[quote=seagate;422041]selam patronlar bence gizli bi anlaşma var kimse piyasa var demesin.. .uyk
97,000 ilave cört yazdım..
ileriiiiiiiiiiiiiiiiiiii[/quote]
:confused:
Printable View
[quote=seagate;422041]selam patronlar bence gizli bi anlaşma var kimse piyasa var demesin.. .uyk
:confused:
[quote=flexy;422042]:confused:[/quote]
pehh hedef 2023 ileri büyüme düşük gelmiş yıl sonu hallederiz düzeltiriz.. alıma devam pehhhh
adam açıklama yapıyor yaa korkma bişe olmaz faizleri indir pehhh
ama ben yeememmmm DOLAR LONG ENDEKS CÖRT DEVAM HER YÜKSELİŞTE İLAVE CÖRT
TL FAİZİMİ ALIRIM DOLARI VOBDAN LONGLARIM AFFETMEM YEMEMMMMMMMMMM
resmen dalga geçiyorlar..
REST...
naşi.....
[quote=Astatin;422044]kraşi.....[/quote]
hani lem?..nerde?..:))
[quote=seagate;422041]selam patronlar bence gizli bi anlaşma var kimse [COLOR=red]piyasa var[/COLOR] demesin.. .uyk
HAcı,
Orada tarihsel bir yanlış anlama silsilesi var. İZah edeyim;
Çoook uzun zaman önce bilinenin aksine ilk Türk borsası Edirne'de Üzüm Suyu için kurulur. Bizim İstanbul un parlak kaldırımlı sokaklarının cilalı ayakkabılı çocukları, gidip bakalım neymiş bu olay öğrenelim deyip gitmişler oraya...Cafer abiyi izlemişler en aktif alıcı satıcı oymuş....Cafer abi bizimkilere dönüp ara ara "Biyasa var" Biyasa" var diyormuş..Bizim denyolar anlamamışlar olayı ve demişlerki kendi kendileri,ne, ula bu Trakyalılar P lere B dediklerine göre..Demekki adam bize "Piyasa" var demek istiyor, demek alıcı ile satıcının buluştuğu bu volumlu ortamlara Piayasa deniyor aslında diye düşünmüşler ve çözdük olayı deyip Cafer abinin lafını bitirmesini beklemeden kaçmışlar İstanbula geri....ve Piyasa kelimesini dilden dile aktarmışlar.. Ogün bugün alıcı ile satıcıların buluştuğu işlem hacimli ortamlara piyasa denir bu tarihsel yanılgı ile... Oysa Cafer abi "Bi Yasa var" "Bi Yasa Var"... demiş ve devamındada o yasanın ne olacağını söyleyecekmiş.. O yasada "her zaman büyük para küçük parayı yer" yasasıymış...İşte o tarihsel yanılgı nedneiyledir ki, nice küçük yatırımcı "piyasa" diye para kazanabilecekleri bir ortam olduğunu sanıp trade yaparlar.. Oysa "bi yasa" var ki, her zaman o yasa çalışır..:D:D
Ula bu tam "Can Barslan" lık bir hikaye oldu ha:D
astatin graş yazınca alım geliyir yazmayaydın eyiydi
[quote=Astatin;422044]kraşi.....[/quote]
[quote=ATHLON;422045]hani lem?..nerde?..:))[/quote]
dur abi yarım braktık..eynseynç i gelmedi...dng kraşi oldu naşi:::
astatin abi devletten büyüğü yok o zaman büyük paraya bakılırsa...
neden 2000 li yıllarda borç için kuyruğa girdiler ?
ben anlamam eyi akşamlar kaçayimmmm
satış yapalımmm para kazanalımmmm
-sulooooo
-efedim abiii??
-uzlaşma tepedeyken bi ittir abim aşavı..uzun arttırcaz..
-tamam abi sen yaz pasife alışları,ben vuruorumm...
[quote=seagate;422049]astatin abi devletten büyüğü yok o zaman büyük paraya bakılırsa...
neden 2000 li yıllarda borç için kuyruğa girdiler ?[/quote]
"Devlet" kelimesinin anlamı, diyardan diyara değişiktir. Misal;
a) Kamu otoritesini ele geçirmiş açık açık hırsızlar çetesi (zamanındaki filipinler- marcos olayı)
b) Kamu otoritesini ele geçirmiş gizli hırsızlar çetesi (Neo-liberaller, çıkar grupları)
c)...
örnekler çoğaltılabilir...Daha net yanıt vereyim o zaman;
2000 lerde borç bulmak için sıraya giren sen, ben, çocuklarımız , torunlarımız, üretenlerdi....Devlet değildi:Daslında...
97 den cört gitti pehhhhhhhhhhhhhhh 97100 oldu vay arkadaşşşşşşş
brehhh...96600 itibariyle 2 haftadır yatayda vuruşarak gıdım gıdım biriktirdiğim kumbaraya "Piyasa" yada "Biyasa" el koymuş bulunuyor..way**..brehhh