başka bir destekleme uzun periodda 1 dk lık satışı tüketti, tepkiye çıkması gerekiyordu çıkmadı eğer çıksa idi 880xx civarlarına gelişecekti,...
Printable View
başka bir destekleme uzun periodda 1 dk lık satışı tüketti, tepkiye çıkması gerekiyordu çıkmadı eğer çıksa idi 880xx civarlarına gelişecekti,...
dediğim üzere dötüne kadar yazıyorum palanın,
bu şartlarda terste kalanlar en az olasılıkla aşırı risk alma durumunu kontrol edebilirler,..
[QUOTE=indregandi;503056][B]13:00
[/B]
sistem short devam ediyor
ü değer 90350
a değer 87250
bar analizi
nokta 1 87250 yukarı ihlaller yataya dönüyoruz demek hhv, llv kontrol[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;503057]destkeleme yapıyım,
nokta 1 87250,
long için llv 87450 new!
short için hhv 86975 new!
dileyen nokta 1 i de kullanabilir,[/QUOTE]
[B]14:00[/B]
ü değer 90350
a değer 87250
bar analizi
nokta 1 87250 yukarı ihlal olmadıkça short trend devam eder,
87450 llv de kalınmadıkça long gündeme gelmez
bu suudi ile iran hürmüzün oralarda çok yakınlar,
bunların birbirlerine dalmaları,
basra körfezine serpilmiş diğer petrol üreticileri emirlikleride ateşe atacağından petrol müthiş bir dalgalanma yaşar,...
yani bu bizim rus uçağı vurmamızdan [U]çok çok[/U] daha önemli bir hadise,...
bu ikisi arasında perdeleme yapacak tek görev unsuru,
abd donanmasına ait bir uçak gemisi ile iki fırkateyn,...
yani şu demek,
işler çıkmaz doru giderse abd perdeleme için iran görev unsurlarından birini göz dağı maksatlı vurmak zorunda kalabilirki,...
ateş her yeri sarmasın baabından,..kaza süsü verirler olur biter,...(buna kılıf hazır, geçen bir iran füzesi abd uçak gemisi yakınına düşmüştü)
haliylen iranın esas düşmanı suudiden çok israil,...israilde bir şekilde olaya gireblir,...buda globel ölçekte dağılmış ve globu kontrol eden yahudi sermayesinin açık taraf olması anlamına geliyor,
ve haliylen çin işi bu ceopolitiği salaklaştırmak için icaddan öte deil ve bir anlamda çinin izole edilmesi manasınada geliyor,
zira çinde orada aktif,...suriyeye kısmen uzak kalıyor ama hürmüze ve malagaya çok yakın, orada hazır görev unsurları var,..
rusya ise petrol den medet umacağı için bu onun işine gelen,...(son olarak irana s 300 satmıştı)fiyatlarda yükseliş rus ekonomisini destekler ve rusyaya karşı ABD ambargosunu light kıvama getirebilir,...
burada yayılmacının tesbiti çok önemli,...son zamnlarda buna suudi ve katarda suriye üzerinden katıldı ancak iran öteden beri yayılmacı,
iran cezalandırılmadan ceopolitik oturmaz,
ve şöyle bir bakıldığında eğerki bir ceza kesilecekse en müsait durumda bulunan şüphesiz iran,...
zira geçende bahsettim, iran etki alanı şia üzerinden suriye, ırak ve son huşiler üzerinden yemende aktif durumda,...
dolaysı ile biz dahil bu ülkeler son yıllarda damardan din verildikçe bu ceopolitik artarak devem edecek,....
sonuçata birine kesilecek ceza ceopolitiğin oturmasını sağlayacak,...
buradan baktığımızda en müsait durumda olan iran gözükmekte,...
ben eğer bir tahmin yapacaksam,
iran oturmadan, arap ülkelerine sıra gelmez(mesela suudiden çok bahsedliyor ama benim tahminim bu yönde, böyle bir hadisede ceza kesilecek büyük olasılık iran olur), zira iran bütün bu ülkelerde kışkırtıcı,...
o nedenle son aşamad a iran gözden çıkartılabilir,..zira iran kışkırtıcılığını önlemekte artık diğer yarım ada ülkeleri zorlanıyorlar,...
abd 2.körfez savaşı sonrası yaptığı hatayı
neydi hatası 1991 de ve 2003 te ırağı iki kez vurdu arkasından ırağı sii yönetyime devretti,
şimdi o yönetim iranla beraber hareket ediyor,...
buna ikinci kez izin vermeyecektir,
zira bir kaç gün önce yzadığım üzere bu
yemenden(malaga boğazına basıyor) tutun, bahreyn den tutun,...suriyeden tutun, ıraktan tutun ve birde hazarıda sayarsak çok geniş coğrafyanın iran denetimine girmesi demk, iran ise zaten hürmüz boğazına basıyorki bu basış karın ağrısı, ..cebeli tarık buradada arzu edilen,..iran ana adı baba adı srmadan kimse geçemiyor oradan
işte bunlara başta israil karşı(öteden beri iranı vurmaktan söz etmesi bilindik bir durum) ve bu karşılık tr israil yakınlaşmasını zorunlu kıldı, kılıyor,..
politika haliylen düşamanının düşmanı benim dostumdura gidiyor,...
böylesi durumda tamponlar kaçınılmaz hale geliyor,
ya k.ırak(barzanistan) şii irakla savaşarak bir tampona dönüşecek, yada irana bir oldu bitti yapılarak iran presste bırakılacak,..
işte bizdeki musul hikayesinide burada aramak gerekir,
bir kaç gün öneceki yazımda,
eksenleri yazmıştım,..
yani diyorumki,
bir 2023 işi aranacaksa menfi müsbet bu nun sonunda var,...
2023 start almışa benziyor,...
bilmem anlatabildimmi,
tr nin yapacağı en iyi şey bu süreçte ete göte karışmamak,
zira ABD nin bu bölgelerde rahatça dolaşabildiği ayak basabileceği (cephe gerisi) tek ülke hali hazırda tr,...
bu özellik dahi tr nin bu işler bulaşmadan sıyrılmasına yetr,..
ama 2023 hedefi koyulacaksa bu hedef bir çatışmadan sonra çıkıyor,
ve her çatışmanın kazananı, iş bittikten sonra belli olur,...
tr uçak vurarak, katar ve suudi ile müttefik olarak, barzanistana yakın durarak tarafsız kalmayacağını gösterdi, son israil yakınlaşması bunu pekiştirecektir,
ama gönül insanımızın burnu kanamasın yönünde,..
dolasyı ile mevcut iktidar bir daha tüm karralarını gözden geçirmeli, pasife oynamak ta büyük bir seçenek,..
sen kullan seni kullanmasınlar,..
[url=http://hizliresim.com/gZZzl0][img]http://i.hizliresim.com/gZZzl0.png[/img][/url]
sürekli yelpaze koymak istemiyorum ancak okla işaretli rakamlara dikkat edelim, pazar gününden beri bilgilendiriyorum,
ovaller hedefler,...
86305 aşağı geçilirse aşağıdaki oval gündeme gelir,...87316 üstünde kalırsak, ...87429 dan maliyetler alabilirsek yukarıya doğru,
yukarıdaki oval gündeme gelir,
gelişmeler göre hangisi olur,..ceopolitik ve çin deki durum son geren işler,..
[QUOTE=indregandi;503062][B]14:00[/B]
ü değer 90350
a değer 87250
bar analizi
nokta 1 87250 yukarı ihlal olmadıkça short trend devam eder,
87450 llv de kalınmadıkça long gündeme gelmez[/QUOTE]
[B]15:00[/B]
ü değer 90100
a değer 87200
bar analizi
nokta 1 87200 yukarı ihlal olmadıkça short trend devam eder,
87225 llv de kalınmadıkça long gündeme gelmez
[url=http://hizliresim.com/dkkz0Q][img]http://i.hizliresim.com/dkkz0Q.png[/img][/url]