ABD borsası düştü...matrix...
Printable View
ABD borsası düştü...matrix...
yemişim dowu .. .. üvvvvv .. cümleten iyi geceler ..
FDOW tam 10.000'den döndü... Tam sayı olsun da isterse çamurdan olsun diyo...
[QUOTE=selçuklu;193467]yemişim dowu .. .. üvvvvv .. cümleten iyi geceler ..[/QUOTE]
bende..rahat ol patron..dün sabahı hatırla..:o
[quote=QUEEN;193466]ABD borsası düştü...matrix...[/quote]
Vay be... Nerden anladılar acaba... Dow da belli etmemeye çalıştı ama.... .dng
[quote=zozo;193458]diptir o apla dip, tamam artık 10050 altı yok yeter düzeltme obama etksi bernake bilanço bitti artık resesyonda yok okadr büyüdü tamamdır türkoğlu patron projeksiyonu da verdi geldiği yere geri gitme zamanı.... bizde artık correle olalım[/quote]
yazık la acıdım kendime nasıl bi ruh haliyle yazmışım bunu, a **** dow piskolojimi bozmuş :o:D dow ocak ayına 10420 de başlamıştı şimdi 10060
[QUOTE=zozo;193464]vay anasını ne verdiler öle son dakkalar bile değil saniyelerde - 0,60[/QUOTE]
ben de -0.52 gösteriyor..:confused: shortçulara 8 puan torpil geçmeyelim lütfen..:D
Eğer dov kapanışta 10150 civarı veya yakın kapatır ise, paçayı yırtar, bu durumda tepki yükselişi başlayabilir, 10500 en olur, ikinci tur düşüş başlar, her durumda yıl içinde 9000-9300 tahminlerim arasında taş çatlasın 8700,....
8300 ise 2010 için 12 aylık dibi oda herşey kötü gider ve her ay düzenli düşer ise geçerli,......
2010 u bütün dünya için yatay bekliyorum, piyasalar belli bir bant aralığında salınacaklar, dov ise kademeli düşüş yapacak, zamana yedire yedire, daha önceden bunu yazmıştım, delikanlılarda, tezim ise, gelişmekte olan ülkeler yetişemiyorlar, finans açıklarını kapatmaları, yaraları sarmaları gerekli, çok soyuldular ve sağıldılar, kolay deyil, bu durumda biz dahil bazı ülkelere özgü fon girişlerinde ülkelere özgü dalgalanmalar yaşanacaktır, CDS leri de bu anlamda düşünmek gerekir, prasını pahalı vercek adam soygun bu, bu böle, musluklar kapandı, dolara ilah dedittirecek, bu yuzden bunun için uygun zemin oluşmalıdır, yani kur ayarlanmalıdır, eğer bizde pazartesi gaplı açarak önce 65 ve sonrasında 58 ve 51 yapacaksak, zaten borsanın içi boşaltılmış ve kur hareketi için uygun zemin oluşmuş demektir, bunu pazartesi görürüz, önce 65 olmalı,..........bir süre 65-68 belki olabilr,
bunun karşı tezi, dışarıda dxy ye bağlı dolar değerlenmesinin burada imf ile baskılanıp, 1.56 en olmak üzere 1.50 ler gibi st -by yapılması ki çok ihtimal vermiyorum, çünkü bu durumda dxy yükselmesinin nerede duracağını kestiremessiniz ve aşırı yükselme durumunda giren dolar içinizde patlar, ve varlıklarınızın kalanını satın alır, size bir şey kalmaz, misafir gibi yaşarsınız kendi ülkenizde, squez yani, çok riskli, onun için 1. cideki klasik soygun yöntemi daha mantıklı, en azından bak imf yaptık faizler düşüyor dolar düşüyor diye büyüyecez falan dersiniz,.......uyusun da büyüsün dersiniz,....böle, üzücü yani, ama karar alıcılar bu duruma getirmişler, yıldan yıla,,,,,,
bir diğer şık ta siyasi ve stratejik konuların malzeme yapılarak fon sağlanması bu da hoş deyil tabi, bu da üzücü, böle yani, üzücü, üzücü, üzücü, çok üzücü,.......
a ha fdow 10.000 altına indi..
[quote=Cerphin;193474]ben de -0.52 gösteriyor..:confused: shortçulara 8 puan torpil geçmeyelim lütfen..:D[/quote]
doğru pardon düzeldi şimdi bendeki de
[COLOR=black] [URL="http://www.marketwatch.com/investing/stock/indu"]Dow industrials fall 53.36 points to 10,067.1[/URL][/COLOR]
[URL="http://www.marketwatch.com/investing/index/INDU/News"][COLOR=#0000ff]Dow closes lower Friday; index's 3.5% loss for January is biggest in 11 months[/COLOR][/URL]
ne demiş büyük düşünür mobius "ben sokaklarda kan akarken mal alırım" demiş...
demiş mi yoksa şehir efsanesi mi lem bu? :D
to sum up longörcüler don't vori, don't demeyiyimde az vori yani :D
kapanis sonrasi futureler...nanay...
[QUOTE=TÜRKOĞLU;193478]ne demiş büyük düşünür mobius "ben sokaklarda kan akarken mal alırım" demiş...
demiş mi yoksa şehir efsanesi mi lem bu? :D
to sum up longörcüler don't vori, don't demeyiyimde az vori yani :D[/QUOTE]
doğru demiş.. vob 28.000 lerdeyken kimse yüzüne bakmıyordu.. ekranlar kan kırmızı iken habire shortlama derdindeydik..:D
[quote=Cerphin;193481]doğru demiş.. vob 28.000 lerdeyken kimse yüzüne bakmıyordu.. ekranlar kan kırmızı iken habire shortlama derdindeydik..:D[/quote]
benim 28.000 LONG lar hala duruyor:D:D:D:D
demekki bi kısmı senin mallar.du gız hemen cırmalama nerden biliym tahtada malın üstünde bunlar cerfonun satışları yazmıyordu :D:D:D
[QUOTE=nunu;193480]kapanis sonrasi futureler...nanay...[/QUOTE]
fdow'un nanay olması longcular için iyi gerçi.. sabaha yeşillenir.. ha onun yeşillenmesi de kurtaramaz aşağı gapı da..:)))
ne biliiyosunuz..future havalara girer belkim pzt..
yok böle olmayacak..imf nin telini bilen varmı..heheh
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=295700&resize_x=600[/IMG]
bovespa 65400 olmus hic soylemiyosunuz ama:(
[QUOTE=TÜRKOĞLU;193483]benim 28.000 LONG lar hala duruyor:D:D:D:D
demekki bi kısmı senin mallar.du gız hemen cırmalama nerden biliym tahtada malın üstünde bunlar cerfonun satışları yazmıyordu :D:D:D[/QUOTE]
yok, ben shortlamaya 35.000 de başladım..:p o gün bugündür hala shortluyorum.. :D bitirdi bu pala beni bitirdi.. üüü
28.000 hatırası diye 1 adet saklıyor musun yoksa..:..:.kom
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=295777&resize_x=600[/IMG]
Turasan iyiymiş yaw...hayret
vadeli kapanırken dow tam olark kaçtaydı sanırım kapanışımıza göre uzun zmandır görmediğimiz bi eksi ile karşı karşıyayız.
[quote=Cerphin;193490]yok, ben shortlamaya 35.000 de başladım..:p o gün bugündür hala shortluyorum.. :D bitirdi bu pala beni bitirdi.. üüü
28.000 hatırası diye 1 adet saklıyor musun yoksa..:..:.kom[/quote]
evet fiziki olarak teslim aldım çerçevelettim 100 kontrat :D 100 lük panknot kimi yani :D:D:D
yanlız bunları geri nasıl cover edeceğim onu bilemiyorum.tekrar izmir vob a mı gitmem gerekiyor :D:D:D
[QUOTE=Astatin;193493]Turasan iyiymiş yaw...hayret[/QUOTE]
bak şimdi canım istedi yawf.. bizim şarap mahzenine bi inip de geleyim..:D
geçenlerde kavun aromalı bir votka içtim.. süperdi yaaa..
[quote=zozo;193494]vadeli kapanırken dow tam olark kaçtaydı sanırım kapanışımıza göre uzun zmandır görmediğimiz bi eksi ile karşı karşıyayız.[/quote]
VOB kapandığında 10.182 idi. 10.017'den kapattı.
(10182-10017)*6 = 990
Bu haliyle -1.000 puan temiz gap olur. Her pazartesi sabahı gibi FDOW teperse -500'e kadar iner, 10:15 itibari ile DAX gap'ini kapatırken biz de artıya geçeriz... :)))
DJ aylık mum herşeyi anlatıyor... Bu grafiği okumak için mum ustası olmaya gerek yok...
Ekteki şarkıyı Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'a gönderiyorum...
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=77xzOGqkUBU[/URL]
[QUOTE=TÜRKOĞLU;193495]evet fiziki olarak teslim aldım çerçevelettim 100 kontrat :D 100 lük panknot kimi yani :D:D:D
yanlız bunları geri nasıl cover edeceğim onu bilemiyorum.tekrar izmir vob a mı gitmem gerekiyor :D:D:D[/QUOTE]
heheheeee.. aklıma ne geldi.. çalışırken yaşlı yaşlı amcalar gelir, deste deste kağıt hisseleri gösterir, kızım ben bunları satmak istiyorum derlerdi..:))) iki saat dil dökerdim.. anlat anlatabilirsen derdini artık..:D
sen de anlat anlatabilirsen izmir vob'a derdini.....::::::
[quote=Strategist;193497]VOB kapandığında 10.182 idi. 10.017'den kapattı.
(10182-10017)*6 = 990
Bu haliyle -1.000 puan temiz gap olur. Her pazartesi sabahı gibi FDOW teperse -500'e kadar iner, 10:15 itibari ile DAX gap'ini kapatırken biz de artıya geçeriz... :)))[/quote]
vışşşş iimiş -165 valla bu hali ile mazallah daha kötüleşirse artık %25 falan düşeriz ... abi yanlız fdow artar dax toparlar +ya geçeriz longuz galiba :D bu arada aynısını düşünüyorum hafta içindeki %2 dow düşüşünü nasıl bademe çevridiğimizi hatırlatmak isterim :)
bu kesmez..biraz eski..hheeee
Temaslarımız çok verimli geçiyor
IMF`nin Türkiye ile ilişkiler konusundaki en etkili ismi, 1. Başkan Yardımcısı John Lipsky Davos`ta konuştu. Lipsky, `Bizim Türk yetkililerle sürekli temasımız var. Çok geniş kapsamlı görüşmelerimize devam ediyoruz. Özellikle bu yıl içerisinde düzenli görüşmeler sürecek ancak b...
IMF`nin Türkiye ile ilişkiler konusundaki en etkili ismi, 1. Başkan Yardımcısı John Lipsky Davos`ta konuştu. Lipsky, `Bizim Türk yetkililerle sürekli temasımız var. Çok geniş kapsamlı görüşmelerimize devam ediyoruz. Özellikle bu yıl içerisinde düzenli görüşmeler sürecek ancak bizim bir ekibimiz var orada. Çok geniş kapsamlı ekonomik, finansal görüşmemiz var. Bizim çok verimli, çok faydalı mükemmel bir diyaloğumuz var` dedi.
SIKINTI DÜNYA TEKLERSE OLUR
`Dünya ekonomik görünüm tahminlerini revize ettik. Büyüme tahminini yüzde 3,9`a yükselttik. Asya tarafında çok güçlü büyümeler görüyoruz` diyen Lipsky, Türkiye`nin konumuna da değinerek, `Bütün ülkelerde Türkiye`nin ticari ortaklarıyla ilgili de bunu görüyoruz. Türkiye için en büyük risklerden biri küresel ekonominin sendelemesi olur. Büyümenin teklemesi bir sorun olacaktır. Elbette bütün piyasaları da etkileyecektir. Biz bunun yanında ümitli olmayı tercih ediyoruz` şeklinde konuştu.
29.01.2010
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Diyalog Gazetecilik San. ve Tic. Ltd. Şti.`ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.
1991 de körfez harekatı başladığında, savaş bile durduramamış boğaları, boğalar çok güclüler,
ama şimdi ayılar için somon zamanı,
[URL]http://www.vidivodo.com/55268/ayilarin-somon-avi[/URL]
[quote=Cerphin;193496]bak şimdi canım istedi yawf.. bizim şarap mahzenine bi inip de geleyim..:D
geçenlerde kavun aromalı bir votka içtim.. süperdi yaaa..[/quote]
benim evde mahsen yok ama gecen bi temizlik yaptım 25 şişe çıktı :..::..:her biri farklı imalat:)mutfak tezgahının üstünde duruyo:..::..:içende yok artık:..:başıma bela oldu yaw bi zamanların mis kokuluları:..::..:
[QUOTE=7410;193505]benim evde mahsen yok ama gecen bi temizlik yaptım 25 şişe çıktı :..::..:her biri farklı imalat:)mutfak tezgahının üstünde duruyo:..::..:içende yok artık:..:[COLOR="Red"]başıma bela oldu [/COLOR]yaw bi zamanların mis kokuluları:..::..:[/QUOTE]
yawf seni o beladan kurtaralım.. gönder sen bize onları, biz deve ederiz memnuniyetle..::: unutulup gitmiş şaraplar kimbilir kaç yıllıktır.. gönder gönder sen..
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=295813&resize_x=600[/IMG]
x30yvade uçurumun kenarında oynuyordu zaten.. Pazartesi en ufak eksi gap alt kanala atar....
[quote=Strategist;193497]VOB kapandığında 10.182 idi. 10.017'den kapattı.
(10182-10017)*6 = 990
Bu haliyle -1.000 puan temiz gap olur. Her pazartesi sabahı gibi FDOW teperse -500'e kadar iner, 10:15 itibari ile DAX gap'ini kapatırken biz de artıya geçeriz... :)))[/quote]
pazarteside ama bizim kapanışa göre -100 falandı biz + gibi açıldık ben öyle hatırlılyorum :rolleyes:
hmmm baktım -550 gibi bir GAP var ama hemen almışlar geri...
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=295820&resize_x=600[/IMG]
geceye uzun kaldık bakalım hayırlısı.. günlük kapanış iyi oldu..
dow'a uyacağını pek zannetmiyorum..eksi gap olsa da toparlama şansı yüksek..
düşen trendi başlatamadık bi türlü..
Alttaki çizginin altına düşer ve hemen çıkamazsa öyle bir short'larım ki aracı kurumum bile şaşırır... :)
[COLOR=darkred][B]Shortcular icin [/B][/COLOR]
[COLOR=darkred][/COLOR]
[COLOR=darkred][B]~~ Bekleyen dervis muradina erermis..~~[/B][/COLOR]
[COLOR=darkred][/COLOR]
[COLOR=darkred][B][U]Aslinda durumumuzu ozetleyen 4 kelime yeterli .[/U][/B][/COLOR]
Simdi PALA pazartesi ne yapacak ? Dow simdi 10067.
Pala pazartesi piyasayi yukarda tutarsa egeer.
Sizlerin arasindan longcu olan panik yapanlar acilista hemen satmaya calisacak. O yuzden 2 senedir tanidigim PALA piyasayi en az 500 700 puan asagida acacak
67600 destegimiz var ilk etapta burdan donecek...
Ama su var ki hiiicc dokunmayacagim. Eger bugun yeterince maldan cikabildiyse Pala. Icinizden yeterince LONG alan olduysa 2000 puan bile eksi acar.
Gelgelelim ki Dunya borsalari goctu gocuyor artik.
Uc harflinin soyledigi yine cikti..
Eylul ayinda 3 ay daha cikis var bana demisti.
Yilbasindan sonra birden gocecek..
Gec bile kaldi. Ya da daha yeni baslangic.
65 bine kadar. Asagi yukari dalgaya hic kapilmadan Shortlarla oturup bekliyorz..
Sonra duruma gore sirada 62 bin ve 58500 var..
Neyse Aslinda benim kazanmam icin Sizin butun forumun LONG olmasi lazim. PALA iyice rahat etsin ....[B]sizin Gun ici AL SAT dalgalarla Palaya carpilmaniz[/B] lazim ki..Neden sizi uyariyorsam ))
Pala piyasayi rahat rahat dusursun...
Neyse pazartesi herkese iyi sanslar, bol kazanclar. Iyi haftasonlari Saglicakla kalin.
BORSACI OZGUR.
[quote=BORSACIOZGUR;192947]Bugun burasi ilk defa yagmurlu . Cuma tatil gunu. Herkes beyaz elbiselerini giyip namaza gidiyor... Dukkanlar alisveris felan 17:00 dan sonra basliyor. Gece yarisina kadar...
Yeni kalktim. Actim ekrani baktim..... 2 KONTRAT daha short actim SON. 27 oldu..
Kendimi olur da bi mucize olur [B][U]subat ayi icinde[/U][/B] 70375 gorursek Margine dusmeyecek sekilde ayarliyorum...
gecersek zaten duseyim.. zaten stop duruyor
Ne olursa olsun ekrani KAPATIP bagdas kurmanin zamani. Afrika da yagmur bir baska oluyor...[/quote]
teğet geçer..hamdolsun..hehe..
[IMG]http://i47.tinypic.com/2cfuqmd.gif[/IMG]