kapanış tahminim 66.666...........
kayıtlara geçsin lütfen...............ha ha haaa...
Printable View
kapanış tahminim 66.666...........
kayıtlara geçsin lütfen...............ha ha haaa...
lol gene stoplandım.. pıyasa gıbı ** senın nasıl pıyasasın anlamadım kı sen mersıne ben tersıne a* bı gun de aynı yone gıdelım yaf..
[quote=boz ayı;194320][I]tebrik ederim....[/I]
[I]çok güzel hareketler güzel kardeşim....[/I][/quote]
Valla benim de dikkatimi çekti özellikle son iki gündür Halojen :) in golleri...
Selçukluyu d gıyabınd ateprik edeyim. Tepeden lonk kavırma yaptı..Burda olsa şu an şortada geçmişti ama artık kısmet.brv
[quote=excali;194321]Ya o az pozisyonarı terse dönerler ise??[/quote]
Hiç şaşırmam.. Her türlü numarayı yapar bunlar... O yüzden derinliğe göre karar vermem...
[QUOTE=Strategist;194314]Elim short butonuna gitmiyor... Tüm short içgüdülerimi uyuşturdu nemıssızlar...[/QUOTE
Ben de sabahleyin önce 69750 limit kısa emir girdim sonra vazgeçtim.Hem düşüşten zarar hem de elimizdeki uzunlardan zarar.Sorun nerede sizce Sayın Strategist?
long devam 73000 hayallerime kar yagmasın
[QUOTE=TÜRKOĞLU;194315]10:08...[/QUOTE]
Peki su son satistan sonra nasil oldu?
Tesekkürler...
[quote=boz ayı;194303]69.700 şort......[/quote]
500 puan karlıyım....ama ben slow traderım...
hedefim çok daha aşağılarda..yukarı çıkışlar sadece tuzak ve satış
yerleri benim için.....
[quote=yesilova;194326][quote=Strategist;194314]Elim short butonuna gitmiyor... Tüm short içgüdülerimi uyuşturdu nemıssızlar...[/QUOTE
Ben de sabahleyin önce 69750 limit kısa emir girdim sonra vazgeçtim.Hem düşüşten zarar hem de elimizdeki uzunlardan zarar.Sorun nerede sizce Sayın Strategist?[/quote]
Bu işin %70'i psikoloji kardeş... Mükemmel sistemin olabilir, ama ona uyacak disiplinin olmayabilir. Teknik analizi yalayıp yutarsın, ama elin bir türlü butona gitmez... Öte yandan başka biri çok derinine anlamaz, ama displinle garanti fırsat bekler ve disiplinle uygular, çok bilenlerden kat kat fazla kazanır...
Desteğin tam üzerine oturdu... Acilen kendini 69.100'ün altına atamazsa 700'leri tekrar test eder...
Ne olduğunu bilen varmı bir habermi düştü ?
[quote=Astatin;194317]10:09
[IMG]http://i50.tinypic.com/kb5i1.jpg[/IMG][/quote]
Şincik sistemci dostlar için bir dipnot; Saraylı, breakout sistemini yayınladıktan sonra;
1) Hızlı sinyal veren bir sistemle, Breakout sistemini birliğkte ele alıp, HL ve/veya SSL ve LSL bandını yatay bölge olarak tarifleyip, burada gelen sinyalleri ihmal etmek
2) Fiyatın, İhmal edilen sinyallerin bulunduğu bölgeden çıkması durumlarında yapılacak işlemleri tarif etmek
3) H-L bandını, karı maksimize edecek ama feyk yenmesine de mani olacak şekilde daraltmak
adımlarından geçmiştim sizlerle de paylaştığım üzere.. Şindi yukarıdaki grafiğin söylediği veya çağırdığı bir geliştirme daha var. O da şu; fiyat en üstteki iki band üzerine çıktığında (koyu maviler) ve orda en az x bar (muhtemelen 3 yada 4 çıkar) orda kalması durumunda SAT koşulunu farklılaştırmak-zorlştırmak güzel bir yol olabilir. Neden? Zaten artık ciddi kardayız ve sistemimizin hızlı olması nedeniyle oluşabilecek (yukardaki iki sat sinyali mesela) hızlı-hatalı sat sinyallerini daha zor bir SAT koşulu koyarak elememiz cillop bir durum olacaktır. neden? en fazla 100-150 puan gecikmeli gelecek sat sinyali riskine karşı, peşpeşe gelebilecek hatalı sat -sl sinyalleirndeki kayıplarımız azalacak ve daha önemlisi psikolojimiz ayakta kalacaktır. Bay SAZAN'ın deyimiylei getiri bir miktar düşse de, genelde doğru sinyal tarafında bulunmanın lüksü hiç bir şeyde yoktur:))) Kaldı ki burda kar da artıyor oalcak muhtemelen:D
[quote=adalı54;194333]Ne olduğunu bilen varmı bir habermi düştü ?[/quote]
[B][I]gerçek bir ayu tuzağı...[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]kusursuz........[/I][/B]
selçuklu'yu çok teprik ederim.LONG'ları kapatıp FLAT oldu. Piyasada deprem oldu..:::
[quote=boz ayı;194335][B][I]gerçek bir ayu tuzağı...[/I][/B]
[B][I]kusursuz........[/I][/B][/quote]
[I]açılış neden yukardan????[/I]
[I]çok güzel hareketler bunlar....[/I]
[I]pala profesyonel iş yapıyor....[/I]
longları çözmeden amcam bişi yapmaz.. boz haklı 1 aydır çek ver..
Nedense bugünün en düşük değerlerini görmekte olduğumuz hissinden kurtulamıyorum... Yakın stop'lu long denemesine hazırlanıyorum ama ortalığın biraz durulmasını bekliyorum.. Stop'lamazsam o long'ları kapanışa kadar tutarım... (Aman kimse etkilenmesin sadece şahsi düşüncemi paylaşıyorum, bişeyden anladığım yoktur... )
[quote=thracian;194328]peki su son satistan sonra nasil oldu?
Tesekkürler...[/quote]
10:37...
[quote=TÜRKOĞLU;194340]10:37...[/quote]
Ben bu derinlikten pek anlamıyorum, fiyat oraya düşmemişken Akbank nasıl 68600 maliyet yapmayı başardı acaba... ??
tahtamızın ortalaması..69.331...
ortalamanın altındayız.....bu şortlar için iyi...
69.075'den long... Stop 68.875... Hiç emin değilim, tamamen histemsel....
[quote=Strategist;194341]Ben bu derinlikten pek anlamıyorum, fiyat oraya düşmemişken Akbank nasıl 68600 maliyet yapmayı başardı acaba... ??[/quote]
al sat yaparak maliyetini o seviyeye indirmiştir
herkes eksi biz + herkes artı biz -
[quote=boz ayı;194344]tahtamızın ortalaması..69.331...
ortalamanın altındayız.....bu şortlar için iyi...[/quote]
[I]yukarı tepkide bu rakkam geçilmezse..boz beklemiyor....[/I]
[I]hedef yeni düşükler....alçalan tepeler yaparak inebiliriz...[/I]
68,300/600 bandının denenmesi anlamlı olacak.. aynı zamanda piyasanın zayıflığına da işaret edecek..
69.200.....ilave şort............
Sistem Reports;
1dk_al
5dk_sat
15_al
20dk_al
60 dk al
gün- 68250 den sat vermişti bir süre önce...bugün geçici al vermeey başladı..bakalım kapanış nassı olacak
[quote=Strategist;194341]Ben bu derinlikten pek anlamıyorum, fiyat oraya düşmemişken Akbank nasıl 68600 maliyet yapmayı başardı acaba... ??[/quote]
alır satar maliyetini oraya çeker...bazısı çok sapık maliyetler yapabiliyor al-sat ile...
Tepe ve dip yakalamayı seven hızlı trader'lara 5 peryodluk RSI üzerine 80 ve 20'den bant çekmelerini tavsiye ederim... Aşırı alım / aşırı satım konusunda performansı çok iyidir... Çok sert trendlerde trende ters sinyalleri dikkate almazsanız ve kar hedefinizi düşük tutarsanız canavar gibi çalışır...
Benim poza gelince; 400 den 1/2 ssitemli şort yaptım 5 dklık sisteme göre..15 dklıksa sat verirse fullerim...5 dklık tekrar al verirse kapatırım flatlerim...
[quote=Strategist;194354]Tepe ve dip yakalamayı seven hızlı trader'lara 5 peryodluk RSI üzerine 80 ve 20'den bant çekmelerini tavsiye ederim... Aşırı alım / aşırı satım konusunda performansı çok iyidir... Çok sert trendlerde trende ters sinyalleri dikkate almazsanız ve kar hedefinizi düşük tutarsanız canavar gibi çalışır...[/quote]
Bende ek yapmak istiyorum :..:
tecrubesiz yatırımcılar için cok tehlikeli bir stratejidir. Kucuk stoplarla kullanılmaz cunku cok volatil durumlarda dahil oldugunuzdan siz stop olursunuz yön tahmininiz doğrultusunda gider. Daha büyük stoplarla kullanıldıgında ise olası trend durumunda terste kalınacağından tecrubesiz bir yatırımcı terste uzun süre bekleme stop yapıp terse dönme hareketlerini doğru yapamayacağından py nin tam istediği kıvama gelir psikolojik olarak
[quote=positive;194356]Bende ek yapmak istiyorum :..:
tecrubesiz yatırımcılar için cok tehlikeli bir stratejidir. Kucuk stoplarla kullanılmaz cunku cok volatil durumlarda dahil oldugunuzdan siz stop olursunuz yön tahmininiz doğrultusunda gider. Daha büyük stoplarla kullanıldıgında ise olası trend durumunda terste kalınacağından tecrubesiz bir yatırımcı terste uzun süre bekleme stop yapıp terse dönme hareketlerini doğru yapamayacağından py nin tam istediği kıvama gelir psikolojik olarak[/quote]
Bu eklentiye aynen katılıyorum, ama hangi strateji tecrübesiz yatırımcı için tehlikeli değil ki... :)))
[quote=Strategist;194358]Bu eklentiye aynen katılıyorum, ama hangi strateji tecrübesiz yatırımcı için tehlikeli değil ki... :)))[/quote]
evet o da doğru :..::..: ama bence tecrubesiz bir yatırımcı için en iyi tecrube kazanma stratejisi trend takibidir. zaten tecrube kazanınca herkez aşırı satımcı oluyor :D
Saatlik sistemim 10:00 bari bitiminde sata gecti... Histem ise hala alda.
Yani bir portföy alda, birisi satta:)
Panik yok yorum yok, long devam :)
[QUOTE=thracian;194360]Saatlik sistemim 10:00 bari bitiminde sata gecti... Histem ise hala alda.
Yani bir portföy alda, birisi satta:)[/QUOTE]
sistem>histem:)
[QUOTE=Rooks;194362]sistem>histem:)[/QUOTE]
Evet, ama su son bir kac aydir sistem cok kötü performans gösteriyor maalesef:(
Yalniz bu 300`lerin üzerine atmali, yoksa 20`liklerde obo olacak gibi duruyor...
[QUOTE=abka;194182]22 ocakta 68200 den sat veren sistem(kullandığım günlük sistem),bugün al verdi...blanço -1200 puan..neyseki kaldıracım hep 2 dir.....oysaki bu sistemin son 5 işlemi isabetliydi...neyse..pozisyon kapatıp flat kaldım...artık sisteme sadece shortda tabiyim..uzun yok....
çok fazla bir şey istemiyorum..temmuzun başına kadara sermaye 2 katına çıksın..ondan sonra vob olmasada olur...iyi bir yerden kısalıp..beklesem olur diyorum...hani zirveden 1/3 geri çekilme yeter..misal 45.000...
neyse iyi akşamlar...[/QUOTE]
sistem al verince uymak yok...ama sat verince full kısa...
bir aydır 3.000 puan içindeyiz...zirvelerde oluşumuz,dow un 8.000 ne dogru yola çıkmış olması,bizde haftalıklarda çok net nu olması,yabancı takasın erimesi vs....
velhasıl kanımca buralar dağıtımüsyon(akümüsyon tersi:::) yerleridir...zirvelerden mal boşaltınca ,hem karını alıyor,hemde şiddetli kısa için zemin hazırlıyor....
250-300 ü geçmesi lazım..şayet oradan satış yerse ilk etapta 68.500 trendline larımın kesiştiği yere gelcek dinlenmek için...kararını orada verir..bu arada ben 250 den kapattım 68500 maaliyetlı longlarımı...satış yio gibi..