dow kapanis tahminim...10048.:rolleyes:
Printable View
dow kapanis tahminim...10048.:rolleyes:
[quote=nunu;194215]dow kapanis tahminim...10048.:rolleyes:[/quote]
sakine, kaç bekliyo??
x30yvade hem kapsayan mum formasyonu yaptı, hem kanal desteğinden tepti, hem de kendini 20 günlük basit ho üstüne attı...
[IMG]http://i46.tinypic.com/15645s5.gif[/IMG]
Almanya’yı karıştıran teklif
İhsan DÖRTKARDEŞ/ (DHA)
Trilyonluk vergi kaçakçılığını ortaya çıkaracak CD şimdiden ortalığı karıştırdı.
İSVİÇRE’de banka hesabı bulunan 1500 Alman’a ait hesap bilgilerini ele geçiren bazı kişiler bu listeyı Alman Maliye Bakanlığı”na 2.5 milyon Euro’ya satmayı teklif etti.
İsviçre’de hesabı bulunan 1500 Alman vatandaşının hesap bilgilerini ele geçiren kişiler, Maliye Bakanlığı ile bağlantı kurdu. Bu kişilerin devletten bilgilerin satışı karşılığında 2.5 milyon Euro istediği, Maliye Bakanı Wolfgang Sch?uble’nin henüz karar vermediği ileri sürüldü. Federal Maliye Bakanlığı sözcüsü bu konuda ilgili açıklama yapmak istemedi. Ancak banka bilgileriyle ilgili malzemeleri denetleme görevinin Maliye Bakanlığı’nda değil, eyaletlerin ilgili birimlerinde olduğunu belirtti.
Ekonomi gazetesi Handelsblatt, banka hesap bilgilerinin İsviçre’nin UBS Bankası’ndan çalındığını öne sürerken banka bu iddiayı yalanladı. Bu kişilerin Alman devletinden 100 milyon euro vergi kaçırdığı iddia edildi. Süddeutsche Zeitung, teklifin önce Wuppertal’daki vergi dairesine yapıldığı, birimin de Kuzey Ren-Vestfalya Maliye Bakanı Helmut Linssen’i bilgilendirdiği, Bakan’ın da Federal Maliye Bakanı Schaeuble’yi aradığı ileri sürüldü. Hırıstiyan Sosyal Birlik Partili Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, ARD kanalına yaptığı açıklamada, hesap bilgilerinin satışı yönündeki bu tür tekliflerin, mutlaka hukuksal açıdan incelenmesi gerektiğini, aksi takdirde hukukun hiçe sayılmış olacağını söyledi.
Deutche Welle, tartışmaların farklı yönlerde sürdüğünü bildirdi. Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti’den (FDP) aynı zamanda Federal Meclis’in Maliye Komisyonu Başkanı Volker Wissing, Welt am Sonntag’a devletten çok yüksek miktarda verginin çalınmasının söz konusu olduğunu bu nedenle iddianın mutlaka takipçisi olunması gerektiğini SÖYLEDİ.
Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Federal Meclis’teki mali konulardan sorumlu sözcüsü Nicolette Kressl de aynı gazeteye yaptığı açıklamada, 100-200 milyon euronun söz konusu olduğunu, Maliye Bakanlığı’nın bunun için 2.5 milyon euroyu gözden çıkarması gerektiğini savundu.
Frankfurter Allgemeine Zeitung, hesap bilgilerini çalan kişilerin, elindekilerin gerçek olduğunu ispat etmek için 5 müşterinin bilgilerini yetkililere ulaştırdığını yazdı. Habere göre bu kişilerin artık devlete kendilerini ihbar etme şansları bulunmuyor. Kalanların harekete geçip, isimleri ortaya çıkmadan devlete ihbarda bulunmaları halinde, kaçırdıkları vergiyi ödeyerek cezadan kurtulmalarının mümkün olduğu bildirildi.
SATIN ALINIRSA NE OLUR?
Ekonomi gazetesi Financial Times Deutschland, vergilendirmediği servetini İsviçre banklarına yatıran zenginlerin isimlerini Alman hükümetine satma girişimine yorum sayfasında geniş yer verdi. Gazete, ‘İç güdüsü sağlam bir politikacı’ açısından, maliyenin İsviçre bankalarının bilgilerini içeren listeyi satın almasının düşünülemez olduğunu aktarırken, şöyle devam etti;
“Bütün tereddütlere rağmen bu yolun denenmesinin uygun olacağını gösteren nedenler de var. Her devlet gibi Alman devleti de sadece yasa çıkarmakla değil ama yasaları uygulamakla da yükümlüdür. Banka verileriyle ilgili işbirliğinde, İsviçre’nin fazla gönüllülük gösterdiği söylenemez. Almanya çalıntı bilgileri satın alırsa, İsviçre’nin direnişinden kaynaklanan çaresizlikten sıyrılıp, bankacılık yasalarına işlerlik kazandırmış olur. Biraz abartacak olursak, Alman maliyesi meşru müdafaa hakkını kullanmış olur.”
[quote=excali;194216]sakine, kaç bekliyo??[/quote]
sakine bugunlerde bi havalarda. sidikli sakine:::
çok sakin forum .. üvvvv ....:o:o .. gündüz çok takip edemedim . bişeymi oldu ... ?üüü
Ayulara malzeme olmayınca bütün forumlar sakin çünkü vobu sadece short olarak düşünen okadar çok insan varki:)
[QUOTE=last trader;194222]Ayulara malzeme olmayınca bütün forumlar sakin çünkü vobu sadece short olarak düşünen okadar çok insan varki:)[/QUOTE]
yok patron ondan değil bence ... bizim forumda her akşam hareket olurdu .. .. bugün yok.... hayırdır inşallah .. neyse .. cümleten iyi akşamlar .. :o:o:o
Bugünkü gibi ayrışırsak 70bin açar 80 bin kapatırız.... .dng
[quote=Strategist;194217]x30yvade hem kapsayan mum formasyonu yaptı, hem kanal desteğinden tepti, hem de kendini 20 günlük basit ho üstüne attı...
[/quote]
hocam kanal üst direnci 72000lerdeydi yanlış hatırlamıyorsam di mi?
[QUOTE=selçuklu;194223]yok patron ondan değil bence ... bizim forumda her akşam hareket olurdu .. .. bugün yok.... hayırdır inşallah .. neyse .. cümleten iyi akşamlar .. :o:o:o[/QUOTE]
fırtına oncesı sessızlık patron :)) baska bı deyısle kuzuların sessızlıgı .boks..boks..boks.
[quote=selçuklu;194221]çok sakin forum .. üvvvv ....:o:o .. gündüz çok takip edemedim . bişeymi oldu ... ?üüü[/quote]
patron millet diziye daldı galiba, şaka bi yana hafta sonuda pek bi şey yazılmamıştı sessiz bu ara forum....:(
dow gol olmuş yağmış tebrik ederim artık düzeltmesi, obama etkisi, bernake bilanço falan tedirginliği kalmamıştır, fezaya gidebilir longlar gol olabilir, trend başlangıcı olabilür 68.000 rakamını ay sonuna kadr görmemeyi umuyorum short olsada bu yolda dönülmemek üzere geçilmesini umuyorum... kısaca trend istiyoruz cümleten..
[QUOTE=selçuklu;194223]yok patron ondan değil bence ... bizim forumda her akşam hareket olurdu .. .. bugün yok.... hayırdır inşallah .. neyse .. cümleten iyi akşamlar .. :o:o:o[/QUOTE]
Ankettende anlaşılacağı üzere, forum katılımcılarının geneli long ve flat, long olanlar dow un artı olmasından dolayı mutlu mutlu gidip yattılar:))), foruma sevinç yazıları yazıpda yarına eksi açılış görmek istemiyolar;), flat olanlar zaten dizilerini seyredip yattılarda uykuyu bile yarıladılar:..::..:.
Eeeee işte, geriyede bizim gibi kısacılarla forum okuma meraklıları kaldı:p, mademki öyle dedim ve yazmış olmak için yazdım işte, muhtemelen sendeki pirelerde hah bugün erken yattı çok şükür diyerek piyasaya dolaşmaya çıkmışlardır bile.dng
Bende gideyim bakalım yatabilecekmiyim, sevinçten uyuyamam heralde, yarına hissedekiler ve longçular kazançlarını realize etcez diye sabahın köründen satıp borsayı tepetaklak düşürmelerini bekliyorum da+.
Almıycam işte lem, kapatmıycam kısalarımı:D:D:D
sabaha kadar kıvranacak yine...hahahaha kucakta ya...inim inim inliyor...bekliyor çöksün diye...bu işler beklemeyle olsaydı...ohoooo ortalık 3 kuruşunan zengin olanlarla dolardı...
kıvransın...müstahak...ve kuduz...hahahaha...
İyi de kardeşim bu böyle olmaz ki?? Borsa düşmüyorsa düşmüyor, kendini parçalasan da düşmez... Hadi herşeyi anladım da sünnilere neden saldırıyorsun, bu forumda bir Allahın kulu mezhepçilik yapmadığı halde mezhepçilik yapıyorsun... Yani bölücülük yapıyorsun... Kendinden olmayanlara, diğer islam mezheplerine hakaret edip suçluyorsun...
İlgili mesajlar bir saat önce yazılmış ama hala bir yaptırım olmamış... Ben mesajları yönetime bildirdim... Eğer gereken yapılmazsa ben burada bir daha yokum arkadaşlar... Bu yönetimle buraya kadar der giderim... Mezheplere küfredilen yerde işim yok benim...
sn enerton;
dinimizde sizce mehzep var mı?
[QUOTE=ccarcabuk;194251]sn enerton;
dinimizde sizce mehzep var mı?[/QUOTE]
Yok :)
bu arada hayırlısı olsun Demirören tekrar başkan.
Umarım yaptığı hatalardan ders alır.
[QUOTE=ccarcabuk;194253]bu arada hayırlısı olsun Demirören tekrar başkan.
Umarım yaptığı hatalardan ders alır.[/QUOTE]
İnşallah, temennimiz bu... Ama umudun var mı dersen, çok az :)
[quote=enorton;194250]İyi de kardeşim bu böyle olmaz ki?? Borsa düşmüyorsa düşmüyor, kendini parçalasan da düşmez... Hadi herşeyi anladım da sünnilere neden saldırıyorsun, bu forumda bir Allahın kulu mezhepçilik yapmadığı halde mezhepçilik yapıyorsun... Yani bölücülük yapıyorsun... Kendinden olmayanlara, diğer islam mezheplerine hakaret edip suçluyorsun...
İlgili mesajlar bir saat önce yazılmış ama hala bir yaptırım olmamış... Ben mesajları yönetime bildirdim... Eğer gereken yapılmazsa ben burada bir daha yokum arkadaşlar... Bu yönetimle buraya kadar der giderim... Mezhebime küfredilen yerde işim yok benim...[/quote]
sakin ol abi pireye kızıp yorganı yakma, bu saatte görülmemiş olabilir, gitmek mi çözüm? ve o mesaj silinmeli harbiden yoksa forum sağlam tartışma moduna girecek
[QUOTE=zozo;194255]sakin ol abi pireye kızıp yorganı yakma, bu saatte görülmemiş olabilir, gitmek mi çözüm? ve o mesaj silinmeli harbiden yoksa forum sağlam tartışma moduna girecek[/QUOTE]
Yok abi ya ne yorganı :) Bu kaç etti, demekki çoğunluk ve yönetim bu tür mesajlardan şikayetçi değil... Sorun bende demekki... :) Zaten bu borsa göçecek de demiyoruz, o yüzden ben gidersem forum bişey kaybetmez hatta çok şey kazanır :)
[QUOTE=ccarcabuk;194251]sn enerton;
dinimizde sizce mehzep var mı?[/QUOTE]
dinimizde mezhep yok, cemaatleşip gruplaşmak yok, hacıların hocaların peşine peygambermiş gibi takılmış yok, yok oğlu yok ayrımcılık yok bölücülük yok.
Var olan birlik beraberlik tek din tek mezhep...
[quote=selçuklu;194223]yok patron ondan değil bence ... bizim forumda her akşam hareket olurdu .. .. bugün yok.... hayırdır inşallah .. neyse .. cümleten iyi akşamlar .. :o:o:o[/quote]
ezel vardı ya patron ondandır :::
[quote=ecopharma;194226]hocam kanal üst direnci 72000lerdeydi yanlış hatırlamıyorsam di mi?[/quote]
Kanalı nereden çizdiğine ve kaleminin kalınlığına bağlı patron... 0.5 kalemle çizersen farklı yerden geçer, dolmakalemle çizersen farklı yerden geçer... :..:
Ancak hangi kalemle cizersen ciz ust kanal cizgisinin yerini kestirmek zor. Cunku pek test edilmedi. Alt cizgi saglam, 5 kezden fazla test edildi. Ustu henuz bilmiyoruz. Tabi kanalin acisi cok dik ve hedefler her gecen gun yukseliyor. Duzeltme yapip acisi daha normal bir kanal acmadan ne kadar daha boyle gidebilir mechul.
[URL="http://www.voborsa.com/forum/69550 haftalık ve aylık drence gene geldik.Burayı geçerse 71350 hedefler"]69550 haftalık ve aylık drence gene geldik.Burayı geçerse 71350 hedefler[/URL]
aşağıda 69350-68700-68150 kısa vade destekler.
Bol kazançlar.
[quote=enorton;194250]İlgili mesajlar bir saat önce yazılmış ama hala bir yaptırım olmamış... Ben mesajları yönetime bildirdim... Eğer gereken yapılmazsa ben burada bir daha yokum arkadaşlar... Bu yönetimle buraya kadar der giderim... Mezheplere küfredilen yerde işim yok benim...[/quote]
Ben de forumda moderatör sayısının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Bir tek Hellim Hanım tek başına yetişemiyor. Ne yazık ki seviye de sıkça düşüyor. Tek bir moderatörün 24 saat forum başında beklemesi mümkün de değil.
Bence:
1. Daha fazla sayıda moderatör olmalı.
2. Forum kuralları açıkça tebliğ edilmeli.
3. Forum kurallarının ihlalinin cezası net olmalı.
4. Bu kuralları bilerek ihlal edenlere ilgili cezalar gecikmeden verilmeli.
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]02 Şubat Salı [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GER Perakende Satışlar (a/a) (Ara) 9:00 %0,9 -%1,1 Orta [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP PMI İnşaat Endeksi (Oca) 11:30 47 47,1 Yüksek[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] EUR ÜFE (a/a) (Ara) 12:00 %0,0 %0,1 Yüksek [/U][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B] USD Bekleyen Konut Satışları (a/a) (Ara) 17:00 %0,6 -%16,0 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD T.Geithner’ın Konuşması 17:00 Yüksek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD API ABD Ham Petrol Stokları (29 Oca) 23:30 -2225K Düşük [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Whirlpool Corporation (WHR) 1.32$ (Açılış öncesi – TSİ: 13:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pepsi Bottling Group (PBG) 0.43$ (Açılış öncesi)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]United Parcel Service, Inc. (UPS) 0.74$ (Açılış öncesi)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
Dow saatlik grafında PU'lar aldı yürüdü...
PU ipiyle kuyuya inilmez ama artık en azından kısa vadede daha aşağı düşmeyeceğini düşünmek tersini düşünmekten daha mantıklı gibi...
Günaydın,
TV izlemek pek sevdiğim bir faaliyet olmasa da, forumda çok lafı geçince dün EZEL i izledim.Ehuheuh...Poker masasında "gerçek" kavramı üzerine bir diyalog geçmişti orda baya eğlendim. Gerçekler yalanlardan acıdır çoğu kez, insanları ve kendinizi kandırarak kafanızda kurguladığınız pembe dünya, bazen bir gerçeğin dannnkkkkkkk diye kendini göstermesiyle yıkılıverir, ne kadar kendinizi kandırmaya çalışsanız da, insan beyninin derinliklerinde saklanmış "düşünce kodlarınız" buna izin vermez, gerçeklerle yüz yüze gelirsiniz. Bu noktadan sonra insanoğlu iki ayrı tavır gösterir.
1) Aklına hakim olabilen kısmı, gerçeklerle yüzleşir, zihninde ve davranışlarında gerekli "arınma" yı ve özeleştiriyi yapar ve hayatına daha sağlıklı olarak devam eder.
2) Dİğer bir kısmı ise, hem düşünce/ruh hali olarak hem de çevresine karşı daha da çirkinleşir. Herhangibir gözlemci için artık acınacak haldedir ama o kişi bu çirkinleşmeyi bir sonraki "yalan dünya" sını kurgulamak için zemin olarak kullanır, onun hazırlığıdır tüm davranışları. Maalesef ki bu yolu seçenlerin sonu çevresi tarafından izole edilmek ve "karantina" ya alınmaktır sadece.
Bu mahveden gerçekler, hayali dünyalarda yaşayanların önüne hiç beklemedikleri anda çıkabilirler. Bir gazete okurken, işyerinde plansız gelişen bir arkadaş diyaloğundan sonra, Esentepe'den Mecidiyeköy'e yürürken bir gariban sokak köpeği görüntüsünde, kim bilir belki internet forumlarında.. (Bu arada Ali ne pis vicdan azabı duyuyor yawww yaptıklarından..iyi oynamış rolünü ha)
Ezel i bir bölüm daha izleyeceğim.
Neyse sabah sabah içinizi karartmayayım. Günaydın Vobjektif seans odası...Topiğimizi steril tutalım. Çok Kazanalım & Az Kaybedelim & Eğlenelim & Pozisyonlara değil muhabbete aşık olalım..
cümleten günaydın ... bol kazançlar ..
[quote=Astatin;194267]...Topiğimizi steril tutalım...[/quote]
herşeyin başı HİJYEN :::
herkese hayırlı senaslar...bol kazançlar arkadaşlar..
[quote=TÜRKOĞLU;194269]herşeyin başı HİJYEN :::[/quote]
Topiğe , kirli ayaklarla girme bakem::::::
günaydın dostlar..bereketli bir gün olur inş..
açılışta duruma bakıp çıkacam bugn yoğun .. üvvvv:o:o:o
Günaydın Dostlar Bol Kazanclar Dilerim
İlgili mesajlar silinmiş...
Teşekkürler sn Hellim +.+.+.+.
[quote=selçuklu;194273]açılışta duruma bakıp çıkacam bugn yoğun .. üvvvv:o:o:o[/quote]
durum nasıl?