birazdan yukarı ufak bir roketleme göreceğiz gibi geliyor nedense ama dayanağım yok
Printable View
birazdan yukarı ufak bir roketleme göreceğiz gibi geliyor nedense ama dayanağım yok
ama herkes 5 dakikalık kullanıyor galiba biraz daha sayıları arttırıp 2 dk lık grafik kullanmak daha mantıklı değilmi birde ben daytrade yaparken saat 10:30a kadar işlem yapmam fiyatların oturmasını beklerim siz ne yapıyorsunuz
str ye filtre olarak ,5 daklık mekanik sistemi kullanıyorum..işlem sayısı %40 azalırken...isabet arttı..
....ikinde zıt yön olursa flat..bu yöntemi deneyince daha iyi sonuç çıkacaktır..
Sistem long devam, ama short'lamak için fırsat arıyor o da... Biraz aşağı gitse acımayacak...
[quote=Strategist;272060]Bu kararı vermek için sana bir ay yetmez gibime geliyor. Ayların profili çok değişik oluyor, bir ay diğerine benzemiyor. Bazı ay var ki TP şart, yoksa sistemler aldıklarını aynen geri veriyor. Bazı ay da var ki, fiyat alıp başını gidiyor, TP yapan saçını başını yoluyor... Çok zor iş, ben sistemden ters sinyal gelmeden çıkmamayı tercih ediyorum ama benim de çok pişman olduğum oluyor.[/quote]
Kararı verirsem saç-baş yolmam artık umrumda olmaz.
[quote=Astatin;272061]Yanlış olmasın lütfen..Ben sadece Saraylı patronun yazdığı tanımda formüle edilebilecek kısımları yazdım. Mesela exit için olan sto ve boll koşulları kişiye bağlı olduğu için bu formülde yok..[/quote]
ha unutmadan, ema 55 in kafasının yukarı doğru olması şekşindeki tarifi ben mevcut değerinin bir öncekindne büyük olması olarak (mov(c,55,e)>ref(mov(c,55,e),-1)) olarak ifade ettim...bu formülasyon da farklı şekilde yapılabilir.. atıyorum mov(dema(c,55),2)>ref(mov(dema(c,55),3),-1) gibi..yani HO üzerindeki yatay hareketlerde kuyruğunuzu ne kadar hızlı titrekmek istediğinize bağlı...
üvvv - makas gördüm üvvvvvvv
ama ama uzunda bekliyoruz üvvv
[quote=Astatin;272068]ha unutmadan, ema 55 in kafasının yukarı doğru olması şekşindeki tarifi ben mevcut değerinin bir öncekindne büyük olması olarak (mov(c,55,e)>ref(mov(c,55,e),-1)) olarak ifade ettim...bu formülasyon da farklı şekilde yapılabilir.. atıyorum mov(dema(c,55),2)>ref(mov(dema(c,55),3),-1) gibi..yani HO üzerindeki yatay hareketlerde kuyruğunuzu ne kadar hızlı titrekmek istediğinize bağlı...[/quote]
hocam dema çok hızlandırır ama
[quote=Astatin;272061]Yanlış olmasın lütfen..Ben sadece Saraylı patronun yazdığı tanımda formüle edilebilecek kısımları yazdım. Mesela exit için olan sto ve boll koşulları kişiye bağlı olduğu için bu formülde yok..[/quote]
Doğru kitaro buna dikkat etsin .dng
[quote=kitaro;272063]ama herkes 5 dakikalık kullanıyor galiba biraz daha sayıları arttırıp 2 dk lık grafik kullanmak daha mantıklı değilmi birde ben daytrade yaparken saat 10:30a kadar işlem yapmam fiyatların oturmasını beklerim siz ne yapıyorsunuz[/quote]
Dünden kalan sinyal neyse sabah ilk saniyelerde o yöne geçiyorum. Pişman olunan günlerde oluyo ama uzun vadede dengeler.
[quote=kitaro;272071]hocam dema çok hızlandırır ama[/quote]
dedim ya kuyruğunuzu ne kadar hızlı titretmek istediğinize bağlı...(dema ların mov u dema kadar hızlı olmaz ayrıca..)
galiba tamamının hazır formülü yok. hem optimum yapmadan keyfi rakamlarla kullanmak olmazki. atıyorum optimum yapılır ilk 20 den en iyi rakamlar seçilir buna okey ama rasgele sayıyla iş olmazki birde geçmiş testlerin süresi çok kısa değilmi matriskte
[quote=cırcır;272074]Dünden kalan sinyal neyse sabah ilk saniyelerde o yöne geçiyorum. Pişman olunan günlerde oluyo ama uzun vadede dengeler.[/quote]
birde 10:30 sonrasını dene bak pişman olmayacaksın bizim piyasa spotun ve daksın açılmasıyla fiyatlar oturmaya başlıyor
bu arada longlar elime yapıştı resmen işlem yok hiç. stop olunca yazıcam
nasıl bayık bir gun yahu... sankı ozellıkle yapılıyor...
piuvvv endexe para girişi var.. tarihi zirvesinde spot piyasa ama bizim agaların umrunda degil...
sevmedim bugünü ...
uzun devam.... eninde sonunda bugun 78000 göstereceksin....
15:30'da işsizlik verisi var... Ayın en önemli verisi sayılır... Ben korkuyorum... Çok korkuyorum... üvvvv....
[quote=kitaro;272077]birde 10:30 sonrasını dene bak pişman olmayacaksın bizim piyasa spotun ve daksın açılmasıyla fiyatlar oturmaya başlıyor[/quote]
Geçen creditin sabah sabah saldırdığı gün mesela 10.30 bekleseymişiz 750 puan kaçıyomuş. Sinyale ortadan girmek kadar kötü bişey yok bence.
Uzun vadede dengelesin sorun yok. Tercihe bağlı
Acil dışarı çıktım flatledim pozu giderken her an longlayabilirm ... Gol olacak gibi .. üvvv ..
[quote=kitaro;272077]birde 10:30 sonrasını dene bak pişman olmayacaksın bizim piyasa spotun ve daksın açılmasıyla fiyatlar oturmaya başlıyor[/quote]
Ben de Opening Range Breakout kullanırken 10:15 alırdım. Yani DAX açılışı + 15 dk...
[quote=Strategist;272089]Ben de Opening Range Breakout kullanırken 10:15 alırdım. Yani DAX açılışı + 15 dk...[/quote]
sn. strategist ORB kullanmıyor musunuz artık? eğer öyleyse nedenini sorabilir miyim? ben faydalanmaya çalışıyorum ORB'den hala özellikle gün ortasından çok sabah saatlerinde.
400 kısalar,sistem flat..of..............425 dennnnnnn
[quote=Strategist;272089]Ben de Opening Range Breakout kullanırken 10:15 alırdım. Yani DAX açılışı + 15 dk...[/quote]
daytrade breakout+ema kesişimini birlikte kullanmak güzel olabilir bence mesela atıyorum breakout ile birlikte 3-33 ema kesişmesi 2 dakikalıkta güzel getirisi olur.
[quote=formula9;272090]sn. strategist ORB kullanmıyor musunuz artık? eğer öyleyse nedenini sorabilir miyim? ben faydalanmaya çalışıyorum ORB'den hala özellikle gün ortasından çok sabah saatlerinde.[/quote]
ORB benim kanımca bir numaralı Daytrading sistemidir, üzerine de benim bildiğim kadarıyla yoktur. (Bu dediğim benim çok kısıtlı olan bilgi dağarcığımla sınırlı, dikkat)
Bırakmış olmamın çeşitli nedenleri var:
- İdeal giriş saatininin her gün değişmesi, sabitlenememesi
- Karı alıp çıktıktan sonra piyasanın aynı yönde devam edip saç baş yoldurabilmesi
- Bazı günler OR'u bir aşağı bir yukarı kırıp zarar ettirebilmesi
- Gecelere flat girdiğim zaman kendimi savaştan korkmuş kaçmış gibi hissetmem
- Full mekanik sistem yapacağım diye inat etmem
Bu problemlerin hepsi aşılabilir. İstenirse ORB full mekanik hale bile getirilebilir. Ayrıca ORB DOW'dan DAX'dan Altına kadar tüm piyasalarda uygulanabilir, üniversaldir.
bursadan bir türlü gol haberi eglmiyor :( üvvvvvv
fıs fıs fıs, 3,5 3,5...ay bana bişile roluyo...veri meri ayağına önceki sinyalin 1350 pivanlik karı badem olmasın büyük ölçüde..aya bana bişiler oluyo..nuni nerde yaw
veriyi kötümü bekliyorlar ne...makas yok..sistem flat.....
[quote=Strategist;272096]ORB benim kanımca bir numaralı Daytrading sistemidir, üzerine de benim bildiğim kadarıyla yoktur. (Bu dediğim benim çok kısıtlı olan bilgi dağarcığımla sınırlı, dikkat)
Bırakmış olmamın çeşitli nedenleri var:
- İdeal giriş saatininin her gün değişmesi, sabitlenememesi
- Karı alıp çıktıktan sonra piyasanın aynı yönde devam edip saç baş yoldurabilmesi
- Bazı günler OR'u bir aşağı bir yukarı kırıp zarar ettirebilmesi
- Gecelere flat girdiğim zaman kendimi savaştan korkmuş kaçmış gibi hissetmem
- Full mekanik sistem yapacağım diye inat etmem
Bu problemlerin hepsi aşılabilir. İstenirse ORB full mekanik hale bile getirilebilir. Ayrıca ORB DOW'dan DAX'dan Altına kadar tüm piyasalarda uygulanabilir, üniversaldir.[/quote]
çok teşekkürler bu güzel ve aydınlatıcı yanıt için. ben de aynı şekilde düşünüyorum ORB'nin kullanılabilirliği açısından, hele de benim gibi swingtrader'lıktan daytrade'e geçmiş biri için saydıklarınızdan özellikle 1 ve 2 numaralı gerekçeler aynen geçerli.
sistemler konusunda ben de full mekanikliğe geçmek için uğraşır dururum ama kendi kendime de kızarım çoğu zaman.
ben yatırım bankacısı kökenliyim, orada bir sürü modellemeler falan yaparken bir gün patronuma (çok ünlü bir işadamıdır), sormuştum, "siz bundan 20 yıl önce Excel yokken bunları nasıl yapıyordunuz?" diye. yanıtı güzeldi: "yapmıyorduk". neticede o zaman da şu anki kadar etkinlikte karar vericiler vardı ve kararlar veriliyordu, araçların daha sofistike olması aslına bakarsanız performansı bence etkilemiyor.
abovvvvv piyasaya bak pala tatilemi çıktı yavvv yaprak kımıldamii benim longlar ultra mega badem olacak gibi
default str sata geçti veri öncesi üüvvvv ...
issizlik verisi beklenenden iyi gelecek bence :)
448 k ahan da benım beklentim....
Abd'de ıssızlık basvuruları verısı acıklanacak
abd'de tsı 15:30'da 24 temmuz tarıhınde sona eren bır haftalık sureye ılıskın
ısızlık basvuruları verısı acıklanacak. Buna gore bır oncekı hafta 37 bın kısı
artarak 464 bın kısı olan basvuruların 24 temmuz haftasında 4 bın kısı azaldıgı
ve 460 bın kısı oldugu ongoruluyor.
-matrıks-
üşüyoruzzz ses ver reiss
veri iyi geldi piyasa şimdilik tınmadı
haydi pala haydi pala...boğalar hiç olmadığı kaadr inançlı..boğalar tazae..boğalar gevrek..taste its flesshhhhhhhh...üwwwww..
beni yiyeceksen de ensemden başla..külbastımda iyi olur..üwwwww.ayı eti yağlıdır abi datlı olmaz..üwwww
ahlaksız pela tum gunumuzu berbat ettın...
[quote=formula9;272104]
ben yatırım bankacısı kökenliyim, orada bir sürü modellemeler falan yaparken bir gün patronuma (çok ünlü bir işadamıdır), sormuştum, "siz bundan 20 yıl önce Excel yokken bunları nasıl yapıyordunuz?" diye. yanıtı güzeldi: "yapmıyorduk". neticede o zaman da şu anki kadar etkinlikte karar vericiler vardı ve kararlar veriliyordu, araçların daha sofistike olması aslına bakarsanız performansı bence etkilemiyor.[/quote]
Full mekanik sistem benim için zorunlu, çünkü bazen çok işim oluyor. Sadece 15dk'da bir ekrana sinyal değişti mi diye bakmaktan başka birşey yapamadığım dönemler oluyor. Karar verecek, analiz yapacak vaktim olmuyor. Zaten şahsen artık analize falan da inanmıyorum, o da ayrı konu. :)
[quote=Astatin;272119]haydi pala haydi pala...boğalar hiç olmadığı kaadr inançlı..boğalar tazae..boğalar gevrek..taste its flesshhhhhhhh...üwwwww..
beni yiyeceksen de ensemden başla..külbastımda iyi olur..üwwwww.ayı eti yağlıdır abi datlı olmaz..üwwww[/quote]
helal pala ağzının dadını biliyon..ayı külbastı diye bişeymi olur abi...boğa yiyelim inceden...pala buraya pala buraya heyy
mondiyoluk bi durun v ar gibi .. üvvvvv .. str son sinyali güzeldi ama ...
eeehhh 1500 den fazla poz kapandı 2 dakkada ..
üüü[URL="http://www.ayboluyo"]www.ayboluyo[/URL] pala..üühühühühüh..pardon ya hemen basmışsın..aybolmuyo..devam et