 ler falan imkansız.o zaman ÜÇGEN falan kalmaz ortada.
sazan abi kızmasın atladık hemen :D
[quote=TÜRKOĞLU;305031]eğer 4. dalga bir üçgen ise şu an yukarı B yapılıyorsa 90.500 lerde bitse aşağı C dalgası 88.500 lere falan iner.sonra yukarı D aşağı E ve vınnn yeni yüksekler....
sazan abi kızmasın atladık hemen :D[/quote]
hööytt...Otur sıfır....eüzü.
[quote=Astatin;305034]hööytt...Otur sıfır....eüzü.[/quote]
üüü:o:(
[QUOTE=TÜRKOĞLU;305031]eğer 4. dalga bir üçgen ise şu an yukarı B yapılıyorsa 90.500 lerde bitse aşağı C dalgası 88.000 lere falan iner.sonra yukarı D aşağı E ve vınnn yeni yüksekler....
sazan abi kızmasın atladık hemen :D[/QUOTE]
sn türkoğlu
üçgenin dışına çıksak
dev bir zigzag
yada üçgende kalırsak genişleyen bir üçgen:)
[quote=TÜRKOĞLU;305031]eğer 4. dalga bir üçgen ise şu an yukarı B yapılıyorsa 90.500 lerde bitse aşağı C dalgası 88.000 lere falan iner.sonra yukarı D aşağı E ve vınnn yeni yüksekler....
sazan abi kızmasın atladık hemen :D[/quote]
Üçgen senaryosunda olmaz.
Türkoğlunun söylediği gibi. +.
[quote=Astatin;305034]hööytt...Otur sıfır....eüzü.[/quote]
Vaay. Ben bile kandım valla. :D
[quote=TÜRKOĞLU;305038]üüü:o:([/quote]
Allah seni gahretmeye pambıhh..la benim ben astatin...SAZAN değilim..gerçi asıl SAZAN sen oldun am şinci..hehehehe:D
bu mesajı 5 dk içinde silecem..fırça yemeyek sazangraldan
[quote=Kanaatkar;305012]Sazan abi
Metatraderda basit bir sistem kosulunu (orneğin 5 >21 ise) ve overollda x kosulunu sagliyorsa pozisyon ac sekilde overoll( getiri eğrisini) sisteme kosul olarak ekleyebilirmiyiz.[/quote]
TradeStation'da evet, Metatrader'da inan bilmiyorum.(Kullanmadım)
[quote=Astatin;305043]Allah seni gahretmeye pambıhh..la benim ben astatin...SAZAN değilim..gerçi asıl SAZAN sen oldun am şinci..hehehehe:D
bu mesajı 5 dk içinde silecem..fırça yemeyek sazangraldan[/quote]
Yahaladım. Demek arada içeri dalıp ortalığı dağıtan sendin. .dng
[quote=temese;305039]sn türkoğlu
üçgenin dışına çıksak
dev bir zigzag
yada üçgende kalırsak genişleyen bir üçgen:)[/quote]
yanlız şöyle birşey var şimdi sazan abinin takip ettiği dalga üzerinden konuşuyoruz.bu dalgada o kadar geri çekilmeyi kaldıracak kadar demeyimde yani gerektirecek kadar büyük değil.alt dereceli bir 4. dalga sonuç olarak.
gerçekten ÜÇGEN ise birkaç gün daha sıkışıp yukarı patlamasını beklemek lazım.ben pazartesi kopar yukarı diye düşünüyorum.bugün yukarı B bitse yarın C-D yapabilir pazarteside aşağı E yapar ve 2. seans kopabilir yukarı.
ya amma senaryo yazdım haaa :D
[quote=Astatin;305043]Allah seni gahretmeye pambıhh..la benim ben astatin...SAZAN değilim..gerçi asıl SAZAN sen oldun am şinci..hehehehe:D
bu mesajı 5 dk içinde silecem..fırça yemeyek sazangraldan[/quote]
lem yeminle sazan abi sandım direkt avatara baktım.allah gahretmesin seni :D:D:D
dedim ne oldu ne güzel sayıyorduk neden çakozladık.allah cezanı vermiye :D
[quote=temese;305039]sn türkoğlu
üçgenin dışına çıksak
[B]dev bir zigzag[/B]
yada üçgende kalırsak genişleyen bir üçgen:)[/quote]
[I]svg..sazan.ın izniyle acizane bir yorumda benden.......[/I]
[I]olabilir....bir kaç ihtimal var..ve ben o ihtimalleri göz önüne alıyorum..[/I]
[I][B]mesela zigzag..bir ihtimal..[/B]bir boğa tuzağı gibi düşünelim....[/I]
[I]M.Ö sinden eski bir ew .ci...bozz ayı......:eek:[/I]
[quote=TÜRKOĞLU;305048]yanlız şöyle birşey var şimdi sazan abinin takip ettiği dalga üzerinden konuşuyoruz.bu dalgada o kadar geri çekilmeyi kaldıracak kadar demeyimde yani gerektirecek kadar büyük değil.alt dereceli bir 4. dalga sonuç olarak.
gerçekten ÜÇGEN ise birkaç gün daha sıkışıp yukarı patlamasını beklemek lazım.ben pazartesi kopar yukarı diye düşünüyorum.bugün yukarı B bitse yarın C-D yapabilir pazarteside aşağı E yapar ve 2. seans kopabilir yukarı.
ya amma senaryo yazdım haaa :D[/quote]
Yalnız bu nalçak VOB gevşemiyor. Böyle devam ederse üçün üçünü görürüz. Gevşe hulem. Triangle olmazsa gabul etmem. Gitaba uyyy, gitaba uyyyy.
[QUOTE=TÜRKOĞLU;305031]eğer 4. dalga bir üçgen ise şu an yukarı B yapılıyorsa 90.500 lerde bitse aşağı C dalgası 88.000 lere falan iner.sonra yukarı D aşağı E ve vınnn yeni yüksekler....
sazan abi kızmasın atladık hemen :D[/QUOTE]
Sn TÜRKOĞLU
E dalgasından sonra yukarı feyk yapıp başarısız 5 ile aşağı inse kurallara aykırımı olur, yani sayım bozulurmu?
[quote=hilmi;305057]Sn TÜRKOĞLU
E dalgasından sonra yukarı feyk yapıp başarısız 5 ile aşağı inse kurallara aykırımı olur, yani sayım bozulurmu?[/quote]
bence olmaz.sonuça 5th wave failure denen bişey var o da böyle günler için :D
ama sazan abi çok daha iyi bilir.valla ben ne öğrendimse ondan öğrendim :D
çok yazdım bugün başka mesaj yok.fırça yemeyelim.
Sn Sazan önce teşekkürlerimi sunarım, paylaşımlarınız emsalsiz, Allah sizden razı olsun.
DJI bu gece ters yüz yapabilirmi, yoksa yükseliş devam edermi, bir öngörünüz varmı?
VOB 15 dk.
Üçgen hedefine geldik.
Ok ile gösterilen Bar dibinin aşağı geçilmesi bana Long kontratları flat'a çektirir.
Buraya kadar çıkışın hiç gevşeme olmadan sürmesi, 3. dalga olasılığını da artırdığından, hedefe vurduğunda kontratları direk olarak azaltmak yerine, azaltmak için extra bir konfirmasyon istiyorum.
[IMG]http://i56.tinypic.com/rbd25g.png[/IMG]
[QUOTE=hilmi;305081]Sn Sazan önce teşekkürlerimi sunarım, paylaşımlarınız emsalsiz, Allah sizden razı olsun.
DJI bu gece ters yüz yapabilirmi, yoksa yükseliş devam edermi, bir öngörünüz varmı?[/QUOTE]
Bunu yazmamın nedeni DJI 2010 nisan tepesini % 1 yukarı geçti fakat SP % 0.5 aşağıda, ya SPde geçecek yada DJI geri dönecek.
Sazan 91,2'den Longların yarısını flat'e çeker.
Sazan abi, bu yapı ile 4 bitmiş olabilirmi? ED ile de 5 bitecek olabilirmi acaba?
[IMG]http://i51.tinypic.com/vpcdoy.png[/IMG]
[quote=trader38;305236]Sazan abi, bu yapı ile 4 bitmiş olabilirmi? ED ile de 5 bitecek olabilirmi acaba?
[IMG]http://i51.tinypic.com/vpcdoy.png[/IMG][/quote]
Sevgili Trader38,
Sayımının üstünden konuşmak gerekirse (ve etiketleri dogru anladıysam), bir iki adet mantıksal açmaz var.
Eğer grafiğin tepesindeki düzeltmeyi expanded flat olarak sayıyorsan (etiketlerin öyle), sonrasında güçlü yukarı hareket gelmeli. Gelecek hareket güçlü bir yukarı hareket olacaksa ending diagonal en az umulan hareket olmalı. Çünkü ending diagonal bu örnekte hafif yukarı-yatay (iç içe geçmiş dalgalarla) bir piyasayı ifade etmekte. (Eğer expanded flat saymıyor olsan olabilir derdim.)
Diğer problemli kısım ise [ii]-[iii] arası. Hareketin ivmesi ve düzeltme dalgasının yokluğu bu dalgayı ending diagonal [iii] olarak saymaya kalksak bile, henüz sadece [iii]. dalganın a alt dalgası yapar. (Ending diagonal 3. dalgalar 3 dalgalıdır. Bu yükseliş ise henüz tek dalgalı ve impulsive)
Umarım faydalı olmuştur.
Bol Kazançlar. :)))
sazan abim .. günaydın ... dow analiz verebilirmisin abi ... müsaitsen ...
DJI haftalık.
Dalga sayımları, olasılıklar vb şeyler geçmişte yazdığım haftalık grafiklerde bulunabilir. DJI haftalık olarak durumu özetlemek gerekirse,
Bu noktadan sonra DJI'de düzeltme gelirse, yeşil ok ile gösterilen kutucuğun tepe kısmında düzeltmenin büyük olasılıkla duracağı, yükselişin nihai hedefinin (3 adet hedefin kesişme noktası olan yukardaki büyük kırmızı kutucuk olduğunu), yükseliş terse döner ve mavi ok ile gösterin barın low değeri aşağı geçilirse, düşüş senaryosunun temel senaryom haline geleceğini söyleyebiliriz. (Dediğim gibi nedenleri, sayımlar vb şeyler önceki mesajlarımda var. En tepedeki kutucuğun en önemli hedef değerinin nasıl hesaplandığı dahil)
Büyük resim sanırım yeterlidir, sevgili Selçuklu.
Bol Kazançlar Dilerim.
[IMG]http://i53.tinypic.com/2dj2jvl.png[/IMG]
teşekkür sazan abi .... sağolasın ..... .brv
[quote=hilmi;305081]Sn Sazan önce teşekkürlerimi sunarım, paylaşımlarınız emsalsiz, Allah sizden razı olsun.
DJI bu gece ters yüz yapabilirmi, yoksa yükseliş devam edermi, bir öngörünüz varmı?[/quote]
Sevgili Hilmi,
Yazınızı kaçırmışım Ama zaten dün gece ne olduğunu gördük.
Benim değinmek istediğim husus biraz farklı. Kimsenin bir hareket devam eder mi, yoksa tersyüz olabilirmi sorusunun cevabını verebileceğini sanmıyorum. Biz EW'ciler ancak, şu seviye geçilirse, hareketin devamı ve gücü olasılığı artar, güçlü olasılıkla destek şurasıdır veya düşüş olur ve şu seviye geçilirse, düşüşün devamı ve şu seviyeye gitme olasılığı artar şeklinde yorum yapabiliriz. Tam olarak bu sabah verdiğim DJI haftalık analizde olduğu gibi.
Çünkü gerçekten para (sürü/crowd yada pala/smart money deyin) istediğini yapar. Ancak bazı sınırlar geçildikten sonra geri dönmek çok zor olur (az olası), işte bizler bu sınırları bulmaya çalışıyoruz.
;)
[quote=sazan;305258]Sevgili Trader38,
Sayımının üstünden konuşmak gerekirse (ve etiketleri dogru anladıysam), bir iki adet mantıksal açmaz var.
Eğer grafiğin tepesindeki düzeltmeyi expanded flat olarak sayıyorsan (etiketlerin öyle), sonrasında güçlü yukarı hareket gelmeli. Gelecek hareket güçlü bir yukarı hareket olacaksa ending diagonal en az umulan hareket olmalı. Çünkü ending diagonal bu örnekte hafif yukarı-yatay (iç içe geçmiş dalgalarla) bir piyasayı ifade etmekte. (Eğer expanded flat saymıyor olsan olabilir derdim.)
Diğer problemli kısım ise [ii]-[iii] arası. Hareketin ivmesi ve düzeltme dalgasının yokluğu bu dalgayı ending diagonal [iii] olarak saymaya kalksak bile, henüz sadece [iii]. dalganın a alt dalgası yapar. (Ending diagonal 3. dalgalar 3 dalgalıdır. Bu yükseliş ise henüz tek dalgalı ve impulsive)
[SIZE=3][COLOR=red]Umarım faydalı olmuştur.[/COLOR][/SIZE]
Bol Kazançlar. :)))[/quote]
Teşekkürler abi çok faydalı oldu.
bu noktada en tepeye(91700) e 3 diyip, sonraki dibe(86xxx) 4 demek ve şimdi 5 in oluşumunu izlemek mantıklı sanırım. aslında böyle sayıcaktım ama 3-4 arası zaman olarak 1-2 ye göre çok güdük kaldığı için vazgeçmiştim.
birde abi 5 için ED sayımında grafikde etiketlememiştim ama [ii] nin 78325 de [iii].a nın 88425 de, [iii].b ninde 87475 de bittiğini düşünmüştüm.
Faydalı bilgilerin için tekrar teşekkür ederim.
saygılar
sazan abi bizim triangle mefta oldu mu? ne dersin?
şunun için soruyorum çıkış dimdik neredeyse 90 derece ile çıktık 3.iii gibi oldu bu resmen.hoş hala zirve geçilmedi ama sanırım ÜÇGEN rafa kalktı değil mi?
ama ya RUNNING TRIANGLE ise :D :p
teşekkürler,
[quote=TÜRKOĞLU;305313]sazan abi bizim triangle mefta oldu mu? ne dersin?
şunun için soruyorum çıkış dimdik neredeyse 90 derece ile çıktık 3.iii gibi oldu bu resmen.hoş hala zirve geçilmedi ama sanırım ÜÇGEN rafa kalktı değil mi?
ama ya RUNNING TRIANGLE ise :D :p
teşekkürler,[/quote]
Evet, maalesef Triangle güme gitti. O sayımdaki /'ların sağ tarafındaki sayım ile devam ediyoruz. 93 ve üstü şu anda hedef.
[quote=trader38;305236]Sazan abi, bu yapı ile 4 bitmiş olabilirmi? ED ile de 5 bitecek olabilirmi acaba?
[IMG]http://i51.tinypic.com/vpcdoy.png[/IMG][/quote]
traderim çizgileri şöyle çizsek vob da yakın planda.
[URL=http://img294.imageshack.us/i/sonkararvob.jpg/][IMG]http://img294.imageshack.us/img294/9572/sonkararvob.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
imkb100 de mart tan başlayan çıkışta bu sayıma yöneldik gari...
[URL="http://img17.imageshack.us/i/sonkarar.jpg/"][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/9748/sonkarar.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]
sazan abi ... running olamazmı abim ...
[QUOTE=selçuklu;303478]sazan abi . .bi running ..iyi gider abim oraya .... bence ... ühüühühüh ..... üvvvvv ...
[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/556/33vp314.png[/IMG][/QUOTE]
svg..sazan graf..atamıyorum..ama bana göre 92.000..de yükseliş sonlandı...
zig-zag başladı..ve aşağı yönlü çok sert dalga geliyor...hedef 84.xxx gibi...
seyahata çıkıyorum..hepinize iyi bayramlar.....büyüklerinizi unutmayınız....
[quote=boz ayı;305359]svg..sazan graf..atamıyorum..ama bana göre 92.000..de yükseliş sonlandı...
zig-zag başladı..ve aşağı yönlü çok sert dalga geliyor...hedef 84.xxx gibi...
seyahata çıkıyorum..hepinize iyi bayramlar.....büyüklerinizi unutmayınız....[/quote]
[I]küçük bir ihtimalde olsa 92.000 üstü ataklar fake olarak kalacaktır....[/I]
[I]ve aşağı kırılım son derece sert bir o kadarda kısa sürecektir..4-5 gün..[/I]
[I]başarılarının devamını dilerim...+.[/I]