-
svg.Strategist,
Bugün verdiğin MS formülleri için tşk.ler..
SQUEEZE MOMENTUM ifadesinde
PD:= 12;
MI:= ((Sum(If(CLOSE,>,Ref(CLOSE,-1), (CLOSE-Ref(CLOSE,-1)),0),pd)) -
(Sum(If(CLOSE,<,Ref(CLOSE,-1), (Ref(CLOSE,-1)- CLOSE),0),pd))) /
((Sum(If(CLOSE,>,Ref(CLOSE,-1), (CLOSE-Ref(CLOSE,-1)),0),pd) +
(Sum(If(CLOSE,<,Ref(CLOSE,-1), (Ref(CLOSE,-1)- CLOSE),0),pd))))*100;
MIS := Wilders(MI,3);
[COLOR=red]MIS[/COLOR]
kırmızılaştırdığım eksik galiba ,tg gözükmüyor.:)
-
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294846&resize_x=600[/IMG]
-
[quote=saraylı;191379]svg.Strategist,
[COLOR=red]MIS[/COLOR]
kırmızılaştırdığım eksik galiba ,tg gözükmüyor.:)[/quote]
Haklısınız hocam, kopyalarken son satırı almamışım. :) Zaten bildiğimiz Chande Momemtum osilatöründen başka birşey değil, yalnız biraz yumuşatma ihtiyacı hissettim...
Bu arada bu akşam bu sisteme biraz daha baktım da, hatalı sinyalini bulmakta zorlanıyorum. Özellikle 60 dk ve üzerinde hiç affı yok gibi. Momentum kafayı ters yöne çevirir çevirmez çıkmak koşuluna disiplinle uyunca amma az, amma çok her zaman birşeyler bırakıyor sanki. 5 dk'lıkta da fena değil ama öğle arası gibi bariz problemli zamanlarda kullanmamak lazım. Her gün ort. 200-300 puan ORB'dan alsak, 150-200 de bundan alsak konu kapanmıştır... :)
Kaçıranlar için, fikri buradan çaldım, kullanımını da anlatıyorlar:
[URL]http://www.tradethemarkets.com/products/item5.cfm[/URL]
-
ngehängte Grafik: guru_130265.jpg
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294844&resize_x=600[/IMG]
-
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294865&resize_x=600[/IMG]
-
Bizde son durum........
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/4493/xu10060dk1.png[/IMG]
Yurtdışından gelen haberler ile yine düşük açtım....
Gün içinde toparladım.....
Kapanışda yükselmeye çalıştım.......
Yarın dışarsı iyi olursa yükseleceğim......
-
yine asyaya kaldı iş......
kanımca yarın asyanın pozisyonu ana yönü belirleyecek....
bu yüzden yarın çok önemli......
yarın asyada %2 lik düşüşler görürsek bu iş bu trend burada biter......
%2 lik yükselişlerde yarın bizim endeks
53 500 den aldığı güç ile ertelediği yükselişini RALLİ yapar.....
Asya yatay olursa maç uzatmaya gider......
Bu iş uzar....
Sabah ola hayrola......
-
Herşeyden önce dow un rengi saatlik yatay görünümde, bu yataylığın direnci 10350-10400 aralığında bir yerlerde. Saatlik yataylıkta bu dirençlerini kıramayıp, düşüşüne devam etmesi normal gözüküyor, fazla değil bir kaç gün sonra daha aşağılarda olacaktır diyorum, ama tabii obama piyasayı nasıl düşürdüyse, öylede çıkarabilir, yada obama düşürdü bir başka gelişme yukarı ittirdi şeklindede olabilir, benim kanaatimce düşüş devam edecek, diğer seçenekleri eledim bile.
Yurtdışının bu düşüş sürecinde ilk raundda biz tutunduk, ikinci raundda düşüşe eşlik eder gibi yapıp, spot 64000 seviyelerine ulaşınca, gelen toparlanmada sert toparlananlardan olucaz şeklinde bir senaryom var bakalım, bu senaryoya göre yakın zamanda henüz zirve tazeleyemeyeceğiz, ya tutarsa senaryosu;) saygılar..uyk
-
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294875&resize_x=600[/IMG]
-
Bloga mesaj asılmıyor, yeni
destek-direnç tablosu.
Dow Dirençler 10450, 10517, 10683, 10730, 10827 ve 11000.
Destekler 10100, 10000, 9900, 9678.
Sp Dirençler 1103, 1115, 1131 ve 1150-1200.
Destekler 1080-1083, 1060, 1040 ve 1030.
Nasdaq Dirençler 2228, 2260-2280, 2400.
Destekler 2190 ve 2114.
Kısa vade Altın: kısa vade yönsüz. 1090 kapanış bazında kritik.
orta vade beklenti alçalan tepeler.
1090 altında kapanış yapmadık. 1090 altında kapanışlarda 1090-1070 bantı. Altında 1050 ve 1000.
1099-1104 dirençler, üzerinde kalabilirsek 1115-1122. Üzerinde 1145-1153.
Jelibon.
-
Vob destek drençler
DESTEK.68300-68150-67700
DRENÇ. 68500-6870069050-69200-69500
Bol kazançlar.
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]27 Ocak Çarşamba [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP CBI Perakende Anketi (Oca) 13:00 13 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [B]USD MBA Konut Kredisi Uygulamaları (22 Oca) 14:00 %9,1 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Yeni Konut Satışları (Ara) 17:00 370K 355K Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Geithner'in Konuşması 17:00 Yüksek[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD DOE ABD Ham Petrol Stokları (22 Oca) 17:30 -471K Düşük [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD Fed Açık Piyasa Komitesi Faiz Kararı 21:15 %0,25 %0,25 Yüksek [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Caterpillar Inc. (CAT) 0.28$ (Açılış öncesi- TSİ 14:30)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]The Boeing Company (BA) 1.36$ (Açılış öncesi- TSİ 14:30)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]T.C Hazine 53 milyon TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
-
[B](Haber dün geçmiş.Saatini bilemeyom)[/B]
[B]IMF anlaşmasında ibre olumsuza mı dönüyor? [/B]
[IMG]http://haber.gazetevatan.com/newpics/news/260120102107345300234.jpg[/IMG][SIZE=+0][/SIZE][B][FONT=Arial]Piyasalarda IMF konusunda tam [SIZE=2][COLOR=#ee6603][B][U]bir[/U][/B][/COLOR][/SIZE] belirsizlik hakim[/FONT][/B]
[FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]Önceki gün yapılan AKP [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ee6603][B][U]Merkez[/U][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Yürütme Kurulu toplantısında konuşulan ve Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı yeni fikirler, belirsizliği tam anlamı ile doruğa çıkardı.
IMF ile anlaşma olacak mı olmayacak mı? Tam 1.5 yıldır hükümet çeşitli vesilelerle bu görüşme trafiğini, piyasalardaki beklentileri sıcak tutmayı başardı. Bazen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazen de Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakan Ali Babacan’ın net ifadeleri sanki kısa süre içinde anlaşma imzalanacakmış havası verdi. Ancak hükümet kanadından gelen olumlu mesajların Hazine ihaleleri öncesinde gelenleri, bazı kafalarda da soru işaretleri oluşturdu. Dün Reuters’a düşen ve bir AKP üst düzey yetkilisine dayandırılan [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ee6603][B][U]haber[/U][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] ise şüpheleri iyice artırdı. Bu şüpheler dış borsalardaki olumsuzlukla birleşince piyasalarda bozulmayı da beraberinde getirdi. İşte AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda konuşulanları aktaran ve piyasaların bozulmasına neden olan yetkilinin IMF ile ilgili sözleri:
[B]Yalvaran bir politika yok[/B]
“IMF ile ilgili süreci akışına bıraktık. Bu karar ortak bir değerlendirmedir. Bu konuda çok ısrarcı bir tavır ortaya koymayacağız. IMF uzatıyorsa biz de onu kısaltmak için uğraşmıyoruz. Belki günün birinde nokta da konacak ama henüz nokta konmadı. IMF’ye çok yalvaran, ısrarcı bir politika içinde olmayacağız. IMF anlaşması yaklaşık 1.5 yıldır gündemde. Krizin en yoğun dönemi geride bırakılmışken, artıya doğru giden ekonomik bir [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ee6603][B][U]yapı[/U][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] varken, IMF anlaşması yapılması dünya ekonomilerinin Türkiye’ye bakışında soru işaretleri getirecektir. Dışarının kafasını karıştıracaktır. Bu yeni bir bakış açısı. Bizim bünyemizde böyle bir değerlendirme yapıldı ve ciddiye alındı. Başbakan da bu değerlendirmelere katılıyor. Tabii bunlar konuşulup giden konulardır. Net bir sonuca varılmıyor.”
Reuters’ın, “Görüşmeler neden uzuyor? IMF anlaşma için [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ee6603][B][U]yeni[/U][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] bir şart mı ileri sürüyor?” şeklindeki sorusuna ise aynı yetkili şöyle yanıt verdi: “Yeni şarttan bahsedilmedi ama nedense uzuyor. Demek ki ifade edilmese de bir şart veya siyasi rezerv var. Sebepsiz hiçbir şey yoktur.”
[B]‘IMF siyasi karar, ben de bilmiyorum’[/B]
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF ile olası bir anlaşmaya yönelik görüşmelerin devam ettiğini ve son tahlilde hükümetin karar vereceğini belirterek, belirsizlik ne kadar erken kalkarsa bunun herkes için iyi olacağını söyledi.
Siyasilerin IMF ile anlaşmaya ilişkin gün ve haftalardan söz ettiği, açıklamaların spekülasyona yola açtığı ve bu aşamada SPK mevzuatının işletilmesi gerekip gerekmediğine yönelik bir soruya Yılmaz, şu karşılığı verdi:
“Spekülasyon güzel bir şey değil, bunu hiçkimse yapmamalı. IMF ile ilgili çalışmaların spekülasyon olduğunu düşünmüyorum. Ben, bunun imzalanıp imzalanmayacağını bilmiyorum. Sonuçta siyasi bir tercih ve siyasi bir karar. Biz teknik olarak, anlaşmaya imza koyan taraf olarak olayın tamamen içerisindeyiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Belli bir aşamaya da geldi. Olayın tamamen içerisindeyiz, ama son tahlilde ’Bilmiyoruz’ dediğimiz husus, bu işin olup olmayacağıdır. Belirsizlik her zaman kötüdür.”
Yılmaz, bankalar için getirilen harç zorunluluğunu değerlendirirken, ekonomi yönetiminin “sürpriz” yapmaması gerektiğini söyledi.
[B]Merkez Bankası tahminlerini yükseltti[/B]
Gıda (Yüzde) Petrol (Dolar) TÜFE (orta nokta) %
Eski Yeni Eski Yeni Eski Yeni
2010 6.00 7.00 75 80 5.40 6.90
2011 6.00 6.50 80 85 4.90 5.20
2012 - 6.00 - 85 4.80 4.90
[B]Merkez’in 2010 enflasyon tahmini 1.5 puan arttı[/B]
Merkez Bankası (MB), enflasyon tahminini yükseltti. MB, 2010 yılının ilk Enflasyon Raporu’nda, 2010 yılı sonu enflasyon hedefini yüzde 70 olasılıkla orta noktasının yüzde 6.9 olmak üzere yüzde 5.5 ile yüzde 8.3 aralığında olacağını öngördü. Merkez Bankası, 2011 yılı sonunda enflasyonun orta noktasının yüzde 5.2 olmak üzere yüzde 3.4 ile 7 arasında, 2012 yılı sonunda ise yüzde 4.9 olacağını tahmin etti. Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Ocak ayında yapılan vergi ayarlamalarının 2010 yılı boyunca enflasyon tahminlerini yaklaşık 1 puan yükselttiğini belirtti.
[B]İMKB’nin yardımına ABD yetişti[/B]
IMF anlaşmasına ilişkin belirsizlik ve Asya borsalarında yaşanan düşüşler İMKB’nin gün içinde yüzde 2.08 gerilemesine neden oldu. Ancak Wall Street’in açılıştaki kayıplarını geri almasıyla İMKB de günü yüzde 0.07’lik artışla 54.317 puandan tamamladı.
[B]Dolar 1.5040 TL’YE KADAR ÇIKTI[/B]
Uluslararası borsalardaki tedirginlik ve doların yurtdışındaki değer artışı, içeride de etkili oldu. Önceki gün 1.48 TL’den kapanan dolar, dün bir ara 1.5040 TL’ye kadar yükseldi. IMF anlaşmasının olmayacağı beklentileri de dolardaki artışta etkiliydi.
[B]Bono faizi yüzde 9’u aştı[/B]
Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini artırması ve IMF belirsizliği, gösterge bononun faizini yüzde 9.12’ye kadar çıkarttı. Faiz güne yüzde 8.82’den başlamıştı. Hazine ilk kez düzenlediği 10 yıllık tahvil ihalesinde % 11.24 faizle 947 milyon TL satış yaptı.
[B]Çin ve Japonya, borsaları salladı[/B]
Geçen haftadan itibaren borsalarda tedirginliğe neden olan Çin’de bazı bankaların zorunlu karşılık oranlarının yükseltileceği uygulaması dünden itibaren hayata geçirildi. Uygulamanın büyümeyi frenleyeceği endişeleri nedeniyle Asya borsalarında kayıplar dün de devam etti. Hong Kong Borsası yüzde 2.38, Çin Borsası yüzde 2.43, Japonya Borsası ise yüzde 1.78 geriledi. Düşüşlerde kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s’un (S&P) Japonya’nın kredi notu görünümünü hükümetin ekonomi konusunda esnekliğini kaybetmeye başlaması sebebiyle “durağan”dan “negatif”e çekmesi de etkili oldu. Kredi notunu “AA” olarak teyit eden derecelendirme kuruluşu, hükümetin mali ve deflasyonist baskıları azaltacak tedbirleri alamaması halinde kredi notunun düşürülebileceğini kaydetti. Açıklamada “Japonya Demokrat Partisi’nin kurduğu yeni hükümetin politikaları, mali konsolidasyonun beklentimizden daha yavaş olacağına işaret etmektedir” denildi.
ABD Başkanı Barack Obama’nın harcamaları kısmaya yönelik tedbirleri devreye almaya hazırlanması da borsalarda düşüşleri hızlandırdı. Avrupa borsaları da yüzde 1-3 arasında düştü.[/SIZE][/FONT]
-
üwwwwwwwwwwww
[B][U][COLOR=#0000ff]Soğuklara dayanamadı koşarken dondu
[/COLOR][/U][/B][URL="http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=12977&page_number=2"][COLOR=#0000ff][B][IMG]http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/act/12977_5988_27012010_3.jpg[/IMG]
[/B]Tarihin en soğuk günlerini yaşayan ABD’de hayvanlar da soğuktan olumsuz etkileniyor. Colorado eyaletinde benzini biten ve arabasını kenara çeken Seth Wettlin uzun farını açınca bir kurt gördü. Kımıldamadan duran kurtun ışık yüzünden böyle olduğunu düşünen Wettlin ertesi gün aynı yerden geçince aynı kurdu gördü. Yabani kurdun -28 dereceye varan soğuklara ve sert rüzgara dayanamadığını tahmin eden veterinerler köpeği yol kenarından kaldırdı. [/COLOR][/URL]
-
Asti,
Ben de donuyorum. Kardan smiley oldum..:)
-
[quote=Astatin;191400]üwwwwwwwwwwww
[B][U][COLOR=#0000ff]Soğuklara dayanamadı koşarken dondu[/COLOR][/U][/B]
[URL="http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=12977&page_number=2"][COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Tarihin en soğuk günlerini yaşayan ABD’de hayvanlar da soğuktan olumsuz etkileniyor. Colorado eyaletinde benzini biten ve arabasını kenara çeken Seth Wettlin uzun farını açınca bir kurt gördü. Kımıldamadan duran kurtun ışık yüzünden böyle olduğunu düşünen Wettlin ertesi gün aynı yerden geçince aynı kurdu gördü. Yabani kurdun -28 dereceye varan soğuklara ve sert rüzgara dayanamadığını tahmin eden veterinerler köpeği yol kenarından kaldırdı. [/COLOR][/URL][/quote]
Ankara'da da dışarda 5 dakka duran insanın saçları bile donuyor.
Allah evsizlere, sıcak yer bulamayanlara yardım etsin. çok zor...
-
Günaydın forumun güzel insanları senkronizasyonumu kaybettim bu aralar çarpılıyom muhtemelen bugünde çarpılacam longda kaldık amma bi tat bi doku yarenliği olacak gibi!
-
[quote=kayahan;191380][IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=294846&resize_x=600[/IMG][/quote]
Kayahan'ım, yiğidim anka kuşum nadir görünenim, seviyorum senin graflarını ve Almancanı :)
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][I][U]"[/U][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][I][U]Was vernünftig ist, das ist wirklich; [/U][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[U][I][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=red]und was wirklich ist, das ist vernünftig.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/U] ";)
[SIZE=3]Buda hediyen;[/SIZE]
[SIZE=3]http://www.youtube.com/watch?v=AVUpIdkCPyI[/SIZE]
-
günaydın herkese...
rast gelsin..
-
cümleten günaydın bol kazançlar ..
-
herkese bol kazançlar...uzun kalanlar için gep kapamalar ve sonnasında almalar,kısalar için şelaleler...
-
1 adet gösterge şort kontratı kapattım müsaadenizle..eh üh
-
bu fdow manyakmıdır nedir .. bi havalar .. biz açılırken düşüyor .. meret .. üvvvv :D:D
-
Sistemler hala LONG.
Sazan SW'de 68.474 ve 68.225 maliyetli shortların yarısını 68'den kapar.
-
[quote=selçuklu;191409]bu fdow manyakmıdır nedir .. bi havalar .. biz açılırken düşüyor .. meret .. üvvvv :D:D[/quote]
Biz açılırken çoğunlukla bir atraksiyon yapıyor..
Ama yukarı , ama aşağı
-
[QUOTE=Astatin;191400]üwwwwwwwwwwww
[B][U][COLOR=#0000ff]Soğuklara dayanamadı koşarken dondu
[/QUOTE]
Dehşet bir şey bu ya!!! Tüylerim diken diken oldu valla...
-
[QUOTE=excali;191411]Biz açılırken çoğunlukla bir atraksiyon yapıyor..
Ama yukarı , ama aşağı[/QUOTE]
he onu diyorum bende patron .. bi havalar .. bi atraksiyonlar .. .geçirecem kafasına sopayı .. a* .. :o:D
-
[quote=selçuklu;191409]bu fdow manyakmıdır nedir ..[COLOR=red] bi havalar[/COLOR] .. biz açılırken düşüyor .. meret .. üvvvv :D:D[/quote]
[COLOR=white]Patron laf aramızda, bu KUIN apla çok yetenekli valla. Son 2-3 gündür süper bir live performans yapıyor..şu "heiken" ve "havalar" diyallogları öldürdü beni... ben diyeyim cem yılmaz sen de demet akbağ... internet tv kuracağım bir tane, KUIN e borsa talk show yaptırmayı düşünüyorum seans öncesi...VOB un saba tümer i olur patron... feci para kaldırırız bence.. Ama Enişte izin verir mi acaba? Yoksa uçan tekmemi atar bize :)..Forumu meşgul etmemek için tonlama zemin rengi patron...lelele.lelele[/COLOR]
-
cümleten günaydın bol kazançlar
-
[quote=selçuklu;191413]he onu diyorum bende patron .. bi havalar .. bi atraksiyonlar .. .geçirecem kafasına sopayı .. a* .. :o:D[/quote]
Unlimit destekli Proceksiyon geçir kafasına, patron:D:D
-
[QUOTE=Astatin;191414][COLOR=white]Patron laf aramızda, bu KUIN apla çok yetenekli valla. Son 2-3 gündür süper bir live performans yapıyor..şu "heiken" ve "havalar" diyallogları öldürdü beni... ben diyeyim cem yılmaz sen de demet akbağ... internet tv kuracağım bir tane, KUIN e borsa talk show yaptırmayı düşünüyorum seans öncesi...VOB un saba tümer i olur patron... feci para kaldırırız bence.. Ama Enişte izin verir mi acaba? Yoksa uçan tekmemi atar bize :)..Forumu meşgul etmemek için tonlama zemin rengi patron...lelele.lelele[/COLOR][/QUOTE]
bencede patron quen aplada yetenek var .. radyo açalım .. yayın yapsın .. :D:D:D
-
günaydın ve bol kazanclar :)
-
[quote=TÜRKOĞLU;191419]günaydın herkeşe,
yumoşun tekine ağzının payını verdik.HeLLim ceza vermiş...öterse o yumoş yine paylarım sonu nereye varırsa varsın...
burası VOB, delikanlıların harman olduğu yer.yumoşlara burada yer yok...onlar para kazanmak için E-5 e çıksın...[/quote]
Geçmiş olsun , Pambık..+.
-
Tahtada ilk işlem 68225 ama grafikte açılış ve yüksek değerleri 68200. Yani bu iş bu kadar zor mu matrisk anlamadım ki??
-
[quote=excali;191421]Geçmiş olsun , Pambık..+.[/quote]
sağolasın 3-diş...
yumoş bi dene MÜDÜR bulmuş kendine...yokluğunda o arada bir yırtık dondan çıkıp çıkıp öttü dün...boru deel boru deel diye...
MÜDÜR=astinin fıkrasındaki tilki :D
-
[SIZE="6"][COLOR="Green"]z.i.l.d.[/COLOR][/SIZE]
-
[quote=excali;191416]Unlimit destekli Proceksiyon geçir kafasına, patron:D:D[/quote]
sen kar koklamaya gittiydin, €/jpy'de bi şov yapmışım ki Yavuzhan'ın ağzı açık kaldı. benim dip-zirve avı kitabını daha bi dört gözle bekliyo artık.:D
proceksiyon mu lazım ağalar :..:
-
[quote=TÜRKOĞLU;191424]sağolasın 3-diş...
yumoş bi dene MÜDÜR bulmuş kendine...yokluğunda o arada bir yırtık dondan çıkıp çıkıp öttü dün...boru deel boru deel diye...
MÜDÜR=astinin fıkrasındaki tilki :D[/quote]
Boşver.. unlimitted , dün bir yazı yazmıştı. Okudun mu?
Piyasaya odaklanmaya bak..:cool:
-
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
-
Günaydın Arkadaşlar Bol Kazanclar