bugün yarın artık 68bin altına inmemesi gerekir.. yoksa uzar bu yatay meselesi..
Printable View
bugün yarın artık 68bin altına inmemesi gerekir.. yoksa uzar bu yatay meselesi..
[QUOTE=eksper;192233]işte bu bahsettin olaydan ötürü panik oluyor zaten.....dahada terse düşersen altan tekrar vur....mutlaka ama mutlaka parayı almadan poz kapatılmaz borsada....bunu unutun.....ancak bunu slow lar yapabilir ve sinirlerin alınmış olması gerekir.....don`t panik kennym....[/QUOTE]
değişik bir strateji.bence voba uygun bir strateji diil gibi geldi yani şahsi fikrim yanlış anlaşılmasın tabiki.vob sakat piyasa dahada alttan vura vura bi bakmışın en alttasın.yani 1 günde 5bin puan düşüş olabilen bir piyasa bu.
bakınız 30 ekim 2009....
Ben yokken gelen haberlere bakıyorum da şöyle bir haber geçmiş:
IMF/LIPSKY:"GORUSMELER COK FAYDALI VE VERIMLI GECIYOR"
Benim tanıdığım Pala bu haberi 10 saniye içinde +5.000 puan yapıp 10 saniye sonra da -7.000 puan yaparak karşılardı... Pala yaşlanıyor mu ne... Eski refleksleri kalmadı galiba.... :)
[quote=Kennym;192226]çok haklısın , hem panik hem de maymun iştahlıyım :) guvenerek actıgım pozda bile ısrarcı olamıyorum maalesef.. sistem bu yuzden benim gibi biri için kesinlikle gerekli.. en azından poza giriş ve zararlı çıkışı ona göre yapmalıyım..[/quote]
pozisyona girme sebebin pozisyondan çıkarken hala aynı konumdaysa, neden pozisyon kapatıyorsun ki?
ha sebepsiz poza giriyorsan onu bilemem tabii ki...
bugün palanın niyetini anlayabilen var mı..:confused:
[QUOTE=Rooks;192236]değişik bir strateji.bence voba uygun bir strateji diil gibi geldi yani şahsi fikrim yanlış anlaşılmasın tabiki.vob sakat piyasa dahada alttan vura vura bi bakmışın en alttasın.yani 1 günde 5bin puan düşüş olabilen bir piyasa bu.
bakınız 30 ekim 2009....[/QUOTE]
o bir günün hesabını kafanda devamlı tutarsan işin cok zor.....
[quote=eksper;192233]işte bu bahsettin olaydan ötürü panik oluyor zaten.....dahada terse düşersen altan tekrar vur....mutlaka ama mutlaka parayı almadan poz kapatılmaz borsada....bunu unutun.....ancak bunu slow lar yapabilir ve sinirlerin alınmış olması gerekir.....don`t panik kennym....[/quote]
Aynı bu taktiği uygulayan bir arkadaşım 2009 içinde iki kez hesabını sıfırladı... Bu taktik yatay piyasada geçerli olabilir. Yatay piyasada tam en tepeden long, tam en dipten short açılmadıkça eninde sonunda fiyat gelip sizi kara geçirir. Ama trend zamanı iflas edersiniz.
Geçen yıl Mart'da açtığınız short'ları Ağustos'a kadar elde tuttuğunuzu düşünün....
yaf böyle saçma piyasa olurmu ueheuh biraz once satıs baskısı yapıp emır patlatıyola sımdı kapısıyo resmen ... üvvv de üvvvv üvvv de üvvvv
namıssız aga sen haksızsın senı kınıyorum ve sana laflar hazırladım :)
ueheuhe
la bidaha nasıl gircem ben lönk :D
[quote=Cerphin;192239]bugün palanın niyetini anlayabilen var mı..:confused:[/quote]
şimdilik aşağı düşünüyor niyet değiştirirse söylerim.:D
Bir kere de ben yazayim: YYLD:)
Ama stopum artik cok yakin! Aninda satarim:)
[quote=Larossıan;192243]şimdilik aşağı düşünüyor niyet değiştirirse söylerim.:D[/quote]
aşağılık palayada zaten aşağı düşünmek yakışır :D:D:D
Sazan SW portföydeki kısaları fiyat 68.05'i görüyorsa kapatacaktır.
Stop loss breakeven'a konmuştur.
[QUOTE=Strategist;192241]Aynı bu taktiği uygulayan bir arkadaşım 2009 içinde iki kez hesabını sıfırladı... Bu taktik yatay piyasada geçerli olabilir. Yatay piyasada tam en tepeden long, tam en dipten short açılmadıkça eninde sonunda fiyat gelip sizi kara geçirir. Ama trend zamanı iflas edersiniz.
Geçen yıl Mart'da açtığınız short'ları Ağustos'a kadar elde tuttuğunuzu düşünün....[/QUOTE]
bu bahsettiginiz sürec icinde bu sistemi uygulayana kac sefer cıkış fırsatı vermiştir piyasa.....emme adam fırsatları teptiyse onu billemem....
vade başından
[QUOTE=eksper;192240]o bir günün hesabını kafanda devamlı tutarsan işin cok zor.....[/QUOTE]
bencede yine tam tersi görüşteyim.böyle günleri unutmicaksınki temkinli olasın böylecede hırs yapmayıp trende inat etmeyesin.1 günde 5binlik düşüşü görmiyen bir daha olucağı ihtimalinide veremez ama bilende olabilir diye temkinli olur.temkinin içinde hırs ve inattan başkada bişi girmiyo.
1 günde 5bin düşmesine gerek yok.palanın vakti çok.ogün 2bin terste bekletir seni.şansada ogün canın birşeye sıkkın olur inat edesin gelir.arkasından gapa girersin bide ordan 2bin yersin paranın yarısı gitti işte.2008de çok yaşanan şeylerdi bunlar.sistemciler çok kazandı trende inat edenler battı gitti.
ama senin stratejinin illaki güzel bir para/risk yönetimi vardır.ayrıca senin düşündüklerinin tersini düşünüyorum ama kazandığın yol zaten doğru yoldur taaki parayı sıfırlayana dek.
2sene sonra çıkmicaz bu piyasadan.kazandıkça daha çok kazanmak isticez.nasıl olsa pala ogünü beklicek.daha çok para yatır bana ki hepsini birden alayım diye.
[quote=eksper;192233]işte bu bahsettin olaydan ötürü panik oluyor zaten.....dahada terse düşersen altan tekrar vur....mutlaka ama mutlaka parayı almadan poz kapatılmaz borsada....bunu unutun.....ancak bunu slow lar yapabilir ve sinirlerin alınmış olması gerekir.....don`t panik kennym....[/quote]
Bu strateji ile %80 olasılıkla yılda en az 1 kere tüm anaparanızı kaybetme garantisini veririm.
Guaranteed by Sazan. :cool:
Artı makas yakışır palaya artık bu ne eksi makas falan:)pala bugun shortçuları değilde longcuları kucaklayacak gibi,bende longum vışşşş aman pela
Linda Raschke der ki: Trader'ın hedefi karı maksimize etmekten çok riski minimize etmektir. Geçen yıl yaptığınız en büyük 3 kaybı yapmasaydınız sermayeniz şu an ne durumda olurdu bir düşünün... Sonra da bu kayıpları bu yıl nasıl yapmazsınız onun için kurallar geliştirin ve bu kurallara hep sadık kalın...
Yine de herkes kendi hesabını en iyi kendi bilir.... :)
[b](yenıleme) ımf/lıpsky: Turkıye ıle gorusmeler cok verımlı gecıyor" [/b]
ımf bırıncı baskan yardımcısı lıpsky, stand-by anlasması konusunda turkıye
ıle gorusmelerın faydalı ve verımlı gectıgını soyledı. Lıpsky "genıs kapsamlı
konusuyoruz" dedı.
Ntvmsnbc ınternet sıtesınde bugun yayınlanan haber soyle:
ımf'nın turkıye ıle ılıskıler konusundakı en etkılı ısmı, 1. Baskan yardımcısı
john lıpsky davos'ta cnbc-e'ye konustu.
Lıpsky sunları soyledı: "bızım turk yetkılılerle sureklı temasımız var. Cok
genıs kapsamlı gorusmelerımıze devam edıyoruz. Ozellıkle bu yıl ıcerısınde
duzenlı gorusmeler surecek ancak bızım bır ekıbımız var orada. Cok genıs
kapsamlı ekonomık, fınansal gorusmemız var. Bızım cok verımlı, cok faydalı
mukemmel bır dıyalogumuz var.
Dunya ekonomık gorunum tahmınlerını revıze ettık. Buyume tahmınını yuzde
3.9'a yukselttık. Asya tarafında cok guclu buyumeler goruyoruz. Butun
ulkelerde turkıye'nın tıcarı ortaklarıyla ılgılı de bunu goruyoruz.
Turkıye ıcın en buyuk rısklerden bırı kuresel ekonomının sendelemesı olur.
Buyumenın teklemesı bır sorun olacaktır. Elbette butun pıyasaları da
etkıleyecektır. Bız bunun yanında umıtlı olmayı tercıh edıyoruz.
G20 cercevesınde gorusmelerımız suruyor. Emsalı gorulmemıs canlandırma
paketlerı devreye gırdı. Lıderler pek cok onlemlerı ortaya koydu. Cok cıddı bır
sekılde konular ele alındı. Yenı ıyılesmıs bır takım polıtıkalar ortaya
konabılırse, bu buyumeyı desteklemek ıcın faydalı olacaktır.
Krıze karsı alınan onlemler kamu borclarında da artısa yol actı. Turkıye'nın
durumuna bakınca borcun mıllı gelıre oranında kotulesme yasandı. Dıger gelısmıs
ekonomılerde bu cok uzun vadelı bır zorluk olacak. Butun bu gelısmeler krızle
ılgılı alınan onlemler cercevesınde ortaya cıktı. Bu konu pek cok ekonomı ıcın
onemlı bır sorun olacak.
Bız her zaman ıcın yardıma hazırız. Ancak elbette bu karar turk halkının
kararı olacaktır."
-matrıks-
[quote=Cerphin;192239]bugün palanın niyetini anlayabilen var mı..:confused:[/quote]
ben. :D
dünkü kısacıları uyuşturdu...
bugün de bol miktarda taze kısacı düştü eline.:rolleyes:
[QUOTE=Larossıan;192243]şimdilik aşağı düşünüyor niyet değiştirirse söylerim.:D[/QUOTE]
pala niyet değiştirdi galiba..:::
**ne pala ...
[quote=enorton;192253][B](yenıleme) ımf/lıpsky: Turkıye ıle gorusmeler cok verımlı gecıyor" [/B]
-matrıks-[/quote]
Abi haberi sen buraya yapıştırır yapıştırmaz Pala coştu... Tesadüf olamaz... :..:
[QUOTE=sazan;192250]Bu strateji ile %80 olasılıkla yılda en az 1 kere tüm anaparanızı kaybetme garantisini veririm.
Guaranteed by Sazan. :cool:[/QUOTE]
neyse fazla uzadı.....herkez kazancından ve kaybından sorumludur...buyrun arena burada....ben yoğurdu böyle yerim...
vob hayatımdaki en iğrenç gün diyebilirim .. vay a* ..
[QUOTE=thracian;192171]Ben uzunlarima 250`den biraz ekledim. Ancak stopumu da cok yakina cektim...[/QUOTE]
Bu güzel oldu,
extra aldiklarimi 500`den verdim...
[quote=SaNCaKTaR;192173]600 short 275 kapa ve 275 long[/quote]
longlar 500 kapanır.. ve 15.30 a kadar flattt beklenir...
68650nin üstüne kadar longlara güvenmem.68000 in altıda kadarshortlara güvenmem.arası gri bölge gibi duranzi
[QUOTE=selçuklu;192259]vob hayatımdaki en iğrenç gün diyebilirim .. vay a* ..[/QUOTE]
aynen... iyi kötü bir tahmin yürütürsün, yanılırsın haklı çıkarsın orası ayrı da.. bugün tahmin bile yürütemiyor insan..:confused:
bak ne oldu kennym...pala sana aslında parayı verdi sen gene panik yapıp alamadın parayı....hadi şimdi ac uzunuda göreyim...bu sana bir ders daha olsun....
pala şaşkın ördek gibi.. 70.000 de kapatabiliriz bugün, 66.000 de..:..:
Şu kırmızı çizginin üzerine atarsa short'da beklemek tehlikeli olabilir gibime geliyor...
500 long 250 altı istop .. bugünkü son işlemim .. stop olursam dahada işlem yapmam ..a* .. a*a*
Pala alışkanlıkların dan vazgeçmiyor aylardır olduğu gibi shotçuları kucaklayacam diye uğraşıyor yine:)full long devam
evet sayın seyirciler, pala 70.000 e yöneldi.. vazgeçmezse tabi..:..:.dng
Bu açıdan bakarsak da durum böyle...
[QUOTE=selçuklu;192259]vob hayatımdaki en iğrenç gün diyebilirim .. vay a* ..[/QUOTE]
üüü
Ama "Selcuklu Histem"in normal bir gündeki performansi bile bence bugünü artida kapattirir... Uzun zamandir okuyorum burayi, bence icimizdeki en iyi birkac histem traderdan birisin...
selcuki demiştim demek istemiyorummm..........bugun cok ters gördüm seni cok....
[QUOTE=Strategist;192266]Şu kırmızı çizginin üzerine atarsa short'da beklemek tehlikeli olabilir gibime geliyor...[/QUOTE]
68.800 direnci geçilirse 70.000 e vurabiliriz işte.. hatta elini çabuk tutarsa bugüne bile yetiştirebilir pala..:::
[quote=thracian;192271]üüü
Ama "Selcuklu Histem"in normal bir gündeki performansi bile bence bugünü artida kapattirir... Uzun zamandir okuyorum burayi, bence icimizdeki en iyi birkac histem traderdan birisin...[/quote]
Selçuklu patron gibi histemim olsun, 10 trilyon borcum olsun... :)